Nárokujúce matky a neupravené tehotné ženy
Ahojte.nechcem tymto prispevkom nikoho urazit ani nic podobne ale vcera sa mi stala taka zvlastna vec.isla som v mhd,sedela som,a zrazu nastupila tehotna zenska,neupravena,proste nic...a povie mi este aj PUSTITE MA SADNUT!ani prosim ani nic..lebo ona je tehotna no jej problem..ale nielen tehotne ale aj matky doma na materskej mi pripadaju take neupravene proste vyjdu von v teplakoch s mastnymi vlasmi,bez kvapky makeupu a parfemu,a o tehotnych uz ani nehovorim.vsetko si narokuju tym ze su tehotne alebo ze matky.co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? 😲
a este taky dodatok, zuby umyt, ucesat sa a sprchu sa da stihnut aj s narocnym dietkom, sama som mala prve mesiace totalneho nespavca
Tak teraz mi je jasne, co sa niektorym mladym damam prehanalo v hlave, ked som tehotna cestovala mhd, a to som bola vzdy upravena do prace. Brucho som mala ako sud, nohy tenke, ale ludia medzi 18 a 40 sa zasadne tvarili, ako ze som asi len pribrala z veternikov. Vstavali vylucne deti a starsi, az som sa hanbila. Jediny raz som zazila, ze sa dvaja mladici pretekali, ktory ma pusti, ale to len preto, ze ma chcela pustit dochodkyna a ja som v dobrej naladicke na cely voz spustila, ze preco by ona mala vstavat, ked tu sedi tolko ochotnych gentlemanov.
@cicus14 Neviem teda, kde zijes, ale hocijde, v Rakusku, Nemecku, hoci v Grecku, dokonca aj vo Francuzsku som videla dost neupravenych zien. Ak ta to inde nerozculuhe, tak dobre pre teba, ze si tu len tyzden. Ja sa len snazim pochopit, co ma spolocne neupravenost bez make-upu s nevychovanostou az drzostou. Mne by to v zivote nenapadlo spojit, tak zistujem, co ta na tom tak vytocilo..
no ja opíšem inú situáciu, ja tehotná, po 12 hodinovej smene, cca 7 mesiac, sedela som, poloprázdny bus, tak som si čítala knihu, nastúpil chalan s barlami, nevšimla som si ho, začali ľudia okolo mňa na mňa ziapať, nadávať, že ti p...a lenivá, postav sa a podobne, videli, že mám brucho, kopec miest okolo mňa a to sa mi stalo neraz, že mňa ako tehotnú išli vyhadzovať z miesta a hlavne dôchodcovia a ženy okolo 45-50, mládež sa mi skôr postavila a pustila ma, pokiaľ sa tam nerozbehla babka a nepredbehla ma.
Na druhej strane, vlasy som si umývala, tepláky som síce nosila a aj legíny, make up nula bodov a vieš čo? až manžel mi otvoril oči, či sa neviem normálne obliecť a či sa musím opúšťať a odvtedy si dávam sakra pozor, v čom idem von (nerátam ihrisko, tam sa nedá ísť v rifliach), štekle stále nenosím, pri malej vrtuli ulietanej sa nedá.
Tá žena si proste myslela, som tehotná, kto je viac, všetci nabok, aj také stretávam.
@amouramour jedina normalna zena!!!respekt
A ty mas aku mentalitu ze napises ze nechces deti na forum o deroch? Ja som si tehotenstvo odgrcala lebo mi bolo zle z jedla, voni a bolo mi srdecne jedno co si take pipiny ako ty o mne mysla, ked mi smrdela jej vonavka tak som bola schopna aj ogrcat (nestalo sa to). Co teba trapy ako chodia oblecene a upravene ine zeny? Ja osobne neznasam zmalovane zeny, doslova mi je z nech zle a smejem sa z nich. Nehovorym, decentny make-up ok ale nie zmalovat sa ako na karneval. Tento prispevok mi pride totalne odveci.
Sorry ale co je toto za prispevok? 1. Pustit tehotnu sadnut by malo byt automaticke (tiez som bola tehotna a ked som sla busom, vstavali dochodci o palicke!, vzdy som radsej ostala stat ja aj ked som ledva na nohach stala), dalsia vec nikdy nevies ako sa citila. 2. Ja sama mam 3 deti, von s nimi chodim zasadne v teplakoch, jednak financie mi nedovolia chodit kazdy mesiac na nakupy, dalsia vec je to pojodlnejsie a dalsia vec, ze deti ma kade tade pookopavaju. A vies co stalo sa mi par krat ze som boal aj spinava, staci ab na mna mala nieco vyliala, pripadne tak letim s nimi von (mam male dvojicky a starsiu, vsetky mam doma lebo starsia bude mat 3 az v auguste takze nikto nechdoi este do skolky), kym ich poobliekam a vychYstam som rada ze ideme von niekedy holt sa nestihnem ani prezliect co palime von. Ked nestiham tiez idem s mastnymi vlasmi a brz male zpu, lebo nie vzdy je na to cas a pre mna je prvorade aby boli deti na cerstvom vzduchu nie ab som ka vZerala ako hviezda ulice. Komu sa nepaci nech sa nepozera. Trochu obmedzeny pripsevok.
@amouramour podla je tiez sedlacina vyjst v teplakoch.zakladnu slusnost by mal poznat kazdy
@moni244 To myslis vazne ? ti ludia boli fakt slepi a sprosti ,sorry za vyraz ale to bolo hnusne chore ,tiez si asi pribrala z veternikov ...och keby ludska sprostost kvitla ,uz je plno ludi ako ruzickovy ker!
@cecilka123456 ani ja niesom karnevalova opica.a co ze nechcem deti??moja vec..ne kazdy je mamickovsky typ..moze sem napisat hoci kto hoci co
@gabrielita1610 smrteľne a dôchodcovia najhorší, raz som išla z odberu, sedela som, von 25 v tieni, ja samo o sebe nízky tlak, tak som bola rada, že sedím a jedla som sušienky, jedna dôchodkyňa začala do mňa pichať prstom, že prečo sedím, čo sa jej nepostavím, videla, že mám ruku prelepenú, že mi brali krv, hovorím jej, prepáčte, som tehotná, brali mi krv, je mi zle z tepla a z nízkeho tlaku a tá bosorka stará, že si len vymýšľam a som lenivá sa postaviť
Ked sa bavime o hromadnej doprave a uvolnovani miesta tak ja mam praveze dobre skusenosti s mladymi ludmi a celkovo mladsou generaciou ako starymi. Minule napr. nastupila do elektricky jedna starka a este bola len na 1. schodiku a uz vrieskala ze niekto ma musite pustit sadnut bla bla bla, ani sa poriadne nepopozerala ci su nejake volne miesta. Arogancia 1. stupna. Neznasam taketo spravanie. Je jedno od koho pride. A tiez to ze sa mlady clovek nepostavi a neuvolni miesto, nemusi znamenat ze je drzy ale moze byt tiez chory.
A k tomu obliekaniu, tak cistota a hygiena musi byt, inak nech si ludia nosia v com sa citia dobre, mne je to jedno, neriesim to. Ale aj pri detoch a v tehotenstve sa da stihnut uprava zovnajsku. 🙂
@cicus14 pride mi to si sa sem prisla vyslovene pohadat, alebo si blba, lebo na formu o matkach a detoch napisat ze nechces byt matka je blbe dost. Asi musis mat fest nudny zivot ked riesis cudzich ludi, kup si psa ked nechces deti, aspon sa nudit nebudes.
@moni244 jednym slovom katastrofa
@xevulax ja som na svojej urovni a nemienim sa znizit.nechodim vzdy v stelkoch.obliekam sa normalne a tak aby bolo dobre mne ked sa pozriem do zrkadla a aj ostnym ked sa pozru na mna. V it vzdy ked idem po uliciach a vidim zensku v teplakoch a siltovkou vieme s kamoskou hned ze je to slovenka.
Ty vole, tak pal naspäť odkiaľ si prišla, alebo zabal civavu do kabelky a hybaj do auparku. Jedine nad čím sa tu treba pozastaviť je mentalita ľudí, ktorí vymýšľajú takéto nezmyselné diskusie. Napíš sťažnosť na dopravný podnik. Nabudúce , keď prídeš na dovolenku choď si požičať auto a budeš mať pokoj. A ak nedajbože budeš raz tehotná, tak dúfam, že budeš celý čas behať na wc. A potom uvidíme aku chuť budeš mať sa maľovať, a obliekať podla posledného vydania vogue. Aj keď správanie niektorých ľudí v MHD je tiež diskutabilné, ale to je asi na ine fórum a na dlhšie.
@cecilka123456 neboj mam psa aj priatela.blba si mozno ty ale slobodne forum halooo...preco kazdy musi mat deti??ja som nepovedala jasne ne len ze ked tak jedine po 33..vadiiii??? 😒
@vintage_lady raz idem tou pototo mhd lebo sa mi pokazilo auto...a vychytam taku prijemnu zenu
@cicus14 ja neriesim, mam dieta, mam sa o koho starat nemusim riesit ludibokolo seba, mimochodom v mojom botniku nie su ani jedine stekle a som na navsteve u babky v teplakoch a nenalicena 😀
Ahojte...musim prispiet kedze som tiez uz par krat zostala v nemom uzase pozerat na niektore matky, ktore tym, ze sa stali matkami ako keby prestali byt normalnymi civilizovanymi ludmi. Cicus to napisala dost zvlastne, ale podstatu zdielam. Ved priznajte farbu, kolko krat ste stretli vonku znamu ci neznamu zenu s detmi- vlasy ktore boli kedysi dlhe, su teraz zosmykane na chlapca, mastne, zena mega pribrata a v teplakoch alebo starych vytahanych veciach ako by uz zabudla ze kedysi jej zalezalo na tom pacit sa okoliu.. a to najhorsie- len vrieska, blaci po tych detoch cez cele sidlisko nez aby zdvihla ten zadok a sla k dietatu. Este k tomu drza, lebo to ze ona deti nezvlada- za to mozu vsetci naokolo ktory sa jej oblukom nevyhnu. Rozum sa mi vtedy zastavuje..ako keby byt matkou pre nu bola choroba ktora ju nici a nema ju pod kontrolou. Stretavam tak kamosky, susedy zo sidliska kde som kedysi vyrastala, zmenene na nepoznanie...na zvlastne ,,tety,, ktore ledva spoznavam.. chcem byt tiez matkou a snazime sa aby to tak cim skor bolo, no verim ze takemuto vzoru sa podobat nebudem, vlasy neostriham, make up nevyhodim, obliekat sa za tych 9 mesiacov snad nezabudnem ako doteraz;) je to smutne ze sa niektore zeny zmenia na taketi kriciace neupravene maminy..isto to nerobi stastne ani ich a ani ich manzelov a deti tiez nie.
Na tomto fore ma vzdy pobavi ako vie jedna otazka,/ diskusia vytocit tolko ludi. 😀 A najlepsie je ze ti vytoceni komentuju ze aka zbytocna otazka bla bla bla a potom na nu reaguju donekonecna. Ozaj ohromna zabava toto 😀
@cecilka123456 sak vidno ze si z dediny 🙂
@cicus14 nechapem co je zle na teplakoch? Ved do zamestnania tak nechodim (teda nechodila som ani mebudem), na urady tiez nie, ale s detmi von si nebudem brat nepohodlne rifle alebo sukne a podobne. Ja som tiez niekedy bola taka ze som v teplakoch a bez makr zpu nevysla ani smeti vyniest, ale casom sa moje priprity zmenili. Snazim sa chodit cista, resp cista chodim aj upravena ale obcas sa stane ze sa vonku uspinim, pripadne ze vlasy nestihnem umyt a co? Svet sa nezruti! Je to trocho obmedzene posudzovat cloveka len podla toho ci nosi teplaky a siltovku..... Kazdy nech si da na seba to v com sa dobre citi. Pizastavovala by som sa nad tYm keby niekto z kolegov prisiel do prace v teplakoch napriklad, ale na ulici? Trochu smiesne a hlavne ak ide o matky s detmi pripadne tehulky (tehotenske veci su velmi drahe aspon u mas v meste a najpohodlnejsie je dat si teplaky leginy, tam aspon brusko netlaci), mozno raz ked budes mat aj ty deti pochopis.

No, nedá mi neprispieť... Žila som v zahraničí. Keď som tam starčekovi, ktorý vošiel do busu a mal takých 80 a možno aj viac uvoľnila miesto všetci na mňa pozerali ako puk. Takže nie všetko je tam OK, to po prvé. Po druhé - tehotnej žene, starším ľuďom, matke/ocovi s dieťaťom na rukách, ľuďom o paličke, prípadne s nejakým viditeľným zdravotným problémom máš jednoducho ľudovo povedané zdvihnúť zadok zo sedadla a uvoľniť miesto. Ja sama som koľkokrát bola svedkom, že tehotnej s bruchom ako svet, nevstal nikto, okrem babičky s bakuľou. Tá vstávala hneď. Samozrejme, že tá nastávajúca mamička ju s poďakovaním odmietla. Mne samej sa stalo, že v deviatom mesiaci som musela cestovať busom - bus plný mladých študákov a chlapov tak do 50 - a hádaj čo. Nikto sa neunúval, všetci hlavy v novinách, mobiloch alebo v oknách... Cestovala som s dvoma deťmi, jedno peškom - dva roky, druhé v kočíku - čo myslíš, kto uvoľnil miesto? A to je tak, malé deti sa jednoducho neudržia samé... Čo myslíš, koľkokrát mi pomohli do MHD s kočíkom? Ešte šťastie, že ja trénovaná, lebo ľudia normálne odchádzali od zadných dverí cez celý bus až dopredu, len aby som sa ich náhodou nespýtala, či mi nepomôžu. Takže tak je to. Štát plný invalidov a sebcov. Ale aby som len nenadávala, stalo sa mi, že mi pomohli a to tak, že prešli ku mne od stredných dverí, reku, či nepotrebujem pomôcť. Až mi dych vyrazilo... Takže sú aj slušní, ochotní a nápomocní ľudia. Možno by ste sa mali tie, čo takto kritizujete zamyslieť, že prečo sú mamičky alebo aj dôchodcovia už agresívni...No proste preto. A ja som za to, aby sme sa vždy ozvali. Samozrejme, slušne. Slová ako prosím a ďakujem by mali byť samozrejmosťou...A nie tak, že nastúpim s kočíkom a ďalším dieťaťom a po upozornení 8 ročných detí, aby uvoľnili miesto vyhradené pre kočík, oni na mňa nechápavo pozrú a ich babka sa dobreže na mňa neosopí, že čo si to dovoľujem... Ale tak, vychovávame si novú generáciu a s takýmto prístupom sa teším, že čo to bude zač... K poznámkam o make-upe sa nevyjadrujem... Ale so zakladateľkou sa veľmi rada porozprávam na túto tému, keď o pár rokov nájde odvahu mať vlastné dieťa. Ja držím palce, aby to boli aspoň dvojičky...🙂