icon

Je vek 38 rokov už neskoro na tehotenstvo?

19. sep 2023

Ahojte mamičky,myslite že vek 38 je už dost na tehotenstvo? Mám dve detičky 16 a 8 už a zistila som že som tehotná…

akiana
19. sep 2023

@cervenaruza123 Ten "odporucany" vek je taky blby - bud si tesne po VS alebo kratko v novej praci, hned na to materska, a ked sa pocas materskej zadari este druhe, vypadnes na niekolko rokov z pracovneho zivota. Mas ale nizky vek a malo praxe na to, aby ta napriek takejto pauze znova niekam vzali, preto tu je tolko bab, ktore placu, ze maju 2 decka, muza tyrana, a nie su schopne odist s holym zadkom. Teraz nechcem vobec plosne hejtovat mlade mamy, ale toto vnimam ako najvacsie riziko. Baby po 35 (kolegyna 37-rocna ma krasnu zdravu dcerku, zrovna vcera sme dostali oznamko) maju uz daco vybudovane, financnu rezervu nejaku, a preto sa im lahsie vracia do pracovneho zivota.

veselo_neveselo
19. sep 2023

Ak si tehotna, tak neskoro nie je. 🙂
Gratulujem, a uzi si tehu.

heln
19. sep 2023

ked si zistila, ze si tehotna, tak uz nemas co velmi riesit.
ja som zistila, ze som tehotna v 40ke, ked som si myslela, ze som uz stara a neotehotniem.
absolutne som nemala ziadne problemy v tehotenstve, len placentu praevia.
moze sa stat, ze babatko bude narocne a ten vek predsa len uz je, mozno si povies, ze si uz mohla mat "pokoj"...
moj syn bol narocny, teraz je to zlaticko, racionalne by som do toho uz nesla, ale nelutujem.

martinka13
19. sep 2023

Nie.

nevenka
19. sep 2023

Rodila som ako 30, 32 a potom ako 37 a 39 rocna, ked mala dcerka takmer 4 mesiace, oslavila som 40. Najviac si ju uzivam, je to taky smejko, sice nespime vela a mala aj koliky, ale beriem to uplne inak ako pri prvom a druhom dietati. Keby zdravie dovolilo a mali vy sme nafukovaci byt ci dom, tak dam este aj piate po 40-ke. A to som mala taky ten pomyselny strop do 40 🙃😅🤣.

macilaci
19. sep 2023

Pre mňa áno

veronikaszabova
19. sep 2023

V piatok mam 38 rokov - deti 14, 9 a skoro 6mesiacov. Mala je neplanovane prekvapko.

h2
19. sep 2023

@domkakvet Nezabudla si čiarku? Lebo takto to vyznieva presne opačne, než si to (zrejme) myslela.

domkakvet
19. sep 2023

@h2 ano zabudla, na mobile som odpisala na rychlo.

kassandra25
19. sep 2023

Ved niektoré maju prve dieta len okolo 40tky! Len nech ti dobre dopadne.

poisonblu
20. sep 2023

urcite nie, vela zien ma v tomto veku iba prve dieta...ja osobne si to v takomto veku uz moc predstavit neviem, ale dnes je to bezne...ja som mala v 30tke dieta a som rada, ze uz je skoro pubertak...ja mam teraz 41 a som znacne unavena, aj menej spim v noci..keby mam mat babatko, tak neviem neviem

natalka13
22. sep 2023

Nieje neskoro. Treba si vsak zvazit ze dieta bude mat 10 15 20 rokov a ty vzdy toto +

sense
22. sep 2023

Ak by to bolo neskoro, neotehotnela by si

barbie2023
22. sep 2023

Co riešiš keď už si tehotná? Ci skôr / neskoro 🤣 vychovala si 2, vychovas aj tretie

charliee1980
22. sep 2023

Pre mna by nebolo neskoro. Ak si zdrava, vitálna, nie je dovod na obavy.

katariinam
22. sep 2023

ja by som uz nechcela dalsie, rodila som 25,27, 29 a stacilo!

Ale podla mna vekom zrejeme ako mamy cize bude to super, uzi si tehotenstvo aj babatko. Gratulujem❤️

babann
22. sep 2023

Ahoj, ja čakám prvé bábätko a mám 36. Nikdy nie je neskoro.

drakvak
22. sep 2023

Môže sa Vám to zdať veľa len “opticky” kvôli tomu, že prvé dieťa má už 16 rokov, keby ste nemali zatiaľ žiadne, tak by Vám to prišlo úplne normálne. Moja sestra prvýkrát porodila, keď mala 42 rokov, druhýkrát 44, občas sa ma známi opýtali, či sa nebála v takom veku mať deti, na to som odpovedala , že viac by sa bála zostať bezdetná. Deti vždy chcela, len vhodný partner sa našiel neskôr ako si predstavovala. Je to Váš život, nevšímajte si žiadne narážky na vek, dnes je 38 úplne bežný vek matky, obzvlášť tretieho dieťaťa. Blahoželám 😊

sasanka605
22. sep 2023

Za mna osobne - najmenšia ma 8 mesiacov a ja 39. Viac vyšetrení nebolo, je pravda ze som bola na amnio ale ja som mala blbe tie Triple testy pri všetkých 3 deťoch. Inak bolo bez problémov tehotenstvo. Ak som správne citala, lekári neodporúčajú čakať s prvým dieťaťom do vyššieho veku. A hej, cítim sa unavena obcas ale ktorá matka nie. A tuto zabku najmenšiu si viem najviac užiť. Pri ostatných som asi viac bola v strese

marselay
22. sep 2023

@akiana ja som tiež zistila, že som tehu, zrejme mi zlbol cyklus, lebo fungovala som ako hodinky podla cyklov, myslela som, že to je prechod a nebol...skoro som infakrt dostala,ked som zbadala 2 čiarky, uz osm bola v 3tom mesiaci....mam 43 a pred takmer 4m som rodila 5teho drobca, neľutujem nič, všetko bolo ako ma byť...akurát sa ma najstarší syn (21r) pýtal, či sa mi zdá v pohode, že bude mať súrodenca 😃🙈 držím palce 🙏

gabika20
22. sep 2023

@ivik4 súhlasím úplne do bodky.. ja mám rovnaký vek aj deti v podobnom veku ako autorka ale na tretie sa už necítim absolútne .. no nemusí to byť tvoj prípad.. ako to vnímaš?

kamkalu
22. sep 2023

Vsak to je krasne❤️ už keď aj si. Nie je nad čím premýšľať 😊 ja som mala prvé v 30tke a druhe tesne pred 39. A v pohode. Držím palce ❤️

doda3103
22. sep 2023

Moja mama mala 37r keď sa brať narodil,ja som mala 15r sestra 7r keď sa narodil brat. Podľa mňa ako sa cítiš ale prečo by mal byť taký hrozný. Kolegyňa má 36r a porodila prvé teraz pondelok😊 neboj sa deti to zoberú dobre😉

ajko2011
22. sep 2023

Ja osobne by som do toho už v takom veku nešla, ale sú aj omnoho staršie ženy ktoré sú práve tehotné. 🙂
Moja mama mala napríklad brata na 40tku. 🙂 Poznám aj ženu, ktorá má 45 a 2 ročné dieťa. 🙂
Je to len a len na tebe 🙂 užívaj si tehulkovanie ❤️

tetapetra
22. sep 2023

Je, ale je to super, keď sa zadarí. Držím palce ❤️

jaspistigrieoko
22. sep 2023

Nie je neskoro,ja som si na 40 porodila štvrté dieťa najkrajší darček na svete 🙂

mooonika1975
22. sep 2023

Nie je to neskoro, len ja si neviem predstaviť byt skoro 60 rocna na stužkovej 🤪. Ale inak pohoda.

nika_17
22. sep 2023

No tak ked si uz tehotna,tak je neskoro sa pytat.Ale podla mna je to v pohode,rodia aj starsie zeny.Ja mam teraz tretie,mam 36 a bol to dost rozdiel ako ked som bola tehotna pred 5 rokmi.Ale nic hrozne 😉

daja0760
22. sep 2023

Nie je.
Ja som rodila v 42. V tom case som mala 2 deti vo veku 13 a 9r. Mam zdrave dievcatko, tehotenstvo aj porod bez problemov. Držím Ti palce. Vsetko zvladnes a budes stastna. Dietatko je radost

handmadebylenka
22. sep 2023

Ja som tento rok rodila a mám 38. Je to naše prvé