Môže stres ohroziť moje bábätko v tehotenstve?
Asi som už naozaj psycho, naozaj sa za to na seba hnevám, ale mam.pocit ze to už nedávam.
Celé dni som sama, mam 1,5 rocne dieta, popritom pracujem, manžel je nonstop v práci, workoholik.. a ešte som tehotná a jednoducho asi 2 mesiace je obdobie keď mala vstáva ráno o 5, niekedy aj v noci, plus nevolnosti.. muž chodí veľakrát z prace o 11tej, ešte ho čakám..
Nezvládla som to a dnes som už silno drbla pastou do grilu, pretože ešte ani ten nešiel.. a viem ze to je nenormálna otázka, ale bojím sa a trápi ma to, a nikdy si nevysiela nervy tak, aby ma videla mala alebo muž, ale už som to dnes nedávala.. moze takýto uder spôsobiť niečo bábätku..?
Do brucha som sa neudržal ale fakt som celou silou búcha do toho grilu lebo nehrial, nasral ma 😀
Bojím sa, na bábätko sa velmi teším, snažím sa zároveň aj plnohodnotnou mamou byt prvému dieťaťu zároveň pracovať ale niekedy mi takto prepne..
Tak len ci som nemohla dieťaťu ublížiť, ďakujem a snáď ma nemáte za debila..
Prečo rodis deti mužovi, ktorý je workoholik, teda viac s vami nie je ako je a ani peniaze vám nedáva?
Čize dobrovoľne si single matka 2 detí?
Nechápem viac vecí...
1.preco by sa malo po údere rukou do grilu stať niečo dieťaťu?
2.preco sa ty vlastne trepeš sama grilovať?
3.preco pracuješ,keď muž je workoholik,nie je nikdy doma a si tehotná s maličkým dieťaťom?
4.preco cakas muža do 23.00?
5.preco máte financie zvlášť?
@jaskolka ....no pracuje,aby jej to vychádzalo.Pise,že muž jej peniaze nedáva a ona si ich nepyta
Ja mám len jednu otázku autorka
PRECO?
@jaskolka ....no pracuje,aby jej to vychádzalo.Pise,že muž jej peniaze nedáva a ona si ich nepyta
@doriiis ja viem,že prečo pracuje,ale je otázka PREČO pracuje (v zmysle že netresne chlapovi jednu s panvicu,aby sa spamätal a začal správať ako chlap a otec)ale toto tíško toleruje a radšej bude makať ako fretka tehotná s batoľatom.
Ja neviem pochopiť tú dobrovoľnú akoby poddajnost mnohých žien(nedáva mi peniaze, nestara sa,ja musím robiť všetko atď) Radšej sa pôjde zodrať,ako by "buchla po stole"a žiadala,čo jej patrí a deťom tiež
Ja mám len jednu otázku autorka
PRECO?
@doriiis no lebo vždy chcela dve deti...
Žiaľ mnoho žien žije tak, aby si splnili svoje tzv povinnosti a seba dávajú na posledné miesto. A žiaľ, stále vnímam, že bere sa to ako požadovaný štandard. Žena je tá obetavá, žena je tu pre rodinu...
Prepáč áno, mám ťa za debila ale nie preto že si nezvládla emócie.
A nie dieťaťu sa nemohlo nič stat, ale dobrá rada spomal. Nečakaj o 23.00 na muža ale oddýchni si , potrebuješ to oveľa viacej ako čakanie na muza
@doriiis ja viem,že prečo pracuje,ale je otázka PREČO pracuje (v zmysle že netresne chlapovi jednu s panvicu,aby sa spamätal a začal správať ako chlap a otec)ale toto tíško toleruje a radšej bude makať ako fretka tehotná s batoľatom.
Ja neviem pochopiť tú dobrovoľnú akoby poddajnost mnohých žien(nedáva mi peniaze, nestara sa,ja musím robiť všetko atď) Radšej sa pôjde zodrať,ako by "buchla po stole"a žiadala,čo jej patrí a deťom tiež
@zmrzlinka2021
@jaskolka ......čo dodať.Niektore si svoj osud vytvárajú samé.Z tohto nič dobré nevznikne.Len ďalšia zničená žena a deti,ktoré nato doplatia.Nechapem,načo majú niektoré rozum,keď ho nepouzivaju
@zmrzlinka2021
@jaskolka ......čo dodať.Niektore si svoj osud vytvárajú samé.Z tohto nič dobré nevznikne.Len ďalšia zničená žena a deti,ktoré nato doplatia.Nechapem,načo majú niektoré rozum,keď ho nepouzivaju
@doriiis ale nemôže každý človek žiť spokojný a naplnený život, to je utopia. Sú proste ľudia, čo prežijú svoj život ako trápenie, frustráciu, a aj tak zomrú. A aj deti takých ľudí, buď sa spamataju alebo dopadnú rovnako. Treba sa zbaviť takého samaritanskeho komplexu. Nie každý, nie všetci, to neraz aj tu na koniku zaznieva.
@doriiis ale nemôže každý človek žiť spokojný a naplnený život, to je utopia. Sú proste ľudia, čo prežijú svoj život ako trápenie, frustráciu, a aj tak zomrú. A aj deti takých ľudí, buď sa spamataju alebo dopadnú rovnako. Treba sa zbaviť takého samaritanskeho komplexu. Nie každý, nie všetci, to neraz aj tu na koniku zaznieva.
@zmrzlinka2021 .....aj takto sa nato dá pozerať,ale autorka si za svoj hnev a frustráciu môže sama.Nepouziva rozum
@zmrzlinka2021 ...nikdy nepochopím,načo si žena spraví dieťa s chlapom u ktorého je už pri prvom dieťati úplne jasné,že je nahovno otec a muž.Nepochopim
@zmrzlinka2021 ...nikdy nepochopím,načo si žena spraví dieťa s chlapom u ktorého je už pri prvom dieťati úplne jasné,že je nahovno otec a muž.Nepochopim
@doriiis lebo sú ženám tak masírovanie hlavy že z hovada bude nakoec ten princ. Vsimni si ženskú literatúru alebo len film 50 odtieňov šedej. Z násilníka, podivina, 🤴 a oltár.
@doriiis lebo sú ženám tak masírovanie hlavy že z hovada bude nakoec ten princ. Vsimni si ženskú literatúru alebo len film 50 odtieňov šedej. Z násilníka, podivina, 🤴 a oltár.
@zmrzlinka2021 ....to neviem.Zenska literatúra a takéto filmy sú mimo mojich záujmov.Tak potom,tak im treba
Milá autorka, tvojmu dietatu môžu ublížiť len tvoje nervy. A za to si mozes sama.
„Financie máme zvlášť a nezvyknem si pýtať, takže na vlastné veci si zarábam“ – podľa mňa je v tom celý problém.
Aha, ok, nie je to len o tom, je tam ešte jeden – tak ako píšeš, že tento tvoj celkový stres neukazuješ pred manželom.
Musíš sa s ním porozprávať. Musíš mu jasne povedať, že potrebuješ pomoc. Buď bude chodiť z práce normálne a pomáhať, alebo ty pôjdeš na materskú a on vás bude živiť, alebo nech zaplatí upratovačku a pomocníčku v domácnosti…
Tých možností je nekonečne veľa. Ale začni to jasne komunikovať a riešiť. Veď ťaháš ako kôň a neviem, na čo je to dobré.
Tento čas by si si mala čo najviac užívať. Vieš, aký je rozdiel v nastavení hraníc a seba-trýznení? Nastavením hraníc a jasnou komunikáciou davas niekomu navod, akým ťa má mať rád, a seba-trýznenie je, keď mu to nepovieš a trpíš 🙂
Dievca zlate, otec je workoholik, ktory je do 11 v praci a pritom ti nedava peniaze na to co potrebujes ty a dieta a buduce dieta? Je to iba unik, alebo zarobi dost?

Nechápem viac vecí...
1.preco by sa malo po údere rukou do grilu stať niečo dieťaťu?
2.preco sa ty vlastne trepeš sama grilovať?
3.preco pracuješ,keď muž je workoholik,nie je nikdy doma a si tehotná s maličkým dieťaťom?
4.preco cakas muža do 23.00?
5.preco máte financie zvlášť?