icon

Hanbím sa za tehotenstvo. Pripadám si nepríťažlivá a nemotorná

29. máj 2021

Mali ste to niektorá tak, že tehotenstvo plánované, tešíte sa na dieťa, ale je vám trápne z brucha? V prvom tehotenstve som hrdo vystavovala, teraz mi je tak trápne. Normálne mi je hlúpe prísť na ihrisko, že aké patetické, matka s deckom a ďalším bruchom. Nechápem, kde sa to vo mne berie, pritom voči iným ženám som nič také nikdy necítila, prisli mi pekné, keď som nebola tehotná a len sme plánovali, tak mi to prislo milé, keď som takú videla. Teraz by som sa najradsej vygumovala, aby ma nikto nevidel, aj keď racionalne viem, že ma aj tak nikto neriesi. Aj v obchode, na výlete,
všade. Pripadam si total nepritazliva, nemotorna, neznasam, keď mi niekto povie niečo o mojom vzhľade, aj keď v dobrom, že pekna mamička a pod. Čo sa to deje? Samú ma to zaskočilo.

asia83
29. máj 2021

Mala som to podobne. Podľa mňa je to tým, že sme všetku energiu a pozitívne emócie dali do toho prvého tehotenstva...a možno sa naše očakávania nenaplnili. Pri druhom už vieme do čoho ideme, čo nás čaká, tým je to pre nás menej “atraktívne”.

luckalukas_1
29. máj 2021

tehotenske hormony 🤷🙈 ..som na tom podobne ako ty, s manzelom sme 5 rokov nemohli mat babo a ked som konecne tehotna, tak stale placem ze som tucna a nemam si co obliect, ze sa manzelovi istotne nemozem pacit s takou postavou a tak dalej 😃 a potom si uvedomim ze mi sibe, a brusko by som kazdemu ukazovala a chvalila sa nim 🤗

leuchtturm
29. máj 2021

zjavne si prilis malo vytazena, respektive znudena, ze na teba idu take myslienky.

autor
29. máj 2021

@asia83 môže to byť, prvé dieťa bolo riadne prebudenie do reality
@luckalukas_1 aj na tie hormóny verím, ale fakt je to nepríjemné. Celkovo toto tehotenstvo je čudné po psychickej stránke
@leuchtturm nesuhlasim, pracujem, varím, pečiem, venujem sa staršiemu, teoreticky na nudu nie je čas a aj tak sa trápim zlými pocitmi

tncka
29. máj 2021

Zvlastne...ja som bola ako hroch,ale nosila som saty,leginy,vypucila som to brucho ako som najviac vedela nech kazdy vidi🤣🤣a odstupom casu toto bolo trapne🙈😬

luckalukas_1
Autor odpoveď zmazal
11iva11
29. máj 2021

Nepíšeš, v akom týždni si...ja som si tiež pripadala hrozne, čakala som dvojičky, takže brucho slušné. Postupne som brala manželovo oblečenie a veľké svetre po svokre, lebo kupovať tehu oblečko mi príde ako zbytočnosť. Tiež mi vadila tá nemotornosť, nevládanie...celý život športujem, takže len som depkárila, že ako a či sa ja vrátim naspäť do formy.
No nič moc...chvalabohu už mám odrodené...dvojičky bohato stačia 😄

kiki68
29. máj 2021

Tehu hormony proste. Ja som sa sebe ako tehu naopak velmi pacila. Prvy raz, co som sa sebe pacila

mamusa34
29. máj 2021

Ahoj no trafila si presne to čo som cítila aj ja . Strašne som túžila 😁a potom keď už to vyšlo tak som ostala s toho trochu mimo ..predstavila som si ako budem vyzerať 😅že ľudia budú po mne čumet (to je jasné že čumia ..ja zabíjam pohľadom 😅)ale to je len takí pocit ktorý prejde .. sľubujem 😁ja už pomaličky Fučím keď idem ,takže nič iné ma nezaujíma v tej chvíli . Najviac ma vie však nasrať keď ide niekto oproti mne po mojej strane a naschval sa mi neuhne ..toto naozaj nepochopím ..či tým ľuďom naozaj hrabe alebo to robia náročky ..

lllenuli
29. máj 2021

A ja som si myslela, že len ja som divná...už som aj mužovi sa sťažovala, že ja samu seba nechápem 🙈 pri prvom tehotenstve som to brucho až vytrcala, aby bolo čím skôr vidieť, veď nech všetci vidia 😂 a teraz len voľne veci nosím, aby nikto ešte nevedel...ale to je fakt asi tým že už viem do čoho idem...už dopredu prekrúcam očami nad tými klasickými dedinskými konverzaciami typu “to ste chceli?”, alebo keď zbadajú brucho “a kde teraz robíš?” ...a keď poviem že študujem, tak “bože, a čo teraz so školou”..”a kde bývate? Ešte stále u rodičov?” Atd atd....a druha stránka mince je že viem čo za veľryba budem zachvilu 😂 akože ešte som len v 10. týždni, ale mozog ma predbieha 😁 čo sa týka nastavenia je u mna všetko úplne inak ako pri prvom tehu, a pritom vtedy to bol sok a teraz sme sa pól roka snažili, o to divnejsie je to 🙈

mamusa34
29. máj 2021

@lllenuli mňa keď sa opýta niekto kedy ... termín ..už odpovedám..kedy bude chcieť bábo vtedy bude 😒😅už ma to unavuje

lilijana
8. jún 2021

Presne tak sa citim teraz aj ja,nepekna,nespokojna, ale ja mam za sebou uz 3 tehot. z ktorych som sa tesila,brusko hrdo nosila,citila sa proste fajn a teraz je to mozno u mna preto tak ze toto prislo trochu neplanovane a ked mam pravdu povedat,az sa hanbim...proste uplne ine pocity a nie velmi prijemne ,co je mi aj luto ze to tak citim,no neviem to vdaka tym blaznivym hormonom nejak "ukocirovat"