icon

Dokedy ste vládali robiť domáce práce?

31. jan 2021

Dnes sa mi stala taka vec muz na mna vybuchol ze v kuchyni je stale bordel neboli umyte (3 taniere dve misky a dve hrnce a dajake pohare ) a nikdy neumyjem vsetok riad :D mne vela nechybalo a vybuchla som. Kym som nadavala a cistila ten posraty riad som sa este aj porezala :D zacala som mat krce v bruchu tak som si dala magnezium
ano viem urcite si pomyslite ze som leniva a neviem doumyvat riad ale po 10 minutach statia ma strasne rozbolia krize a pride mi zle :( tak si sadnem a necham to tak... hoci mam umyvacku nevidim zmysel umyvat riad v tom ked ja to umyjem za 10 min tych par tanierov
tak isto rano sa zobudi zapne si pc a ide hrat hru a sto krat mu hovorim prosim ta povysavaj, pozbieraj veci co su na susiaku ale nie on si dalej hra a stale povie ze to urobi za hodinu... hovno urobil ja som to robila :(
kym on je v robote ja stihnem vyprat 4 kopiek oblecenia nakopi sa to strasne , povysavat, pozmyvat, umyt kupelnu aj wc atd este aj navarit a on mi povie ja tiez nesedim na zadku v robote
Dobre ja viem on nech zaraba ale ako mu to dat pocitit ze by sa trosku vcitil aj do mna?
teraz som v 7 mesiaci 29 tyzden kym vladzem popratam, navarim hoci ma aj bolia krize ale neverim ze budem vladat aj v 9 mesiaci :D ci ako to je da sa to zvladnut? nechcem pred nim vyzerat jak slaboska :(
teraz si pripadam jak ufnukana tehotna a niektore tu v 9 mesiaci este aj okna umyvate :D
poradte skusene vydate zeny hlavne prosim neurazajte ma :(

amelie2017
1. feb 2021

Podla mna ani nejde o to, ci si tehotna netehotna, vladzes nevladzes, ale o to, ze v tom byte zijete obaja, obaja urobite bordel, zaspinite oblecenie,...a mali by ste to obaja upratat. Nie len jeden. Zit s partnerom, manzelom nie je mama hotel. A uz duplom sa nema co hnevat, ak on nic nerobi a druhy to nespravi, vid tie rady. Mna sa muz za 7 rokov neopytal, co som akoze cely den robila. Ani pred dietatom, ani tehotnej, ked som nerobila, ani po dietati. Su dni, kedy mame doma ako zo skatulky, si dni, ked mame 3 dnove riady. Velakrat som bola radsej s malou cely den vonku, na plazi alebo na bazene, akoby som riadila ci prala, aj keby sa zislo. Inak my mame doma veci viac menej podelene, su veci, ktore som v zivote neurobila ja, ktore neurobil on. Teraz som tehotna, pracujem len 4 hodiny denne, mame 3 rocnu, viac veci urobim ja, lebo mam viac casu, ale on vari, prace kuchynu, chodi na nakup, umyva podlahy, malu kupe vacsinou on, nema problem k nej v noci vstavat. Podla toho, kto pocuje prvy. Ja zvysok.
Treba si pohovorit, ako budete fungovat po narodeni babatlka, lebo to nedopadne dobre.

doda26
1. feb 2021

vobec nie si ufnukana...ja co pocuvam od svojich kolegyn, tak ich muzi zacali pocas tehotenstve za ne aj kupelky a wc umyvat, aby nedosli do styku s chemikaliami 🙂 ja som si dala normalne respirator pri tom, fucala som jak kon a aj tak mi muz nikdy nepovedal ze to spravi on...aj ked asi by to bolo tak ci tak zle spravene, lebo jeho styl upratovania je velmi povrchny 😃 hlavne nemaj vycitky ked nieco zanedbas...ja som tiez mala, ale uz to mam na salame...ked mu vadi bordel nech si uprace on, ked nema poprate, tak ma ruky a do pracky si to moze dat on...jedine co nezanedbavam teraz pocas tehotenstva je varenie, lebo to ozaj sam nedokaze 😃 takze klud, relax, maj na salame...to je moja rada...a nech to doma vyzera jak v tanku, ste v tom obaja 😉

jumama
1. feb 2021

Uprimna rada: Vy dvaja si pekne sadkajte a porozpravajte sa este kym babo pride, ako to bude potom. Na zaciatku povedz muzikovi tvoju predstavu a on tebe svoju. A skuste najt co najviac spolocneho, co najviac kompromisov. Ak uz teraz sa moc neochotne zapaja, tak ver tomu, ze ked pride babo, to este len bude treba si prerozdelit povinnosti. Ty si jeho zena, nie matka. Casto sa potom stane, ze zenu pohlti starostlivost o babo, lebo ano, ono zaberie 24/24 casu a muz sa citi na vedlajsej kolaji. Citi sa zanedbany, citi sa ze ma malo sexu. Pre neho cca do jednoho roka babo nie je az tak zaujimave, lebo ono je zavisle na mamine, na krmeni, atd. Len malo muzov je ochotnych podelit si povinnosti okolo babatka a okolo domanosti, vedome - tak aby ziskala ich zena priestor byt zenou. nie len mamou babatka a vlastne narhadnou mamou aj pre muza - lebo sa vsetko scvrkne len na to staranie o domacnost a varenie a upratovanie a to robia mamy, nie zeny. Zeny maju byt hyckane a zasluzia si opateru : D

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
eskop
1. feb 2021

Ja som uz v 8mesiaci a tiez este vsetko robin len mi to dlhsie trva, napr ked varim tiez nevydrzim stat pri tom tak si sadnem a tak😀 alebo ked zehlim par veci tak aj hodinu, mne sem tam muz pomoze s vysavanim aj ked mame robota ale raz do tyzdna treba povysavat aj normalne.. nechcem aby moc doma robil ked viem, ze je stale v praci aspon doma nech ma trosku oddych🙂 som rada, ze zijeme v dobe ked mozeme mat pomocnikov ako umyvacku riadu, robot... pomoz si tym ako len mozes 🙂

mariejenka
1. feb 2021

No hej,je to tak ze si tehotna,a telo sa meni kazdym týždňom. Bolesti su z postupného roztahovania panvového otvoru,telo zeny je na to stavané. Preto ked mas tieto stavy sa choď prejsť, potom si daj magnezko,a potom poriad. Umyvacku vyuzivaj, ked nemas vela hrncov a chybali by ti tie umy,a taniere,pohare , príbor dokúp aj dve sady...
No a toto babo je prvé, čiže muž to nevidí,ze mas vela starostí a tie prave starosti ešte len prídu.
A s muzim mi orodte este ako tínedžeri, on sa hra hry, vyčítate si neupratane veci ako súrodenci,no neviem...ale uz budete rodičia. Tehotenstvo sa konci porodom,ale porod není finále, finále je to dieťa,ktore bude len alen na vás odkázané, cize si rýchlo s oteckom zadelte,ako to bude.lebo výčitky su začiatok problemoc,a urazanie sa tiez.

mariejenka
1. feb 2021

Reagujem na to co asi povedala pani mama/svokra... Určite vieš,ci žili svokrovci sami,ci s rodičmi...to uz neni vychovavanie, staranie sa sama,ale vzdy niekto to jedno,dve deti vie postrážiť, zabaviť.
Dobré rady si dostals uz od žien,a za mna este jedna, manžel nech drzi pro tebe, treba mua tak povedať),kee to sam nevie. Jeho rodičia, súrodenci budu navždy jeho rodinou. Ale on s tebou ste si založili tu svoju,novu najbližšiu. Toto musi pochopiť, ze uz je viac manzel,otec,ako syn (decko)!!!!

elenita
1. feb 2021

No ja neviem...mna si ten moj asi rozmaznava...som len na zaciatku tehotenstva, ale beriem lieky na udrzanie, dr kazal, ze sa mam setrit. Riad som neumyvala, ani nepamatam, moj chlap aj povysava, aj dlazky poumyva, aj do prace chodi...ale to chodim aj ja. Ja akurat tak navarim a operiem, ale aj to sa uz stalo, ze dal aj prat, aj susit, aj poskladal. A teda 2 starsie deti a ich ucenie riesim ja, ale aj s tym nema problem pomoct. Asi vsetko proste zavisi od konkretneho chlapa..

elenita
1. feb 2021

Este teda doplnim, ze jasne, riad mozno nie je umyty tak, ako by som ho umyla ja, aj to pradlo mozno nevytriedi az tak poriadne, ale napriek tomu ho pochvalim, som mu vdacna, a on to potom rad spravi aj nabuduce 😉

tanja111
1. feb 2021

Ja som cez deň poupratovala celý byt a večer som išla do pôrodnice.. Takže každý to asi inak zvláda..

nela6
1. feb 2021

ja som 27tt a ked mu chodia usta, tak mu pripomeniem, ze ja nemám brucho preto, že by som bola tučná...

simca06022011
1. feb 2021

najdi zmysel v umyvacke riadu a nebudes mat problem... ako nehnevaj sa... ukludni sa, nechytaj nervy, riady tam uloz.. ak mas velky hrniec, tak umytie 1 hrnca ti nezaberie 5 minut... tak umyjes len ten rucne a vsetko ostatne nahadz do umyvacky.. lepsie ako riesit riad na linke

lenka1993
1. feb 2021

Tak v prvom rade začni používať umývačku !!! Jaj mám úzku, len 45cm ale ide aj 3x denne niekedy. Ďalej mega pomocník sušička a ďalej roboticky vysávač. To sú tri veci ktoré ja nedám nikdy nikomu 😀. Inak ja mám dve deti, dvoch psov, zajaca a dvoch slimákov v troj izbovom byte. Muž je často v práci a tak som si nadrzo našla pani ktorá mi chodí upratovať keď nevladzem alebo nestíham. Vezme 30€ a utrie prach, umyje kúpeľnú a wc, povisava a umyje podlahy a keď ju poprosím tak aj operie a poskladá suché. To ale robí málokedy. Takze ak máš pocit že nevladzes a manžel sa neangažuje tak si zožeň takú pani a nech manžel platí 😀.

autor
1. feb 2021

@nela6 vcera som mu vycistila zaludok ze ja nie som ziadna putka ako nemam problem povysavat atd ale co on si vcera dovolil to bolo uz vela
aj dnes rano som mu povedala ze dva dni ma na starosti riad tak som zvedava co to bude :D
nech si panko zvyka naveky mu po ruke nebudem :D

autor
1. feb 2021

@elenita ta vidis kazdy chlap je iny

autor
1. feb 2021

@mariejenka tak presne jak pises 🙂

stanulienkat
1. feb 2021

No keď nevládzeš teraz, tak uvidíš čo ťa čaká po pôrode. Manžel určite nehne ani prstom okolo dieťaťa, to sa asi zblazniš. Toto ste mali riešiť už dávno.

autor
1. feb 2021

@mariejenka to ja viem porodom vsetko len zacina dieta si nebude vyberat zacne plakat v noci, cez den hoci kedy a tom som zvedava jak bude vtedy reagovat :D bude chodit jak mumia do prace taky je dakedy jak nepobozkany ci jak sa to hovori :D
uz teraz kaslat na to hlavne vydrzat tych par tyzdnov nech sa nic nestane mne ani babatku 🙂

autor
1. feb 2021

@eskop este ze zijeme v takej dobe 🙂

hapkova
1. feb 2021

No pracu ste si mali podelit uz skor, no poviem ti tak s porodom to bude este horsie, kedze pomedzi to vsetko ta bude cakat este aj starostlivost o male a tiez zo zaciatku nebudes mat tip top kondicku. Umyvacku vyuzivaj na to ju mate, ja niekedy zbieram aj 2 dni riady do nej pokial ju zapnem

autor
1. feb 2021

@elizabet173 co robi? tak pride z prace ide na nakup to spravi s radostou potom sa da do domaceho pol hodinu vyduchuje na posteli naje sa a kuka do mobilu :D ked mi poviem urob toto prosim ta urobi ale ze by si sam od seba isiel zapnut pracku alebo tak to nie...
navari samozrejme bez hundrania lebo to mu ide aj vari vyborne 🙂 ale necha po seba spust jak v iraku po vybuchu bomby samozrejme uz chudacik nevladze tak to ostane na mne :D
na to som myslela ze ma po rokoch vymeni za to sa snazim aj o seba starat zatial vytahane teplaky nemam na sebe, mastne vlasy si stale umyjem ze by na mna vedel pozerat... teraz sex zial sa neda tak mat kvoli brusku aspon toto chape ale zas neni ani taky ze pije a chodi s kamaratmi von
asi ho treba len dajak navigovat aby spravil daco mozno aj ja robim chybu v tom ze ho nenecham vysavat s mobilom v ruke

thewitch
1. feb 2021

No nechcem vyznieť zle ale podľa toho čo píšeš máš vo všetkom neskutočný chaos mne by to išlo na nervy takto všetko kopiť lebo tak nejak funguje moja mama a potom nadáva že toho má veľa.... 🙃 Tiež kúpeľňa zaprataná špinavým šatstvom, riady na linke neumyté kľudne aj pár dní a potom sa sťažuke na podlahu a popritom ona si púšťa dnu psov celých od blata takže vieš 🤷‍♀️ nie nemám veľa domácich prác ako vidím nemáš deti aspoň podľa toho ako píšeš a tým pádom sa s tebou môžem porovnávať určite. Umy riad hneď po jedení, neodkladaj ho riady sa používajú každú chvíľu a preto sa dokáže skoro hneď znovu nakopiť alebo popros aj muža aby po jedle po sebe umyl riad ktorý použil, trvá to pár sekúnd. Čo sa týka prania, jasné my ženy to máme horšie aj kvôli spodnému prádlu ktoré sa rychlo zašpiní, chlapi zase tričká, ponožky.... Štyri kôpky? Hádž prádlo hneď do práčky, zaplní sa, daj prať vyves a popri praní si nájdeš zase na iné čas... Priebežne sa dá všetko spraviť a s ľahkosťou 😅💁‍♀️

autor
1. feb 2021

@jumama sadkame si neboj 🙂 planujem sa s nim este pekne bez kricania porozpravat

thewitch
1. feb 2021

A že si tehotná som si všimla až teraz takže plus ako vážne rob so svojím poriadky lebo ti tiež nepridáva ozaj.. By som sekala poriadky raz dva 🙂

autor
1. feb 2021

dievcata nebudem vsetkym odpisovat dakujem krasne za podporu a radu ste zlate
ja som este mlada 28 rocna :D buduca zienka domaca a matka a musim prist na to ako na manzelstvo a chlapa aj ked sme spolu 3 roky a 2 roky spolu zijeme stale sa nieco ucime 🙂 za ten cas som sa toho aj vdaka nemu tolko naucila ze az
zas ani moj muz nepatri medzi tych najhorsich len ho treba trosku dokopat aby nieco pomohol :D susedia maju obcas radost ale hlavne ze je doma potom klud :D

jankalukasova
1. feb 2021

Trochu nechapem... neznasas bordel ale nechas riady na linke?

thewitch
1. feb 2021

Hlavne spolu nažívajte v kľude a poriadku aby si potom nepísala po dlhšej dobe že ako otec a manžel zlyháva a už nevládzeš 🙂 prajem veľa šťastia, ja som žienka domáca od mojich 14tich 😀 ale zase moja slabina je varenie ťažších jedál s množstvom prísad zase

autor
1. feb 2021

@jankalukasova ta nechala som pol dna a vidis co sa stalo :D :D

autor
1. feb 2021

@thewitch da sa hej vseko robit priebezne tak uz sa posnazim aj ja trosku viac si zorganizovat cas 🙂

ibrunova
1. feb 2021

Moja rada: On si vôbec nevšimne, že si niečo upratovala, lebo to reálne nevidno. Upratuj vtedy, keď je on doma- utieraj prach, začni vysávať, potom mu možno trkne.