Ako sa zmieriť s pohlavím dieťaťa?
Píšte mi prosím len tie ktoré ste to zažili a podarilo a možno nie sa vám to prekonať.
Ahojte,
Včera mi Grochal povedal že sa dieťa ešte rozhoduje čo bude ale že skôr chlapec.
Chcela som dievča a dosť to ťažko znášam. Čo vám pomohlo?
Ďalšie dieťa už mať nebudem
Takú pusu dám môjmu synovi keď príde zo škôlky. Chápem, hormóny robia svoje ale takýto odpor k pohlaviu nechápem.
@anna_anicka ako reagovala dr keď si plakala?
Teda ,mne sa narodilo presne to čo som chcela a to človek a autorka, teda máš odvahu sa zaoberať takouto blbostou,keď nikto nikdy nevie,či sa to dieťa narodí zdrave a myslím, že každá žena čo chce decko, môže len ďakovať,že sa narodí živé . Nekrič hop kým si neprekročil.Jedina dôležitá vec by mala byť v prvom rade tvoje zdravie a zdravie dieťaťa,takto zavčasu, by malo byť zakázané vravieť nejaké pohlavie
Mysleli si aj so sestričkou, že mi prišlo zle. Už mi chceli tlak merať😉
Nemam na to jednoznacny dovod. Ja som sa vzdy citila v "muzskej" spolocnosti lepsie. Kedysi som si asi myslela, ze vztah matka syn je krajsi ako matka dcera( uz si to ale dlhe roky nemyslim). Proste ja som sa vzdy videla ako matka syna 🙂.
@h2 Všimni si jednu vec, všade, kde sa jej pytaju, prečo dievca bud neodpovie, alebo jedine co napisala- Najprv jej povedali dievca, tak sa nan naladila- to je vsetko( snad so. precital vsetko pozorne) a potom Grochal, ze chlapec. Za mna je to este horsie, bez trosky rozumneho odôvodnenia lebo z toho vyplyva, ze iba kvôli tomu lpeje na dievcati, ze jej to najprv povedali. Ked maju mamicky aspon dôvod- dobry vztah so sestrou, lepsie sa citi v zenskej spolocnosti pri komunikacii, vie chapat zenu lepsie- ok, ale u nej nic take opisane.
@hellwant Ja som sa jej to tiež pýtala, po tom, ako sa to ona opýtala mamicky, čo písala, že chcela chlapca, že prečo ho chcela. Ako keby chlapca chcel len nejaký narušený človek, lebo každý normálny chce predsa rozomilé zlatučké dievčatko so sladkými copíkmi a v ružových šatôčkach. 🙄
jeeej ty si tá šibnutá s hrbolčekom? 🙈😂 kks tretia či štvrtá téma o tom istom za posledné 2 dni 🙄 ale gratulujem, táto má už 4 strany v priebehu pár hodín.... skús aj piatu tému zajtra 😉
@hellwant vsimni si jednu vec. Čomu dávaš pozornosť, tomu dávaš moc.
Ja sa chcem rozprávať s dievčatami s rovnakým príbehom nie s niekým kto tu rype lebo sa nudi.
Verím, že stačí.
Pekný deň
No a prečo teda chceš to dievčatko?
@lenkakoc444 ďakujem za odpoveď. 🙂
Ja som vždy chcela dievča ( u nas sa rodia iba dievcata nikto zo surodencov nema chlapca)...po 4 rokoch snaženia 2 potratoch, potom čo som prvý trimester kompletne prevracala a pokračovalo to až do 20 TT mi bolo jedno ci mi grochal na 2.trimestralnom Sone povie chlapca alebo dievča chcela som len nech mi povie ze je dieťa zdrave.
Mimochodom on hovorí pohlavie až na 2.sone na prvom povedal ze to by iba hádal.
@banalu asi máš pravdu. A máš kvetinku?
@44janica44 a nakoniec si mala čo, ak sa smiem spýtať?
Dievča
Viem ako ti je. Čakala som druhé dieťa a chcela som vždy dve dievčatá. Keď mi dr povedal že to bude chlapec, rozplakala som sa.... Bolo to hrozne, nevedela som sa s tým zmieriť a nevedela som si to predstaviť... Dlho, veľmi dlho som sa s tým zmierovala.. potom som to nejak prijala.. takže aj tebe neostáva iné, len sa s tým zmieriť aj keď je to ťažké... Verím, že časom prijmes realitu 🍀
V prvom rade som vôbec nekomunikoval s tebou, odpisal som H2 a napísal pravdu, cize som do teba nerypal, chcel som vediet iba dôvod, neodsudzoval som ta za to. Komunikoval som s H2, ale teraz odpisem tebe.
Doteraz nie si schopna povedať preco dievca. A od druhych tahas, preco chlapec. Mne neprekaza, ze chces dievca. Ale preco sme sa stale nedozvedeli- iba zameranou pozornostou? Sorry to je desive, skus sa zamysliet, ty nemas realny dôvod.
A to naco sa zameras pozornostou, tomu nemas davat moc(neviem od koho mas takyto zly uhol pohladu), ale pochopit to, spracovat a vediet reagovat/spravat sa. Prajem ti dievca.
@hellwant som rada, ,že v mojej téme kde som hneď na začiatku napísala , že chcem komunikovať len so ženami , ktoré to zažili komunikujes o mne a este sa osopis, že som si dovolila reagovať. Neplánujem nikomu kto rype niečo vysvetlovat. Hľadám ženy, ktoré mi to zažili.
Už to opakujem x-krát. Už stačilo.
Prajem ti krásny deň.
@hylary ahoj, som strašne rada, že si napísala. Čo konkrétne ti najviac pomohlo?
@hylary či len čas? Ďakujem za povzbudzujúce slová....
Ja mám doma troch chlapcov 🙂 nevravím, žeby som sa nepotešila zmene, ale je to tak ako je, sú zdraví a perfektní. Oveľa viac ma mrzia tie reakcie ľudí, akoby to bolo niečo nenormálne. Fakt nechápem. Keď mi cumia do kočíka s otázkou, či tam mám dievčatko. A keď poviem ,že nie tak hneď ľútostivy pohľad na mňa, je mi z toho smutno až komicky niekedy. A potom príde hláška, že budem mať tri nevesty😃
Autorka, ja by som ti len velmi rada popriala naozaj, aby sa ti splnil tvoj sen a dufam, ze nakoniec vysvitne, ze cakas dievcatko a nie chlapceka! Dufam v to podla tvojich reakcii, odpovedi a otazok na stranu opacneho pohlavia...ziadny chlapcek si nezasluzi byt "nezelany"!
Tie, ktoré si tým neprešli, ta nikdy nepochopia, ale ja presne viem ako ti je .. keď som čakala prvé dieťa, vysnívala som si dievča od prvej chvíle a iné som si ani nepripúšťala... A aj som mala dievča, moje šťastie sa nedá a nedalo opísať... Takze viem presne aké je to tuziť po dievcatku a len ten, kto takú túžbu nemá, len ten ta nechápe a ani ta nikdy nepochopí... Takze také komentáre ani necitaj
Čo mi pomohlo? Čas... Iba ten... Nič iné... A mala som dcéru prvorodenu tak z toho som sa potom tešila a časom samozrejme aj na malého .. a teraz by som ho nedala za nič, aj keď sa trápime s diagnózami 🥺
Autorka.. a v ktorom si týždni?
@barbora0308 ďakujem.
//
Baby vážim si všetky z vás, ktoré ste išli s kožou na trh a boli ste napriek všetkému ochotné mi napísať a zdieľať svoje pocity a príbehy. Veľmi ste mi pomohli. Ďakujem vám všetkým.
Autorka, ja som ti napísala, lebo som tiež bola trošku sklamaná aj zaskočená, ale trvalo to vieš koľko hodín? Kým som nezavolqla mojej mame, že teda vieme pohlavie. Ona mala dievčatá, nechcela mať nikdy chlapcov, bola presvedčená že čakáme dievča a keď zistila, že nie, tak vyhlásila, že "no... Tak je teda babkou nebudem" už to tisíckrát oľutovala, lebo vnuka by nedala za nič, ale tá jej veta a jej sklamanie mi v tom momente otvorili oči, že je to celé smiešne. Napokon sa narodil syn, s ktorým sme museli kvôli slabším svalom a torticolisu cvičiť a poviem ti, aj keď to boli len menšie korigovatelne problémy, uvedomila som si, že zdravie je naj. Pri tých cvičeniach sme sa stretli s rôznymi rodinami, s detičkami s takými chorobami, že som bola vďačná za to, čo máme.
Ja viem, že ty nesmutis za tým, že to bude chlapec. Ale za tým, že už nikdy nebudeš mať dievčatko. Ale musíš s tým zabojovať. Dieťa tá potrebuje už teraz. Už teraz si mamou úžasného chlapca. Drž sa
@hylary v 13 .
Ano, preto som to napísala aj hneď na začiatok, že je to téma pre ženy, ktoré si tým prešli.
Ďakujem za slová podpory. Vážim si to
@oblecenie99 bože v tejto tehotenskej emočnej nálade si mi vtlačila slzy do očí.
Naozaj krásne a dojemné napísané. Ďakujem za tvoje slová.
A áno vystihla si to. Ten záver úplne

Lebo podla mojho nazoru su jednoduchsi na vychovu... kdezto k dievcatam treba priratat este emocie 😂
Plne si uvedomujem, ze povahy deti mozu byt rozne, a nesuhlasim s tym, ze ked ma clovek dievca tak ma automaticky neznu kvetinku, vo vrkococh a tutu suknicke, tak ako nemusi mat kazdy chalana co sa stale kdesi vrta a vymysla zbojnictva, ale dievcata maju jednoducho tych emocii viac a nik sa nedokaze tak durdit ako zena 😂