icon

Chytanie tehotenského bruška od rodinných príslušníkov

8. dec 2022

Idem sa sem uistiť či som ja taká precitlivená alebo je to normálne. Baby čo ste tehotné aj vám vadí ak vás niekto chytá za bruško? Napr dnes som stretla v meste maminu sesternicu, ktorú poznám minimálne a už aj ma zastavovala a chytala bruško alebo prídeme k svokre na návštevu, ani sa nevyzujem a už hladka bruško aj 5 min, keď sa ozvem že mi to vadí som divná...a druhá vec je keď sa rozprávajú so mnou tým maznavým tónom tiež väčšinou ide o staršie rodinné príslušníčky, napr. minule tiež som stretla mužovú krstnú hneď ruka na bruško a maznavo spustila "no čo babatinko rastie? Priberá? Ako sa mi má?" To isté spravila bývalá suseda keď ma stretla. To som fakt taká divná ako všetci hovoria, keď sa ohradim alebo je bežné chytať hneď bruško a rozprávať maznavo s budúcou matkou? Mne je to fakt divné

autor
8. dec 2022

@bayuska podobne..od manžela mi to nevadí ale od ostatných áno, raz dokonca keď ma svokra chytila som sa až odtiahla nejako inštinktívne, bolo mi to dosť nepríjemné
A tie otázky presne tak isto ako píšeš, my ešte nevieme pohlavie a svokra sa ma niekedy aj dva krát za deň opýta " a ešte nevieme čo to bude?" No nie keď mám ďalšiu kontrolu až o mesiac a na druhý deň " no čo chlapec či dievča?' ide má poraziť
Takže úplne ťa chápem, tuším sme aj v spoločnej skupine mesiaca pôrodu tak sme asi na Tom rovnako

sense
8. dec 2022

Okolo mňa boli asi sami divni ľudia, nikto ma nechytal za brucho a ani sa mi ikto podobne neprihivarala... Ak sa mi niekto prihovoril, tak ako sa mam à ako sa cítim

osky
8. dec 2022

@panelacikova hm.neporadim.
Mne po kliknuti Ihnen otvorilo

vkatush
8. dec 2022

Sú ženy, čo nemajú problém.
Ja to znesiem len od manžela a kolegýň (moje baby, máme veľmi super vzťah, ale na začiatku sa pýtali samozrejme, či môžu).

Iní ľudia nemôžu, ani mama, sestra, kamošky, svokrovci, rodina ... Veľa ľudí už odo mňa dostalo doslova po rukách, keď sa priblížili a potom prednášku, že treba sa tehotnej opýtať a nie, neželám si to. Nezaujíma ma, čo si o tom myslia, je to moje telo. Im by sa tiež nepáčilo, keby sa ich niekto cudzí bez dovolenia dotýkal.

lenuska9999
8. dec 2022

Neviem podla mňa to bežné nie je a ja aj ako netehotná nemám rada keď sa ma cudzí ľudia dotýkajú. Aj kamošku som mala takú, že keď si vypila stále by sa objimala. Podotýkam dospela žena už s dvoma deťmi v teenegerskom veku. Časom som od nej utekala,lebo mi to strašne vadilo. Aj bratranec keď príde ma stále nejakú tendenciu sa chytať ľudí atď. Ja to neznášam a stále sa oddialujem. Vadí mi proste fyzicky kontakt od cudzích ludi alebo aj vzdialenejšej rodiny. Takže ta úplne chápem ako sa cítiš. Povedz , že ti to je neprijemne

veve889
8. dec 2022

@panelacikova zadaj si do youtube "martina hill babybauch" video ma 1 minutu

autor
8. dec 2022

@veve889 to nemá chybu 😂😂😂

dominikamacakova
8. dec 2022

Mne to nevadilo, iba mi to prišlo divné. Ale zase nehladkala ma svokra 5minút po bruchu, to mi príde naozaj cez čiaru 😳😅😅

autor
8. dec 2022

@dominikamacakova 5 minút pri príchode, to nehovorím počas celej návštevy ona by sa najradšej chytila keď prídem a pustila keď odídem

olivnik
8. dec 2022

Nebuďte už také netykavky 🙄

maribell
8. dec 2022

No tak budem tu za jednorožca 🦄, ale ja som to mala veľmi rada 😊 ... Ten pohľad ľudí, ich úsmev a radosť ❤️ rada som sa s nimi o to podelila 🙂

panelacikova
8. dec 2022

@veve889 už to šlo 😀

darijja
8. dec 2022

Bud rada ze sa vobec zaujimaju.. keby nechytali a ani sa neopytali ci rastie, bolo by to horsie

kukulienka999
8. dec 2022

Som tehotná a vôbec mi to nevadí a ani v prvom tehotenstve nevadilo. Práveže to je take milee, že sa zaujímajú. Keď kope sama navrhnem, či to chcú cítiť. Kopec kamaratiek (nikdy netehotnych) to nikdy nazivo nemali možnosť vidieť, mne ti fakt nerobilo problém a ani nerobi. Ak ti to je nepríjemne povedz ten mýtus, že bruško sa nesmie hladkat, lebo zena predčasne porodí, či čo sa to hovorí(najdi si niekde neviem presne) a máš pokoj 😁

lenka567899
8. dec 2022

Generácia snowflake ❄️

zuzka102
8. dec 2022

Vieš čo, stále si na tom lepsie.. Mňa sa svokra pri prvom tehotenstve, na každej návšteve pýtala "a ma všetky prsty?" (alebo obe ruky/nohy.. Už si presne radšej ani nepamätám.) chápeš, nie štandardné otazky ze ako sa ma babo ci ako sa mam ja, ju len zaujímalo ci ma všetky prsty. 🤦‍♀️ Vtedy som sa snažila byt za slušnú a nehubovala, ale ked sa na to spätne pozriem, ide ma rozhodit. 🙄 S dnešným rozumom by som ju tak odpinkala..! Našťastie pri druhom tehu som s nou už nebola v kontakte.

autor
8. dec 2022

@lenka567899 Hlavnou črtou tejto generácie je, že sú náchylnejší na urážanie a sú viac emocionálne zraniteľní. Sú psychicky labilnejší a ak sa názory niekoho iného nezhodujú s tými ich, cítia sa dotknuto.
Nemá to nič spoločné s tým, že mám rada svoj intímny priestor a niesu mi príjemné dotyky hocikoho takže asi nie

autor
8. dec 2022

@zuzka102 tak to je riadne divné takéto otázky

euka210
8. dec 2022

Okrem manzela, mna a starsich deti mi nikto iny brucho nehladkal a ani by som to nedovolila. Ani dotknut. Ja sama som mala pred tym respekt ked bola svagrina tehu spolu so mnou, ci napr. kamoska...maximalne krizik sme urobili na bruchu ako sa detom robi na celo. Ani by mi nenapadlo cudzie brucho chytat ci hladkat.

sim_icek
8. dec 2022

Mne vždy lekári hovorili, že nebudem mať deti ani s umelým oplodnením. Pre mňa to veľa znamenalo keď som si mohla chytiť aspoň bruško niekoho iného, keď som vedela, že ja to nezažijem. Skutočne som si to cenila najviac na svete, ale samozrejme som sa vždy opýtala a povedala čo to pre mňa znamená ❤️
Samozrejme cudzích som sa nepýtala, to by som si nedovolila, iba známe. Nakoniec sa stal zázrak lebo inak nechápem čo iné a otehotnela som. Nebolo mi chytanie bruška príjemné, ale nikdy som sa neohradila keďže som vedela aké to bolo kedysi pre mňa. No čo som skutočne nezvládala (pracovala som v nemocnici) a kadejaké tetky aj naše tetky upratovačky sa na mňa vrhali dokonca mi jedna vrazila ruku pod bundu aby mi chytila bruško. V takom šoku som ostala, ako obarená. Nie si divná, je to normálne. A normálne by malo byť sa ťa predtým opýtať a rešpektovať tvoju odpoveď.
Btw mala som kolegyňu, ktorú aj keď prosíkali blízki, tak im vynadala, že jej dieťa nie je cvičená opica tak nech ju nechytajú 😃

autumm
9. dec 2022

Ja som asi divná ale mne sa páčilo keď hľadali bruško. Rodičia, babky, sesternice..a nevadilo mi keď ani kolegyne pozdravili jemným pohládkanim 😇 jediný kto nechytal bol tatino lebo ten sa toho desí 🤣🤣

natalienka12
9. dec 2022

Ty mas ale problemy! Vsak svokra citi, ze to dieta je aj jej krv a asi je velmi kontaktna, berie ta ako “svoju” tak preto je taka. Ak ti to nie je prijemne, normalne asertivne slusne jej to povedz a neverim, ze by ti ho hladkala znovu. Ale nie drzis hubu a krok a tu sa stazujes. A to ze by ti suseda chytala brucho, neverim. Totiz, poviem ti tajomstvo, ale vy tehotne zeny, ktorym uz hormony obmakcili mozog, NIKOHO ale vazne nikoho (okrem najblizsej rodiny) nezaujima, co nosite v bruchu, ani nikoho nezaujima ani netrapi, ci bude decko zdrave. Kazdy sa to tehotnej opyta iba aby rec nestala. Aj ja sa obcas tehotnej opytam, co caka, ale mam ju uplne v pazi. A k chytaniu brucha…mne ako tehotnej nikto brucho nechytal. Obcas manzel ked bolo vidiet pohyby. Nikto nikdy by si nieco take nedovolil.

autor
9. dec 2022

@natalienka12 vidím že čítaš asi len polovicu príspevku alebo vidíš to čo chceš x krát je tu napísané, že sa vždy ozvem takze nie nedržím hubu a krok. Super že je kontaktná, ja až tak niesom tak rešpektujem druhých nie keď sa ozvu ( ak by si čítala prišla by si na to že som sa ozvala) a keď neveríš, že aj suseda chytila tak s tým ti neporadim, ja nehovorím, že každého zaujímam ale niektorý ľudia sú taký chcú sa akože tešiť s tebou a aj chytia ( to akože je tam naročky keď už píšeš že nikoho to nezaujíma)

beatrixx1525
9. dec 2022

Nechápem prečo by mal ktokoľvek chytať tvoje telo bez dovolenia, či už si tehotná, či nie. Hádam je to tvoje telo. Nabudúce pohladkaj ty svokre a opýtaj sa či sviečková alebo segedín...

natalienka12
9. dec 2022

Tak potom asi zijes na inej planete 😂 lebo ak niekomu asertivne poviem, ze si nieco neprajem, tak to viac nerobi. A okrem svokry, ktora ti chyta brucho, tak skutocne nikoho nezaujimas. Ja mam napr. dve tehotne kolegyne a je mi uplne jedno, co cakaju a kedy. To su radosti a starosti cudzich, ja mam dost svojich problemov. A tak to ma v zivote kazdy. Mne pride strasne smiesne, ked tehulka na otazku co caka, povie, ze “nechaj sa prekvapit” 😂😂😂 je to trapne, chuderka si asi mysli, ze ma to zaujima.

wiccawicca
9. dec 2022

mne nevadilo, keď najbližší mi pohladili bruško, oni boli radi a tešili sa na bábätko a zase cudzí mi ho nechytali ani rodina z piateho kolena

autor
9. dec 2022

@natalienka12 hej hej ja žijem na inej planéte, ty si sa nikdy nestretla zjavne s tým, že ťa niekto nerešpektoval. Ja tu nehovorím o tom ako niekoho strašne zaujímam... ale o niečom úplne inom
Vieš ono sú dva typy ľudí mňa napr. tiež nezaujímalo keď boli tehotné niektoré kolegyne ani čo čakajú ani kedy majú termín tak isto ani keď široká rodina čakala bábätká som v meste za nimi neutekala popýtať sa a potom sú tu zjavne taký čo to robia. Asi si sa nestretla s druhým typom tak tomu neveríš, nuž aj taký ľudia sú a nehovorím, že ich to úprimne zaujíma ale robia to

kayyaa
9. dec 2022

@janinah prejavit zaujem je ok.
Ale prejavit zaujem sposobom, ktory vadi dotycnemu, je cisto sebecke.
Ak by ti slo o prejavenie skutocneho zaujmu voci blizkemu cloveku, tak sa to budes snazit robit tak, aby to dotycnemu bolo prijemne. S respektom.

Zaujem, ktory ty vnucujes druhemu, pricom jemu vadi, nie je zaujem. Je to obycajne pretlacanie svojho ega, bez ohladu na pocity druheho.
Nauc sa prejavovat zaujem sposobom prijatelnym pre dotycneho. Bude to lepsie pre obe strany.

mogaa
9. dec 2022

nuž buď to strpíš, alebo povedz že ti to vadí.....ešte nevieš aká budeš ty v staršom veku......nie každý sme mentálne na rovnakej úrovni a čo je normálne u dôchodkyni žijúcej niekde na dedine, môže tebe byť divné.....ak ti to veľmi vadí, jednoducho o krok ustúp - normálny človek pochopí....

heni79
9. dec 2022

Nikto cudzí nikdy neprejavil ani záujem chytať mi brucho. Keď tak premýšľam, ani rodina nie. 🤔 Manžel samozrejme áno, ale aj to vtedy, keď už boli cítiť pohyby a sama som ho vyzvala: "Rýchlo, teraz kope. Daj ruku sem." A to žiarenie jeho očí... 😍 Asi mám okolo seba iba normálnych ľudí. 🤷😂