Ako zastaviť rýchle priberanie počas tehotenstva?
Neviete mi niektorá poradiť prečo tak priberám v tehotenstve.Vraj sa nesmie pribrať veľa, a ja som už pribrala dosť.Ani veľa nejem, a len stále rastiem... Musím to nejako spomaliť, ale ako??? ☹
paaani, jaul, vidim, verim, ze je vsetko mozne, ale ja by som sa bala len tak malo pribrat. Moja mamka priberala malo, 6 kil pri sestre napr a mne sa to zdalo neskutocne malinko..
jaul, tak nevolnost som si tiez nezazila ani raz.
snad sa mi to vsetko nezuroci pri druhom 😲 😀
certica, no ja prve tehu uplne super, toto druhe...😉 8 tyzdnov mi byvalo zle od rana do 11 vecer...niiiic moc, tak hadam, ked raz bude tretie, tak nebude este horsie 😕
certica: No, ale nezvracet a pribrat neco kolem 3 kg - to je teda zvlastni 😎 To teda nevim, jak to delala!
terezkaaa: nic si z toho nedělej, u mě si taky nejdřív říkali, že to je hypotrofie, ale bylo vše OK. Sice měli nižší porodní váhu 2500g, ale o to lépe papkali. Nakonec zjistili, že to je genetický. A te´d náš klučina bude prý míti min. 3500g
Ahojte, ja som zacala pocitovat prve problemy s palenim zahy v druhom mesiaci, nakoniec sa to s vracanim vystupnovalo tak, ze som bola tyzden v nemocnici, co som v sebe neudrzala ani vodu. Podla ultrazvuku som v 20tyzdni a skoro kazde rano zvraciam...a ked nie rano tak pre istotu vecer. Niekedy je to fakt velmi vycerpavajuce. A ked sa k tomu prida, ze 3-4 krat idem v noci na WC, tak som rada, ze moje 12-hodinove smeny v praci vobec prezijem...
Vedeli by ste mi poradit nieco na palenie zahy okrem kakaa, mlieka, sus. sliviek?
A zabudla som sa vyjadrit k jadru veci. Pred tehotenstvom som vazila cca 74 kil a teraz mam 76. Ale ja to pripisujem tomu, ze predtym som pravidelne jedavala denne 100-200g cokolady a v tehu zjem max. 1 keksik aj to mi je potom spatne...To, ze nepriberam moze byt sposobene aj tymto? Zase na druhej strane nevyzeram na to, ze by malinke trpelo hladom, zatial si ma z coho brat 😉
Alex, mna ked pali zaha alebo mam kyselinu, tak si davam mlieko ma hned ma to prestane. Vacsinou ma pali v noci, ked zjem vecer nieco sladke 😝 Ale chvalabohu, uz som ju davnejsie nemala 😵
Neviem ti poradit okrem mlieka nic, ale viem ze su aj nejake zuvacie tabletky, skus sa opytat v lekarni.
JA som pred tehu vazila 55 kg, niekedy v lete aj 53kg, takze som bola taka susienka 😀 A teraz, ked sme v 33tt, uz mame 68kg. A to si davam pozor co zjem. Je pravda, ze na zaciatku tehu som vobec nevracala, nebolo mi vobec zle, tak to aj z toho. Dufam, ze to priberanie sa nejakych sposobom zastavi, sice nie je to az tak strasne vidno,lebo som dost vysoka, ale aj tak. Robi sa mi celulitida, myslite,ze mi to zostane aj po porode? 😔
Luciakorky: No mna vacsinou pali zaha rano, ked sa zobudim a to skoro kazde rano vraciam, no vcerajsi vecer to trvalo asi tak 3 hodiny a dnes rano asi 3,5 hod. ..Mne sa zacali robit strasne strie na vnutornej strane stehien, na krizoch - na chrbate a na prsiach...niekedy mam pocit, ze je umenie kupit si nejaku podprsenku, ktora bude sediet...
mucha-alex
na záhu vyskúšaj banány - pri 1. tehu mi neskutočne pomáhali
teraz ma záha ešte našťastie netrápi, ale ak začne, banány to istia 😉
Bzuco: Dik, akurat tu mam nejake po ruke 🙂 Tak uvidime, co to urobi rano,h adam pomoze🙂
skús niečo vyčítať aj tu, možno tam nájdeš nejaké dobré rady
http://forum.mamaaja.sk/viewtopic.php?t=29442&s...
No teraz ma napadlo, ako som si tu stranku otvorila, ze este pred tehu som uzivala Maalox, lebo mam uz davnejsie tieto problemy...no teeeda...si mi pomohla, diky 🙂
No viac by ma zaujimalo, ci s tym budu problemy az do pôrodu a taka otazka...Je pravda, ze ked su problemy so zahou a zarasta brusko chlpkami, tak to bude vlasate dievcatko?
no to ti neviem
ale ja som mala malú vlasatú poriadne
ale zasa sestra mala tiež v tehu záhu a maličká má doteraz hlavu ako koleno 😀
Alex, to nie je asi pravda,lebo aj mna palila zaha a budeme mat chlapceka 😵 Ale to ze bude vlasate babo,to mi vedali tiez ked som pila mlieko ze mam kyselinu 😀
ahojteeee, vidim zevas trapi zaha, mne zle nebyva, zatial, nastastie.
robim v lekarni, tak radim : kupte si homeopatiu Gastrocynesine. Kamoske co trpela neskutocnou kyselinou ku koncu tehotenstva velmi pomohla a aj ja to mam uz kupene. a uz raz uspesne odskusane. 🙂
Lucim: Aj ja mam doma gastrocynesine ale na letaku pisu, ze sa to ma papat po jedle a mne je zle pred jedlom, takze by to asi nemalo taky efekt...
Bzuco: No aj ja aj moj Tomasko mame huste vlasy, takze tipujem, ze ich nebude mat par 🙂
Baby: Mna by este zaujimalo...je nieco pravdy na tom, ze: Ak zena papa vela sladkeho bude to dievcatko a ak slane, tak chlapcek? Alebo: Ak mas v tehu krajsiu plet bude to chlapcek a ak "skaredies" tak dievcatko?
Mucha_alex: ja som to tiez pocula a mysim ze je to pravda s tou pletou. Ja cakam chlapceka a neskutocne sa mi vycistila. Vsetci hovoria ze som opeknela a ze mam krajsiu plet, tak asi nieco na tom bude 😀
luciakorky: No ja som na zaciatku opeknela. Potom som dostala nejaku chripku alebo co a urobili sa mi flaky po celej tvari. Postupne mi to zmyzlo a teraz ako vyslo slnko, zase sa mi vyhodili flaky...tak ja neviem...
luciak...: Myslis? A tak tuzobne cakam chlapceka, lebo v nasej rodine ich je nejako poriedko, a k tomu ma, dve sestry.. 😒 Ale no, hlavne nech bude zdrave...Jasne, vsak mozno 25/05 mi to povedia. Idem znova na vyvojove chyby, lebo teraz nevideli este vsetko, tak uvidime
alex:
pri prvom tehu som mala pleť strašnú, vyhádzala sa mi nejaká lišaj alebo čo, mala som to až na krku 😖 a mám dievčatko, ale zasa sladké mi vôbec nešlo na chuť, dokázala som prežiť na popcorne 😀 a to riadne slanom,tak...
teraz mám pleť ukážkovú, tak uvidíme, či to bude chlapček 🙂 a chutí mi aj sladké aj slané, ale to slané o trošku viac 😝
no ked to zoberieme takto...pred tehu som jedla jednu az dve 100g cokolady denne, nemohla som bez toho byt. A teraz iba same slane, slane, slane a popcorn 🙂

Jo a podotykam, ze kamoska vubec netrpela nevolnostma! Jeste zjistim, kolik pribrala v druhym tehu 😉