icon

Ako sa zmieriť s pohlavím dieťaťa?

14. jún 2024

Píšte mi prosím len tie ktoré ste to zažili a podarilo a možno nie sa vám to prekonať.

Ahojte,
Včera mi Grochal povedal že sa dieťa ešte rozhoduje čo bude ale že skôr chlapec.
Chcela som dievča a dosť to ťažko znášam. Čo vám pomohlo?
Ďalšie dieťa už mať nebudem

tamtumdo
15. jún 2024

Je to u teba ešte čerstvé, každá to tak pri sklamaní pohlavia mala,podľa mňa je to úplne v poriadku ako to prežívas,je to normálne ....ja sa priznám len tu na koníkov v anonymite,s mojimi pocitmi... časom uvidíš,že budes rada že máš chlapčeka....chlapci sú proste naozaj maminy maznaci,dievčatá skôr ockovi....väčšinou je to tak...práve keď už niesu bábätká,ale trocha podrastú budú stále inklinovať viac k tebe ako k otcovi...Chlapec príde,povie že ta ľúbi a dá ti pusu,staršie dievčatá toto už tak nerobia,idú skôr za ockom...Nič krajšie nieje.....Bude dobre,užívaj si tehotenstvo,príde náročné obdobie, a po pôrode na toto ozaj myslieť nebude čas
Keď máš chlapca, tak ty si pre neho prvá ozajstná láska a on tvoja posledná 😉

esmee3
Autor odpoveď zmazal
miska1997
15. jún 2024

Jeeemine, úplne viem čo prežívaš..
Mne dr. Povedal že čakáme dievčatko, nakúpila som ružové vecičky, cumlíky rôzne hlúposti a po mesiaci mi povie že chlapec .. Také sklamanie som nepocítila asi nikdy .. Pár dní som si poplakala a potom bolo dobre .. Vybrali sme pre syna meno a ver že som sa ho nevedela dočkať ☺ Kľudne druhé by som brala tiež chalana (aj keď dievka je dievka) .. Najhoršie keď si niečo vysnívame a nevieme to ovplyvniť. To ťa prejde, zmieriš sa s tým a budeš šťastná. Dobre bude, hlavne aby bol zdravý ! Veľa zdravia želám

miska1997
15. jún 2024

Do budúcna .. Môj syn má 6 rokov a keď povie maminka ja ťa tak milujem ty si krásna ako princezná čo by som ja bez teba robil a podobné veci.. Neviem si predstaviť počúvať takéto vety od dcéry. Ja som veľmi šťastná že mám 1. Syna aj keď prvé momenty boli sklamanie.

lienka.7
15. jún 2024

@autorka neprežila som to, ale chápem ta... tiež som veľmi túžila po dievčatku. Prečo? Neviem to nejako racionálne zdôvodniť, fakt nie. Proste som chcela dievča a bodka. Si pamätám, že keď mi lekár volal výsledky testov, najviac ma zaujímalo pohlavie. Fakt.
Mam kamarátku, ktorá má tiež iba jedno dieta, syna. Tiež sa mi po rokoch priznala, že mala také pocity, ako píšeš ty. Nie, žeby ho nemala rada alebo podobne. Prave naopak, je to jej vymodlene bábätko. Ale proste nikdy mu nebude cesat copceky, obliekať ho do krásnych volaníkov a pod.

susitko
15. jún 2024

skor sa tes,ze je dietatko zdrave!!!! a pohlavie neries.ak ta ani to neukludni....chod sa pozriet napr. na kramare...take oddelnie jisky,aro, rapka alebo onko.....hned budes stastna aj za chlapca.ja som si to za tri roky zazila a bohu dakujem za to postihnutie co mame doma.pritom mat chlapceka je super.

adulka25
16. jún 2024

Môj muž nedáva veľmi emócie najavo, ale za tie roky ho už poznám a viem, že bol malinko sklamaný asi hlavne kvôli mne lebo veľmi dobre vie ako veľmi som chcela vzdy dcéru. Jemu to vždy bolo jedno.
V prvom momente som prerevala celú cestu domov aj asi ďalšie dva dni. Tie prvotné pocity tu nemôžem ani napísať lebo by ma tu ukameňovali. Aby som bola úprimná miestami prichádzali skoro počas celého tehu, ale bolo to už oveľa miernejšie. Veľa sa vo mne zmenilo keď som ho videla v 20tt u Grochala na 3D sone. To bol taký zlomový bod pre mňa.

julish
16. jún 2024

Ja som chcela dievca, mala som jedno mimomaternicove tehotenstvo, o ktorom som nevedela, len sa mi prisnila dcera… ked som cakala svojho synceka a dozvedela som sa, ze to bude chlapec, strasne som da rozplakala. Doslo mi, ze to nebude to iste dieta, ktore odislo, ona… moj syncek ma 3,5 a je to jedno laskave, urozpravane, zdvorile svetielko mojho zivota a keby donho okolie netlacilo ruzovo-modry svet, vobec by som gender neriesila

autor
16. jún 2024

@adulka25 ja som mala rovnaké. Nie si v Tom sama. Je to facka od života , aby človek vedel že nie všetko sa dá naplánovať...a niekedy treba len prijať to čo život dal aj keď predstava bola iná...
Ja už som čítala aj o Tom, že sa tym lieči vzťah dcéra -otec napr ..a podobne...

Stále je to však ťažké.

autor
16. jún 2024

@julish veľmi ma mrzí tvoja strata.
Ďakujem, že si mala silu a odvahu napísať. Ďakujem za tvoj príbeh.

nevenka
16. jún 2024

Ja som to zazila pri tretom dietati. Mali sme doma parik, chlapca a dievca. Dcerka mala 5 rokov a velmi tuzila po sestricke. U lekara na sone sa mi rozplakala, ze preco je to chlapcek, ze ona uz brata ma a chce sestricku. Prislo mi to tiez luto. Kvoli nej, ale aj tak trochu kvoli sebe. Dlho-predlho som sa nevedela s tym nejak vyrovnat. Ale potom som zacala mat problemy s tlakom, uradoval brutal variant covidu, isla som s placom na vyvolavanie tyzden pred Vianocami a modlila sa, aby sme odtial vysli obaja zdravi. Dcerka sa do neho zamilovala a miluje ho stale brutalne, maly ma uz 3,5 roka. Este mi povedala na tom sone, ze neboj, maminka, dalsie bude uz urcite dievcatko. Som sa tak usmiala na nu cez slzy a pomyslela si, ze no tazko, moja...mala som uz 37 rokov a tusila som, ze mi porod zase rozhodi stitnu zlazu a ze to nebude jednoduche. A stal sa zazrak. Mame aj dalsie dievcatko. Ja som veriaca a poviem Ti, ze toto posledne je take vytuzene, otehotela som presne na svoje narodeniny, v nedelu Bozieho Milosrdenstva a od zaciatku som vedela, ze toto bude to vymodlene dievca. Ostala som po tom chlapcekovi otvorena zivotu, aj ked boli indicie, ze zdravotne to nedame. Dali sme, vdaka Bohu. Vnimam to silne, ze tato nasa stvorka, 2x parik, je ku nam dokonalo dokonala...(samozrejme, mame problemy ako kazdy iny).
Skus to tak, napriek tym pocitom, co mas, povedat si, kludne aj nahlas, napriek vsetkemu, tomuto sklamaniu, ktore citim, ze som vdacna za tohto cloviecika, nech ma obohati, prekvapi, svojim vlastnym sposobom. Napriek mojej tuzbe po dievcatku, prijimam s laskou aj chlapceka, nech je zdravy a pozehnany a nech zmeni moje srdce. Ak nie si veriaca, tak takto, ak si, kludne popros Boha o zmenu svojho srdca, nech sa Ti otvori pre lasku, ktora rastie v Tebe. Ja verim, ze uprimne volanie o tuto zmenu srdca Ti moze pomoct. Citim s Tebou, rozumiem Ti. Ja som po narodeni maleho este riesila asi 2 mesiace jeho meno a chcela som ho premenovat...🙃 Muz ani pocut...Bolo to divoke. Chlapcek je krasny, sikovny, taka vesela kopa a dobrodruh od mala, pojaseny kamos do pohody. Milujem ho.

nevenka
16. jún 2024

@mimka1402 ty si brutalne neprijemna.
Neviem, ja som si tiez nevybrala emocie, ake zrazu prisli, co ja viem, bolo to narocne a pomahali mi ludia z okolia, ktorym som sa mohla zdoverit a nesudili. Veci sa potom zmenili, ked som si to dovolila odzit, precitit, nepotlacat a prisiel cas porodu a vsetko bolo zrazu inak. Taki ludia ako Ty, dokazu este viac veci zhorsit. Co ma autorka akoze spravit s tymi emociami, ziadnu dobru radu nedostala od Teba. To by si mala a tak by si mala, inak stojis za prd a si zla, fuj, fuj fuj. To si jej povedala. No podpora vo zvladani emocii "jak svina", fakt.

nevenka
16. jún 2024

@h2 vies co, odpoviem Ti, ak mozem. Prve som vobec neriesila, co bude. A ani druhe az tak zasadne. Az paradoxne tretie. Velmi som chcela dievca. Sesternica cakala v rovnakom termine ako ja, dievcatko. Aj svagrina. Dalsia svagrina neskor po nas, chlapceka. Aspon to mi odlahlo. U nas bola pricina, ze dcerka chcela sestricku a stale som pocuvala, ze sesternica nie je to iste ako sestra, ze ona brata uz ma a tak. Plakala som pri triedeni veciciek, nasilu som kupila 2 modre mini cumliky a neskor este par modrych bodyciek. Dalsia vec bola, ze v rodine stale boli sami chlapci a dievcatko bolo vzacnost. A stale som pocuvala, ze ako inak, v nasej rodine su len sami chlapci, isto budete mat chlapca, tak na just som chcela dievca, aj take pocity som mala. My mame nakoniec 2:2 a mat chlapca je proste ine, ako dievca, uz teraz to vidim, ma zaujem o sminky, handry, take babske veci, kym chlapec je v takom svojom svete, uzatvara sa uz, je to intelektual a vyslovene technicky typ. Mojkacik to bol riadny, bude mat 11 a zacina puberta pomaly, ale isto. A ta baba pride a nalakujeme si nechty? Spravis mi uces? Usijes mi taketo? Mat chlapca a dievca je ine. Dobre je oboje. V tom tehotenstve, ked je ta predstava podporena hormonmi, u niekoho to moze byt mega problem. Autorka sa mi paci, ze hlada sposob, ako sa s tym popasovat. Ja som robila to iste, hladala sposob, ako to prijat tak, ako to je.

zuzik1407
16. jún 2024

Môj manžel odišiel zo sona,keď doktor povedal že čakáme dievča....Nerozprával so mnou,lebo on chcel syna a bla bla a čo povedia v rodine,keď všade je prvorodený syn.To ste mali vidieť....kovbojka...Zbláznil sa vtedy.Po narodení dcéry,keď ju prvýkrát videl ,plakal jak dieťa a sa ospravedlňoval,aj mne aj lekárovi,ako sa choval .....počkaj do pôrodu,všetko prejde....

beky223
17. jún 2024

@nevenka zo zvedavosti, starší syn si zase neprial brata? Nebol on šťastný, že je to chlapček? 😊

reddflowerlife
17. jún 2024

@zuzik1407 To nemyslis vazne normalne odisiel zo sona ? To je hajzel. Si mu aspon pripomenula že o pohlavi rozhoduje jeho spermia a nie ty?

zuzik1407
17. jún 2024

@reddflowerlife jasneee,že áno.....on chcel byť hrdina ,že bude mať syna a naraz dcéra....pôrodom sa všetko zmenilo samozrejme

autor
17. jún 2024

@nevenka po akom čase prišlo dievčatko? Koľko máš rosdiel?
Ďakujem ti za krásne obohacujúce slová. Veľa mi dali a určite skúsim aj čo si mi napísala spraviť ..ďakujem ti ❤️

autor
17. jún 2024

@zuzik1407 ono to sklamanie očividne dokáže prežívať aj muž celkom intenzívne ...a práve v týchto chvíľach mu celkom rozumiem....
Osobne ešte žijem v nádeji, že čo keď sa pomylili....predsa to je 12 tyzden

nevenka
17. jún 2024

Rozdiel mame nieco cez 2 roky. Chlapcek narodeny v decembri 2020 a dievcatko v januari 2023. Aj prve dve deti su tak, tam je rozdiel 21 mesiacov. Ti maju 10,5 a takmer 9 rokov.

baruska199028
17. jún 2024

Ja som strašne túžila mať chlapčeka , tehotná som bola v 2017 , pán doktor mi povedal že z jednej strany ako robil ultrazvuk to vyzerá na princa a z druhej strany na princeznú , tajne som dúfala že bude chlapček, potom mi môj gynekológ oznámil že to bude slečna a aby som začala vyberať meno.
Nakoľko o svojej túžbe som hovorila len mojej mame tak to vedela len ona , nakoľko v tej dobe som bývala oproti jednému domovu sociálnych služieb Karola Matulaya pre deti a dospelých s ťažkým mentálnym postihnutím a keď som ich chúdence videla na prechádzkach s ošetrovatelmi a že ani nerozprávali len vydávali zvuky ako zvieratká tak mi prišlo do plaču že čo ja riešim pohlavie keď mám byť šťastná že to bábätko je zdravé podľa ultrazvuku a napreduje ako má..
Odvtedy som si nepriala nič iné len to aby moje dieťa bolo zdravé a šťastné.
Teraz má moje dievčatko 6 a pol roka a čakám druhé bábätko tiež v kútiku duše dúfam že by to mohol byť chlapček tento krát ale moja dcérka by moc chcela sestričku. Vo sne sa mi tiež snívalo dievčatko , momentálne som v 16 tom týždni, vo štvrtok mám prehliadku to budem 15+5tt tak uvidím či sa bábo ukáže, v ten deň má aj dcérka rozlúčku so škôlkou, na predchádzajúcej kontrole sa bábo vrtelo ostošesť ledva sa podarilo pánovi doktorovi urobiť fotku zo sona takže to bude aktívne bábätko 🙂
Len som tým chcela povedať že moja mama hovorila dcérke keď bola bláznivá a mladšia, vidíš Natálka tvoja maminka veľmi chcela chlapčeka a ty si taká bláznivá ako chlapec .
Vždy keď som dcéru odvtedy pomojkala teda normálne povedané objala a povedala som jej že ľúbim ta dievčatko moje tak mi povedala že mami to naozaj ? Lebo si chcela chlapčeka...
Veľa krát mi to takto povedala až mi potom slzy vošli do očí a oľutovala som že som také niečo aj povedala...
Každý boží deň keď mi hovorí že ma ľúbi tak jej hovorím že aj ja ju som veľmi vďačná za ňu a len si prajem aby aj druhé bábätko bolo zdravé nech už je to dievčatko alebo chlapček .
Ja som skôr psychicky na dne z toho že ma moja mama vyše mesiaca nútila ísť na utajený pôrod lebo vraj to s dvoma deťmi nezvládnem keďže dcérka nastupuje do ZŠ od septembra.
Od mája do polky júna každý deň, mesiac som preplakala dusila som sa a trpela som , už som začala mať aj samovražedné sklony lebo mi povedala že ona veľmi dobre vie že dcéra bude u nej bývať a ja budem na liečení aby som sa dostala z toho že dieťa pôjde do inej rodiny .
Ja som sa ale pozbierala , nabrala silu vďaka mojej dcérke a už moja mama zmenila názor tak som už v pohode a snažím sa tešiť zo života ako sa len dá.
Dcérka ma potrebuje , má iba mňa.

autor
18. jún 2024

@baruska199028 tvoja mama si mala radšej dať chleba do úst.

Sú veci, ktoré sa nehovoria. Dieťa ich nepotrebuje vedieť. Ja neplanujem nikdy synovi oznámiť, že vieš čo ja som chcela dcéru...
To je môj problém, nie jeho. Ja sa s tým musím vysporiadať....
Všeobecne u tvojej mamy vnímam viaceré vyjadrenia, ktoré má vyrušujú.

Tebe sa nedá byť od nej a jej názorov trošku ďalej? Teba nevyrysuju?

Lebo utajený pôrod?

autor
18. jún 2024

@baruska199028 a mas krásnu dcéru ❤️

baruska199028
18. jún 2024

Dnes mi zase volala počas práce a výčitky samé, hneď po robote utekám za malou vždy do škôlky , boli dni že som chodievala najprv k mame a potom pre malú ale odkedy začala mi takéto veci rozprávať že druhému bábätku bude v inej rodine lepšie a pri mne by len trpelo tak ma všetko začalo dusiť.
Snažím sa byť silná pre dcéru, viem že je to až moc aktívne dieťa, musí sa riadne unaviť aby bola v kľude ale to vyriešim nejakým športom , najlepšie asi plávaním alebo nejakou loptovou hrou .
Budem musieť sa odpútať od mamy, teda minimálne mesiac alebo dva nekomunikovat a nech sa všetko ukludní lebo ozaj je toho už moc

bianka33
18. jún 2024

@baruska199028 prajem ti veľa síl, aby si sa dokázala od mamy odpútať. Dať vlastne dieťa preč? Veď akoby si s tým mohla žiť. Úplne nechápem, ako môže po tebe toto chcieť.
Držte sa, nech je maličké zdravé a nech vám robí radosť

baruska199028
18. jún 2024

@bianka33 ďakujem veľmi pekne , no ja by som skončila určite na liečení, nedokázala by som sa zmieriť s tým, keď som ešte nebola tehotna tak sa mi vyhrážala že zavola socialku na mna ze na malu skríknem ked ma na 6 ty krat nepočúva, z toho všetkého stresu som začala pred mesiacom komunikovať aj s poradňou Alexis a to bolo správne rozhodnutie, poradili mi a vysvetlili všetko a pomôžu mi ako budú vedieť povedali tak sa budem snažiť byť silná len niekedy reči ľudí z môjho okolia ma ubíjajú

autor
18. jún 2024

@baruska199028 bývaš s mamou?

baruska199028
18. jún 2024

Nebývam už od decembra 2023 , našťastie sa mi podarilo malej nastaviť režim čo u našich bolo nereálne, tam mi chodila spat aj o 23:00 teraz mi zaspí max. o 21:20 niekedy aj skôr podľa toho ako kričia pod nami Ukrajinci čo sú tiež v podnájme.

martaatram
19. jún 2024

U mna na otazku keby si mam vybrat co by to malo byt samozrejme odpovedz to je jedno HLAVNE nech je to zdrave… ale uz ked som musela odpovedat tak dievcatko .. s vtedy este priatelom sme sa zacali snazit o babo a vtedy som vravela zeby som chcela dievcatko.. presne tie kavicky vztah dobry.. a podobne keci 😀aj ked poznam mamicky co maju horsie vztahy s dievcatami ako s chlapcami.. podla mna je to aj o vychove…
No ako cas siel zrazu rok nic ..2 .3..4..5..6..7..8..9
Podstupili sme 2x Ivf 11 vkladov poviem ti vtedy som na pohlavie ani len nepomyslela …
Ked som ostala konecne po 9 rokoch tehotna po tolkych komplikaciach bola som rada ze sa to konecne podarilo .. hned na zaciatlu som skoncila v nemocnici kde som si myslela ze je koniec .. potom mesiac hore nohy doma.. uz ked mi rastlo brusko a uvedomovala som si ze som naozaj tehotna tiez na otazku co by som ,,chcela,, odpoved bola nech je to zdrave (za čim si stojim)🙏🏻ále vzdy som vedela ze ,,viac,,dievcatko… prisli sme ku grochalovi a ten z fleku ze chlapcek…ale ked mi povedal ze je v uplnom poriadku poviem ti naozaj som bola stastna.. az neskor v 23 tyzdni ked ma museli akutne sit a mohla som porodit som si naozaj uvedomila ze je to jedno(aspon pre mna) lebo ten strach … 3 mesiace som potom lezala doma s nohami hore az do porodu a modlila sa aby to maly zvladol… Ked sa narodil bola to laaska na prvy pohlad a nemenila by som za nic akurat spinka vedla mna a ked sa na neho pozriem to je nieco neopisatelne.. verim ze aj v tebe sa to zlomi aj ked ja som to tak neprezivala ako ty a uvedomis si ze z minuty na minutu sa tehotenstvo moze zvrtnut a vtedy naozaj zacnes uvazovat inak.. aspon dufam🙏🏻🙏🏻🙏🏻

A naozaj je pravda ze zeny ktore nemozu mat deti respektivne pary im je naozaj jedno co by to malo byt … nie kazdy ma take štastie .. a ja som najstastejsia ,ze mi bolo dopriate po takom dlhom case byt mamou tomu najužastnejsiemu babatku 🙏🏻❤️

11bodka11
19. jún 2024

Ja som to pri prvom neriesila bolo mi to jedno lebo vzdy som chcela 2 deti. Narodil sa chlapec. Pri druhom som strasne chcela dievcatko, aj sa mi to splnilo. Syn je ovela citlivejsi, doslova mamickin maznacik. Ma 9 a spava este pri mne 😀 Dcera ma 3 a je to taky cert, len zle robi. Ale dievca som chcela hlavne preto ze v dospelosti zene vzdy pomaha mama s vnucatami, zena je viac pri mame. Syn sa vzdy skor prikloni k zeninej rodine. Vnucata maju vzdy blizsie k starym rodicom z maminej strany. Svokra je vzdy najhorsia 😀