icon

Mám 20 rokov a som opäť tehotná

31. mar 2022

Ahojte mám 20 a 11 mesačnú dcérku otehotnela som mladá a neplánovane s priateľom bývame zatiaľ u našich majú veľký dom ale už riešime bývanie našli sme si dom a ja som zistila že som opäť tehotná…. Chcem ísť na potrat lebo už nechcem druhé dieťa chcem si dokončiť školu a už chcem trochu žiť takže určite nechcem toto druhé a priateľ chce ja neviem čo mám robiť on si neuvedomuje že riešime dom a mala je veľmi mala na ďalšie 😭😭😭

Strana
z3
fiirsttiime
1. apr 2022

Baby ja len tak na zamyslenie mimo temu ale v poslednej dobe sa tu roztrhlo vrece s neziadujucimi tehotenstvami a pritom kazda co tu napisala berie antiku chráni sa...my sa snažíme o babo ale asi to robím zle... mala by som si dat antiku teliesko kondom a snáď to mozno uz vyjde 🤔🙄 autorke želám veľa sil nech sa rozhodne správne...🥰

matkahelka
1. apr 2022

@fiirsttiime ja som s prvou dcerou otehotnela s prasknutym kondomom a tabletkou po, ktoru som uzila do par hodin. a o nasu druhu sme sa snazili 6 dlhych rokov.

dahra
1. apr 2022

Pred rokmi som spoznala pani, čo mala dve deti hned po strednej škole. Obe stihla do 20-tky. V čase, keď sme sa stretli, mala 36 rokov, deti na strednej a ona ešte mladá, už mala voľnosť, riešila záľuby, dovolenky s muzom a svoju kariéru mala už krásne rozbehnutú. Ja som svoje rozbehnuté veci stopla práve vo veku, keď ona začínala svoj rozbeh. Medzi vekom 32 a 37 som mala tri deti. Posun 15 rokov, ktoré ja už v 50tke nedobehnem ako tá pani v po 30tke. Dokonca mama mojej naj kamošky mala dve deti v priebehu 11 mesiacov 🙂 Vsetko stihla do 20tky. Bývala u svokrovcov prvých 6 rokov aj s dvomi detmi, aj školu si popri robila, aj dom s mužom stavala. Neboj sa, zvládneš to.

nykkushka
1. apr 2022

@zuzanockamt áno aj to je možnosť, ale jej partner očividne dieťa chce tak si myslím, že by sa postaral. Ale tak je úplne ukulele čo si ja alebo hocikto mysli, autorka sa musí rozhodnúť sama, poradiť sa s partnerom.

katrin69
1. apr 2022

Maminko, približne viem, ako sa cítite. Kamarátky zažili niečo podobné. Nie riešenie s domom, ale krátky rozdiel medzi deťmi. Nechcem tu riešiť vaše bývanie, viem, že vybavovanie je náročné...
Jedna moja kamarátka má medzi dievčatami 1,5roka rozdiel. Ich vzťah je úžasný, držia spolu, mamine pomáhajú... Po 8rokoch sa odvážila na tretie.
Druhá kamarátka porodila, do troch týždňoch bola tehotná... Medzi nimi rozdiel 11mesiacov. Má chlapca a dievča. Majú už 9 a 8 rokov. Upratujú, pomáhajú, bláznia sa. Obe to prežívali veľmi ťažko. Ale obe by vám povedali, že NIKDY by to nemenili. Ja mám medzi deťmi rozdiel 3roky. Išla som si vlasy vytrhať, čo som nevládala, preplakala som deň, noc... Ale ten úsmev všetok bôľ vyliečil. Zahrajú sa, pištia, keď babka príde, tak na ňu skočia. Tatina vyobjímajú... A vždy, keď vám bude najťažšie, to objatie je nezabudnuteľné a lieči... Maminko, dieťa je dar, nie tovar, ktorý sa dá vymeniť. Nehovorím, že budete mať na ružiach ustlané. Keby som mohla zmeniť jednu jedinú vec, nemenila by som ju. Ja týchto dvoch červov mám 27 a 30 rokoch a dajú mi zabrať v tomto veku, ale teším sa na každú kresbu, ktorú mi dcéra v škôlke nakreslí, na to, že syn mi povie, ako robí havo a cica. Keď vidia, že plačem, dcéra ma objíme a syn vybožkáva a pohladí...
Keď bude vaša dcéra sama, budete sa jej musieť venovať, môže sa cítiť sama. Keď bude mať súrodenca skoro v jej veku, budú si veľmi rozumieť. 😘
Hlavu hore, každá jedna z nás si tým prešla a každá jedna sme to zvládli. Zvládnete to aj vy. Máte sa o koho oprieť. Mama, svokra vždy pomôžu a to nehovorím o dedkoch, ktorí sa zmenia na malé deti, keď ich vidia 😉🙂

iwesska
1. apr 2022

Ako 2x neplanovane otehotnies s antikou...tak to bude uz nejaky problem. Asi ju neuzivas spravne. A ked dieta nechces,tak pouzivajte aj kondom. Ty musis vediet,ci sa na to citis, to zvladnut. V 20r.clovek vela vydrzi,v 40-tke si to uz predstavit neviem. Ked budes mat deti takto naraz,tak zas v 40r.uz budu dospele a samostatne si mozes uzivat do konca zivota a dohanat zameskane.

ciarraa
1. apr 2022

Nechapem, ako sa ti to takto nechcete podarilo dva krat ale dobre ako stalo sa, no nehrnula by som sa hned do potratu, ako ja by som to nedokazala a aj keby co bolo snazila by som sa o to, aby som to s dietatkom proste nejak zvladla a ty sama nie si

zuzinabila
11. apr 2022

skús kontaktovať Poradňu Alexis, pomáhajú neplánovane tehotným ženám, aj anonymne, poradenstvo u nich je bezplatné.určite ti poradia,a rozhodnes sa, ako dalej.

Strana
z3