Celebrity a cisársky - aký je skutočný dôvod?
Prečo všetky celebrity a hlavne teraz tie 4 čo rodili (Gáboríková, Judínyová,Mokraňova....) Rodia cisárskym len kôli postavičke či sú iné dôvody?
Teba je čo do toho? Staraj sa radšej o seba a svoju postavičku. 😉Musíš sa asi dosť nudiť, že ťa trápia spôsoby pôrodov iných žien. Ty ich život neodžiješ, tak ich nechaj rodiť ako chcú, čo to práve teba trápi. 😅
@smejko25 dalsia trapka... citujem autorku: “Rodia cisárskym len kôli postavičke či sú iné dôvody?”....... - postavička? skutocne?? to je to posledne, o co pri porode sekciou matke ide, pokial sa bavime o sekcii, ktora proste musi byt, nie zaplatena a vybavena zo strachu a “kvoli postavicke”.... vy dve sliepky aj s autorkou si mozete ruky podat 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Samozrejme, ze celebritky si zaplatia sekciu. Naco by sa hodiny trapili v kontrakciach? A zostanu zospodu nedotknute, neroztiahnute. Jazva sa zahoji a mozu si hopkat. A jasne, ze dovod na sekciu sa vzdy najde.
Pre postavičku? Pre pohodlnosť, a aby nemuseli absolvovať ukrutnú bolesť? Tak toto môžu napísať naozaj iba ženy, ktoré nemajú ani tušenia, čo prežívajú iné po sekcii, najmä akútnej: to vtedy by ste zistili, čo je to tá ukrutná bolesť, fyzická aj psychická! K postave: mám horšiu postavu ako všetky moje kamošky, ktoré rodili prirodzene. Pred pôrodom som mala 167 cm a 52 kg, plávala som, behala, cvičila, aj sa zdravo stravovala, čiže žiadna lemra, vek 30, nedala by som sa do kategória "geriatria" ako to tak milo niekto vyššie označil..počas tehotenstva som pribrala normálne, tehotenstvo bezproblémové. Predsa vyzerám otrasne. Kilá dole idú aj bez pomoci síce, len tá postava sa sama od seba nespevní.. je pravda, že popri malom by som teraz nestíhala,ani ma to nezaujíma momentálne, ale tak tu pre všetky múdre "cisarák uuuuuurčite pre postavičku" jedno zaujímavé info, lebo evidentne to neviete: po cisárskom sa dlho dlho nesmie cvičiť. Keď boli komplikácie, ešte dlhšie. Je to totiž brušná operácia. Diastáza, ovisnuté brucho, fialová hrubá jazva sú už len milým bonusom.. a surprise, aj tie s cisárskym boli predtým tehotné, čiže áno, majú aj nejaké pomaranče a strie. Postavou to teda nebude. K tým bolestiam, mnoho cisárskych rezov predchádzajú celkom slušné aj viachodinové pôrodné bolesti (toto som ja osobne nezažila), nehovorím o bolesti PO. Moje bezproblémové tehotenstvo sa zvrtlo na poslednú chvíľu: prenášala som, placenta bola prestarnutá, rozhodli sa vyvolať pôrod: užila som si klystír, vyvolávačku, napriek tomu všetkému a viachodinovým prechádzkam po chodbe som nemala ani jednu kontrakciu, vôbec som sa neotvárala, monitor však bol zlý, strácali sa ozvy malého. Na poslednú chvíľu som skončila na operačnom stole, samozrejme som dostala epidurálku, ktorá takisto nezaúčinkovala, potom sa už pamätám len na to, že rýchlo dostávam masku a prebúdzam sa na izbe, čiže som napokon skončila v celkovej anestéze. Kým ostatné rodili síce ako ste písali v ukrutných bolestiach, niektoré pritom držal manžel za ruku.. ja som ťahala za sebou "kabelku" - tú taštičku na moč, zacievkovaná, nahá s obrovským bruchom kráčala k operačnému stolu, od strachu o dieťa som sa tak triasla, že mi museli pomôcť vôbec dostať sa k tomu stolu.. úprimne, radšej by som si roztiahla nohy a ukázala sa polke nemocnici ako takto.. kým ostatné mali po pôrode svoje dieťatko na sebe, užívali si prvé spoločné chvíle s bábätkom, možno aj s manželom, ja som sa zobúdzala v izbe napojená na prístroje a na sebe na bruchu som mala akurát tak vrecko s ľadom. Moje dieťa som videla pár sekúnd, iba mi ho ukázali, žiadny bonding, žiadne prisatie. Bola som však šťastná, že je v poriadku a zdravý. Kým ostatné mali na ďalší deň svoje dieťa pri sebe, ja som sa dokázala o moje ako tak sama postarať na tretí deň. Dovtedy som bola rada, že za 20 minút zvládnem cestu na toaletu. Iné kojili svoje deti, ja som môjho syna dostala na kojenie po viac ako 24 hodinách, hodili mi ho v plienke krížom na hruď a nechali ma s ním samu.. nemala som mlieko, normálne bradavky, syn plakal, čo však bolo najhoršie: ja som ležala, lebo som nevedela ani vstať.. sama.. nie že s malým bábätkom. Nedokázala som ho ani zdvihnúť. Tak som ho v zúfalstve iba prikrývala paplónom aby neprechladol a čakala, kedy sa niekto vráti a snáď mi s ním pomôže. Pýtala som sa, aj tak mi neukázali, v akej polohe mám skúšať kojiť po cisárskom. Tak som s ním šuchotala po chodbách nemocnice každé tri hodiny po UM, a znášala pohŕdavé pohľady sestričiek.. keď som ho nevedela celú noc utíšiť, a pýtala si radu a pomoc, odvrkli mi, že ho mám dávať na prsník. On sa nechcel prisať ani za svet, ani nemal o čo, ani nemal čo. Odťahoval sa, reval. Čím častejšie som ho dávala na prsník, tým viac plakal. Bola som prvorodička, bez skúseností, tak malé bábätko som nie že držala, ale vôbec videla po prvýkrát v živote. Tú fyzickú bolesť po prebudení nebudem bližšie opisovať, treba zažiť.. sú samozrejme výnimky, ale ja osobne som nedokázala vstať na ďalší deň bez pomoci sestričiek, a pritom sa nepovažujem za žiadnu padavku. Rozrezané brucho vo viacerých vrstvách celkom slušne bolí - samozrejme, táto bolesť asi nebude ukrutná, že? Viete, čo však bolelo a bolí najviac? Prečo sa tak rozpisujem? Lebo aj v mojom prípade sa našli takí istí jednoduchší ľudia, ktorí si neodpustili poznámku, že som to mala ľahké.. pohodlné.. vybavené..bezbolestné. Ktorí to proste vedeli! Viete, čo je tá najväčšia bolesť? Všimli ste si, že ani raz som nepoužila slovné spojenie "porodila som" ale slovo "pôrod"? Práve toto. Že ja som si vedomá toho, že cisársky mi zachránilo dieťa, vďaka tomu je živé a zdravé. Som za to vďačná. Viem, že ináč by to nešlo. Ale jednoducho neviem povedať, že som rodila. Lebo som nerodila, moje dieťa zo mňa vybral lekár. Ten pocit menejcennosti vo mne bude ešte dlho.. a pocit, že som niečo veľmi dôležité zmeškala. Že som prišla o dôležitý okamih v živote. Nevidela som ho, keď prišiel na svet. Jeho mama doslova prespala jeho príchod. Keby mi vtedy už na izbe ukážu cudzie dieťa, ja by som nevedela, či je moje alebo nie. Nevedela som kojiť. Zlyhala som ako žena dvakrát.. s týmto všetkým, v kombinácii s hormónmi a fyzickou bolesťou som sa musela popasovať.. a s rečami okolo cisárskeho (jak ti fasa, veď si ani nerodila, no priznaj, za koľko ste vybavili) a (ne)kojenia.. tam boli aj rady.. že neexistuje.. že mám skúšať takto.. že som pohodlná. A sebecká. Skúšala som všelijako. Bola aj laktačná. Odsávala som, kým som mala čo. On jednoducho nechcel, nedalo sa. A nič pohodlnejšie nepoznám, než v noci chodiť do kuchyne pripravovať čerstvé UM pre uplakaného novorodenca..Ja vám, čo ste rodili prirodzene som naozaj závidela. Ešte aj tie ukrutné pôrodné bolesti.. lebo to všetko k tomu patrí.. k tej ženskosti.. že vynosíte to dieťa a na konci bude pôrod. Aj s tými bolesťami. Ale potom ho máte možnosť vidieť a úžasný pocit, že ste to dali. Viete, ja by som si tieto veci vtedy ani tak nezobrala k srdcu.. ale práve také milé názory a presvedčenia najmä žien!!! boli pre moje ubolené, hormónmi rozbombardované telo a dušu fantastickým spúšťačom.. tie super poznámky ma dohnali k tomu, že som po nociach plakala, že ja ani nie som ženou, a keď som malého nevedela ani porodiť, ani nakojiť, tak ma vlastne ani nepotrebuje. Dosť to bolelo. Aj ukrutne, verte mi. Tak vás pekne prosím, nešpekulujte a nebuďte také "presvedčené" o svojej pravde. Viete trt makový o cisárskom reze. A keby vyššie spomínané ženy ho mali hoc aj vybavený, nič vás do toho.
Bože zeny vy viete byt fakt hlúpe husi podaktore... Ja som PORODLA svoje dieta cisarskym rezom, ano PORODILA!, nekojim, davam mu UM a vobec o sebe nepochybujem ze som pre svoje dieťa najlepsou mamkou na svete! Lebo som!
A na margo debilnych poznámok o lenivych chuderach ktore si radsej zaplatili doktora na sekciu, by ma zaujimalo kolko z vas donutili muža ostat ostat aspon 2 tyzdene doma aby vas obskakoval a vy ste nemuseli ani prstom pohnut a do konca sestonedelia ako magorky nepustili ani len babku pozriet na novorodenca lebo sj potrebujeze "oddychnut"... Tak kto je potom lenivy?
Mimochodom, to ze Anca z hornej dolnej si vybavika cisarsky vo Viedni vas netrapi, lebo o nej nepíše Novy Cas, co?
Fakt... Radsej miesto sedenia na konovi choďte povysavat, alebo navarit obed, lebo vecer budete prispievať do diskusie ako NIC nestíhate a muz vam nepomaha... (no ja by idiotovi co je cele dni doma a sedi pol volneho casu na diskusnom fore tiez nepomohla)
@kayyaa Brusko sa pri SC nereze. A pochybujem ze by sa niekto fotil tak ze by to bolo vidno. A po SC nie je brusko a po prirodzenom pôrode ano?
@angelinja Ano je to ine po porode ale väčšinou sa to vráti do normalu.
@janulka1802 Presne si to vystihla.😀👍
@h_petra Boľavé brucho po SC? To máš odkial?
@zuzzqa Klobúk dolu 🙂 !!!
Mozno kvoli vagine :D co si budeme klamat, dieta ju zdevastuje :D a plastiky na omladenie vaginy su bezna vec, hlavne v tych vyssich kruhoch.
Vy ste tu ale fakt natvrdlé, poniektoré... existuju sekcie a Sekcie. Celebritná mamička sa objedná tyzden pred termínom pôrodu, daju jej lieky, anesteziu, šikovný lekar urobi krátky rez v dolnej časti brucha... po sekcií, ked uz je úspata jej rovno spravia aj plastiku brucha ak chce. Po porode lieky proti bolesti a nastupuje opatrovateľka... bežná žena pride do pôrodnice, nahukaju na ňu, nechajú ju x hodín v bolestiach a ked sa doktorovi uraci, urobi jej sekciu. Najlepšie rychlo, rychlo, priečny rez aby bolo dieťa rychlo von - ano, aj to sa este stale robi. Po porode po tebe uz ani pes neštekne, doma musíš makať... toto je rozdiel medzi celebritou a obyčajnou ženou pri sekcií... ja som mala dva rýchle prirodzene pôrody, ale ked počúvam moje známe tak sa mi chce plakať. 90% celebrít ma sekciu - a to je fakt. Neverim, že všetky maju indikáciu.
@extempore nie som celebrita a jazvu po cisarskom mi takmer neni vidiet.nikto po mne nehukal,spravali sa ku mne pekne a stale boli ku mne milí. A ked som prisla domov bol so mnou manzel ktory ma obskakoval a moja mama skoro 2 tyzdne mi pomahala kym si zvykneme s muzom na novy rezim. V noci manzel vstaval k malemu,varil a ja som vegerila po cisarskom.takze nie kazda zena ma traumu z porodnice a je sluzka vo vlastnom dome
Pane Bože, ďakujem Ti, že nie som celebrita a teda nikto nerieši, ako som rodila, koľko a či vôbec som dojčila, akú mám postavu, aké prsia, akú ... "onú", čo si dám ako tehotná na seba, aké meno dám svojmu dieťaťu, aký mám kočík.......
@lenuliatko84 my dve sme asi výnimky... ale co počúvam moje známe tak to je jeden horor
@extempore hej?mam kamosky co boli tiez spokojne.ale pravda je ze niektori zdravotníci na sk by mali zmenit povolanie
@extempore juj ako sa tesim, ze som celebrita. Na SC ma objednali tyzden pred terminom, este mi aj dali na vyber dva terminy, ze kedy mi to vyhovuje. Vsetci boli mili od primara az po nepocujucu asnitarku, Pred SC prisla anestezioligicka, predstavila sa a povedala co sa bude diat, pichli spinal, zaviedli cievku (az ked mi spinal zabral, aby som nic necitila) vybrali dieta, ukazali, jazva jemnucka "usmievacikova", po porode lieky proti bolesti na jiske. Nik po mne nehukal, nik ma nenechal v bolestiach, na sestonedeli ak som mala nejaky problem, pytali sa ci chcem nieco od bolesti, prisla laktacna, vysvetlila dojcenie, jedlo mi nosili na izbu...Doma ma dva tyzdne obskakoval manzel, aj ked som to nepotrebovala, nemusela som pohnut prstom, o makani v domacnosti nemoze byt ani reci. Btw nerodila som vo Viedni, ale na Kramároch.
@lenuliatko84
@extempore Pripajam sa. Teda okrem tej mamy.
@oblecenie99 Predstav si, ze ja som milo neoznačila nikoho skupinou GERIATRIA, ale je to z filmu bridget jones 🙂 takze si zle pochopila... 🙂
@oblecenie99 amen... pises mi z duse, prezivala som to rovnako a ten pocit zlyhania a “neporodenia” sa znasobil, ked sestra rok po mne porodila prirodzene a svagor uplne nadseny rozpraval, ake to bolo uzasne, ako tlacila a aka je hrdinka... ja som sa zosypala a prerevala cely jeden den... trvalo mi pol roka sa z toho dostat.... “nezazijes nepochopis” tu jedine plati
@makova333 peesne ako som pisala aj ja.uplne rovnaky priebeh a rodila som v trencine
@zuzzqa tak si pogratuluj, ako si to zvladla, nie vsetky zeny po sekcii sa na to vedia divat takto, niektore z toho maju mozno aj dozivotnu traumu a pocit zlyhania... tak isto, ako maju zeny traumu aj z prirodzeneho porodu.... tiez sa mozem pytat, ze preboha preco? ....
najlepsie by bolo vobec toto neriesit a neporovnavat a nezavidiet si porody... to uz co je.... ano, vo vysledku je dolezite len to, ze dieta je na svete zive a zdrave, hold ale proste nie vsetky zeny to vedia takto hned prijat, maju pocit zlyhania.... treba im ale psychologicky pomoct a nie vypisovat kraviny a porovnavat sa, ktora to ako zvladla/nezvladla🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@zuzuliennka1 je tu nejaka zena co ma traumu preboha ze rodila cisarskym?ci jej niekto povedal ze je neuplna?preboha

No možno nie vsetky ale daktore urcite ano. A nemusia to byt ani celebrity. V prahe svagrina prve rodila cisarskym a druhe po 5 rokoch jej dal doktor vybrat ako chce rodit a tym ze poznala ake je to cisarskym rodit, tak si vybrala ten, rovnako ako viac zien tam, s argumentom ze cisarsky sa robi skor a tym sa zene brucho menej natiahne. Česť výnimkám.