Ako sa zmieriť s pohlavím dieťaťa?
Píšte mi prosím len tie ktoré ste to zažili a podarilo a možno nie sa vám to prekonať.
Ahojte,
Včera mi Grochal povedal že sa dieťa ešte rozhoduje čo bude ale že skôr chlapec.
Chcela som dievča a dosť to ťažko znášam. Čo vám pomohlo?
Ďalšie dieťa už mať nebudem
V knihkupectve
Sama píšeš, že sa mu zdá skôr chlapec ako dievča. Čiže ti to nepovedal na 100% a ty si sa už zložila. Mne tiež povedala dr,že aj druhé bude chlapec. Reku dobre budú dvaja chlapci. A potom drb v 20tt že dievča a ja už nastavená na ďalšieho syna. Tak som sa zase preonačila na dievča. Tvoja jediná starosť matky má byť, či bude zdravé, nie jeho pohlavie
Ja tachapem. Ja som sice chcela chlapca a aj ho mam, ale viem, ze keby je dievca som sklamana. A nech si mysli kto ch e co chce o tom 🙂. Verim ale, ze do porodu by som to spracovala a tesila sa na dievcatko. Verim, ze aj u Teba to takbude.
@konomut si psychológ?
Na to človek nepotrebuje byť odborník, aby to videl, ale potrebuje byť odborník na to, aby to s tebou riešil.
@konomut drž sa aj ty. 🙂 pekný deň
@lenkakoc444 môžem sa spýtať prečo chlapec?
@cimage diky, prečítam si.
@domka222 tak pri recenziách na Grochala, je to tak, že čo povie, to máš...neviem do akej miery to je pravda.
Tebe to povedala tvoja dr?
Ľahko sa ti preonacovalo?
@lulana79 teraz tiež čakáš chlapceka?
@ysseba a čo ti pomohlo to nakoniec prijat?
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Ak sem zablúdi dievča s podobným problémom tu nájde aj odpoveď odborníka.
Rozmýšľala som nad tým ešte možno dva dni,ale nie tak,že by som plakala,alebo nemohla spať. Potom som si už len priala,nech je zdravá. Keď sa narodí, možno si to budeš ešte vyčítať, že si to tak zle zobrala a bude to tvoje zlatíčko. A poviem ti,že moja dcéra je za dvoch chalanov🫣
Tebe hrabe. Dúfam, že je to len hormónmi 😳
Nooo... takto, dlho som vobec nevedela ci chcem deti... a potom, ked sme sa rozhodli, ze teda skusime tak som stale podvedome chcela chlapca. Aj ked sme sa rozpravali o detoch tak sme vybrali meno pre chlapca este v dobe ked sme ani nevedeli ci chceme deti.
Ked som otehotnela, moj muz sa stale smial, ze ked kazdemu rozpravam, ze "to je jedno co to bude, len nech je zdrave", mam jednym dychom dodat "a nech je to chlapec".
Ked mi moja gyn dva dni pred velkym ultrazvukom v 22tt zahlasila "asi dievca" tak ma to zaskocilo... a kym sa to o par dni nepotvrdilo, tak som trpla, ci predsa len...
Ale teda ja som celkom racionalna, a spracovala som to rychlo... ved to nie je nieco co si clovek moze vybrat... a najhorsie je si takuto somarinu "vysnivat"... to ze by som mala chlapca, by nezmenilo moju lasku k dietatu, len ta vychova by bolo jednoduchsia 😂
Kriste pane ze terapia kvoli tomuto?? Ako chces vychovavat dieta ked si nevies poradit sama so sebou a povedat si razne nieco v tejto malichernej az stupidnej neprijemnosti. Skor chod na terapiu lvoli nedostatku sebareflexie a sebazvladania.
@banalu prečo práve chlapec?
@ajajaj00 tolko empatie v odpovedi, treba radsej mlcat miestami
Obaja sme túžili po dievčatku vždy, prvý bol chlapec,nevadí druhé bude dievča a zasa chlapec.....boli sme sklamaní......milujeme svoje deti najviac na svete ....ale túžba po dievčatku ostala... myslím,že sa tej túžby už ani nezbavím....ale ostávame takto 4ria...viac detí neplánujeme...keby som vedela že to dalsie bude na 100% dievca máme ešte jedno dieťa....ale poznám mnoho párov ktoré majú takto 3-4 chlapcov....lebo skúšali to dievčatko naďalej...
Autorka, a ty prečo chceš práve dievča? Pýtaš sa tu inej prispievateľky, prečo chce práve chlapca, ako keby už len to, že by ho niekto mohol chcieť, je nepochopiteľné. Ja som už písala, že chlapca mám. Chcela som ho a som veľmi rada, že ho mám.
Na niečo lekársky pokrok fakt nie je dobrý. Pred pár rokmi by si sa modlila nech je bábo zdravé lebo sa nedalo určiť ani to. Keby si toho drobca videla až po pôrode bolo by ti úplne jedno čo má medzi nohami. Nastav sa tak, že to nijak nezmeníš, je to tvoje dieťa tak či tak.
@tamtumdo a v pohode si sa hneď preniesla?
Alebo vo ti pomohlo zmieriť sa s tým?
Skúsenosť? Rozplakala som sa v ordinácii, keď mi doktor povedal pohlavie. Rozplakala som sa aj mužovi. Ešte na konci dňa som si povedala, že bude ako bude, načo sa utápať a pitvať v niečom, čo nezmením. Úprimne? Mal mi tam doktor rovno jednu vylepiť a sestrička druhú a muž tretiu. Nedala by so za nič to moje chlapčiatko. Láska a vzťah s dieťatkom sa neurčuje pohlavím.
@stulrajterova A autorka je empatická? Ako sa máme cítiť my, matky synov, keď si tu prečítame, že pre niekoho je to neželané, či dokonca neprijateľné pohlavie? Ako keby "chlapec" bola nejaká nepríjemná diagnóza!
@h2 a načo to čítate keď píšeš hneď v úvode že to nie je téma pre vás?
@januska12323 v tomto s tebou súhlasím....
Lebo ma zaujíma, čo má niekto proti chlapcom a prečo ich nechce. A ešte preto, aby som možno autorke takéhoto príspevku mohla napísať, akí sú chlapci úžasní a skvelí a matka je pre nich kráľovná a zbožňovaná bohyňa.
@anna_anicka83 haha, prefackana z každej strany 😂 dúfam, že sa nastavím onedlho podobne ..
Určite áno. Ono je to teraz také abstraktné, ale keď to bábo bude na svete, naozaj si nebudeš vedieť predstaviť, čo si riešila. Ja, keď som mužovi hovorila, že chlapec, tak on mi na to povedal, že to nebude nejaký chlapec, ale náš chlapec. A mal pravdu😉.

@irusa presne tak...koľko ľudí by chcelo bábo a nemôže mať, alebo sa príroda rozhodne inak...buď rada, že máš možnosť byť mamou chlapca 🙂