icon

Nárokujúce matky a neupravené tehotné ženy

cicus14
18. apr 2015

Ahojte.nechcem tymto prispevkom nikoho urazit ani nic podobne ale vcera sa mi stala taka zvlastna vec.isla som v mhd,sedela som,a zrazu nastupila tehotna zenska,neupravena,proste nic...a povie mi este aj PUSTITE MA SADNUT!ani prosim ani nic..lebo ona je tehotna no jej problem..ale nielen tehotne ale aj matky doma na materskej mi pripadaju take neupravene proste vyjdu von v teplakoch s mastnymi vlasmi,bez kvapky makeupu a parfemu,a o tehotnych uz ani nehovorim.vsetko si narokuju tym ze su tehotne alebo ze matky.co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? 😲

peneloppe
18. apr 2015

@zita19
ano, to mas pravdu, zabava je tu neskutocna 😀

mirkava
18. apr 2015

@cicus14 som ma materskej. Ked idem von s malym tak kym ho obleciem tecie mi pot po chrbte. Potom rychlo seba aby dlho neplakal. Chodim v teplakoch a na make up nemam cas. Dost trapna tema moja zlata...

esterba
18. apr 2015

BTW nepripada vam to tak, ze toto tu vlastne zalozila ta jej 14 rocna dcera? Lebo od zaciatku si hovorim, ze toto je hodne akurat tak nejakej pubertacky. .

siska53
18. apr 2015

@cicus14 Je jedno,ci mohla byt len v 4.m. Ti vodici jazdia aki blazni..sama nerada chodim daleko od dveri,radsej sa hned chytim,lebo ked vystartuju,som rada,ze udrzim rovnovahu a to ani tehotna nemusim byt. To ako mala ohrozit dieta,kebyze nestihne prjest tie tvoje dva metre a bezpecne sa chytit???
Viem,ako som si v MHD chranila brucho,striehla aby mi don nikto nebuchol,aby som sa aspon bezpecne drzala,ked uz nie sedela,zvlast,ked to este nebolo vidno..

ukulela
18. apr 2015

... tato diskusia mi len pripomenula, ze by som si mala zaobstarat novu maskaru. oci som si naposledy gechlila hadam na vianoce. maly my pol roka a kompletny makeup som mala naposledy pred porodom.
a najlepsie teplaky siju v Slovenke - silver, maju fajny strih, nie klasicky teplakovy. od porodu skoro nic ine nenosim, mam ich stvoro :P

me_to_you
18. apr 2015

http://www.dpb.sk/_media/file/PREPRAVNY PORIADO...
Odporúčam prečítať si napríklad článok 4, bod 1 a 4.....
Takže, jaképak copak.... (Keď už slušnosť nepoznáme, musí to byť aj čierne na bielom)

libka1
19. apr 2015

@me_to_you mas palec hore, strucne a vyjadrene vsetko 😉

monca1982
19. apr 2015

@cicus14 Ja som mala brucho v 9. mesiaci, ktoré jedna žabka podobná tebe, ohodnotila slovami "nevšimla som si", keď ju ostatní ľudia v buse pokrikmi vyzvali, aby zdvihla svoj zadoček a uvoľnila mi miesto. Vieš, pády v tehotenstve sa veľmi neodporúčajú. V akomkoľvek štádiu. A MHD je pomerne riziková záležitosť, čo sa pádov týka.

Dohodnime sa tak: Rada si pozriem teba, keď budeš na materskej, ako upravená budeš chodiť. A tiež som zvedavá, ako supersky sa ti bude stáť v MHD v 9. mesiaci. 🙂

Druhá vec, čo ma zarazila na tvojom trollovaní je skutočnosť, že hodnotíš/degraduješ ženy na základe toho, či majú dostatočné množstvo make-up. Je veľa žien, hlavne tých s deťmi, ktoré sa líčia iba ak je na to objektívny dôvod. Napríklad návšteva divadla, rodinná oslava a tak. Veľa žien, vrátane mňa, cestu v MHD nepovažuje za dôvod k líčeniu. 🙂

Neviem, čo by sa malo stať, aby si bola spokojná? Chceš, aby slovenská vláda vytvorila tábory, kam by nenalíčené ženy v teplákoch zatvárali do plynu, aby si ich už nikdy nevidela? Alebo by nenalíčené ženy pokutovala mestská polícia? :D

Si ešte mladá a srandovná. Držím ti palce a prajem veľa rozumu.

moniciak
19. apr 2015

Mne je absolútne jedno kto si v čom chodí a či má make- up. To je vec dotyčnej a možno jej muža. N druhej strane by sa malo prestať na tehotenstvo pozerať ako na chorobu, veď v minulosti ženy do pôrodu robili na poli (tým nechcem povedať, že by sme nemali nejako pokročiť, ale aby tehotná prišla ku mne a bez "prosím" odo mňa chcela aby som jej uvoľnila miesto považujem za pekne neslušné a je mi jedno, či je to v nejakom poriadku). Ja som do konca tehotenstva normálne vstávala v kostole a nič mi nebolo. Samozrejme, každý komu nie je zle by sa mal postaviť a uvoľniť miesto, ale dotyčnáby si tiež mala uvedomiť, že je len tehotná. Keby jej bolo až tak zle tak neverím, že by sa premávala po meste a v autobusoch 🙂

evittam
19. apr 2015

@cicus14 Mne to nevadí....Je mi to úplne jedno 😝

monca1982
19. apr 2015

@moniciak Riziko pádu je vyššie v MHD, než na poli. Pole sa nehýbe. 😉

maciatkolulu
19. apr 2015

@monca1982 alebo v kostole @moniciak ;-D

moniciak
19. apr 2015

@monca1982 Aj tak je to prehnané, keď niekto bez poprosenia chce, aby ho pustili sadnúť. Keby to chcela nejaká babička na konci žiotnej púte tak si poviem že dobre, už je stará, možno zabúda, atď. Ale tehotná je určite mladá, zdravá žena, ktorej to jedno slovo neublíži. Ja som písala, že samozrejme, každý by ju mal pustiť, ale ani ona by nemala zabudnúť na slušnosť 🙂 P.S. Ja som nikdy nespadla v MHD, myslím, že riziko toho je menšie ako riziko šmyknutia sa na ľade v januári (teda u nás na východe určite, niektoré ulice posypú až keď niekto kvalitne spadne) 😀

monca1982
19. apr 2015

@maciatkolulu V kostole ju nikto z tých pobožných ľudí nepustil sadnúť, tam na výber nemala. 🙂

Ja som tiež fungovala normálne v tehotenstve. Chodila som hlavne pešo. 10 km do roboty, 10 km domov. So psom. :D MHDčke som sa kvôli chorobám vyhýbala. Ale pár krát sa stalo, že som išla. A to boli teda príhody. Top bola tá, ktorú som spomínala, keď žabka povedala, že si nevšimla, že som tehotná. :D A ja v 9. mesiaci. :D

moniciak
19. apr 2015

@monca1982 Ja som nechcela. Ešte mamka mi kázala nech sedím, ale ja som nechcela. Počas sedenia áno, keď trebalo vstať, vstala so. Neviem, prečo tieto provokatíne reči, preto, že mám iný názor než ty???

monca1982
19. apr 2015

@moniciak Ja som spadla 1x, bola som asi v 6. alebo 7. mesiaci a bolo to pri nastupovaní. Šofér ma zavrel medzi dverami. A potom mi pre istotu nezastavil na zastávke na znamenie. Išli sme dvaja ľudia v buse a zvonila som jak blázen. To je proste bratislavská MHD. Keď ťa nenaserú cestujúci, spraví to šofér. 😖

Tehotná žena má podľa stanov MHD automaticky právo na voľné miesto. Nemusí oň žiadať a prosiť. Tak isto ako neprosí žena s kočíkom, aby jej cestujúci uvoľnili priestor na kočík. Je to automatika. Vidím ženu s kočíkom, uvoľním priestor na kočík. Vidím tehotnú ženu, vstávam a púšťam ju sadnúť.

monca1982
19. apr 2015

Ale na Slovensku je to tehotenstvo a rodičovstvo furt nejako prehliadané. Ľudia nepúšťajú tehotné ženy a rodiny s deťmi pred seba v rade na pošte, pri pokladni, na úradoch a pod. Fajčia na zastávkach, tebe a decku rovno do ksichtu. V menších mestách ťa s kočom nepustia ani do obchodu. Osobne zo skúsenosti ak môžem porovnať správanie sa v zahraničí (začína to už v ČR), tak Slovensko je viac bezohľadnejšie k rodinám a tehotným ženám.

Nejde len o nejaké zdravotné hľadisko, ale o miesto v spoločnosti. Materstvo, rodičovstvo by malo byť spoločosťou cenené a rešpektované. Na Slovensku ti radšej vynadajú, že prečo chodíš s deťmi na úrad. Ako keby si mala možnosť ich niekam dať.

moniciak
19. apr 2015

@monca1982 Pri nastupovaní. Nie počas jazdy. To je rozdiel.

sue
19. apr 2015

Baby,este ste si nevsimli, ze Cicus realne neexistuje? Vsak v kazdej teme tvrdi nieco ine...

moniciak
19. apr 2015

A okrem toho, netreba sa toľko sťažovať. V lete som bola v Turecku a v januári v Kyjeve. V Turecku sa fajčilo aj v miestnych obchodoch a v Kyjeve na vlakovej stanici čakajúci fajčili úplne bežne. Nehovoriac o fajčiarskej párty už vo vlaku. Ale to je o inom. Ja neviem, aké cenenie a váženie si máte na mysli, ja od nikoho preto, že som mamka neočakávam ani som nikdy neočakávala, že mi bude otvárať dvere a ochkať nado mnou. Viem si všetko zariadiť sama, naučila som sa to za pochodu.Rodičovstvo je prirodzený, od počiatku trvajúci proces, nie získanie Nobelovej ceny.
@monca1982

25daniela
19. apr 2015

Ja si myslim, ze neslusne je sa tvarit, ze nevidim ze je zena tehotna 😀 😀 😀
Stalo sa mi to niekolko krat a bol to trapas, JA SOM SA CITILA TRAPNE, ZE MA IGNORUJU A JA S BRUSISKOM NAD NIEKYM STOJIM, prosim pekne pri ceste do prace rano o piatej...
Ako niekto pisal, je to v cestovnom poriadku, ze tehotna zena ma automaticky narok na miesto na sedenie..

lenka.s
19. apr 2015

@cicus14 co je toto za znudenost, zakladat taketo temy ??? keby ma len toto malo trapit, ako chodia ine maminy po ulici ...

terezka1947
19. apr 2015

..necitala som to cele,ale poznam dost tehotnych zien,zazila som si kazdeco aj v porodnici,aj na kontrolach v poradniach,ale nikdy som nevidela nijaku spinavu tehotnu zenu 😕
ze nemala na sebe kilo make up-u,ze nebola v super handrach a ze mala niekde v umytych vlasoch sivy vlas-mozno,ale urcite som nikde nevidela buduce mamicky a mamicky,kt.akoze autorka opisuje 😕
co sa cestovania tyka,hm...slovicko prosim byt u tej spominanej mamicky vyt mohlo,ale,je tiez dost mozne,ze jej bolo zle a bola rada,ze vobec nieco povedala
stale sa tu pretriasa,ze tehotenstvo nie je choroba,ako kto co v tehotenstve zvladol,co robil...atd..atd
ano-aj ja som to pocas prveho tehu tvrdila-este som tyzden pred porodom unyvala okna a vesala zaclony,behala ako nic
aaaaaz prislo druhe tehotenstvo a dostala som lekciu od zivota,ze tehotenstvo sice choroba nie je...ale nemusi byt zdaleka idealne a nech clovek navonok posobi akokolvek bezproblemovo,nemusi sa tak aj citit a vtedy je zena rada,ze vobec JE 😒

nanulik
19. apr 2015

no tak toto je uzasna diskusie 😝 pani zakladatelke by som dopriala take fajnove tehotenstvo a nasledne riadne narocne dieta.aby si uvedomila o com to je. ked pocas tehu ledva chodi a po porode si v zufalych situaciach pomysli ze by to celunocvrieskajuce dieta najradsej darovala na charitu. potom by si uvedomila ze top uces, zmachlovana tvar a super stylovy outfit je to posledne na co pomysli...
ja mam doma uz 4,5 rocneho a dost casto sa vobec nemalujem, obcas ked mam chut hodim na seba bb krem, spiralu a lesk na pery, a vynimocne ked idem na nejaku akciu, ci na navstevu dam si dokladnejsi makeup. ked ludom poviem svoj vek su prekvapeni. vacsinou mi tipuju o 6, 7 rokov menej. nosim aj teplaky, alebo leginy, hoci aj do mesta. nechodim v deravom ani v spinavom
no a ta tehotna v autobuse mohla povedat prosim a dakujem ale ktovie co za tym bolo ze tak reagovala. ale nenavidiet tehotne a mamicky na MD len preto ze nie su top upravene je podla mna znakom nizkej inteligencie

terezka1947
19. apr 2015

@nanulik veru..a este dodam,ze vzdy(aspon v davnejsich dobach) bola max ucta k starym ludom a tehotnym zenam...ale nejako sa to vytraca,aj jedna ucta a j druha ucta ☹

tilly
19. apr 2015

@zita19 wow, ani 2500€ by som nepotrebovala, stacilo by cestovanie 😵

luslus
19. apr 2015

co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? wtf????????? akoze to je kazdeho vec ako chodi, nie? napr ja ked som bola tehotna som parfem nenosila lebo by som sa hned povracala a nebola som schopna si dakedy ani ten make up dat

malabiba
19. apr 2015

keď som čakala prvé bábo, bola som študentka v Ba a bola zima....chodila som v prešívanej bunde so šálom a bruško mi vidno bolo iba trochu aj v 9 mesiaci....cestovala som električkou so skriptami v rukách.... sadla som si na posledné voľné miesto a traja spolužiaci stáli nado mnou a rozprávali sme sa....nastúpil dedko a vyrútil sa na mňa, že mu mám uvoľniť miesto, chalani mu vysvetľovali, že som tehu, neveril, vynadal mi a išiel ďalej.....na ďalšej zástavke nastúpila mladá mamička s kočíkom a šinula si to zasa na mňa, že jej mám uvoľniť miesto, my sme sa tak mimovoľne zasmiali a chalani zasa slušne vysvetľovali - narobila cirkus na celú električku.....keď som vystupovala aj dedko aj mladá mamička si ma obzerali a bruško veru zbadali - sklopili oči, žiadne ospravedlnenie......takže slušnosť by mala byť na obidvoch stranách

rebekamarcusko
19. apr 2015

no ja sa napr.malujem ale niekedy na to fakt nemam cas ani chut. ale vacsinu casu som namalovana ale absolutne neriesim..ze ci su ostatne zeny namachlene alebo nie. preboha tehotna zena v autobuse musi sediet. to,ze je neupravena nie je tvoja vev a absolutne to nemeni jej prava. tak ako musis pustit invalida musis pistit aj tehotnu.vidno ze asi nemas deti.prajem ti ich aspon dve aby si si uvedomila co za hkuposti riesis

blackcat8885
19. apr 2015

@cicus14 ja som sa o seba starala aj v tehotenstve aj teraz na materskej. Rano minimalne spirala,ceruzka na oci a vonavka. Ale tak ked chce zena ist medzi ludi neupravena a v teplakoch jej vec
Ja by som tak nesla ale su zeny,pre ktore je tehotenstvo a dieta vyhovorka,ze nemaju cas