Nečakané tehotenstvo
Ahojte, včera som zistila že som tehotná... Doma už mám 3 dietky, sú už trošku väčšie, samostatné, no idem po poriadku.... Je mi z toho veľmi ťažko... Pred dvoma rokmi som si dala vybrať teliesko, mala som problémy, zlú cytologiu atď, bolo to odporúčané, asi pol roka po výbere,som začala mať problémy s cyklom a gynekológ mi oznámil že zrejme nedochádza u mňa už k ovulácii, pred rokom pri prehliadke, mi povedal Dr. že sa mi veľmi zmenšili a zostarli vaječníky, a teda nevidí že by ovulovali, bola som z toho mierne v šoku že v 32 rokoch mi bolo prakticky oznámené že moje telo už nieje schopné reprodukcie no keďže sme už dieťa neplanovali, tak som to prijala... Navyše s mužom spolu spavame fakt sporadicky... Čiže som zostala veľmi zaskočená že som tehotná...keďže 2 roky u mňa k tej ovulácii naozaj neprichádzalo... Veľmi zmiešané pocity mám , premieta sa mi všetko možné a nemožné, a ja sa stále čoraz viac pohravam s myšlienkou ísť na umelé prerušenie, viem, budem odsúdená, veľa žien by za to dalo aj život, no ja si momentálne nedokážem predstaviť ako by to bolo, chcela som meniť robotu, chceli sme riešiť veci okolo domu, deti atď, viem, neospravedlňuje ma to, ale naozaj neviem čo mám robiť... 😔
Mne 25 Dr povedal ze ak budem chcieť otehotnieť tak jediná šanca je ivf, v 35 som otehotnela na 1pokus bez ivf a porodila zdravé dieťa, v 40 mi iný Dr v inej krajine na nemenovanej prestížnej klinike na sk povedal ze som v prechode a teda prirodzene otehotnenie neprichádza do úvahy na základe hormonálne ho profilu, cca do 6mes som opäť cielene otehotnela a porodila bez akýchkoľvek problémov ci pomoci lekárov...
Takže milé žienky z mojej strany iba toľko k diagnozam o neplodnosti...
@kulumulu123 presne toto, tie veci su nevyspytatelne, takych nas tu bude mraky, co nemali byt tehotne 🙈
po svete beha plno "neplodnych" ktore podla lekarov nikdy nemali mat deti (aj ja som toho dokazom a par kamosiek tiez- aj bez ivf). Verim, ze to je obrovsky sok, ale povedala by som to v prvom rade manzelovi. Predýchate to spolu a rozhodnete sa, co dalej. Osobne si neviem predstavit potrat, ked mi po dome bahaju ine deti (vzdy by som mala v hlave ako by to babatko vyzeralo). A do buducna realne pouvazujte s muzom nad vazektomiou, ak uz ziadne dieta neplanujete, budete v klude obaja.
Ak to dieta nechces, tak chod na upt. V dnesnej dobe uz sme snad dost pokrocili na to, aby si to rozhodnutie mohla spravit.
Na druhu stranu, 32 este nie je ziadny vek 🙂
Rozhodni sa sama, po porade s manzelom, ze co dalej. My ti do hlavy nevidime, ani do zivota.
Drzim ti palce, a fandim ti, ci sa rozhodnes tak, ci onak.
Bola si na preventívke a on nevidel, že si mala ovuláciu? Nevidel žlté teliesko? Jasné, že drobca vtedy vidieť ešte nemohol, ale žlté teliesko musel. Zmeniť doktora.
Rozhodni sa podla svojich pocitov. Neries odsudenie,je to tvoje telo,tvoj zivot,tvoja psychika a nikto ta nema pravo sudit.

Mojej sesterke povedali doktori ze dobre ze rodila v 18stke lebo deti už mať nebude, odvtedy tam bola už 5x...