Ako zvládnuť výpoveď a pozitívny tehotenský test?
Chcela by som sa len vyrozprávať. 13 rokov manželstva s narcisom ktorý stále ponižoval mňa i naše 3 deti (Viki14 ,Natália12, Sebastian 6), teda ponižoval iba dievčatá vraj su ako jej matka, tretí je chlapec ktorý ostal jediný jeho oblubenec.
V marci sme sa rozišli teda i preto lebo nadávky voči mne sa začali stupňovať keď nemal drogy tak bolo bežné od rána že som pi.. a ku.. a neviem čo si ešte vymyslel vždy nadával mne a nasilim sa vyhrážal deti sa ho báli a aj ja večne žiť v strachu sa nedalo. To nevravím koľko krát si vypisoval po nete. Všetko už je ôk, deti ostali v mojej starostlivosti prisúdili mu výživné na 3 deti 200euro.
Lebo on nerobí a robota mu vždy smrdela.
Celý čas bývame v dome po mojich rodičoch, všetko ôk, všetko bolo super vedela som zarobiť slušne. Všetko islo ako hodinky bola som po 13tich rokoch konečne štastná konečne som sa začala mať rada a ze niesom taka ako mi on hovoril takze nabrat silu a odist od narcisa...., našla som si priateľa s ktorým si rozumieme sme najlepší priatelia...
cca 6mesiacov on ma 2 deti s predchádzajúceho vzťahu.
No, v decembri som sa však konečne oficiálne rozviedla za týždeň som dostala v práci výpoveď.V praci ktoru som zbožňovala v ktorej som drela ako mulica...o 3rokoch🥹... , hľadám si prácu aktívne chodím na pohovori no je to ťažké. A teraz mi vyšiel test pozitívny 3testy ... ženy poraďte vyjadrite svoj názor, prosím kamošky nemám priateľovi som to nepovedala....všetkych sklamem.....čo bude?
k gynekol.=či si fakt tehotná
potom si začať platiť dobrovoľné nemocenské z minim.vymeriavacieho základu
ak sa otec prizná,sama na to nebudeš=dá peniaze aj on
nevidím problém
Ja by som to riešila tak trošku inak, radikálnejšie....v tvojej situácii. Nemáš prácu, priateľa síce máš, ale veľmi krátko, nedajbože už nechce dieťa /pochopiteľne, veď už má dve/ ako si predstavuješ svoju / vašu existenciu. Darmo ti pošle výživné....to je nič oproti tomu, čo bude potrebovať bábo a aj ty.
@carrot_apple a ak povie čau - pošlem ti výživné? To už budeš asi vidieť problém?
@martul a prečo pochybuješ? ste najlepší priatelia?či už nie?
začni si platiť DNP
a zisti odkedy si tehotná=to ti povie gynekológ.....a či spadáš do ochrannej lehoty, ak si bola tehotná počas výpovede bolo by to OK, možno iné ženy vedia o tom viac a napíšu ti.
Netreba hneď vešať hlavu
Máš tri deti,mala si sex=z lásky s iným= vedela si riziká
suhlasim s martul.. neries koho sklames/nesklames,ani nemas preco. Ale racionalne uvazuj, co budes robit ak budes s dalsim dieteatom doma. A uz su na tebe zavisle 3.
@carrot_apple Nema pracu, ma 3deti, od ex dostava na 3! deti 200EUR. Z coho si ma platit DNP? Ano, ten termin tehu by ju mohol od tej vypovede ako tak ochranit = to je naj rada, ist k dr a dat si to potvrdit.
"Jednou zo situácií, kedy je zamestnanec chránený pred skončením pracovného pomeru výpoveďou zamestnávateľa, je vymedzený v § 64 ods. 1 písm. c) Zákonníka práce. Tento okruh zahŕňa dobu, kedy je zamestnankyňa tehotná, ale ešte nie je na materskej dovolenke. Podľa judikatúry súdu (R 74/1966) „rozviazanie pracovného pomeru výpoveďou v dobe, kedy pracovníčka je tehotná, je právne neúčinné, a to bez ohľadu na to, či podnik o tehotenstve vedel“. Z uvedeného hľadiska teda na ochranu postačuje samotná skutočnosť, že zamestnankyňa je tehotná, a to bez ohľadu na to, či o tom zamestnávateľ alebo dokonca zamestnankyňa vie. "
Prepáč, ale urob už konečne nejaký zodpovedný krok. Máš tri deti s tyranom. Prečo máš s ním tri deti???? Si rozvedená, bez príjmu v nezávideniahodnej životnej situácii a nechráníš sa pre ďalším počatím?? Otehotnies s kamarátom ktorý už má záväzky?? Začni sa už správať ako dospelá.
@martul súhlasím aj ja. prežívala veľmi ťažké obdobie, plné jedu a agresivity, ona aj 3 deti. rozvod je veľmi čerstvý. konečne začína kľudnejšie obdobie, tak prečo si ho komplikovať. dobrý partner je bonus, zaslúži si dobrého človeka, ale teraz kvoli sebe aj deťom potrebuje riešiť novú prácu, nie plienky, stabilizovať si bežný život. nebiť závislá na či bude partner OK, či a ako uživí 4. krk,
kľudnejšie obdobie myslím okrem práce, ale aj tá sa porieši ľahšie ako gravidnej, plat je určite vyšší ako príjem na MD a RD.
samozrejme nevieme aký pocit má autorka, či to dieťa vie prijať, alebo ťažko, ale keby stav riešila radikálne, určite ju viem pochopiť a nebudem ani náhodou odsudzovať.
V prvom rade treba riesit tehotenstvo s partnerom a dohodnut sa ako dalej pokracovat, lebo ak mas mat 4 deti, byt bez prijmu, v rodicovskom dome, alimenty na 3 deti velmi biedne...sama sa zamysli ak mas ostat na vsetko sama, ci to utiahnes a ci chces taky zivot pre seba a svoje deti...apropo ak nechces ist na potrat, stale su tisice ludi ktore cakaju v adpocnych poradovnikoch a vedia tvojmu dietatu zabezpecit krasnu buducnost 😊
A preco si to priatelovi nepovedala, ked zaroven pises, ze ste najlepsi priatelia? To mi nejak nesedi :( Darmo si tu budes pytat rady, dolezite je skor jeho stanovisko. Ak by dieta nechcel a ty nechces ist na potrat, tak mozes dat babo na adopciu.
@renata1405 si strasne mila a empaticka osoba.presne kvoli takym ako ty ludia spachaju samovrazdy. Blahozelam ti 👍
Súhlasím s @martul a @simca06022011 a @stanulienkat riešila by som tehotenstvo radikálne. Žiaľ. Máš 3 deti, smiešne výživné 200 eur, veď to nepokryje náklady ani len na jedno. Priateľa máš krátko, navyše už má 2 deti. Bude živiť svoje 2 deti, teba, tvoje 3 deti a vaše spoločné? Dokopy 2 dospelých a 6 detí? Ty si sa konečne zo všetkého vyhrabala, strata práce je negatívna. Ak ostaneš na ne sama, zvládneš to úplne v pohode, aby si deťom dala, čo potrebujú? Takže súhlasím s názorom, urob konečne zodpovedné rozhodnutie. Urobila si si 3 deti s debilom, nepotrebuješ ďalšie s niekým, s kým si chvíľu a kto pochybujem je pripravený živiť 6 detí.
Ja mať už 3 deti,priateľa len 6 mesiacov,tak sa sakra chránim,aby som nemala ďalšie.Nuž teraz ti ostáva hlavne porozprávať sa s priateľom a to čo najskôr.
Neviem či dobre čítam a píšem, ale nebude sa za otca jej dieťaťa považovať ešte exmanžel, keďže len v decembri sa rozviedla?
"Za otca dieťaťa sa zo zákona vždy najskôr považuje manžel matky, a to aj exmanžel, ak neuplynulo od rozvodu viac ako tristo dní."
@michaella24 tiez mi to napadlo, ze je taka lehota, cize priatel by si autorku musel zobrat za zenu. Ale deti moje, tvoje, nase... nezavidim veru :(
@carrot_apple preboha prečo píšeš mne? Veď odpovedaj autorke.
@la_dolce_vita aj mne to hneď napadlo ako som čítala príspevok, preto by ma zaujímala odpoveď na toto, ak je tu niekto v tomto múdrejší. Ale aj bez tohto si teda autorka riadne skomplikovala život. Respektíve všetkým zúčastneným.
@michaella24 áno, ak porodí do 300 dní od právnoplatnosti rozvodu, bude ako otec zapísaný jej ex manžel. Takže potom bude musieť riešiť na súde zapretie otcovstva, autorka si zaplatí 500 eur za DNA testy, aby otcom bol zapísaný skutočný otec. Jedine, žeby sa do pôrodu vydala, vtedy bude ako otec zapísaný nový manžel. Ale toto je podľa mňa jej najmenší problém.
@melanta no možno najmenší problém, ale ak bol taký ako píše, nerada by som ho kontaktovala, aby som mu vysvetlila situáciu, že bude otcom cudzieho dieťaťa na papieri a keďže pol ročný vzťah asi veľmi vážny ešte nebude, ktovie či sa budú chcieť brať. Nový partner asi tiež bude veľmi "nadšený", že mu pribudne tretie dieťa... No držím autorke palce, lebo tlapkať po pleci ju fakt nikto nebude, že je to v pohode.
Nečítala som všetko, tak neviem ci ti to niekto napísal, ale ak porodíš do 300 dni od rozvodu, tak oficiálne bude pv RL otec dieťaťa tvoj ex manzel...budete ešte musiwt riešiť zapretie otcovstva
@terina25 no tak jej potom blahozelam fakt super si zariadila zivot.Ja radsej poviem co si myslim naco jej budem pchat kaleraby do hlavy co sa aj prace tyka ked mi je jasne ze zbuchanu s 3 detmi doma ju nikto nikde nezamestna.A da si urobit 4 decko naco pre boha?Preco ju vyhodili z prace len tak pre nic asi nie.
@renata1405 este dobre,ze mas vestecku gulu a vies preco ju prepustili. Nikto netvrdi,ze jej mas blahozelat. Ale mohla si si nechat ten komentar. Uvedomujes si,ze prave taketo komentare cloveku s horsou psychikou a v zlej zivotnej situacii nepomozu? Je mi na grc z takych ludi ako ty,ktori si pridu len kopnut.
Co tu mas co premyslat? Tu je snad jasne, ze mas ist na potrat, potom na sterilizaciu. Uz 2 detom (to tretie sa nerata) si znicila zivot, ci ti to nestacilo?
@terina25 si mimo zrejme si na tom tak isto ako autorka.cau.

@cyberk caka 4.dieta, 3 uz ma ak dobre citam.. kamos ma 2
@cyberk inak suhlasim s tebou...
@la_dolce_vita citaj s porozumenim pls :D blikne ti svetielko, preco som napisala, ze tretiemu tak neznicila zivot (hint: tretie dieta je chlapec)
@renata1405 ano,ja som mimo.preto si vymazala svoj primitivny komentar. Hahaha

No ved sa snaz si najst rychlo nejaku podobnu robotu, aby si do materskej nieco mala... Ak nic ine, Kaufland, Lidl atd tam stale beru vsetko co ma ruky, nohy 😃👍