icon

Mám pochybnosti o partnerovi počas tehotenstva

6. jan 2025

Zdravim , chcem sa Vam zdoverit s mojim problemom ktory si neviem dostat z hlavy. Prisla som zo zahranicia a cuduj sa svetu otehotnela som s chlapom ktoreho som poznala asi 4 mesiace a nebol to chceny obojstranny sex. Prvy krat ano druhy krat absolutne. A na ten druhy krat som presne otehotnela. Este na uvod chcem spomenut ze som davala nejako ako tak dokopy vztah s byvalym partnerom s ktorym som bola 6 rokov. No ako som prisla zo zahranicia uz to nebolo ako predtym ale stale som ho milovala aj ked on ma vela krat odmietol a ani styk sme uz nemali ok. No a s5 k teme tehotenstvo. Mam polycysticke vajecniky doktor mi tvrdil ze neotehotniem a ked aj tak sa budem snazit aj rok.. antiku som nebrala verila som doktorovi ale aj napriek tomu som otehotnela. Moj prvy pocit bol velmi zly. Chcela som sa dietata vzdat. Bola som bezbranna nevedela som co mam v danej situacii urobit. Tak som sa obratila na rodinu a samozrejme ze sa bali aby som sla na potrat a dieta si nechala. Viem ze partnera s ktorym dieta mam nemilujem je aj o 12 rokov starsi. Som v bezvychodiskovej situacii. Som v osmom mesiaci citim sa hrozne a navyse sama sa o to dieta nepostaram. Milujem byvaleho aj ked som sla za inym… no cakam dieta s inym.. aky mate na to nazor prosim Vas a ako by ste sa zachovali v mojej situacii dakujem.

oceanahory
6. jan 2025

@ina2405 Presne tak! Autorka si ani neuvedomuje, ake ma vlastne stastie, ze otec jej dietata sa stavia k veci zodpovedne a prejavuje zaujem. Ja chapem, ze to nie je autorkyna idea o stastnej rodine, ale treba aktualne pracovat s tym, co ma...A casom bude mozno vdacna za toto dieta pri svojej diagnoze, mozno bude v buducnosti stastna po boku ineho. Nie je vsetko cierne a biele.

autor
6. jan 2025

@kittykat22 nechcela som sex proste sla som len na wecko hore k nemu boli sme kamarati ziaden vztah ano nic a vtedy proste ma oplodnil.. tvrdi ze ho pritahujem ze je tam chemia ze sme rovnaki. Ze tak to malo byt a hotovo .. on sa o dieta chce starat ale ja mu ho enmam preco nechat … ja mam tiez city asi preto som nesla ani na interupciu len v kutiku duse viem ze som prisla o lasku svojho zivota a presne toto ma prenasleduje :(

really8
6. jan 2025

Ale riesis vek. Ved v jednom kuse to spominas aky je stary ako ma uz zivot za sebou a bla bla bla. Ale suhlasim ze psychiku mas v prdeli. A ani k najmudrejsim patrit nebudes. Tolko places nad tym co si stratila (urcite si len prikraslujes) a nevidis co si ziskala.

autor
6. jan 2025

@lenkakravcova mate pravdu … presne sa o to snazim osem mesiacov sa s tym vysporiadat ako kedna zrela dospela zena .. preto som si to nechala to dieta dakujem za podporu!!✊

autor
6. jan 2025

@danica2711 keby rozmyslam ako 14 15 rocna uz davno mam po interupcii… a neprevezmem zodpovednost.. to Vas nenapadlo

kittykat22
6. jan 2025

to ma mrzi. Problem tu je teraz ale iny. On je otec rovnako ako ty matka a ked poda ziadost na striedavu starostlivost tak mu to sud schvali. Vzhladom k tomu, ze si nepodala TO ani nemas nikde dokumentovane, ze pohlavny styk nebol dobrovolny, z pohladu statu a sudu - to co sa ti salo, je bohuzial bezpredmetne. Ked bude dieta male, tak urcite to nebude 1:1 ale postupom casu ano - ak o to bude mat zaujem. Ked sa dieta narodí, ak bude mat otec zaujem, tak tie rozhodnutia uz nebudu len o tebe. Myslim, ze ta cakaju uplne starosti ako mas teraz 😕

kvietocek203
6. jan 2025

Lásku svojho života si o chvíľu porodis😉Neboj všetko bude dobré. A vôbec nemusíš byť s otcom dieťaťa, po tom co ti urobil ty nie si povinná. Môže sa starať tiež o malé ale ako pár tvoriť nemusíte. Si silná žena a naozaj klobúk dolu, že si si dieťatko nechala ver mi neolutujes 🙂 Dieťa ti dá pravú úprimnú čistú bezpodmienečnu lásku 🥰

autor
6. jan 2025

@really8 no dufam ze vy ste najmudrejsia na svete 🙂 ak by som nemala aspon trosku rozumu nemam ani vysku ani gympel ale dakujem 🙂 beriem na vedomie

autor
6. jan 2025

@kvietocek203 dakujem konecne podpora dakujem 🙌

autor
6. jan 2025

@kittykat22 hej presne to teraz riesim ci ist na matriku dat jeho priezvisko alebo co robit? Lebo uz ma naozaj tlaci cas…

kittykat22
6. jan 2025

aj keby si ho na matrike nezapisala sama, otec moze o to poziadat sud a ten to spravi za teba, pokial bude mat zaujem. A to je to, co sa ti snazim vysvetlit. Po narodeni dietata uz to nebude len o tvojom rozhodnuti.

really8
6. jan 2025

Aj Danko ma vysoku skolu…🤔

michal_dr
6. jan 2025

Autorka

Vek 29 a 41 je v pohode, uplne normal za mna.

To ostatne čo si pisala v teme a doplnala v prispevkoch...

Padla mi sánka... nemám slov.

Riešenie?
Pošli všetkých do "riti", všetkých... i rodinu (rodinu slušne, vysvetli, že potrebuješ byť sama)

Isto máš, nejake financie, prenajmi si lacnu garsonku. Vypni mobil, siete, lahni si, a vklude premýšlaj 😉

Vo veľmi krátkom čase si zažila velmi vela situacii, vela natlaku z kazdej strany a ty "chúďa" myslim v dobrom, si v "prdeli".

Zakladom je, aby si sa ty dala dokopy, pozberala sa...

Nebudem komentovat situacie, je mi z toho na 🤮, čo už, stalo za, treba riešiť dôsledky.

Byt v manzelstve/vztahu bez citov len koli dietatu je blbost na entu.

Dieta vies vychovavat/vychovat i sama bez chlapa. Zvladli, zvladaju to ine, zvladnes i ty 😉

Hlavne je, aby si bola sama, v klude, bez stresu... popremyslala, pokecala s kamaratkami a bude dobre 😉

Kedže si bola v zahraniči, isto nie si "lopata" si samostatna, vies si zarobit, postarat sa o samu seba a to je zaklad 👍😉

ovaaa
6. jan 2025

Tak trošku čistého vína si nalej ....nie on ti dojebal život, ale ty sama. Ak by si mu nedala prvý krát, nič by sa nestalo, ty si s ním však mala sex a stretla si sa s ním znovu takže mala sú to v rukách ty. Teraz bývaš u neho a chce si ťa vziať ...to máš tiež v rukách...nič nemusíš...len zomrieť. Sú centrá pre slobodné mamy...napríklad alebo dieťa dáš do starostlivosti i ych a možno si ho vezme aj otec roka.

kittykat22
6. jan 2025

@michal_dr ako prepac, ale to ze bola v zahranici nic neznamena. Single matka ktora sama vychovava dieta by mohla zit aj na mesici a ked sa narodi dieta a potom skolka, skola kedy bude musiet vsetko riesit sama ked bude napriklad dieta chore a ona bude musiet ist do prace. Alebo bude mat pracu do 17.30 - pretoze part-time nehrozi, ak chce sama uzivit dieta, vsak ano. Z toho tvojho vylevu mi pride, ze si dieta videl tak maximalne z vlaku. Byt single rodic je extremne tazke ako financne tak casovo a byt na vsetko sama bez partnera a rodiny je jednoducho nerealne pokial nema na ucte stovky tisic eur.

grace55
6. jan 2025

@tykat ide skor o hodnoty a princípy ako skúsenosti...

martinka13
6. jan 2025

Je dobre, že si si dieťatko nechala. Pokiaľ sa o neho nedokážeš postarať , nechaj ho jeho otcovi, keď ho chcel. Teraz sa Ti zdá situácia neriešiteľná, ale žiadna kaša sa neje taka horúca. O pár dní budeš mat dieťa a uvidíš. Možno sa jeho narodením úplne zmeni aj Tvoje zmýšľanie. Osobne by som bývalého už nekontaktoval.

revikat
6. jan 2025

@autorka si statočná, že si si dieťatko nechala a dala si mu šancu, aj keď ti to otočilo život naruby.
Myslím si, že keby si vtedy išla na potrat, tak by tu dnes bola diskusia o tom, ako veľmi ľutuješ, že si to urobila, a ako veľmi by si to bábätko ľúbila. V citlivých ľuďoch (podľa tvojich príspevkov si taká aj ty, a nemyslím tým teraz nič negatívne) potrat často zanechá celoživotné následky.
Nemyslím si, že bývalý by ťa aj po potrate vzal späť k sebe. Otec dieťaťa určite nemal urobiť to, čo urobil, ale aspoň sa k tomu postavil ako chlap. Ktovie, či by tebe a dieťatku aj on nekúpil byt (keď si to porovnávaš s bývalým). Možno by som sa na tvojom mieste skúsila porozprávať s otcom bábätka, ako to vidí on. Nehovorím, že sa máte hneď brať, ale ak má seriózny záujem postarať sa o vás, tak mi to pripadá nerozumné ho úplne odstrihnúť.
Nech sa rozhodneš akokoľvek, zvládnete to. Dieťa je dar, navyše aj s tvojou diagnózou. Neboj sa, aj hormóny sa časom upokoja a budeš vidieť svet farebnejšie, nie len čierno-bielo 🙂

michal_dr
6. jan 2025

@kittykat22
Som realista, poznam osobne dve slobodne ženy (jedna dlhoročna kamaratka, druhá známa), ktore kopol chlap "do zadku po pôrode" a vyhodil z domu. Takze nie teoria, ale prax 😉.
Nevravim, ze život je med, ale ani jahoda 😉

Komentare co tu citam, ako si za to môže sama, ake ma stastie, ze chlap ju chce, chce dieta... Ako choďte všetci do... "🙄", niekam.

Faktom je, ze ho nechce, nemiluje ho... tak preco vsetci tliachaju a tlacia na nu 🤬

To, ze sa vratila zo zahranicia po (6tich rokoch?) hovorí, ze nie je "blba hus, ktora je zavysla na mamkinej sukni, ci chlapovej riti a jeho penazenke".
Zdvihla riť a išla do sveta, nie "busom do vedlajšej dediny" To, ale tí, čo tu sedia na riti doma nikdy nepochopia 😉

Nezastavam si nikoho, nikoho nesudim, povedal som svoj nazor, akoby to bolo najrozumnejšie podla mna a ako to urobili dve slobodné ženy 😉

oceanahory
6. jan 2025

@michal_dr Ano lebo do zahranicia chodia pracovat iba sami intelekti 😅... Osobne mam kopu znamych, ktori isli do zahranicia preto, lebo boli neschopni si najst normalne platenu pracu tu na SK, dokazat z toho vyzit a radsej isli oberat jablka, ci drhnut zachody do zahranicia. Samozrejme netvrdim, ze je to pripad autorky, ale toto s intelektom nema nic spolocne...
Ja si ani predstavit neviem, ake tazke by mohlo byt vychovavat dieta sama, to by som radsej docasne brala muza, ktoreho nemilujem, ale ma zaujem sa podielat o starostlivosti o moje dieta a kto vie, mozno si casom budeme aj rozumiet. Nikto ju nepresviedcal, ze s nim ma ostat do staroby a trpiet ho cely zivot, ale autorka mala nechraneny sex (k tomu donuteniu sa nevyjadrila a podla jej reakcii neslo o ziadne znasilnenie, skor sa dala presvedcit aj ked nemala tak velmi chut 🤷). Ano, moze si za tuto situaciu sama...nechala sa presvedcit inymi ludmi, ako keby bola nesvojpravna.
Uprimne osobne si myslim, ze by si sama neporadila...podla toho ako cely svoj zivot zariaduje podla toho, ako ju iny usmernuju a ako sa podraduje kazdemu, len aby im ulahodila.

rivini
6. jan 2025

Ak to nebol chceny obojstranny sex, tak si s chlapec, ktory ta znasilnil? Ci ako to chapat?

rivini
6. jan 2025

Ak by som mala nechcela styk:
1. idem na policiu
2. necham si predpisat tabletku po

tykat
6. jan 2025

@grace55 vies, nemyslim ...dnesne 50+ rocne ja je niekde uplne inde ako ked som mala 20 30 40... a ake bude v 60. Tie skusenosti formuju cloveka a hodnotovy rebricek sa vekom moze zmenit.
Keby ma niekto znasilnil s dnesnym ja by som sa rozhodla sama, pravdepodobne pre potrat a nikoho by som do toho nezatahovala, v 29r. by som asi bola bezradna a nechala sa ovplyvnit nazormi okolia. Nijako by mi vtedy nepomohlo predstavit si ze som stara a idem na vecnost, ani dnes by mi to nepomohlo.

macatt
6. jan 2025

Každý robíme rozhodnutia a niekedy sa zdá, že nie sú správne..ALE ty už si to rozhodnutie urobila a musíš veriť, že je správne..
S bývalým si bola 6 rokov a otehotnieť sa ti nepodarilo, nechcela si s ním byť a preto si si začala s niekým iným..
Máš pred pôrodom a teraz sa zbytočne vyčerpávaš myšlienkami čo by mohlo byť inak..
Máš podporu otca svojho dieťaťa a to teraz potrebuješ, nebudeš na to sama..
Ako tvoj život pôjde ďalej je len na tebe, verím, že príde ten deň, keď si napriek dnešným pocitom povieš, že si šťastná, držím ti palce🫶
Lásku tvojho života máš teraz v brušku, to ťa odteraz bude hnať iba vpred 🫶

autor
6. jan 2025

@michal_dr dakujem ze si sa ma zastal a chapes moju situaciu … no nemozem byt sama mam hrozne stavy potom je mi este horsie placem a male to citi.. takze jedine byt s otcom dietata kedze do krizoveho centra ist nechcem

autor
6. jan 2025

@macatt dakujem pekne snad ano mozno casom to bude inak a ja budem mysliet len pozitivne

autor
6. jan 2025

@rivini ja som zistila ze som tehotna v 12 tyzdni… nic mi nebolo mala som menzes takze tak asi …

michal_dr
6. jan 2025

@rivini
Presne 👌
Tomuto ani ja nerozumiem .. a je u neho, miesto toho, aby išla domov 🤔

Vec druhá čo mi nesedí/nerozumiem... som chlap, stretavam sa so ženou, ktora "rieši v mysli ex"??? 🤔 Crrn červena... 🙄

Dalšie, som s ženou... "stretavam sa, randim, byvame spolu???", neviem, nedefinovala to, ked spomenula, ze isla k nemu na toaletu, asi byvali od seba a iba sa navstevovali 🤔
Za 4 mesiace čo to o žene viem, hadam spolu komunikovali 🙄.
Ale chlap vedel, že neberie HAK, išiel do nej bez kondomu??? 🤔
To je fakt, a veľmi dôležitý. Ja teda neviem, ale za mna Hardcort na 41 ročného chlapa, sex je super, ale s rozumom... (hoc by mi povedala o diagnoze, počatiu)

Tu by som povedal čo?
Nezodpovedný hlupák?
Chcel ju umyselne oplodniť kôli dietatu, či si ju chcel vypočítavo poistit?
Už je to tam, len na 41 ročného chlapa by som tipoval zodpovedné správanie k tejto veci...
Aby som mal nechraneny sex so ženou, ktoru poznám 4 mesiace, "urobil sa do nej" a to pri druhom sexe?
Wau... To pubertáci maju viac rozumu... 🙄
Boli pri tom dvaja, autorku neobhajujem, tiež ho mohla kopnut do vajec, ale ten chlap vzhladom na svoj vek 🤔

autor
6. jan 2025

@really8 predpokladam ze aj ty

rivini
6. jan 2025

No a to ti nenapadlo vziat tabletku po, zvlast ak si mala sex, ktory ako pises nebol dobrovolny? A dalsia vec-nedobrovolny sex je znasilnenie…Cize ti realne mame „zobrat“ ze zijes s chlapom, ktory ta znasilnil? Pises, ze mas vysoku skolu…mne pripadas, ako keby si mala 14 rokov. Odides od byvaleho, dvakrat sa vyspis bez ochrany so 40-rocnym chlapom, otehotnies, pises, ze si tehotenstvo zistila v 12. tyzdni. Tak nechapem, aku interrupciu si este riesila, ked je dovolena len do12. tt. A preco, ak si normalna, sposobila osoba, zijes s chlapom, ktory ta podla tvojho vykladu pribehu znasilnil…