icon

Výbavička - ktoré veci sa oplatí kúpiť a čo je blbosť?

lucka12399
16. mar 2019

Ahojte, aké veci ste potrebovali pri starostlivosti o babatko? A ktore ste zase kupovali zbytocne? Myslim to celkovo oblecenie, krmenie, kupanie spinkanie atd.. a kedy ste zacali kupovat vybavicku? 🙂

katrin21
19. mar 2019

@berginkan ano ,kliestiky su super, take to cvakatko..hlavne na nohy super

katrin21
19. mar 2019

@romiada imazol je ale az na problem, nie na stale natieranie ..na to je skvela napr. Rybacia masticka.. neni to taky chem.koktai ako sudocrem, ktory nam nikdy aj tak nepomohol.

berginkan
19. mar 2019

@katrin21 inak presne sudo je total hnus

petkazamborska
19. mar 2019

my co sme najviac VYUZILI :
- hlboky kociar, ako baby radili sportiak samostatne
- sportiak samostatny uzasna vec vyuzivame ho doteraz odporucam znacku COTO BABY , je skladny len 7kil, lahucky uzky dostanete sa s nim vsade v aute sa poskladany vmesti medzi sedadlo pod autosedackou, novy mna vysiel v poslku 106 super cena , ja som neskor ked nas cyklovozik zradil dala sedaciu cast na lehaciu a poskladala som tam obe dcerky uzasna vec
- co sa tyka oblecenie , nam sedeli bodicka, a nohavice s plnymi patickami, obycajne puncochace,

NEVYUZILI :

- sportovu cast z 3kombinacie , vajicko
- detska kozmetika , ja dodnes kupem v cistej vode, jedine co sme mali tak bol olejcek olivovy detsky za 1e,
- vlhcene obrusky /len na cestovanie, , ja som stale deti po kazdej cike a kake hned umyla vo vode, ani jedna nemala v zivote zapareniny, /
- nosic babatka /pritom ho manzel dostal ERGO NOSIC z USA v hodnote 200e, mala mi z neho skoro vypadla /
- satka na babatko
- vajicko do auta , hned mi sestra poradila detsku autosedacku , ktora je aj pre najmensie babatka
- kresielko vybracne /nakolko malicka z neho vyskakovala

- vysielacky,

-odsavacku soplov, moje deti nakolko som ich otuzovala boli chore len 2x a to jedna ma 3,5 a druha 2,5

- cyklovozik, my sme mali radu THULE je to spicka v cyklovozikoch ale neskor bol velmi tazky , robusny a siroky nikde sme sa s nim nezmestili, my sme mali deti hned po sebe a ta druha dcerka je antistaticka, raz mi z neho skro vypadla lebo si s hlavou rozipsovala dolnu cast masaker ,
- prebalovadlo, -neprakticke , ja som stale prebalovala na posteli ,
-podlozka do vanicky,
- monitor dychu,
- baldachyn , kolotoc, hniezdo , ani postielku , deti v nej vôbec nechceli spat
OBLECENIE : - saticky, suknicky, overaly strasne zle sa mi deti prezliekali v noci , moje spali hole len v plienke a to je dcerka mladsia narodena v decembri

grososova
19. mar 2019

@asia83 ,,hej tuto podložku som aj používala a budem ju teraz zas.Mám ju na práčke a vzdy po okupaní som na nej utierala miminečko,je to super vec...dá sa to využit aj na cesty,dovolenky,,,

katrin21
19. mar 2019

@ellieellie nepremokave plachty su super! Vyuzivame doteraz..mala sa hocikedy precikala cez noc, to by matrac vyzeral.nevraviac o vracani z hlienov..
. Za mna jednoznacne nepremokAva do postielky a na to klasicka..a nase postele tiez chranic matraca, ak by spala nahodou pri nas..

Lehatko do vanicky kravina, to sme nevyuzivali ,ale my smr dali na vanu dve dosky krizom a na to vanicku, takze sme to mali pohodlne, takto kupali este nasi nas ako deti..stacia tenke laty z obi, take na prahy dveri co su...

Este odporucam par latkovych vzorovanych plienok do rucicky babatka.. vyborna vec na ukludnenie a uspavanie..nasa dodnes bez plienky ani na krok, aj dve naraz zmoli.😂

katrin21
19. mar 2019

Inak uz mame zabranu, hento bola prva noc v novej posteli.

romiada
19. mar 2019

@lacibo jasne...ja som to myslela uz ako pomoc ked zaparenina vznikne 😉 inak preferujem umyt len cistou vodou , riadne vysusit a nenatierat nicim

dracikdrahosko
19. mar 2019

Pre nás najväčšou zbytočnosťou bol monitor dychu. Na tú situáciu si spomíname žiaľ dodnes - hneď v prvú noc, keď sme si synčeka priniesli z pôrodnice, mi zalarmoval. Ja som po cisárskom reze s čerstvou jazvou vyskočila z postele ani blesk a hneď som bola pri malom. Manžel dodnes nechápe, ako som mohla byť po pôrode s takou jazvou taká rýchla... Ešte sme to ponechali zopár dní, no keď sa nám situácia niekoľkokrát zopakovala, zhodli sme sa na tom, že "túto vec" raz a navždy odložíme. Nie je až taká nevyhnutná, ako sa teraz propaguje, oveľa dôležitejšie je dávať pozor na to, aby sa bábätko neprehrialo, t. j. obliekať ho primerane, nie príliš teplo a v miestnosti, kde spinká by malo byť optimálne 19-20 stupňov. My sme to dodržiavali a žiaden problém sme so synčekom nemali.

ellieellie
19. mar 2019

@katrin21 Jasne, chapem, my sme zatial nepotrebovali, ale ak v buducnosti taka potreba nastane, urcite kupime 😉 Ako vidim, mame rozdielne skusenosti skoro vo vsetkom - prebalovacieho pultu Ikea sme sa veeelmi rychlo zbavili, nastastie sme ho mali len zadarmo pozicany od rodiny. Na Sudocrem ja zas nedam dopustit, siroke vatove tycinky pouzivame od narodenia az do teraz, kliestiky naopak vobec, rektalna rurka ani neviem, ako vyzera 😀 Lehatko do vanicky sme pouzivali, ked bol malinky.. a s plienkou nikdy nespal 🙂 vsetko naopak 🙂 ale tak to chodi, kazdej mamicke vyhovuje nieco ine a sto ludi, sto chuti

dracikdrahosko
19. mar 2019

A ešte som zabudla na jednu super vec - odsávačku hlienov na vysávač - je to síce finančne náročnejšia vec (ja som kúpila v dm za necelých 13 eur), no vyplatí sa. My sme najprv mali len takú hadičkovú, no tá bola nanič a to nehovorím ani o tom, ako som sa natrápila a soplíky som ani nevytiahla. Až neskôr sme kúpili túto na vysávač a dodnes na ňu nedám dopustiť. Je to rýchle, bezbolestné a za pár sekúnd je po všetkom. Spokojné je dieťatko i mamina🙂

katrin21
19. mar 2019

@ellieellie ved ano..ale teda prebalovak nechapem, ze preco nevyhovoval, lebo je to.super, nemusiet sa zohynat nizko k posteli alebo tak.. u nas fakt topka... ostatne fakt 100 ludi 100 chuti😂
Rekt.rurka je zachrana ak ma dieta koliky.mozno ste nemali.😉co je super

bianka532
19. mar 2019

ja to zhrniem. ja som nakupovala veci po porode, kocik 1,5 mesiaca po porode. a najvacsia blbost nosic, aj ked ma tu zeny odsudia niektore si to nevedia vynachvalit a niektory novorodenci len v nosici prespia.
najlepsie kupovat az po porode veci. a kozmetiku olej na seboreu aviril ( inak vysusuje plet) a hreben, weledu krem na zapareniny a to je vsetko. noznicky, teplomer, ja pouzivam aj baby pilnik🙂 monitor dychu aj kamaratkinej zachranil zivot v 7 mesiaci...
nakup si 1 kus 50 body a dupacky do nemocnice, 1 par ponoziek a ciapocku.
inak odporucam zacat od velkosti 62
prve tyzdne babo extremne rychlo rastie. 55 som vobec nevynosila.
a fakt nekupuj nic dopredu kupuj za pochodu...
inak ja som zbytocne nic nekupila, a mam 2 kombinaciu kocik a aj vajicko a tesim sa na sportovu cast, mam lahky kocik.

ellieellie
19. mar 2019

@katrin21 Mne nevyhovovalo prebalovat inde ako v kupelni. Pult v spalni alebo v obyvacke nechapem. Kupili sme prebalovaciu podlozku a mame ju doteraz nonstop na pracke, tam maleho prebalujem, prezliekam, susim po kupani atd. Ale zas ja som nikdy nepouzivala vlhcene utierky - umyvala som ho v umyvadle, takze som to mala takto vsetko po ruke 🙂

21karolina
19. mar 2019

tiež by som dodala gázové tampóny na vytieranie pusy, a libenar, alebo niečo podobné na čistenie nosa, keď to bude potrebné, kefku na vlásky mäkkú, čípky paralen, mala som aj rektálnu rúrku, nepoužila som ju, teplomer, ja som využila aj jednorázové podložky, bavlnené plienky, zavinovačky, deky také ľahšie aspoň dve, kozmetiku malého natieram s imunoglukanom, umývame čistou vodou

palinko12
19. mar 2019

@lucka12399 Ahoj. Po troch detoch odporucam cca 10 ks bavlnené plienky, oblecenia malo rychlo z neho babo vyrastie, odsavacku soplikov najlepsia na vysavac, zavinovacku, na zadocek skor rybylku ako sudokrem. Obe mame vyskusane. Monitor dychu ani babymonitor podla mna nie je potrebny. Na kupanie v prvych mesiacoch nie je potrebny gel ci penu.Nie je potrebne potierat bábätko ani olejcekom ci mliekom. My sme pouzivali vlhcene obrusky minimalne len mimo domu. Umyvali sme len cistou vodou a nemali sme problém so zapareninami.Este potrebny teplomer, vit.D najlepsi od Jamieson,prebalovaci pult usetri chrbticu 🙂,cumlik staci jeden, potom vymieňať,odsavacku mlieka by som kupila az neskor podla toho ci ju budes potrebovať. Ale urcite je to velka pomocnicka.Samozrejme plienky nam najviac vyhovovala znacka babylove z dm. Tolko napadlo mne. Nech sa darí 🙂. Veľa radostí z bábätka.

katrin21
19. mar 2019

@ellieellie my sme ten pult mali v kupelni..👍😉
Ale inak keby neni miesto, bpl.by v spalni, ta je vacsinou blizko kupelne, aj ja som ritku oplachovala vzdy...
Ano, ked nie je miesto, tak aj na pracke s podlozkou je yo super, ked je spredu plnena. To hej 👍

ellieellie
19. mar 2019

@katrin21 Ked sa vam zmestil, to potom nie je o com 👍 Asi byvate v dome, v klasickej panelakovej kupelni to je nerealne.. takze sme to riesili takto 🙂

katrin21
19. mar 2019

@ellieellie ano, v dome..jasne, v panelaku je super ta pračka

prettiness
19. mar 2019

@dracikdrahosko mne napr nezalarmoval falosne ani raz pri prvom, pri druhom raz ked sa odkotulal maly na koniec postielky...
ale napisat ze je nepotrebny... neviem bud rada ze bol u vas nepotrebny, vela mam ktorym to dieta zachranilo ma iny nazor...
ked babo v noci prestane dychat zistis len monitorom

petkazamborska
20. mar 2019

Na zapareniny pytiol sestra pediatricka ho stadial kupuje a dáva pacientom vyskúšajte no1. A kozmetiky Johnson and Johnson má veľa alergií, dopredu zakázala dávať .plienky odporúčam Lidl lacné a kvalita ok.kaufland nekvalitná.pampers drahe

luccki
20. mar 2019

Myin, ze je to strasne indivindi, ako vidis uz teraz, kazdemu nieco ine. Ja som napr s 3 kombináciou spoko, mozno aj zavisi od toho, aky sa kocik kupil na zaciatku. A hlavne, nepreferujem sportiaky, ktore su najma ultra lahke, ale take, s ktorymi sa pohodlne ide, zmesti sa do kosika kopa haraburdia (formicky, lopta, odrazadlo atd) pre dieta plus aspon mensi nakup. Urcite sme vyuzili zavinovacky a neskor od cca 3 mes spacie vaky, bez toho mi obe deti kricali. Za mna urcite ano aj hniezdo, ked si bejby donesiem napr do obyvacky alebo celkovo, babatka maju radi ten pocit "obkolesenia", su zvyknute na to, akonsa tlacili v maternici. Urcite sa nam zisli nepremokave placbty a to nielen v detskej postielke ale aj na nasej dospelackej, kde sa neraz stalo, ze si grclo, malo hnacku, ciklo atd aj tam. Riesim to tak (lebo dost dlho sa susia), ze na tu nepremokavu davam este klasicku a menim iba tu klasicku aked sa to zamoci, tak vtedy preperiem obe. Za mna uplna blbost prebalovaci pult, prebalovali sme na posteli

luccki
20. mar 2019

A dokonca za mna uplna blbost aj vanička na kúpanie , my sme kupali normal vo vani, akurat ze sme dali taku podlozku, a babatko som na tom vice mene takym slabym prudom sprchovala. Mydlit ho aj tak netreba a v zaciatkoch som sa bala nejak extra s nim manevrovat kvoli tej hlavicke padajucej takze mi uplne vyhovovalo ze babatko lezalo. Inak co sa nam na kupanie este osvedcilo bolo take sedatko, to uz ked dieta vie sediet same, ale este nie tak poriadne pevne. Vyzera to nieco ako spodok z hojdacky. Pri prvom sme to v tomto obdobi riesili tak, ze sme sa s nim bud ja alebo manzel museli kupat, druhe sa uz mohlo aj takto samo.. My sme monitor dychu mali, bez toho som bola nervozna, stale som si hovorila - co ak... Pestunku sme nemali, ale tak mame maly byt, je ine mat velky dom..

luccki
20. mar 2019

A k tym kremom- to zistis sama, neexistuje jediny dobry, napr starsiemu synovi robil dobre a vsetko zahojil iba bepanthen, druhemu synovi to robilo zle dokonca, jemu skor sudocrem a najlepsia nivea (na zapareniny), tie zas nesadli starsiemu vobec..

dracikdrahosko
20. mar 2019

@prettiness
ja som napísala len svoj názor, tak na mňa tu neútoč, fórum je o tom, aby sa každý mal možnosť vyjadriť a mamička sa sama rozhodne na základe skúseností iných mamičiek, čo si kúpi a čo nie, ja tu nikoho do ničoho netlačím, tak skutočne neviem, aký máš problém...
Tu asi každý musí písať to, čo je správne podľa teba a čo sa tebe páči, podľa tohto, avšak takto to tu nefunguje. Ešte šťastie🙂

evaachesa
20. mar 2019

@prettiness tiez som za ze radsej mat monitor ako nemat ... prirovnala by som to k povinnej vybave ako su pasy v aute 🙂 tie sa chvalabohu vacsinou tiez "nevyuziju" a predsa ich musime mat ...

prettiness
20. mar 2019

@dracikdrahosko vobec na teba neutocim, ak to tak vyznelo ospravedlnujem sa... chcela som tym len napisat ze mozno bol nejaky chybny kontakt alebo co...
je velmi dobre, ze u vas bol nepotrebny, myslim ze som sa slusne vyjadrila, ale nemalo by sa pisat ze nie je az taky potrebny ako sa propaguje... moj nazor, je to ako kocka nado mnou pise... proste by to mala byt povinna vybava a to mi tvrdilo vela lekarov, inak tiez som najskor zvazovala ci ho vobec kupit/pozicat...

simonkaba
20. mar 2019

tiez si myslim ze monitor dychu je povinna vybava... ludia vyhadzuju peniaze za vseliake zbytocnosti ale nieco co im moze zachranit babo povazuju za nepotrebne... zvlastna doba

evaachesa
20. mar 2019

@simonkaba veru presne tak .. moja mamka zvykne spominat na to ako sme boli mali a ze co by vtedy dala za taky monitor, ze by sa mozno aspon trosku vyspala. Ten cas v jej okoli mali zopar takych smutnych pripadov zial a tak sa strasne o nas bala a chodila nas kazdu chvilu kontrolovat ci dychame ... ochh

smolki
Autor odpoveď zmazal