Nečakané tehotenstvo
Ahojte, včera som zistila že som tehotná... Doma už mám 3 dietky, sú už trošku väčšie, samostatné, no idem po poriadku.... Je mi z toho veľmi ťažko... Pred dvoma rokmi som si dala vybrať teliesko, mala som problémy, zlú cytologiu atď, bolo to odporúčané, asi pol roka po výbere,som začala mať problémy s cyklom a gynekológ mi oznámil že zrejme nedochádza u mňa už k ovulácii, pred rokom pri prehliadke, mi povedal Dr. že sa mi veľmi zmenšili a zostarli vaječníky, a teda nevidí že by ovulovali, bola som z toho mierne v šoku že v 32 rokoch mi bolo prakticky oznámené že moje telo už nieje schopné reprodukcie no keďže sme už dieťa neplanovali, tak som to prijala... Navyše s mužom spolu spavame fakt sporadicky... Čiže som zostala veľmi zaskočená že som tehotná...keďže 2 roky u mňa k tej ovulácii naozaj neprichádzalo... Veľmi zmiešané pocity mám , premieta sa mi všetko možné a nemožné, a ja sa stále čoraz viac pohravam s myšlienkou ísť na umelé prerušenie, viem, budem odsúdená, veľa žien by za to dalo aj život, no ja si momentálne nedokážem predstaviť ako by to bolo, chcela som meniť robotu, chceli sme riešiť veci okolo domu, deti atď, viem, neospravedlňuje ma to, ale naozaj neviem čo mám robiť... 😔
co sa ma stat stane sa .. ak napriek tomu vsetkemu sa to male k tebe dostalo -ber to ako zazrak .. a to male k tebe malo prist .. ak teda tehotna si .. daj si to pre istotu potvrdit doktorom ..
No sama sa nerozhoduj.....debata s manželom. S chladnou hlavou. Ste na to dvaja. Držím prsty.
@cukroska lekárom zatiaľ nie, no keďže ten cyklus je aký je, a popri starostiach som si uvedomila že veď som ma dostať už pred týždňom, večer som urobila test ani neviem čo má to napadlo, že veď ja tehotná byť predsa už nemôžem, a skoro mi oči vypadli, no je pravda že mi bolo tak "inak" zvláštne, ale teda tehotenstvu som to nepripisovala, pritom som bola dva týždne na preventívne, má cytologii, ešte mi bolo divne ze po cytologii 3 dní špinim, ešte aj vtedy doktor poznamenal že moje vaječníky sú odpísané...
@ukgirls ďakujem krásne ❤️
My nebudeme žiť s následkami toho akokoľvek sa rozhodneš, v dobrom, ale naozaj zbytočne sa radíš tu, obzvlášť keď nevieme podrobnejšie situáciu prečo áno, prečo nie, ako by ste to všetko zvládali, či už jedno rozhodnutie alebo druhé.. smer doktor a ak sa to potvrdí, tak debata s manželom, prípadne najbližšími, ktorým dôveruješ...
@lindous ďakujem, máš pravdu áno, viem, no som v takom šoku že som ešte nebola schopná to nikomu z rodiny oznámiť, neviem čo čakám, no musela som to zo seba dostať, aspoň takto...
Tomu úplne rozumiem, ale proste ber všetko čo tu padne od cudzích žien s rezervou, ono je ľahké niekomu povedať nechoď/choď na potrat, keď jeho života sa to nijak nedotkne... držím ti prsty, nech už to dopadne akokoľvek
ja ťa odsudzovať nebudem,nemám na to právo.
Niekde som citala, ze nam je luto len za detmi, ktore sme nemali; a nikdy nelutujeme, ze mame tie, ktore mame.. (moj amatersky preklad z anglictiny).
V prvom rade sa porad s gynekologom. A samozrejme hned potom manzel. Ono este moze byt vysledok iny, ako na teste.
Si este mlada, mozes zmenit pracu v ktorej sa ti aj tak nemusi pacit a budes lutovat, ze si nakoniec radsej nebola na materskej, celkove co sa tyka prace ti nic neutecie, nehovoriac o tom ake psychicke problemy sposobuje potrat a nasledkov by som tu mohla pisat do sameho rana, urcite zvladnete aj dalsie dieta, prajem vam aby bolo na samu radost.
ja len - mimo temy - pre pripadne ine baby - k ovulacii moze dojst mimo bezneho terminu pocas sexu, vela zien o tom nema povedomie a nechrani sa adekvatne...to, ze gynekolog v danom okamihu nevidel cinnost vajecnikov, neznamena, ze su uplne nefunkcne (este k tomu v 32rokoch...), bezne "neplodne" zeny otehotneli aj v 50tke...
kludne napis aj na https://alexisporadna.sk/
@mabenn v tomto prípade to nebolo len jednorazové poznamenanie, ale dvoj ročne sledovanie, folikulometrie, rôzne etapy cyklu atď, plus teda aj žena pozná svoje telo už v 32 rokoch, že pred tým všetko šľapalo ako malo, potom nebol už žiadny výtok absolútne, nezmyselné cykli, dvaja doktori sa vyjadrili že to telo sa správa akoby pred menopauzpu ako keď v tak skorom veku
Ja ti verim...bohuzial, priroda si robi, co chce...drzim palce
Pozri, ja mam 2 deti z IVF. Lebo vraj nemozne pri mojim a muzovom stave prirodzene otehotniet. Ja som mala len 1 vajecnik. Pri tehotenstve vo veku 34 s druhou dcerou ma upozornovali, ze uz idem do prechodu. Mala som 37, ked zrazu prask. Tehotna. Myslela som si, ze som v prechode. Sla som na gynekologiu, a to 11tt. 😲 Asi den ma matala predstava, ze uz nechcem rodit, zazit porodnicu. Ale nechali sme si ju. Nenapadli mi, ze ju nechcem. Takze aj lekari nemusia vsetko presne odhadnut.
Jaj no, mne tiez povedal v 39, ze jeden vajecnik uz je spiaci, za dva mesiace som bola tehu. Cize za mna v tom veku ako mas su tie sance velke a treba sa chranit.
Zvláštne. Ale stáva sa .Držím palce nech sa rozhodneš ako koľkek nech je to správne rozhodnutie 😉
Mam dve deti, tretie uz neplanujeme ani nechceme. Zhodou nahod dnes padla tema "co keby" sama neviem. Ale viem ze z jednej strany by som to neuniesla psychicky- mat dalsie dieta bez akejkolvek pomoci rodiny...na druhej strane by som neuniesla psychicky ani zobratie dietata. O prve babo sme prisli a bola to neskutocna rana a doteraz mam tu situaciu pred ocami a doteraz na babo myslim...mas tazku situaciu. Ale ja, ak by mi mal kto pomoct okrem manzela by som neuvazovala o potrate. Ono je to ale vec niekolkych otazok- ci financnej, ci priestorovej, ci casovej,... A to vies len ty sama zvazit si vsetky "pre a proti" ale potrat boli- hociaky a budes na to mysliet uz dokonca zivota (to pisem v dobrom). Nezavidim ti a prajem ti nech sa spravne rozhodnes 🍀
Nemáme právo ťa súdiť nech sa rozhodneš akokoľvek. Porozprávaj sa s mužom, posielam veľa síl . Je to veľmi ťažké rozhodnutie
Tri roky som mala v papieroch uvedené “bližšie nešpecifikovaná neplodnosť”. A mam dve deti s ročným rozdielom. Toľko k lekárskym predpovediam 🙂
Všetko ostatné je tvoja vec a tvoje rozhodnutie. Tiež som sa s druhým tehotenstvom nevedela vyrovnať. Ešte aj keď sa dcera narodila, tak som túto životnú zmenu dlho spracovávala. Dnes je to už fajn a tesim sa z oboch deti.
Cize si normalne mala cykly ked pises, ze si si uvedomil, ze ti meska?
Ved kde je menstruacia je aj ovulacia 🤷♀️
Ja ta sudit nebudem, kludne to skonci
Ty sa uz nejako rozhodnes, co bude dobre pre teba.🍀
Len by som ta tuna dala za priklad zenan, ktore su k 40.tke este v pohode, ze kludne stihnu prve dieta, lebo Benova, lebo Judiny... a vidis, kusok po 30.,najprv sa vajecniky tvarili, ze zhasli a potom "zabrali" zrovna ked nepotrebujes... No aj chlapovi urob to, co zavaraninam🤣🌽🌶️🥒
Autorka,
mam dve kamaratky, po gyn problémoch a antikoncepcii od 13 rokov, sledovania ch obol doktori povedali, ze su neplodné!
Jedna si chcela viac menej len užiť s chlapom, ktorý sa tváril aký je on majetky, ma konexie kade tade, brava ju na dovolenky, výlety. Dielne to vyhovovalo drrrb. Tehotna po 30tke, uplne v prdeli z toho, proste v šoku! Pred ním mala 6 rokov partnera a nič. No a zrazu bum s jedným, ktorého vlastne mala zo zistených dôvodov.
Ďalšia prenestastna plakala z takej dg ale tuez ma vlastne deti.
Tretia kamoska, silnú endometriozu, dr povedal, neexistuje aby ste vy otehotnela prirodzene ak aj vobec inak. MS mala tak 2-3 x ročne. Prvé tehu zistila v 6 mesiaci, považovali za hotový zazrak!
Druhe v 4tom, keďže s takym prekvapkom uz vobec netatala 😁.
Tolko na dg lekárov. Lekári sú super o to nič! Ale zázraky sa dejú 🙂
Mám pocit, že si rozhodnutá že dieťa vychováš. Sama tvrdíš, že tu ženy odsudzujú potrat, áno je to tak, tak asi sa prišla len uistiť, že ďalšie dieťa bude v pohode, pretože každá ti tu napíše že mať veľa detí je najlepšia vec na svete a po upt sú len psychické traumy… No tak… si na mamičkovskom fóre… Ale nepíšeš čo manžel, čo financie, bývanie…
mne tiež povedal vážený profesor na klinike, že deti nikdy mať nebudem, po 7 rokoch od tohto verdiktu sme si podali žiadosť o osvojenie dieťaťa a ja som do mesiaca po podaní žiadosti otehotnela

A máš to potvrdené lekárom ..? Určite by som zmenila aj lekára. Nemôže ťa držať v tom a potom bum bac tehotná..
Neporadim ani neodsúdim.Ale ja keby to vraveli mne tak čakám skôr menopauzu. Rozhodnutie je na Vás s manželom.