icon

Cudzí ľudia chcú vedieť pohlavie môjho dieťatka. Na čo i to je?

sejbipi
8. jan 2021

Načo to je cudzím ľuďom? Čo z toho majú? Je to predsa moje dieťa, moja radosť a moja starosť či sa rozhodnem s tým zdôveriť. A keď sa nerozhodnem, tak prídu narad prehováračky a vyzvedanie sa. Veľmi ma to hnevá, absolútne nechápem načo to robia a načo im to je. Keď sa predsa rodič rozhodne neoznamiť pohlavie, tak to ako slušne vychovaný človek akceptujem.
Ako inak to vysvetliť takýmto ľuďom? Mali ste aj vy niečo podobné v okolí? Ja to vnútorne cítim tak, akoby sa všetci snažili prežívať moje tehotenstvo. (U rodiny mi to nevadí, je to predsa spoločné šťastie, ale prečo cudzí? Tí čo nevedia, že existujem, otehotniem a sú zrazu najväčšími kamarátmi....) Už som v tom bezradná

Strana
z3
leuchtturm
8. jan 2021

o small talku si uz pocula? Nemysli si, ze si taka dolezita, aby tieto informacie boli pre tych ludi klucove. Jednoducho sa opytaju a dalej to neriesia.

simca06022011
8. jan 2021

@sejbipi nemusis byt bezradna, zavri sa doma a nerozpravaj sa s ludmi 🙂 patri medzi take bezne temy komunikacie, ked je niekto v spolocnosti "v tom" (ci uz buduci otec alebo mama), ze sa ludia pytaju co to bude, kedy to bude... Ked chces aby si nieco pomysleli o tebe, tak povezd, ze nechces odpovedat 🙂 Len aby ta potom kazdy radsej neobchadzal.

Naozaj na vsetko su uz ludia citlivi, za chvilu sa nebudem moct opytat niekoho koho stretnem po pol roku, ako sa ma... ved co mna do toho? 🙂 A druha strana, ked sa neurazia preto ze sa pytam, urazaia sa ze sa nepytam, lebo sa "nezaujimam" :D ako v tomto sa uz nedava vyznat 🙂

livka_
8. jan 2021

Nie su najväčšími kamaratmi.. len sa opytaju a potom si im aj s dietatkom "volna". Pytaju sa aby prejavili to ze "vidia" tvoje tehotenstvo a tym to konci. Small talk ako pise
@leuchtturm . Slusny, kratky, o nic nejde. Neanalyzuj to, kde nic nenajdes. A co sa maju na rychlo opytat aby sa vyhli pohlaviu? Napr, Ahoj, je zdrave? ..a teba by vykotilo ze o co im ide touto absolutne osobnou citlivou hoci bezpohlavnou otazkou, ze? Cize co z toho maju? Keby nereagovali na tehotenstvo, bolo by to divne tebe aj im.. a tak utrúsia syn,dcera? A idu dalej

hederamonstera
8. jan 2021

@letfenixa iba pravdovravna :P

veronikazigova
8. jan 2021

Koho myslíš cudzi ľudia? Takých co si videla prvýkrát? Tak áno je to cudne, ale ak taký čo ich vidíš sem, tam.. tak ja nevidím dôvod prečo ne povedať co čakáš ved je to radosť ... to je normalne podľa mňa.... Véd sú aj zvedavý ľudia 😄

nela6
8. jan 2021

@sejbipi bezradna? prečo si to tak pripuľšťaš? ved vies ich aj slusne odbit a hotovo, rovno vyhodit z hlavy, je to hlavne v tvojej hlave, si to nastav k spokojnosti 🙂

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
kubkovamama
8. jan 2021

@sejbipi nerozumiem celkom prečo ťa to tak trápi,tak sa jednoducho nebav s cudzími ľuďmi(ako nás rodičia učili 🤪😉😃) Neviem teda v akej komunite žiješ,mňa sa za 3 tehotenstva v priebehu xy rokov okrem najbližšej rodiny jakživ nikto nepýtal či čakám dievča alebo chlapca.A úprimne,príde mi to divné,že niekto cudzí ťa zastavi na ulici a rieši čo máš v bruchu??A že si vôbec všimnú tehotenstvo,v zime naobliekana,mňa ešte v 37-38tt v zime zabalenú prehliadal asi každý

sasitimi17
8. jan 2021

Bože vy podaktoré tehotné ste strašne “dôležité” 😂 zákonom chránení druh doslova, bozechran aby sa vás dačo človek opýtal, hneď všetko beriete ako útok alebo čo 🤦🏽‍♀️ Jaaj a inak toto je nová móda teraz tajiť pohlavie, meno a po pôrode na fotku decka drbnut smajlíka, lebo všetci sú zvedaví na cudzie dieťa 😆

sejbipi
autor
9. jan 2021

Nechápem, čo tu vzniklo z jednej nevinnej otázky 😂😂😂😂 ale búrte sa ďalej, zjavne to velma z vás potrebuje 😃🤷🏻‍♀️

jana_eyre_2
9. jan 2021

@sejbipi veď teba tie nevinne otázky veľmi hnevajú (sama si to napísala v úvode) tak prečo sa čudujes čo tu vzniklo z takej absurdity..

avril299
9. jan 2021

@sejbipi odstrihni si takych ludi zo zivota, proste ignor a mas pokoj 😀

kristiii
9. jan 2021

@sejbipi vidíš...a ty si z jednej nevinnej otázky bezradná

iva812
9. jan 2021

@sejbipi Tým ľuďom je to jedno, aké pohlavie bude mať Tvoje dieťa, ak sa "vyzvedaju", iba hľadajú tému na rozhovor s tehotnou ženou. Ako aj napr. akej farby chces mať kočík, či bude Tvoje dieťa dudlovat dudel...a mnoho iných banálnych tém.

ckatka
9. jan 2021

No..bohužiaľ...na to si rýchlo zvykni. 😂😂
Úprimne - keby sa ta nikto nič súvisiace s tehotenstvom.neopytal...places ze sa o teba nezaujímajú...😂 ľudia vo všeobecnosti nevedia o čom by sa rozprávali s "inými" ľudí...chorými, postihnutými, ovdovelymi...tehotnými...A pod.
Otázky ako "kedy to,bude" a "čo to bude" sú úplne základné konverzacne otázky keď ťa niekto stretne. A ešte "meno máte vybraté"? 😉
V tomto období máš výhodu....lebo cudzích nemáš čo stretávať takže od otázok si uchránená. 😉
Po pôrode to zase bude "kde si rodila" "ako si rodila" a " kojis?"...
Ja som inak dosť úprimný človek a ľuďom veci hovorím na rovinu. Keď som otehotnela povedali sme to hneď lebo sme chceli nech sa všetci tešia s nami ( dlho sa nedarilo).
Keď sme sa na genetike dozvedeli ze to bude chlapec, tak sme to takisto povedali hneď a nemali sme problém to komukoľvek povedať. Ved no a čo...
Pokiaľ som však nemala náladu na debatu a pýtala sa ma napríklad cudzia príliš zhovorciva tetka v čakárni "co to bude"...odpovedala som "dieťa" 😂
Napríklad meno sme sa rozhodli ze povieme až po pôrode. A na otázky "meno už máte" sme odpovedali ze meno príde s fotkou. Hotovo. Lebo pokiaľ povieš že "ešte nemáme" tak to je zasa nekonečná debata ze aké sa vám páčia, návrhy aké by sa hodilo a kto koho s takým menom pozná a podobne. Najhoršie pokiaľ sa s manželom neviete dohodnúť a kamaráti /známi sa snažia byť súčasť rozhodovacieho procesu 😂😂
Ja som na otázky o mene odpovedala ze nemáme, ze zatiaľ sa mi nič nepáči a hľadáme to naj. Tvrdila som to ešte den pred porodom 😂 a blízkym sme povedali ze nech nevyzvedaju, ze meno príde spolu s fotkou po pôrode. Koniec debaty.
Mňa skôr zaráža otázka od všetkých "a kojis?". Možno ale len preto, že mi to moc nejde a už tri týždne sa trápim a každý kto začne debatu, má potrebu mi radiť. Ako keby som nemala už všetky informácie preluskane dopredu odzadu, plnú kuchyňu bylín, tabletiek, polievok a hroznkvej stavy...laktacnu na drate každý druhý deň...strihnutu uzdicku, cievku...A cojaviem.co.
Proste keď sa nechcem o tom baviť, poviem ze "hej" a prejdem na inú tému...alebo pokiaľ je to kamoška co ma dačo odkojene ,tak sa "priznám" a spýtam sa čo pomohlo jej.
Zasa...keď je to cudzia tetka ktoru do toho naozaj nič nie je, na otázku "kojite?" odpovedám rada s úsmevom "nie, chleba s maslom dávam..."

Zhrniem...pokiaľ si vyrovnaná sama so sebou...dokážeš na všetky (aj citlivé) otázky odpovedať s úsmevom a graciou tak aby si nikoho neurazila a sama nemala slzy v očiach.
Pokiaľ však ťa niečo trápi vnútorne (ako mňa napríklad dlhoročná neplodnosť alebo teraz to kojenie), bude ťa vytáčať aj otázka "ako sa máš..."

callisia
9. jan 2021

@ckatka presne TO ma napadlo! Že otázka "kojíš?" bude autorku vytáčať do biela 😂

123andy123
9. jan 2021

@sejbipi chcela by som sa ta opytat a co to teda bude? Nezaspim bez toho

karmen118
9. jan 2021

@sejbipi ak toho človeka nepoznáš, povedz, že nevieš ešte, lebo bolo bábo vždy na sone zle otočené, a máš pokoj 😀

miette
9. jan 2021

Ja cakam tretie a uz po mne ani pes nestekne 😅

andreatytler
10. jan 2021

@sejbipi To mas koli tehotenskym hormonom, ze jeden den ta urcita vec hneva a robi ta bezradnou a druhy den je to pre teba nevinna vec. Ja som mala v tretom trimestri taky zachvat placu ze som to nevedela zastavit aj ked som sa snazila... az ked sa ma muz s vaznou tvarou opytal ci mi ma zavolat zachranku som sa pozbierala.
Ked ta cokolvek nahneva, zarmuti, vyplasi, vzdy si daj prestavku kym zareagujes a uvidis ze to nie je az take zle. Drz sa.🙂

michaelamichelle
10. jan 2021

@sejbipi je to na Tebe, ak nechceš, nehovor. Nie je to povinnosť. 🙂 Ak to tak cítiš, rob tak.

michaelamichelle
10. jan 2021

@sejbipi určite ale neklam, že nevieš. Ak ich to tak veľmi zaujíma (ako tvrdíš) budú sa na to pýtať o pár týždňov. Čiže klamstvom máš od nich pokoj len na chvíľku. Ak sú to normální známi, pochopia, že je to pre Teba intímna záležitosť a nebudú vyzvedať ako malé deti pred Vianocami.

1katyka1
20. jan 2021

Ahojky mna sa kamaratka asi po mesiaci ozvala , nepytala sa ako sa mam a ako sa citim, aj keby som rada pokecala s niekym o mojich nevolnostiach ale spytala sa ci uz vieme co to bude. Pytala sa to aj dalsia baba, ani by mi nenapadlo sa toto pytat ako prve, obzvlast preto lebo este ani ja sama to neviem:D

Strana
z3