Zmena gynekológa v tehotenstve - postup
Ako postupovat?
@mariska1989 dr je povinny do 7 dni odoslat kartu
Autorka. Rieši sa to vzdy pred koncom mesiaca aby od 1.v mesiaci ta mal v kapitacii novy. S novym sa dohodnes a ked berie tak ti da listok o vyradenie. To dorucis svojmu terajsiemu dr bud osobne alebo posles postou. A od 1. Si u noveho dr.
@e1i dakujem
postup je rovnaký ako keby si tehotná nebola....teda nájdeš si nového gynekológa a buď si kartu od pôvodného vyžiada on, alebo mu prinesieš výpis z karty od starého ty....starý ťa odhlási, nový prihlási....robí sa to k začiatku mesiaca,aby súbežne v jednom mesiaci neboli prehliadky či vyšeternia u oboch.....
Zisti si lebo napr ja som v tehotenstve nemohla prestupit, az ked som porodila
@xsuzannex Cim to bolo zdovodnene a kde si to mam zistovat?
U konkretneho gynekologa.. mne dr povedal ze ked uz som tehotna, ze uz si ma necha on a potom mozem prejst kde chcem
@xsuzannex aha, ale on nema pravo zakazat prestup. Myslela som si, ze kvoli zdravotnej poistovni alebo take nieco.
Beru vzdy od 1. dna mesiaca, ak teda beru nove pacientky. Novy gynekolog ti vystavi podpisanu vyradenku, da sa aj mailom. Tuto vyradenku treba zaslat staremu gynekologovi, osobne, postou, alebo ja som dokonca aj mailom posielala. Oni poslu dokumentaciu tomu novemu gynekologovi na adresu uvedenu vo vyradenke. Paralelne sa objednas na poradnu k novemu gynekologovi. Aby si neprisla o ziadnu kontrolu, idealne je asi ist na kontrolu k staremu, nasledne zaziadat o vyradenie a u neho dohodnuty termin zrusit. Dohodnut sa o mesiac od poslednej kontroly uz u noveho
@xsuzannex To bola z jeho strany zial dezinformacia a blaf. Oni maju za tie tehotenske prehliadky a utz dost penazi od poistovne... keby si mu poslala vyradenku podpisanu novym dr, by nemohol robit nic. Zial, doktori, od ktorych clovek odchadza, su spravidla neprijemni a urazeni. Ja som to ani osobne nechcela riesit, len postou a mailom
@e1i a napísala som niečo iné ako ty ??? Lebo podstate si napísala to isté teda ..dokonca oni kartu môžu poslať 7 deň a ak padne to na víkend máš pár dní zas viac preto som napísala 10/15 deň

Nie každý berie takže prvom rade si zistiť informácie či ťa zoberú ak áno naj to riešiť tak v polovici až trištvrte mesiaca u nového dr sa vypíše čo treba dajú ti papier pre nového gynekológa ten buď pošleš poštou svojmu alebo osobne oni ťa majú v evidencií do konca mesiaca potom pošlú kartu novému takže u nového tak 10/15 deň už by mala byť karta poprípade sú taký čo nepošlú hneď kartu ale nový dr vyšetria tá ak by aj bez karty kým k nim príde