icon

Ako prijať pohlavie dieťaťa a vyrovnať sa s emóciami?

4. dec 2024

Ahojte, idem sa k vam vyrozpravat. Cakam tretie babatko. Velmi som si ho priala. Pred tehotenstvom som vobec neriesila pohlavie, proste som chcela zdrave babatko. Tento tyzden mi ale na ultrazvuku v 16tt povedala pani doktorka, ze tipuje chlapca. A odvtedy som hotova. Nechce sa mi ani zit. Mam dvoch chlapcov, milujem ich najviac na svete. A zrazu ked mi povedala, ze bude treti tak sa mi uplne zrutil svet. Ledvaj som z tej ordinacie odisla. Ja vobec neviem co sa stalo, ze mam takuto reakciu. Stale mi je do placu a rozmyslam ako to poviem rodine a ako ma kazdy bude lutovat a z toho mi je este viac nanic. A najviac mi je luto toho babatka co za nic nemoze. Su to len hormony? Zrovna sa to?

Strana
z3
deninka233
5. dec 2024

Ja ti úplne rozumiem. Ale neboj, prejde to, sú to len hormóny. Ja mám najstaršieho - syna, chudák chlapec, milujem ho najviac na svete, ale to bola jedna nekonečná nočná mora. Spal málo, nejedol nič, žiadne samostatné hranie sa, reval vkuse aj pár hodín nonstop až do ochraptenia. A to sa nebavíme o žiadnom bábätku, takto sa bežne choval ešte v siedmych, ôsmych rokoch… Až po 10. roku sa to zlomilo a už je z neho super veselý parťák, pubiš, dobrý brat ostatným súrodencom. Po takomto nadelení som však žiadneho chalana už nechcela “ani vidieť”… Keď som čakala dcéru, plakala som pred ambulanciou ako fontána, od šťastia, keď som zistila, že to bude dievča, ľudia sa pristavovali, že čo mi je… vôbec som to nevedela ovládať… Dlhé roky po tom vo mne ostalo, joj, ešte by sa bábo “zmestilo” ale čo ak to bude chlapec? (spoiler, je to chlapec). Osem rokov som podvedome bojkotovala tretie dieťa, lebo čo ak…? Náš tretí však tak silno chcel ísť na svet, až sa mi s ním snívalo, boli sme na prechádzke pri jazere a on mi hovoril “mamička”, žiadne z detí mi tak nevraví. Vtedy som si uvedomila, že mi je jedno, či to bude zebra, žirafa alebo lev, je to moje dieťa a basta… a zrazu to šlo, manžel súhlasil s umelým, IUI vyšlo na prvú šupu a po takmer deviatich rokoch od dcéry sa narodil. Zatiaľ mi mamička nehovorí, ale vyzerá to tak, že bude mať úplne rovnaké správanie, ako chlapec z toho sna a nočná mora s prvorodeným sa už nekonala… (Ináč, vtipné, my sme nepočúvali “veselé” narážky na pohlavie, lebo dievča už máme… ale po x rokoch snaženia, plaču, vyhrážok s rozvodmi, lekárov, rezignácie, zlosti, kedy sme od šťastia plakali, že som tehotná, a okolie sa nás pýtalo, či si manžel nedal pozor, či sa nám pritrafilo a chválili nás, že sme si ho “nedali preč”… no, nebudem každému v dedine rozprávať o manželových problémoch v tomto smere, ale vytáčalo ma to neskutočne, ako sme sa nadreli a niekto sa ťa opýta, či sa pritrafilo… 🤦🏻‍♀️)

ysseba
5. dec 2024

Ahoj. Aj ja čakám tretieho chlapca. Beriem to úúúplne v pohode. Ale... 😀 Ale keď som čakala druhého, tak som bola normálne na prášky. Strašne som chcela dievča, ale strašne. Ja mám veľmi pekný vzťah s mamou (a vždy to tak bolo) a preto som si vždy, už od detstva, predstavovala, že aj ja raz budem mať dcéru (ale asi až v budúcom živote 😀 ). Je mi to strašne trápne, ale ja som si kvôli tomu aj pri tom druhom aj poplakala keď som išla od doktorky. A v hlave som si vytvárala predstavy, že možno sa zmýlili, hoci som mala pohlavie zistené z krvi. Až keď mi na operačnom stole dr. povedal "gratulujem, máte syna", tak až vtedy som si to uvedomila, že tak teda naozaj 🙂 Teraz čakáme tretie.... Paradoxne, môj muž veľmi chcel dievča, mne to už bolo jedno, aj keď v kútiku duše som verila. Ale je to chlapec, potvrdené z genetických testov a vôbec mi to nevadí. Už v 12tt som vedela z genetiky pohlavie, tak všetkým keď som oznamovala, že čakáme tretie, tak som im zároveň oznámila, že je to tretí chlapec, že tak trochu sme dúfali v dievča, ale že sa tešíme. Mňa čo prekvapilo bolo, že KAŽDÝ jeden komu som to povedala sa opýtal, že či to bolo plánované 😀

maryetta
5. dec 2024

@ysseba ano. Aj nas pri tretom sa pytali-a to ste chceli/planovali?
Ked sme cakali stvrte uz boli ticho 😂🙊

janadj
5. dec 2024

@maryetta ty vole co s tým tretím majú všetci taký problém🙈….s nami sa svokra 2mesiace nebavila pri treťom - lebo podľa jej teórie nikto normálny si nerobi tretie dieťa dobrovoľne 🤦‍♀️ - učiteľka v škôlke 🙈🙈 ešteže nebývame v jednom meste a nemusíme mat častý kontakt 😁

margotka17
6. dec 2024

Netráp sa, veď budeš ako v rozprávke s mužom. Bol raz jeden kráľ a mal troch synov.... Ja mám kamošku, ktorá je zo siedmych deti. A anooo, až ona bola to siedme dieťatko v poradí dievčatko. Veď kľudne to štvrté, môže byť Lucinka 👍😍

nat_alia
6. dec 2024

Zrovna sa to, presne budes ako kralovna s troma synmi. Emocie su na mieste, nepocuvaj mudrlantov tu. Kazda zena tuzi aj po dievcatku. Ale bude to v poriadku. Naozaj. ❤️

maciatkolulu
6. dec 2024

Ja sa pamätám,ako som vychádzala z ambulancie s tým,ako som držala fotku sbutz môjho bábätká,dovtedy zdravého,na foto boli zväčšené komory a diagnóza hydrocefalus. Toľko k tomu -"nechce sa mi žiť"
@ruza123 nuž,ono nasťahovať chlapca,dať si partner look,nie je tak cooool,ako s dievčatkom. Inak nerozumiem. Ja som paradoxne chcela tiež dievčatko,ale tretie. 🤣🤣🤣,v jadre mi to bolo fuk,chcela som len držať fotku zdravého bábätká. Kto neprežil,nerozumie.

tatiana149
6. dec 2024

Joj aká ja som rada, že mám troch chlapcoch pubertiakov. Žiadne extremy sa nekonajú. Vedia veľmi pomôcť ako v domácnosti tak aj chlapské veci. Nevadí, že som z našej svorky najmenšia aj najtenšia, ale mám aj najmenšiu nohu.......s chlapcami je super život. Zvlášť, keď som na nich sama. Mojkat sa moc už nechcú, ale zato mi pripravia kávičku, keď idem z roboty. Ale zas u nás letí furt šport, futbal atď....čiže žiadne dievčenské veci. Hahaha. Na to mám jednu malú neterku.

veronikakos
6. dec 2024

My máme štyroch chlapcov. Tak ako ma počas tehotenstiev každý ľutoval tak ma teraz každý obdivuje. Ja si hovorím, no kto si už môže povedať,
že má štyroch chalanov. Malo kto a jedna som ja. Milujem ich, zbožnujem za dievča by som ani jedného nemenila.
Viem ako sa cítiš, niekde v hĺbke si dúfala, že to bude dievčatko i keď tvoje rácio ti hovorilo, že je to vlastne jedno. S chalanmi je obrovská sranda. Všetko bude dobré.

alina765
6. dec 2024

Ja som vždy túžila po chlapcov narodí sa mi o mesiac druhá dcérka a som šťastná 😘

petruska21
17. dec 2024

Ahoj 🙂 aj ja čakám trerieho chlapca, a bolo mi jedno pred tehotenstvom aj teraz, že je to znova chlapec 🩵🩵🩵 ja som práveže chcela chlapca ja neviem aká si som zvyknutá na chlapcov 😅 ale keby bolo dievčatko bolo by mi to zvláštne, ale urcite by som bola tiež rada 🩷 lebo presne vtedy, ked mi to oznámil gynekolog, že je to chlapec tak ma na par minut zamrzelo, že to nie je dievča, ale ani neviem prečo, zeby okolie? Lebo všetci čakali dievča 😅 a ja som od zaciatku citila, že to bude chalan znova 😅 na malého sa strasne teším, ja mam mojich chlapcov dost po sebe tak budu partia 🙂 a neboj sa ja si myslim, že po porode budeš znova šťastná a tešiť sa z chlapčeka ☺️☺️☺️

blonde_bella
22. dec 2024

@maryetta
@janadj
Áno, presne toto sa pýtali aj nás
Veľmi by ma zaujímalo, ako to ovplyvní ich život keď získajú takúto životné dôležitú informáciu 😀😀😀

rybkoava
22. dec 2024

@blonde_bella ja som 12 rokov počúvala kedy bude druhé. Odpoveď, že druhé zatiaľ nechceme nestačila. A keď som ostala tehotná, tak som sa dozvedela, že sme mali nejaký problém. Viacerí si to mysleli.🙈 Pritom žiadny problém nebol. A keď som potratila, tak viacerí, že po toľkých rokoch sa nám podarilo a ešte som aj potratila. Našťastie som rýchlo ostala znova tehotná. Potom zase, že opäť dievča, veď nevadí. Len tento krát má to zamrzelo, pretože bolo podozrenie na dawnou syndróm, dokonca som nikam nechodila až, keď sme z výsledkov amnio vedeli, že bude zdravá. Ľudia majú nudný život, tak musia riešiť ostatných. Niekedy slová ozaj môžu zraniť.

blonde_bella
22. dec 2024

@rybkoava ja si myslím, že toto sa môže spýtať Max mama a svokra. Tam vidím úprimný záujem....lenže tie sa zväčša o svoje deti zaujímajú dlhodobo, takže vedia
...
Ostatné je pre mňa len zvedavosť ľudí, aby mali ďalej čo hovoriť a rozoberať....a keď bude málo , tak si ešte aj domyslia 😂

andrea2667
8. jan 2025

Tiež mám 3 synov, aj keď som si zakaždým želala dievčatko. Ten tretí sa od 2 čiarok volal Terezka 😂, do 3. mesiaca bola nakúpená čisto ružová výbavička. Keď ultrazvuk ukázal chlapca, nevedela som sa prestať smiať. 😂 Musela som sa zmieriť s tým, nebudú princeznovské šatočky a copíky. Milujem mojich chlapov. Aj ty budeš.

andrea2667
8. jan 2025

@lynn_s 😢 Na toto niet útechy.

ramzesa
24. jan 2025

Okolie vôbec nerieš a teš sa z bábätka 🙂 . My sme pohlavie pri druhom bábätku nechceli nikomu povedať a mali potom všetci prekvapenie 🙂 . Pri treťom sme ani my nechceli vedieť. Pri štvrtom nám to už bolo jedno, či povedia, či nie. A aj to nám najprv povedali, že dievča a potom sa to zmenilo na chlapec 😀 . Ja inak vôbec nepochopím tie hlúpe komentáre okolia. Išla som raz s dvomi dcérami a najmenším chlapcom a hneď som počúvala, ako sme sa "konečne" po dvoch dievčatách dočkali chlapca 🙈 . Známa majú 4 dievčatá. A moja prababka mala 5 bratov 🙈 . Podľa mňa hlavne toto na Teba dosť zle vplýva, to okolie, že akoby všetci očakávali, že to bude už "konečne" dievčatko. A Ty to cítiš. Neviem, aký vekový rozdiel medzi nimi budeš mať, ale ak majú ku sebe blízko, tak to bude úplne super. Hlavne nech máš na konci zdravé bábo, nech všetko dobre dopadne. Drž sa ❤ .

ramzesa
24. jan 2025

@maryetta mňa sa pri treťom opýtali (okrem iných blbých otázok a poznámok), či to s tým istým mužom. 🙈 . A hej, však máte aj chlapca, aj dievča, na čo Vám je tretie? 😕

Strana
z3