icon

Čakám štvrté dieťa. Muž má strach ako zareaguje rodina a okolie

05041987
12. nov 2021

Ahojte ani neviem ako začať ale potrebujem sa vyrozprávať a poradiť. S manželom mame 3 deti. Takmer 9 ročnú a 6 ročné dvojičky. Mame už zabehaný systém na domácnosť obaja pracujeme. Dievčatá už pôjdu od septembra do školy. A zistila som ze som tehotná. Vnútorné sa s tým neviem úplne stotožniť. Teším sa ale veľmi sa bojím a takto je to nastriedacku každú hodinu inak. Neviem co mam robiť. Manžel je tiež šokovaný a nevie sám co a ako ako sa vyjadril. Strašne sa bojím financií ci to zvládneme mame hypo aj úver ved ako skoro každý. Mame len jedno auto deti majú spoločnú izbu. Nemám pocit ze sme sociálnu prípad alebo tak ale niekedy je to natesno. Z jedného hľadiska sa teším na bábätko a potom sú tu také praktické otázky. Véd viete.a ďalšia vec co trápi môjho muža ako zareaguje rodina a okolie. Co v práci a tak ďalej.dneska som to povedala mame a hneď ci si to chcem nechať povedala som ze áno. No poviem ze nemám z nej dobrý pocit. Viem ze je to aj do istého bodu normálne predsa len to nečakala ved ani my sme už dieta neplanovali ale viete hormóny. Raz mam pocit ze to bude ôk a všetko zvládnem a potom ze sa asi zrutim. Vôbec neviem co mam robiť. Možno potrebujem len povzbudiť neviem sama. Mate niektorá podobnú skúsenosť alebo životný príbeh?

Strana
z2
0martina0
13. nov 2021

ja ked som čakala štvrté dieťa tak som tiež nepatrila medzi mamičky,čo si hladkajú bruško od radosti,tieš na striedačku,aj radosť aj čo a ako bude,ked sa narodila tak som ľutovala všetky tie chvíle ked som sa na ňu netešila a dlho ma to mrzelo,dnes je prváčka a nedali by sme ju za nič na svete,taka nečakaná mazuľka

angela85
13. nov 2021

Keď viete že to zvládnete a ste rozhodnutí si malinké nechať,tak sa tešte a nenechajte si poraziť radosť. Práveže ja si myslím,že deti do troch rokov sú finančné nenáročné,ja zas som nemala problém dať malej veci z druhej ruky,veľa sme toho podedili,no skoro všetko. A teraz sú všelijaké príspevky,aj materská a rodička sú celkom fajn. Neboj sa určite to zvládnete a staršie detičky už budú staršie tak o to to bude lepšie. Poznám jedných čo maju päť chlapcov a posledných troch počas piatich rokov a až teraz keď mal najmenší sa sťahovali z bytu do domu. Proste stalo sa a zvládli to. Zvládnete aj vy,ale určite by som začala riešiť tu prerábku už teraz ak sa dá ,ako potom

Strana
z2