Mám 23 rokov, som v 34. týždni a už teraz viem, že mám zničený život
Som v 34tt.. bábätko som zozaciatku chcela časom prišli veci okolností s ktorými sa veľmi trápim.. manžel sa teší ale ja si neviem predstaviť ako sa mam o ňu starať, neviem si predstaviť ze budem stále s nou, nechápem prečo som dieta chcela asi kvôli manželovi, ja som totiž to nikdy si nepripustala ze v takom mladom veku (23) budem mat dieta.. už teraz viem ze mam zničený zivot😢😢😢😢😢😢
23 nieje zas tak málo..keby mas 17 nepoviem...
Vsetko zalezi ake budete mat dieta. Takze po 1-2 rokoch uvidite.
V tehotenstve a kratko po porode niekedy podobne pocity doliehaju aj na zeny, ktore sa roky rokuce snazili o babatko a maju uz o nieco vyssi vek a kadeco odzite. Je to normalne, materstvo je narocna uloha a je to v zivote taka mala (alebo aj velka) revolucia. Ako sa blizi porod, prichadzaju naozaj vselijake myslienky, strachy a pochybnosti. Ja to vidim tak, ze zivot sa ti ide velmi zmenit, ale nie znicit. Teda neviem, co povazujes za znicenie zivota, ale pravdepodobne je to nieco, co ozajstnym znicenim nie je.
Nuž teraz s tým už nič neurobíš. Musíš žiť s tým, čo máš pred sebou. Zvykneš si, bude to náročné zo začiatku, keďže nie si v eufórii z tehotenstva, ale to časom prejde. Už len dúfať, že dieťa nebude náročné a všetko bude ok. Zničený život nemáš, no z môjho pohľadu si si ešte mohla užiť 5-10 rokov pokoja. Koľko rokov má manžel, keď sa tak hrnul do plodenia?
Bolo to tvoje rozhodnutie a nezničila si si život. Ten by vyzeral inak. Niektoré nemajú to šťastie dieťa vôbec mať. Ale prosím ťa, nevybíjaj si to potom na tom dieťati. Presne takýto prípad máme v rodine, kedy sa dieťa podarilo "náhodou" a tá žena sa k tomu malému chová otrasne. Lúb toho malého človiečika, prosím ťa a uvidíš o čo bude tvoj život s ním 🙂
Pozri ja mam buduci tyzden 30 rokov a uz rok sa neuspesne snazime o babätko. Co by som za to dala keby som v 23 nebola taka hlupa, manzel chcel od zaciatku deti. Len ja som stale hovorilaze mame cas. Skor si teraz uz pripadam ako je to neskoro mat po 30tke dieta
Ahoj,
1. hormóny pred pôrodom a v šestonedelí zložia aj tie najsilnejšie ženy takže tieto pocity “zničeného života” a neskochnosti postarať sa o svoje dieťa sú úplne bežne a neboj, časom odznejú ;)
2. Si mlada mamina a ver mi, ma to svoje výhody, moja mama mala 18 keď ma mala a sme ako kamošky, chodíme na nechty na kávičku, veľa s nami chodila po výletoch, chápe naše názory a vkus, od zhruba od tých 35 (deti už mala sebestačné a v puberte :D) si užíva voľnosť a život cestuje, cvičí, stará sa o seba, teraz nema ani 50 a ma vnučku s ktorou chodia na hojdacky, na bicykle, na kajaky, proste ma plno energie aj na ňu… neboj, ocenia to neskôr 🙂 … ja sama ľutujem že to prišlo až pred tou 30-tkou ale tak v 22 som ešte len spoznala svojho muža a boli sme vtedy študenti takže to takto vyšlo 🤷♀️… ale stále sa utešujeme že kým budeme mať 50 tak mame dospelé deti a ešte si stihneme aj užiť 😅🤣
Ako viem, že každý to prežíva inak. Ale ja som sa stala mamou tiež 23 ročná, teraz mám 30 rokov a 3 krásne dcérky. Absolútne nemám zničený život, hneď po maturite som pracovala, máme vlastné bývanie, teraz popri deťoch študujem vysokú školu a poviem ti, že niekedy si vravím, že sme mohli mať deti aj hneď po mojej strednej. Život máš taký, aký si ho zariadiš. S deťmi život rozhodne nekončí, podľa mňa je ešte lepší a krajší, tak hore hlavu 😊
Zničený život TY si sa keby si mala choré tak máš zničený život ked bude zdrave je to obrovský príval radosti ale aj starosti.Predtým rodili ženy aj skôr a tu sú.Skoro budeš mlada bude mať dcéra/syn 20 rokov a TY 43 rokov to je najlepši vek na uživanie a pokiaľ tvoje kamarátky budu mať deti male TY už dospele.Neni si sama keby že máš 17 rokov a menej nepoviem ale 23 rokov.To máš iba taku predstavu máš obavy ked ju /ho budeš mať na rukách držať ked sa narodi tak zmeniš názor.Máš iba záchvat paniky nevieš čo s tým.Pribuzných nemáš žiadných ved môže ísť k starým rodičom, súrodencom k tetam ujom, bratranom, sesterniciam .Len aby si tu za čas nepisala že nechcu TI ho dať ani z rúk čo sa tak tešia.Ja som s priateľom mala postihnutu dcérku veľmi bola ležiaca ale ak by tu aj teraz s nami bola nikdy by som neľutovala a nepisala tak.Priateľ chcel dieťa ale ved ked si s nim išla spať sú aj ochrany, antikoncepcia aj naplaste nielen lieky.A ON chcel snád ste spali spolu dvaja.Jasne že musiš ratať ked ideš spať s chlapom že môžeš ostať tehotna.Nikdy by som nič neurobila len preto že to chce chlap.Ja sa riadim svojim rozumom.V ktorom si mesiaci čo máš negatívne myšlienky chod vonku teš sa a nie negatívita.
Ahoj, to budu hormony (dufajme). Ja som mala v 22 r planovane babatko, dokonca dvojicky a bolo aj je to super 😉 Drz sa a prajem vsetko dobre.
oj moja, v 40tke budes mat odrastene dieta a svaty pokoj 😁
tieto pocity ťa prejdú, skús aj nejako vedome sa nastaviť na pozitívnejšie myslenie, myslieť na to čo máš, čo ťa robí šťastnou a nie na to čo nemáš, nebudeš mať.. napísať, že máš zničený život to sú veľmi silné slová..držím ti palce, ale myslím si, že to bude dobré, si len rozľútostená .-)
23 predsa vobec nie je malo, tak hlavu hore 😉
Máš ideálny vek. Ja som mala prvé v 34. Po ivf. Ešte by sme chceli, no bohužiaľ sa nedá. Takže nefnukaj. Ak si dieťa nechcela, mala si sa chrániť.
Švagriná ma 40, skoro 20 ročne deti, užíva si. Ja nám tiež 40 a je to riuadny rozdiel. Užívaj si dieťa, kým si mladá, bude to krásne. Nemysli tak.... Držím prsty. 🌹
@basska_b je to tak. A preto nemám moc pochopenie pre tieto dievčatá 😒 lebo to si nevie nikto predstavit, aké je to mat vážne choré dieťa. Často aj muž tu ženu opustí. A ona musí vyžiť z par stovák do konca života. Ja som bola neni dávno takto v 34 tt a myslela si, že mám zdravé dieťa. Narodila sa v 35 tt akútnym cisárskym..a všetko bolo podľa lekárov zle. Domnievajú sa, že ma nejakú kostnú dysplaziu. Človek len čaká a čaká... v neistote.
Autorka vzchop sa. Život ti nadeli oveľa väčších "rán" ako jedno krásne zdravé dieťa....
Zniceny zivot by si mala, keby si zufalo chcela dieta a ani po 5-10,... rokoch skusania to neslo.
Keď si si zvykla tak skoro byť vydatá zvykneš si i na dieťa.....pozri sa na to z tej stránky vychovas a pred 50budes mať dieťa pred 30tkou a budeš mať s mužom pokoj od malých detí budete si užívať
Ja som mala 22 keď som neplánovane otehotnela no nenapadlo ma že mi dieťa zničí život, dieťa mu dalo iný, krajší rozmer. Možno máš len strach z nepoznaného, niečoho nového. Doteraz neľutujem že sa nám dieťa pošťastilo tak skoro, nevymenila by som ho za nič na svete.
Ja sommala prvu dcéru v 20tich, druhu v 24. Dnes mam ja 44 rokov, dospele dcery a uzivam si s manzelom zivot. Neľutujem ani trošku, tak hlavu hore všetko zvládneš
Tak ako tu uz spominali, v 40tke budes mat skoro dospele dieta a budes uz len rozmyslat nad tym ako travit volny cas, na aku dovolenku ist a budes mat na to este dost energie (ale uz nebudes potrebovat trpezlivost na vychovu). Ja mam 40, male dieta a co by som dala za to, aby som nan mala viac sily. Kym vyrastie, ja uz budem mat energiu len na citanie knih : -)), a to by som chcela este toho dost pocestovat
Včera tu dávala príspevok jedna kočka, hneď ma to napadlo ako som si toto prečítala, možno ťa to bude motivovať. To, že budeš mať dieťa, to ti život nepokazí. Život si môžeš pokaziť ty sama svojim zlým postojom. Ja som mala dieťa v 19, napriek tomu som vychovala skvelú ženu, urobila som kariéru, chodila som na dovolenky a užívala som si. Je to len o tom, či budeš nariekať alebo si nájdeš cestu, ako môžeš mať šťastný život. Šťastný život je voľba.
https://www.modrykonik.sk/blog/gabinka127/message/uz-pani-ing-s-manzelom-sme-sa-brali-z2vabg/#comment-110090593
Ja som bola tehotná v 23 rokoch, tesne po 24. Narodkach sa dcérka narodila. Bolo to náročné, ja som nič nevedela o bábätkách, ale naučila som sa 🙂 teraz má už moja slečna 5 a je fantastická partacka 😉....ani neviem kedy vyrástla
... rýchlo to zbehlo. Držím palce, bude dobre 🙂😉...
Dcérka sa mi narodila keď som mala 23, synček rok a pol nato. Dcérka mala teraz 2roky a synček bude mať 8mesiacov. Vôbec nemám pocit že mám pokazený život, teraz mam ešte dosť trpezlivosti a energie. A plánujeme s manželom že keď deti vyrastú môžme chodiť po výletoch a užívať si.
Keď ti mám pravdu povedať,ani ja som si nevedela predstaviť že v 23 mať dieťa. Rodila som ako 29 ročná. Ale teraz ti poviem len to ,že super že budeš mať v takom veku dieťa a ak by som mohla ,tak rodím skôr .pretože keď budeš mať 33 ako ja ,tak budeš mať 10 ročné dieťa,ty budeš ešte stala mladá a môžte spolu cestovať,užívať si život viac než s pár ročným dieťaťom. Takže ver že si na tom až veľmi veľmi dobre. Mladá,plná energie a v 26ke ešte stále môžeš budovať aj kariéru . O pár rokov si spomenies na moje slová 😄

Zničený život by si mala, keby sa ti narodí ťažko retardovane dozivotne ležiace dieťa. Nikam by si nemohla a to by bola eštelen starostlivosť.
Takze sa neboj. Budete sa ľúbiť vsetci traja a budete krásna rodina.