Dá sa spomaliť rast väčšieho bábätka v tehotenstve?
Ahojte dievčatá,viem,že tu už možno taka diskusia bola,ale nechce sa mi pátrať. Tak sa chcem spýtať báb,ktoré to mali podobne. Som pomaly v 33tt. a dnes som bola na genetike,keďže rodím v 36(babo je zdrave),ale od skoro začiatku tehotenstva je o tyzden staršie,tým pádom aj väčšie. Dnes už má malý 2114g,tehotenskú cukrovku nemám. Dá sa nejako spomaliť jeho priberanie?Každý vraví,že bábätka ešte len teraz začnú priberať a celkom mám strach z jeho veľkosti. Samozrejme teším sa,že je zdravý,ale či sa to nedá nejako trošku spomaliť,napríklad obmedziť sladké. Som prvorodička.
To sa chodi na genetiku ked budem rodit ako 36rocna? Je to povinne?
Dakujem
@bluka2 prosim Ta, jedla som vitaminy pri 4 detoch a tony sladkeho a prve dieta malo v 41. tyzdni 2800g, dalsie 3050, tretie 3100 v 39 tyzdni a v 38 tyzdni narodene stvrte malo 2900. Tak jak to?
@anonym_0f4e69 vsak bud rada, aspoň teda ja si to tak predstavujem, že taký pôrod musí byt skvelý…
Dakujem
@anonym_7fe004 odporúčané nie je povinné.
Moje malo v 35 týždni 3500 :D bolo o mesiac väčšie. Narodilo sa v 38+2 a malo 4420 ...váha tvojho je myslím ok.
Mne bolo povedane, ze od 4kg sa vyvolava alebo riesi CS. Je to aj kvoli tomu ze pri porode sa moze dieta zaseknut plieckami a potom ide o zivot. A viem to preto, lebo bol zly odhad vahy, dcera sa narodila s 4,7kg a pri porode sa zasekla, musel ju doktor rukami vytiahnut
Dakujem
@anonym_7fe004 mňa poslali skrz veku,ale môj gynekológ je taký,že nechce nič zanedbať,tak neviem ako je to u iných.

Teraz citam, ze jes sladkosti a beries vitaminy. ou to treba zrusit...jasne, ze s tym sa spajaju velke babatka. aj ked uz moze byt trochu neskoro, lebo toto na zaciatku vyformovalo placentu tak, ze efektivne zasobuje dieta glukozou. Velke dieta-velka placenta a to uz nezmenis
@bluka2 prosim Ta, jedla som vitaminy pri 4 detoch a tony sladkeho a prve dieta malo v 41. tyzdni 2800g, dalsie 3050, tretie 3100 v 39 tyzdni a v 38 tyzdni narodene stvrte malo 2900. Tak jak to?