icon

Dokedy ste pracovali počas tehotenstva?

19. sep 2026

Ahojte idem sem položiť taku zaujimavu otazku keďže asi to dosť závisí aj od druhu práce chapem že baby z kancelárii a podobne ste robili dlhšie. Ja robím v obchode kde každý deň som aj v chlade, zdvíham nie uplne lahke veci, idu pomaly ale isto sviatky bude toho už len viac a viac a neviem si predstaviť ako to tam dám do 8 mesiaca. Teraz som začala 3tí a už teraz mi je ťažko, je to asi aj tým začiatkom že veľká únava, keď dviham ťažšie veci nad cca 5kg citim pichanie okolo pupku, nonstop mi je zle je premňa veľmi náročne vstať ráno o 4:00-4:30 a tváriť sa v pohode do 2-3 poobede a taktiež poobedne do 10 večer je to premňa naročne keďže som schopna už o 8 ležať v posteli 😆. Nemožem si hocikedy dovoliť a ísť sadnúť na 15-20 minut mám jednu 30 minutovu prestavku kde sa ledva stihnem najesť keď ma 10 krat medzi tým napne ://. Mam tu mamičky ktoré robili v obchode prípradne nejaké podobné zamestnanie dokedy ste robili?

anonym_76992a
19. sep 2026

Zamestnávateľ vie, že si tehotna?

anonym_5f9c08
19. sep 2026

oznam zamestnavatelovy tehotenstvo, je ti povinny prisposobit pracovnu napln. no vstavat a vydrzat pracovnu dobu uz budes musiet sama.

anonym_914d31
19. sep 2026

Tak je rozdiel ak robíš v kancelárii, alebo v obchode, alebo robíš z domu, či v škole
Všade du rozdielne podmienky. Sk cítiš, že je to pre teba nezvládnutelné, daj sa vypísať

anonym_6f2e08
19. sep 2026

Robim s ťazko postihnutymi a robima dom do 8.5 mesiaca (mala som 40.rokov), žiadne komplikacie. V druhom tehotenstve (ja 43)ma kvoli cukrovke v 7.mesiaci poslala na PN.

anonym_71e5d8
19. sep 2026

Ja tuším robila do 16teho tt.keby má nenachal lekár po amnio. už doma,tak by som ho asi podplatila alebo čo,lebo ja som bola hotová,ja som v práci zaspávala,nevládala som

anonym_ecfd57
19. sep 2026

Pracovala som v obchode. Hneď ako som tehotenstvo oznámila vedúcej, v 3. mesiaci, mi prispôsobila pracovne podmienky. Pracovala som v čase 10:00-18:00, nedvíhala som ťažké veci, neťahala som palety. Bola som len na pokladni. Ale práca bola v stoji, sadnúť sa nedalo, čo mne neprekážalo, neopuchali mi členky ani nič take. Moja gynekologička ma chcela vypísať na PN hneď od začiatku, keď som ku nej prišla na potvrdenie tehotenstva. Odmietla som to. Cítila som sa dobre, žiadne komplikácie som nemala. Pracovala som do 27. tt. Potom som už išla na PN, už ma boleli kríže, tak už ma prehovorila nech sa už nechám vypisat.
V práci už o tvojom tehotenstve vedia? Zamestnávateľ ti v tom prípade musí upraviť pracovnú náplň.

abbey1
19. sep 2026

@anonym_autor V nedeľu som robila, v pondelok rodina a ďalšiu nedeľu zasa pracovala. S novorodencom v náručí. Ale moja práca to umožňuje vo väčšine prípadov.

biba_18
19. sep 2026

ja som celý život v kancelárii, prvé tehotenstvo som pracovala normálne a druhé som bola od začiatku tretieho mesiaca na rizikovom..

anonym_6cc716
19. sep 2026

Ja som v kancelarii, denne ,nocne 12tky, zvládala som ja v poho, ale krčok nie, od 27tt ma gyndos vypísal na rizikové a ležať hore nohami . V tvojom pripade by som to neriskovala a nech ti co najskor upravia náplň prace. Ak by to neurobili, isla by som na pn. Zdravie babatka a aj moje ,by bolo na 1.mieste.

anonym_bfe1c3
19. sep 2026

Pracujem s deťmi s autizmom. Pri prvom som pracovala normálne, až do nástupu na MD. Pri druhom som bola celý čas PN. Reálne PN, krvácala som takmer polovicu tehotenstva.

anonym_283f20
19. sep 2026

@anonym_autor ja som podnikal takže som pracovala až do pôrodu cca 5 dní pred pôrodom som ostala doma, ale prácu som si prispôsobila pracovala som aj s bremenami ale menej. Btw nepoznám predavačku v potravinách ktorá by robila dlhšie ako do 6 mesiaca. Takže najprv oznam ak ti neprisposobia tak PN neriskuj. Ono sa to ľahko hovorí ze prisbosobit keď oficiálne v obchode vraj podľa zákona nie je nevhodná práca pre tehotné. Palety určite netahaj.

anonym_8fe66d
19. sep 2026

@anonym_autor Pri prvom na Pn skoro kvôli chorobe a praci v obchode, kde mi neumožnili inú pracovnú pozíciu. Ori druhom tiež rizikové, keďže som potratila predtým mala rizikové povolanie a hneď ako som otehotnela sa mi veľmi znížila imunita.

bambicka
20. sep 2026

ja som pracovala v obchode az "do konca", skoncila som 2 tyzdne pred porodom. Robila som vacsinou od 2 do zaverecnej, vyhybala som sa vykladaniu zeleniny, s ostatnymi vecami som nemala problem, telo bolo zvyknute na zataz

anonym_136ee2
20. sep 2026

@anonym_autor ja som robila v sklade obidve tehotenstva až do konca, no mne nebolo zle

anonym_b7e4e3
20. sep 2026

Ja mam svoju pracu rada a chcela som pracovat do najneskorsieho mozneho terminu. Tvrdnutie brucha ma odstavilo mesiac pred nastupom na matersku :(.

anonym_00f3fb
20. sep 2026

Fabrika,výroba,práca v stoji. Ranná, poobedná. Koniec až nástup na materskú

drianaa
20. sep 2026

Zdravotníctvo, manipulácia s prepravkami liekov, potravín atď, po 3 mesiacoch, keď som to oznámila, mi nedovolili sa s tým naťahovať, dovtedy som to len opatrne, ale s paletami som nemusela ja ani predtým. Chcela som pracovať čo najdlhšie, na začiatku 5teho mesiaca som ostala na PN kvôli krvácaniu zo dňa na deň, predtým som sa cítila dobre. Ale krvácanie bolo pravdepodobne len cievka, ale skrz myóm, ktorý mi potom neskôr robil ťažkosti a prácu s chorými ma doktorka už nechala doma.

anonym_71e5d8
20. sep 2026
@biba_18

ja som celý život v kancelárii, prvé tehotenstvo som pracovala normálne a druhé som bola od začiatku tretieho mesiaca na rizikovom..

@biba_18 a ty máš dve deti?

biba_18
20. sep 2026
@anonym_71e5d8

@biba_18 a ty máš dve deti?

@anonym_71e5d8 nie. mám jedno. tehotná som bola ale 2x 😔

esther100
20. sep 2026
@biba_18

@biba_18 to mi je ľúto, poznám to

anonym_71e5d8
20. sep 2026
@biba_18

@biba_18 och, chápem.prepac za vyzvedanie

anonym_4f03ca
20. sep 2026

Treba oznamit tehotenstvo. Potom ti ma zamestnavatel najst pracu ore teba vhodnu. Ak nema, si doma s nahradou mzdy. Ak mas realne zdravotne problemy, normalnu diagnozu, potom ides na PN.
Ja som nemala narocnu pracu, boli iba take narazove akcie, ale bola som PN od 7.tt kvoli krvacaniu. Realne som naozaj cele tehotenstvo prelezala.
Unavena som ja aj teraz po 40tke.No a to mam ist kvoli tomu na PN?

anonym_92b787
20. sep 2026

Ja som robila vo fabrike pri páse práca v stoji a robila som až pokiaľ som neisla na materskú. Keď je žena tehotná neznamená že má chorobu a musí ostať doma hneď ako ocika dve čiarky na teste.

anonym_e7f3b2
20. sep 2026

@anonym_autor ja mám 3 deti a každé tehotenstvo bolo iné. Treba povedať v práci a ak ti nevedia vyjsť v ústrety, tak treba povedať v poradni, ako sa cítiš, aj to pichanie neznie moc dobre.

anonym_750d49
20. sep 2026

@anonym_autor no ja som mala v práci infekcie, ktoré sú nebezpečné pre plod, cca v 4 mesiaci som šla PN. Plus vstávanie 4:40 a nevoľnosti.
Veľmi mi práca chýbala aj prijem bol menší a celé tehotenstvo som s tým nebola zmierená ale nakoniec dobre, lebo som sa veľmi namahala a stresovala doma a hrozil mi predčasný pôrod v 30 týždni, dieťa bolo nízko bolievalo ma strašne brucho, takže ti radím PN lebo nechceš si ptm vyčítať predcasniatko na jiske kvôli tomuto.
Nakoniec sa mi bábo narodilo v 39 týždni.

simona92101
21. sep 2026
@abbey1

@anonym_autor V nedeľu som robila, v pondelok rodina a ďalšiu nedeľu zasa pracovala. S novorodencom v náručí. Ale moja práca to umožňuje vo väčšine prípadov.

@abbey1 predpokladam ze z domu,nie vo fabrike ci v obchode 🤔