Nečakané štvrté tehotenstvo
Mám 3 deti všetky vytúžené milované 3 bábätko sa nám roky nedarilo a zrazu som rok po pôrode tehotná.. V šoku vždy si dávame pozor a 11 rokov fungujeme a zrazu toto? Neviem to spracovať..
Sme na tom finančne dobre co sa týka tohoto sa nebojím ale poväčšine na všetko sama.. Aj s mužom mame normálny vzťah ako u každého sa občas z komína dymi ale inak super.. No on nieje vôbec nadšený z predstavy že by sme mali mat 4te dieťa viac menej je jeho stanovisko jasne nechce ho.. Vyslovene ma nenúti na upt ale viem ze to chce.. Sama neviem spracovať túto info.. Som v šoku.. Ja viem ze nikto tu za mňa nerozhodne ale snáď je tu niekto kto to zažil a pomôže mi aspoň skúsenosťou že sa to dá.. Nikomu som o tom nepovedala vieme to len my s mužom ani on.. Neviem co čakám radu? Alebo podporu.. Niečo pozitívne..
Ak žena chce mať 3 deti ,ale čaká 4-té. ako by znášala,keby jej niekto navrhol,nech donosí dieťa,porodí, po pôrode odstráni jedno zo starších žijúcich detí. Počet by sedel, ostanú iba 3 deti... Toto je absurdné. ..
Prečítaj si niektoré diskusie tu na MK kde píšu žienky, ktoré sa niekoľko rokov snažia o bábätko(aspoň jedno jediné).vaše dieťatko je veľký dar a z nejakého dôvodu je tu. Manžel si zvykne a ty si stále opakuj, že nieje nič krajšie ako byť matkou. Píšeš, že 3.bolo vytúžené, neboj sa ničoho aj toto vrabčiatko zapadne do vašej rodiny a s odstupom času sa budeš len smiať nad tým ako si váhala. Len si spomeň na všetky tie krásne pocity ktoré si mala pri prvých detičkách. Niesom veľmi veriaca, ale verím tomu, že dušička dieťatko si sama vyberá rodičov a všetko sa deje pre niečo. Všetko bude dobré neboj. Navyše máš veľké šťastie v tom,že ako píšeš, po fin. Stránke sa nemáte zle
Už som nechcela pokračovať v diskusii a platí, čo som napísala na prvej strane.
Teraz sa tak ale zamýšľam, nad ostatnými prispevkami… To, že kazdy chce zachrániť život je jasne. Ale tie ďalšie rady…. máš 3, štvrté sa zvezie… toto bude tichúčke…. muž si zvykne….. je to tvoje telo… máte financie…. Nič z tohto predsa nezaručuje rodinne šťastie.
A nemyslim tým, že muž ujde k inej, keď sa rozhodneš sama. Ale celkovú nepohodu vo vzťahu. Muž sa o teba určite boji ❤️ a nechce to všetko prežívať zas. Mozno sa teší, že tretie už pomaličky rastie a chce si užívať život aj vo dvojici. Deti sú dar, ale nemôže sa okolo nich točiť celý život.
V každej diskusii radí X žien ako je komunikácia základ, ako vo vzťahu za dobrým aj zlým sa nachádzajú dvaja, ale zrazu je tu takáto téma, a stovky žien zrazu autorku príspevku nahovaraju na jednostranné rozhodnutie. A muž si zvykne…
Ahoj, tiež som bola v podobnej situácii, štvrté bábätko neplánovane na ceste, finančná situácia dobrá, muž celé dni v práci, doma tri deti ( vtedy 9, 6 a necelé 2 roky), no po prvotnom šoku sme sa potešili, dnes má dcérka skoro rok, všetko zvládame, staršie deti mi pomáhajú, neviem si predstaviť, že by som ju nemala. Teraz mám pocit, že to tak malo byť, dve dcéry a dvaja synovia 😊 Muž sa z malej teší, je to jeho malý miláčik, aj keď má veľa práce a je starší, rodina mu dodáva energiu. Navyše, 3 týždne po pôrode mi zistili rakovinu, rodina a bábätko mi pomohli prekonať túto chorobu, zvládli sme aj túto životnú situáciu, som už vyliečená...Všetko v živote je tak, ako byť má, všetko sa deje pre niečo a určite to zvládneš, držím palce!
Nie je o nič horsie ako tie 3 čo ste chceli. Muzi sú muzi, keď sa babo narodí bude sa na to pozerať inak. Potrat nie je riešenie. Dieťa je dar, sama si zistila, že počať ho nemusí byt vždy take jednoduché. Už je tu a je vaše. Neplánovane neznamená nemilovane.
@daniela1911 lenže manžel pri plodení toho dieťaťa bol a má si byt vedomý, že kde je sex, môže byt aj dieťa. Žiadna ochrana nie je 100% len abstinencia. Potrat je pre autorku obrovský fyzicky aj psychicky zásah do organizmu, ktorý on zažiť nemusí. Ona dieťa dať prec očividne nechce, potrat by ju psychicky zabil. Je otec, ona matka, majú deti, tam už sa treba vedieť aj obetovať. To štvrte nie je o nič horsie ako to tretie a je rovnako ich.
Tak do prdele, keď muž bol rozhodnutý už deti nemať, mal sa chrániť. Keď sa bál, lebo žena takmer zomrela pri pôrode, tak dupľom.
Toto mi príde vrchol sebectva, že sex spoločný, ale výsledok už len ženin.
Keď mal obavy, mali riešiť ochranu predtým.
A hej mala som extrémne náročné dieťa. Je hrozné čím si tie matky musia prejsť. Nesúhlasím vôbec s tým, že s nedostatkom spánku sa má matka vyrovnať. Keď dieťa vreští vo dne v noci, že susedia nevedia fungovať, je to iný level.
Moja rada vyčleniť financie na pomoc. Normálne, aby si na hubu nepadala. A všetkým sa uľaví.
Uz len na povzbudenie, tieto mega náročné deti, čo nechcú spať, jesť, hrať sa ako iné, sú často veľmi inteligentné a šikovné bytosti. Mám takú doma😉
Ked mare prostriedky, vybavu po 3 detoch mate vsetku, tak neni o com. Tak sa trosku rozrastie rodinna firrma no 😀 kym nemate hotovy korporat, tak ste oki
skus kontaktovat Poradnu Alexis. Bezplatne a anonymne sa venuju aj neplanovane tehotnym, dostanes urcite kvalitne a odborne rady.

Chápem....ale ber to ako dar...isto to zvládnete...ja nemám ani jedno a predcasnu menopauzu, v 17t synček zomrel...co by som zato dala...hlavu hore isto to zvládneš keď k tebe prišlo tak chce aby si bola jeho mamka...