icon

Mám 17 rokov a chcem si svoje dievčatko nechať

nikolinkamoja
9. okt 2014

Dobrý deň mamičky a oteckovia. Mám 17 rokov a som v 7. mesiaci tehotenstva. Naši chceli aby som si bábätko dala vziať. Dohodla som sa s nimi že to neurobím a že dám dieťatko k adopcií. Ako plynuli mesiace, veľmi som sa na Nikolku naviazala. Čítam jej knižky , počúvame spolu hudbu, rozprávam sa s ňou, cítim jej pohyby veď to poznáte... Desím sa dňa kedy, sa moje dievčatko narodí a ja sa ho budem musieť vzdať. Nikolka mi je všetkým hoc ešte nieje na svete. Keď som otehotnela, bola som sklamaná ale neodpustila by som si ak by som zabila vlastné dieťa. Prvé mesiace boli ťažké. Hnevala som sa na Nikolku že mi robí zle, že ma stále bolí hlava, že som nervózna no nikdy som neoľutovala že som nešla na potrat. Uvedomila som si, aký je to dar, že práve ja som sa stala matkou a i to že chcem Nikolku pri sebe. Som v druhom ročníku na bilingválnom gymnáziu. A moja otázka znie, zvládla by som život s Nikolkou či už po finančnej, psychickej alebo školskej stránke ? Pomoc s opaterou mám od jej starkej (zo strany otca), ale finančnú len minimálnu. Ďakujem

Mám 17 rokov a chcem si svoje dievčatko nechať
wosk
9. okt 2014

@nikolinkamoja náhodou jsem otevřela tuhle diskuzi a musím říct, klobouk dolů, jak jsi to všechno ustála a zřejmě ustojíš i dál 😉 Nečetla jsem všechny reakce, nicméně na českém koňovi je diskuze: Dcera otěhotněla v 16, jak to může zvládnout? (tady teda byla podpora od rodiny a byť jsem diskuzi nesledovala, miminko už se narodilo a všichni jsou spokojeni a šťastní), třeba i tam najdeš nějaké užitečné info. Držím pěsti, ať to dopadne, jak si přeješ a jste s Nikolkou šťastné.

teruskaa
9. okt 2014

@nikolinkamoja ahoj, nečítala som celú diskusiu, iba tvoj prvý príspevok...podla mňa si silné dievča a dokážes sa o svoje babo postarat... Keď budeš potrebovať dajake vecicky, mozes mi poslať správu, určite sa u mňa niečo nájde na podarovanie.

amanda0405
9. okt 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@nefertiti
len keby každý čakal na to kým bude mať kam priviesť svoje dieťa, tak polovica báb na MK je bezdetná.... 🙂

jolinka
9. okt 2014

@nikolinkamoja adopcia je nezvratna...do rodneho listu dietata sa zapisu novi rodicia a ty stratis narok na dieta aj na stretavania s nim...

takze to by som iste nerobila.

ianitka
9. okt 2014
jankastubka
9. okt 2014

@nefertiti mna by zaujimalo, ci ty si cakala s prvym sexom do svadby ked teda pises, ze ty by si taka nezodpovedna nebola.
Dievca bralo hormonalnu antikoncepciu, neviem co je na tom nezodpovedne. Zial aj take sa stava, a aj ked to nie je stastna situacia, da sa riesit. Generacia mojich rodicov bola taka, ze vsetci sa brali okolo 18tky lebo bolo dievca po prvom sexe tehotne, zial vtedy sa este o tej antikoncepcii tak nehovorilo. Ale ludia sa zobrali, deti vychovali a stastne manzelstva su kolke doteraz.

monikahan77
9. okt 2014

táto nefertiti bude asi veľmi zlý človek, preboha aspoň kúsok súcitu by to chcelo....

borovica
9. okt 2014

@nikolinkamoja ja ti tiez velmi drzim palceky,nikdy nevies ci by si v buducnosti mohla mat este deticky,nenechaj sa odradit,malinka bude mat skvelu maminu,a ked sem das alebo do ip tvoju adresu,nieco urcite najdem a poslem pre tvoju malinku.... 😉

86alenka
9. okt 2014

@petulos úplne presné.... "nefertiti" asi ani nesexuje, keďže je podľa nej nezodpovedné otehotnieť aj pri HAK...alebo má nejaké iné metódy ochrany 🙂

mawka
9. okt 2014

niekedy je lepsie byt chladna a mysliet ako mat ruzove okuliare a riesit az sa nieco po*erie... hovorim z vlastnej skusenosti. a nie, vychovavat deti, dieta sama nie je lahke a nebude to ani pre zakladatelku lahke, pretoze ma len zakladne vzdelanie a raz do rpace bude musiet ist a plus jej tu radite aj zaroven studovat. a mozno rodicia chcu, aby za to niesla nasledky sama a nebudu ju vecne zivit.
poznam pripad z okolia, osobne ich poznam. baba 16 rocna otehotnela, chalan 18 rocny a postavil sa k tomu zodpovedne. do porodu byvali u rodicov a chalan zacal makat, aby sli do prenajmu a aby sa o rodinu postaral. dodnes su spolu, je to 30 rokov dozadu, co sa to stalo, su uspesni, posnikaju, maju dokopy tri deti. toto je zodpovedne spravanie mladeze. toto je ta cesta, ktorou si treba prejst a nie ze RODICIA SA POSTARAJU. starat by sa mal hlavne tatko babatka. minimalne by mal pri nej sediet, googlit ako sa to da s dietatkom v takom veku zvladnut, ake maju moznosti a obehat urady a postavit sa k tomu celom.
@monikahan77

monikahan77
9. okt 2014

@mawka a prečo to adresuješ mne????????????? Ja mám 35r. a ročné dieťa, nežijem u rodičov 15 rokov 🙂

daol
9. okt 2014

podla mna osoba ktora tu tak odsudzuje problem ma s otehotnenim a takto si to kompenzuje

cenculinka
9. okt 2014

@sisaha s tymto vypoctom absolutne nesuhlasim...lebo 20€ mesacne za oblecenie z bazara????to ktore dieta potrebuje mesacne dalsie oblecenie?milion veci dostane pri narodeni...staci jej jeden fusak-bazar cca 5€,jedna kombinezka cca 8-10€ atd...kocik mam bapr.ja za 15€ trojkombinaciu a vyvozim v nom este sj druhe mimco...vanicku sme my napr.nepouzivali vobec na kupanie,kozmetiku.pre felixa som vyhodila do.kosa co som dostala v porodnici ako vzorky(ma skoro 2 roky,uz bola po zaruke) a ani jeden krem som nekupila a to ma skoro 2 roky,naco su dietatu kremy?kupe sa vylucne v cistej vode a dodnes sme neminuli malilinky bubchen samponik na vlasy...jedine co som pouzivala je smradlava rybacia mast na ritku obcas,hlavne v lete ked bolo horuco,zo sudokremu sa vyhadzal (vzorka z porodnice)...a ta strava?slovensky jogurt v tescu kvalitny stoji 0,24€,ovocie a zeleninu jeme predsa kazdy a ta mala porcia pre dieta ma predsa nemoze financne zatazit...dodnes felix nejedol.lososa a zije a je zdravy...@nikolinkamoja

sisaha
9. okt 2014

@mawka suhlasim, ale asi je nas tu zopar, ktore to nevidia take uzasne ako vsetky ostatne.. A to z jedineho dovodu.. ten chlapec sa o dieta postarat nevie a prakticky to cele nechal na nu. Babka uz kupila kocik, hoci nevie, ci si ona naozaj to dieta necha (to mi pride dost zvlastne, ako keby sa vlastne uz oni dve dohodli a jej rodicia o tom este nevedia). Babka sama nema dost penazi, ale ved bezplatnym byvanim a stravou pomoze.. Ochota posielat veci ma po roznych podvodoch tiez prekvapuje - davova psychoza (aby sme zas necitali po case, ako sa niekto falosnym pribehom nabalil).
A takisto ma prekvapuje, ako jej naplanovali karieru uspesnej jazykarky. Prosim uvedomte si vsetky, ze navstevuje iba druhy rocnik biling. gymnazia - to neznamena, ze hovori plynule tym jazykom, ktory studuje. Na to, aby nim hovorila su potrebne rozne vymenne pobyty v zahranici, ked nie rovno zahranicne studium. A popri malom dietati a individualnom plane moze tak akurat prestupit na klasicky gympel.. Lebo neviem si predstavit, kto sa s nou ten jazyk bude ucit (sama? samostudium? - to je na dva prdy). Moja dcera studuje 3 rocnik biling gympla a momentalne je pol roka v zahranici.. A ani ona nemoze povedat, ze je z jazyka perfektna, aj ked az teraz sa vyrazne zlepsuje.

mawka
9. okt 2014

@daol a ty prave posudzujes niekoho a nevies o nom nic 🙂

... a je neskutocne ako si tu na konikovi viete kakat do ust, mile damy. v kazdej teme inak. raz posielate mladu na adopciu lebo nema podmienky. teraz inej mladej tvrdite nech nejde na adopciu ved to zvladne, nejako bude. NEJAKO? pojdete jej osobne pomoct? v dalsej teme odsudzujete zeny, ktore placu, ze im nevychadzaju peniaze, tak mate blbe poznamky ze naco si robili deti a ked to tu teraz niekto napise, tak ho tu roznasate v zuboch... a mohla by som pokracovat s vypoctom nezmyslov, ktore tu kazdy den pisete inak...

salonka9
9. okt 2014

@nikolinkamoja
existujú aj stránky, kde mamičky darujú oblečenie, topánky, plienky, kočík skús stránku podajdalej.sk.
Ak nie si typ ženy, čo potrebuje mať všetko nové a značkové, tak sa to dá.
ja som zostala sama s 3-deťmi tiež so 400 eurami (260 eur rodičovský + 140 eur alimenty ) a zvládla som to. Keď mal syn 1,5 roka nastúpila som do práce.
Tiež ma partner tlačil na potrat, ale ja som to nedokázala.

Takže fakt mrkni sa na tú stránku a uvidíš, že sa dá veľa peňazí ušetriť na oblečení a pod.

zuzka38
9. okt 2014

@nikolinkamoja velmi tazke rozhodnutie, tak ako na zaciatku ist na potrat/neist? klobuk dole, ze si si babo nechala, uzasne rozhodnutie, ktore malokto da aj napriek tlaku rodicov a pod. tak ako si sa vtedy rozhodla sama, aj teraz sa musis.. triezvo (nielen srdce, necham si babo lebo ju milujem, je moje, aj hlava nech rozhoduje) ak sa to da, akekolvek rozhodnutie spravis, urcite bude najlepsie pre nikolku. s tym do toho chod. drzim ti palce nech sa akokolvek rozhodnes 😉

sisaha
9. okt 2014

@cenculinka ceny som zovseobecnila... Naco je priemerne 20 eur? to dieta aj rastie.. kde je napisane, ze nieco dostane zadarmo? Co topanky? zimne bundy, oteplovacky? Co ak dieta bude potrebovat specialne kremy kvoli ekzemu, alebo bude mat ine zdrav. problemy? Bavime sa tu stale o bezproblemovom priebehu. Netvrdim, ze strava pre dieta extremne zatazi rozpocet. Osobne som nazoru, ze kde sa naje jeden, naje sa aj druhy, skor som vyjadrila pochopenie pre jej rodicov. Pubertalne dieta, ktore len chce dieta, ale zodpovednost presunie na plecia inych neznamena, ze treba iba tlapkat po pleci ako bude dobre.

mawka
9. okt 2014

@cenculinka a co kej jej tolko toho ostatni nedaruju? paneboze, zeny, vy na to pozerajte aj z druhej stranky... ona nema partnera, ktory by vyplatu pouzival na stravu, najom, atd... ved ju zivia rodicia a budu ju zivit plus dieta, za ktore budu zodpovedne minimalne este jeden rok, pre kristove rany. ako mozete porovnavat zivot s partnerom so zivotom 17 rocnej buducej mamicky? ktora ma len zakladnu skolu, cize moznosti prace obmedzene, aj ked je sikula, ked studuje na gympli... a su rodicia povinni ju zivit namiesto toho, kto je za to zodpovedny? a ze ty si nepouzivala kozmetiku, ok, stastna to zena. ale staci atopicky ekzemik, ktory ma uz pomaly kazde druhe dieta, tak to nie ze aviril bude kupovat, ale bude vyhadzovat za maste, kremy, spec. starostlivost. preco ju balamutite len tym peknym? pripravte ju, ze to nemusi byt vzdy ruzove...

lukindoor
9. okt 2014

@mawka ale my sa tu bavime o zene ktora to dieta realne chce ak ti to nedoslo...bude to vycitat rodicom ze jej nedovolili nechat si to co je kazdej zene najcennejsie v zivote...to je chore

jana_eyre
9. okt 2014

@mawka no, to je sice fakt - tatko by sa starat mal.. ale co ked sa nestara? nemoze ho donutit, ani nikto.. ked sa stalo, stalo sa.. z napisaneho ale nemam pocit, ze by nebola natolko zodpovedna, aby ocakavala full servis od rodicov..

niekedy aj 30rocne zeny maju pomoc od rodicov a studuju, tak nevidim rozdiel v tom, ak to bude studovat dievca na strednej..

luciferkax
9. okt 2014

@nikolinkamoja ja myslím, že ak máš bezplatné bývanie a 250 eur k tomu, tak to zvládneš.. uskromníš sa, vecičky sa dajú tu na bazáriku kúpiť za pár eur, niektoré baby dajú aj zadarmo.... ja sama som oblečko po svojich deťoch rozdala....
Tých 250 eur ti vykryje potrebné náklady..a zvládneš to!!!!! ak ju dáš preč, budeš si to vyčítať :D :D držím palce nech ti to vyjde :D

daol
9. okt 2014

@mawka tu osobu som nemyslela teba ale ok

mawka
9. okt 2014

@sisaha ano, proste ruzovy kukuc a donekonecna, ake bude vsetko fajn a super ako to zvladneme a potom tu mamicka napise temu, ze rodicia ju odmietaju dalej zivit a co si pocne s dietatom, otec dietata sa zbavil zodpovednosti, bla bla bla a potom tieto mamicky budu zase hromzit, ze preco teda dieta nedala na adopciu... a samozrejme budu uplne jedno, ze tu dnes pisali nieco ine... pretoze zakladatelka si zmeni medzitym nick.
alebo tu bude prosit o darovanie a roznesu ju v zuboch ze naco ma dieta a ze je isto podvodnicka.
hovorim, seru si tu do huby. a takych nickov by sa dalo oznacit xy. a ked tu niekto napise triezvy pohlad na vec, realitu ako to naozaj bezi, tak je tu za bezcitne hovado.

cenculinka
9. okt 2014

@sisaha ja to chapem...sama mam dieta chore,lieky,5x rocne cesta do blavy po 70€/cesta,...ale vzdy sa da,clovek kupuje to co si.moze dovolit...netreba ju ani velmi strasit lebo co ak bude zdrave?o 2 roky maturuje,kludne pojde na VS alebo.pracovat...nema ziaden uver,splatky...ja by som tie vydavky v pirovnani s tym co bude dostavat 243 € nevidela kym bepojde do skolky tak tragicky

mawka
9. okt 2014

@jana_eyre no ved to, ja by som tatka nahanala, az by sa mu zo zadku parilo. ved ked je ochotna jeho rodina pomoct, tak mlady nech dvihne lenivu rit a nech si nesie nasledky. a nie ze za neho nieco vyriesia rodicia. a potom by to mohlo klapat.

mawka
9. okt 2014

@cenculinka hej, len aby jej prave kvoli tejto situacii splatky nepribudli...

sisaha
9. okt 2014

@cenculinka ona nematuruje o dva roky, ale o tri, pretoze bilingval je 5 rocny.. Sama vidis, ze dieta pokial je zdrave, je to ok, ale treba sa zamyslat aj nad tym, ze moze byt chore..Preco strasit? to nie je strasenie, treba ratat s kazdou variantou a pokial za sebou nema rodicov, ktorí jej pomozu, tak to bude mat sakra tazke.
Pises, ze ked zmaturuje pojde na VS, alebo pracovat... A kto bude platit tu VS? Kde je istota ze bude zamestnana.., ani neviem z ktoreho mesta je.

tortelinka
9. okt 2014

@alenkaorava padol mi do oka tvoj príspevok, že by si hľadala dieťa, ktoré si dala na adopciu.. 😕 , to ako myslíš, že sa dá vrátiť?
@nikolinkamoja drž sa, vidím, že si rozhodnutá nevzdať sa, tak bojuj 😉

cenculinka
9. okt 2014

@mawka nebalamutim ju nicim...napisala som jej to v komente...ziadne ze kamosky a zurky ale tvrdy zivot a brigady a tak...otca dieta ma a teda bude platit vyzivne...ale dat dieta na adopciu lebo z 250€ mesacne mu nedokaze nic dat a co ak bude mat exem a tak je podla mba absurdne...vhapem co tym chces pivedat,ale je tehotna a neviem.preco by sa malo.mat to dieta niekde inde lepsie???lebo tam bude realne viac penaxi???nebudme uz dnes tak zavisle na peniazoch ktore viem ze nas zivia...ja mam 31,syna som mala v 29. Mame dom,90.000€ hypoteku,2 auta - brutalne vydavky na naftu,poistky,opravy, dovolenkujeme len v cr a sr,do.prace som sla ked mal syn 8 mesiacov...syn je chory,operacia srdca,lueky,kontroly v blave5x rocne,...kto he na tom lepsie?ak sa nam nieco stane?poistky nikdy nevyriesia vsetko,ale to by sme nikdy nemali deti keby sme stale len kalkulovali...nechcela som to sem pisat lebo je jedno kto kolko coho ma...ak by sa pytala ci je super mat dieta v 17-18 tak jej piviem ze je hlupa alebo nezodpivedna ale ona ho caka a zvazuje adopciu...ja osobne by som nechcela o 10 rokov sediet v dome a mysliet na to,ako asi zije moje dieta a skoda ze som ten dom bemala skor lebo by tu sedela so mnou...milion zien na svete nemaju pomaly co hest a musia sa starat o deti...