icon

Ako sa zmieriť s pohlavím dieťaťa?

14. jún 2024

Píšte mi prosím len tie ktoré ste to zažili a podarilo a možno nie sa vám to prekonať.

Ahojte,
Včera mi Grochal povedal že sa dieťa ešte rozhoduje čo bude ale že skôr chlapec.
Chcela som dievča a dosť to ťažko znášam. Čo vám pomohlo?
Ďalšie dieťa už mať nebudem

hylary
14. jún 2024

A keby si šla na krvné testy? Či je to drahé?

nikaeli
14. jún 2024

Hmm. Bolo to ťažké, naozaj. A pre dcéru ešte viac. Dodnes si k nemu nenašla cestu 🙁 možno je to aj vekom, neviem. Je medzi nimi 11 rokov a ja stále verím, že raz..... Inak nám 3x potvrdili na usg dievčatko, volali sme ju Eliška. Dcéra bola nadšená, mala 11. Nakupovali sme spolu, chystali, prezerali si jej fotky, keď bola malá. Pri poslednom veľkom usg nám doktor s úsmevom 'potvrdil' pohlavie, keďže sme už vedeli. A keď z neho vyšlo 'futbalista jak oči', pred mojimi očami bola chvíľu tma, potom všetky šatočky v skrini a bordový kočiar, ktorý sme kúpili deň predtým 🤦🏻‍♀️ dcéra spustila srdcervúci plač a mne z toho prišlo strašne úzko. Dnes má fešák 6, v septembri sa chystá do školy a je to neskutočný mojkáčik. Neboj, bude dobre 🩵

autor
14. jún 2024

@hylary ja sa hanbím.

@nikaeli toto je najhoršia varianta 15presne. Keď ti niekto už povie, čo čakáš a potom sa to zmení 😂 hlavne v tomto emočne búrlivom období...

autor
14. jún 2024

@nikaeli a ďakujem za krásne slová

beky223
14. jún 2024

Ja som to zažila pri druhom chlapcovi. Pri prvom som v kontexte pohlavia vôbec nerozmýšľala, tešila som sa. Mať syna je krásne. Ale druhé tehotenstvo prišlo príliš skoro, celkovo som mala problém ho prijať, vedela som, čo asi ma čaká s dvoma malinkymi deťmi a tak som nejako dúfala, že odmenou mi bude aspoň to, že tentokrát to bude dievčatko a budem mať už "všetko" - že bude taká rovnováha v rodine... Priznám sa, že som to ťažko niesla, ľútosť z toho, že nikdy nezažijem aké je to mať dcéru sa miešali s pocitmi viny voči druhému synovi, že toto si predsa nezaslúži a čo som to ja za matku, že sa takto cítim a neteším. Mne pomohlo to nepotlačovať, normálne si tie pocity prežiť, odsmútiť a vyrozprávať sa niekomu, kto ma nebude súdiť. Záver je taký, že mojich synov milujem a nevymenila by som ani jedného za dievča! Ale pocit, že mi ešte chýba dcéra zostal 😅

hylary
14. jún 2024

Čo sa hanbis? Ísť na testy?

tamtumdo
14. jún 2024

Nie nepriniesla som sa cez to podľa mňa....ani som sa s tým nikdy nezmierila....myslím že ani môj chlap nie ....proste s tým žijeme že je to tak,sme šťastní že máme dve zdravé deti ...nieje to vec na ktorú by som myslela denne...proste je to fakt a je to raz tak....tá túžba proste nezmizne....nevymenila by som ich za žiadne dievča....sú to najväčší najcitlivejši maznaci...len ešte jedno dievčatko by som k nim chcela....budeš rovnako milovať svoje dieťa či je to ona alebo on....keď si takto nastavená,ako sme boli my.... to už podľa mňa nezmenis...na to nepotrebuješ ani psychológa
..to sa proste z ,,hlavy vybiť nedá"....neboj dobre bude...veľa žien,si poplakali keď nastalo sklamanie z pohlavia....ale dejú sa aj horšie veci....prijmes ako je...toto nieje v našich rukách...a tak to má byť...

autor
14. jún 2024

@hylary áno. Ja som sa zdôverila anonymne tu. Okoliu to nebudem dávať najavo

@tamtumdo postupne ako čítam komentáre žien ktoré si tým prešli sa viac a viac upokojujem. Som sklamaná áno, ľúbiť ho budeme áno... Ale vždy si poviem prečo som nemala mať dievčatko...
Čo má má toto naučiť... Viem že v živote nejde všetko ako by som chcela....ale toto ma zabolelo

autor
14. jún 2024

@beky223 áno, ja ich tiež nechcem potláčať. Mám pocit, že by sa niekde potom v nevhodný čas ukázali.
Len si trošku potrebujem poliecit dušu....
.Mala som od života očakávanie, ktoré sa nesplní a musím sa s tým vyrovnať....

autor
14. jún 2024

@beky223 a neplánujes ju skúsiť doplnit? 🙂

mira0611
14. jún 2024

Ahoj, ja som chcela tiez dievca, aj ex manzel.
Boli sme sklamani, ale vsak nevadi mozno druhe bude dievca....
Narodil sa chlapec, laska bola na prvy pohlad, krasny, dokonaly...druheho nemame. V nasej rodine je len on jediny chlapec, kazdy ma dievcata.
Uz by som si to nevedela predstavit, ze by som mala dievca.
Chlapci inac viac lubia maminu, co je mile, ale niekedy narocne a unavujuce. Nedala by som ho za nic na svete.

luccija
14. jún 2024

Ľudia si myslia, že už môžu rozhodnúť o všetkom aj o pohlaví🙂sme tak zvyknutí nepáči sa mi práca zmením, postava schudnem, partnera vymením.Zial toto budeš musieť prijať ja som mala v predstavách chlapca a bola som prekvapená, že budem mať dievča nie sklamaná len prekvapena.Dalsi deň som kupovala dievčenské veci a viac som sa nad tým nezamýšľala.Ak by ti zajtra lekár povedal, že bude choré ver, že by si si priala iba zdravé dieťa.Vyspis sa na to a prijmes to ako je.A ešte sa mohli aj pomýliť v pohlaví....budeš ľúbiť aj jedno aj druhé ver

mimka1402
14. jún 2024

Dodám len toľko. Prajem ti z celého srdca chlapca. 🙂

autor
14. jún 2024

@mimka1402 a ja tebe aby si bola šťastná
Pekný deň

lily111
14. jún 2024

Ahoj,ja so to mala takto pocas druheho tehotenstva, chcela som pre prvu dceru sestru,ktoru som ja nikdy nemala. Navyse medzi bratom a sestrou mal byt aj je 5r rozdiel. Pri kazdej navsteve poradne som dufala, ze sa vykluje dievca, Grochal mi povedal za 3sekundy ze chlapec a ja som si aj napriek tomu predstavovala ako mi po porode povedia je to dievcatko...hhahah dnes sa z tohi smejem. Ako mrzelo ma ze chlapec ale zas neprezivala som to nejak kazdy den, alebo zeby som bola smutna. Skor som si len tak povzdychla, skoda ze nie dievca. Potom sa narodil ON mojho srdca sampion, doslova dopismena. On je laska nekonecna, uzasny, vtipny, sibalsky a sikovny chlapcek, ja som sa donho zalubila v prvej sekunde. Aj ty to tak budes mat, zatial to mala kazda kamoska ktora po dcere cakala chlapca a bolo jej luto ze to nie je dievca...vravim priprav sa, budes z neho hotova, bude to velka laska. Aj tvoja bude

mimka1402
14. jún 2024

Tá odpoveď je len o tvojom vnímaní. 🙂 Ja som šťastná, vdakabohu. Zatiaľ čo o tebe sa to povedať nedá, potrebuješ odbornú pomoc už len to ako ženám odpovedáš arogantne, povyšenecky, musíš byť vo vnútri veľmi zlý človek. Inak ľutujem dieťa a nerozumiem prečo ľudia ako ty ho dostanú, takí ľudia by mali mať tak choré dieťa aby sa prebrali, že akí boli sprostí. Hádam aj ty sa preberieš.

autor
14. jún 2024

@mimka1402 a tvoja odpoveď kedy píšeš len o mne a mojom vnútri aké je zle je odraz teba? Dobre tomu rozumiem? Platí to aj naopak?

autor
14. jún 2024

@mimka1402 dúfam, že áno.
Všeobecné prajem ľuďom všetko dobre a nech su šťastní, lebo verím, že čo dáš sa ti vráti.
Ty to máš ako? Prečo si mi priala chlapca? Ako mám tomu rozumieť?
Vieš čo nemusíš odpovedať.
Ja som šťastná za baby ktoré tu mám a zbytočne strácam čas s tebou

mimka1402
14. jún 2024

Prajem ti chlapca z jednoduchého dôvodu, že keďže máš takého stavy, možno potrebuješ zistiť, že toto čo tu stvaraš a psychicky ubližuješ dieťaťu už teraz - cítia aj v tele. Tak zistíš, že toto tu je malicherne. Každý sa musí niečo naučiť a ty možno práve toto. Verím presne na to, že každý dostane pohlavie dieťaťa také, ktoré potrebuje a nie také aké chce. Dieťa ľudí naučí veľa vecí. 🙂 Ty to berieš ze ti želám niečo zlé, skôr naopak. Ale odbornú pomoc určite potrebuješ. O tom niet pochýb.

beky223
14. jún 2024

Cielene najbližšie roky nie, ledva zvládam zatiaľ dve deti 😅 myslím si, že mi bude vždy vŕtať v hlave, či to ešte neskúsiť... Ale sľúbila som si, že tretie bude len v prípade, že budem túžiť po treťom dieťati, nie len dievčati, už tie pocity v tehotenstve nechcem opakovať...

autor
14. jún 2024

@beky223 koľko majú medzi sebou? 🙂

jeliz59
14. jún 2024

@barbora0308 presne!!!! Ľudia berú to najdôležitejšie ako samozrejmosť a to zdravie a veru nieje.......

beky223
14. jún 2024

Rok a pol 😊

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
alchemilkazltozelena
14. jún 2024

@anetkaadamko ahojkyyy cozeeee ty máš tretie dieťa? A dievča? Tak o tomto by som rada vedela viac 🤩 a ešte dupľom keď to bolo nečakane 🥰 verím že si ma pamätáš z majoviek 2014 😅

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
alchemilkazltozelena
14. jún 2024

@anetkaadamko idem ti napísať správu 😄

timea301196
14. jún 2024

Ahoj vieš čo tiež som bola ako ty keď mi oznámil že máme chlapca lebo som prosté verila že budem mať dievča drísty ale keď sa narodil síce predčasne bola to moja láska na prvý pohľad takže to neľutujem. Potom druhé už mám dievčatko a tiež je to láska ale je to prosté rozdiel ten chlapec ide k tej maminke viac prosté a keď ti povie že ťa ľúbi a podobne Nebojsa to sú len hormóny ono to časom prejde. Hlavne nech ste zdraví a spokojní

banalu
14. jún 2024

Tak 50:50
Oblubena farba modra, vsetko je teraz modre... ale da si aj tutu suknu a vlasy do vrkocov. A niekedy pobehuje strapata a hola ako Maugli z dzungle 😂🤷‍♀️

ysseba
14. jún 2024

Ani neviem čo mi pomohlo to prijať. Ale asi fakt, že to nezmením a na adopciu ho kvôli pohlaviu nedám...