Nečakané tehotenstvo v 19. rokoch
Ahojte,....
Mám 19 rokov, som len na rodičovskom príspevku..
Mám 7 mesačného syna a stalo sa, že som opäť tehotná. Dieťa som nechcela a nechcela som k nemu ani prísť NASILU, ako sa to stalo. Otec malého sa o neho nezaujímal ani nezaujíma. Je to idiot....absolutne ho nezaujímalo, že som s nim nechcela už nič mať, ajtak spravil po svojom, len aby jemu bolo dobre.
Momentálne som v 9 týždni,on by bol najradšej, keby som šla na potrat. Dieťa by som si rada nechala, ale neviem ako by som ich sama zvládla a kde by som vlastne s nimi bola, keďže nemám kde. U neho byť nechcem, u rodičov sa taktiež nedá byť a určite by sa môjmu ďalšiemu tehotenstvu s ním nepotešil, keďže ho nemajú radi a my dvaja sme mali ísť od seba.
Adopcia/anonymný pôrod určite nie,keďže malé by som si rada nechala, predsa za nič nemôže. O tehotenstve samozrejme rodičia ani nikto nevie, okrem sestry.
Ahoj. Je mi ta ľúto. Aši si sa prišla vyrozprávať o svojom probléme. Je mi aj ľúto ze tu všetci do teba tak nakladajú. Vždy je radosť keď sa ma narodiť nový človek ale rodicia dieťaťa sa musia vedieť k tomu postaviť. Bohužiaľ keď si v takejto situácii musíš urobiť to čo je nutné. Nie je to ľahké si dat zobrať dieťa. Ale tiež nie je ľahké vychovávať dve deti keď nemáš na to podmienky. Prajem ti aby si sa správne rozhodla.
Ak to bolo znásilnenie tak smer polícia, ak si skrátka "nepredvídala" že sa spolu vyspíte hneď ako k nemu vkročíš nohou tak je to tvoja vlastná hlúposť a naivita. Čo už. Máš možnosti: potrat , adopcia , pomoc rodičov alebo staršie dieta dať strážiť niekomu a utekaj do práce aspoň niečo zarobiť na začiatok čo iné chceš robiť? Ako si povedala, s ex partnerom byť nechceš , starý otec ťa pravdepodobne vyhodí na ulicu ak si dieťa necháš , na podnájom nemáš, prácu nemáš. Dostávaš aspoň výživné na prvé dieťa ? Koľko ? Nech je aspoň aký taký prehľad o tvojich financiách.
Si mladucka no verim tomu ze to zvladnes. Stava sa z teba zena a este objavis kolko sily v tebe je. Ak to vnutorne citis tak ze to babatko chces , tak ta plne chapem. Ja by som volila asi cestu tu ze by som ostala u stareho otca. Snaz sa realne zhodnotit dokedy je potrebne aby si u neho zostala a dohodla sa s nim. Dovtedy si skus najist nejaku brigadu ak by aj na jeden dva dni v tyzdni (snad pomozu aj tvoji rodicia ak uvidia snahu postavit sa na nohy) a hoci aj malou ciastkou starkemu pomoz nech neciti ze vsetko taha on (domacnost, energie). Casom uvidis ako sa tvoj zivot bude vyvijat, ale prajem tebe aj dietatku vsetko dobre, a hlavne zdravie, lebo bez neho sa nebohnes nikde. A tu poradnu alexis skus tiez, mozno ti daju iny pohlad na vec a nove moznosti.
@maminkadeticiek tak toto si vyprosim aby mne cudzia žena nadávala 😀
Radšej nekomentujte😉
Autorka: Tak ho daj do pestunskej starostlivosti po narodeni. Takto ho budes mat pravo navstevovat a ked sa ti za par rokov, zlepsi financna situacia, budes si moct to dieta zobrat k sebe natrvalo.
@sasa1310 poľutovať a poslať? Spomínala som niekde že potrebujem pomoc materiálnu?! Ak áno, rada by som to vedela. Také trápne komentáre, že nemá ani zmysel na ne odpovedať.
Nepotrebuješ materiálnu pomoc? Čiže máš všetko, si zabezpečená?
@pribinak žiadala som, aby ste to radšej ani nekomentovali😉 zdrzte sa prosím komentárov..ak chcete niekomu nadávať, nájdite si niekoho iného, nie mňa. Dovi.
A čo si čakala, že ťa budeme tľapkať po pleci, ako úžasne si to vymyslela ? @sasa1310 má pravdu, mala si ísť do roboty .... to komu chceš ostať na krku s dvoma deťmi ?
@klarissa25 Ale čosi...nemá ani 💩 Živí ju dedko...
@klarissa25 asi nevidite že nikde nepýtam "chechtaky" ;) prišla som sa vyrozprávať ale vidím že pri takých zmysluplných komentoch od žien ako vy, sa ani to nedá 😉
Dobre..a co si prosím ta čakala?
@mandarinka555 vy viete, vy tu s nami žijete 😉
Vies co,bud radsej ticho.Si jedna nezodpovedna osoba.Ani nejdem pisat ze zena,lebo 19rocna pre mna nie je zena,lebo mas blizsie k decku ako k zene.Je mi luto jedine a iba tvojich deticiek.Stat sa moze,netvrdim,nesudim.Ale 2x za sebou?!Z koho chces robit hlupaka?Som na teba zla kvoli tvojim detom,ty mi mozes byt so svojim zivotnym stylom ukradnuta.Tie deti za to nemozu ako nezodpovedne sa spravas.Kto ich bude zivit?Ako budes zit?Spamataj sa.
Za antikoncepciu nie si, predvídať sa nedalo, u rodičov nemôžeš byť, u starého otca nie, u partnera nie, potrat nie, adopcia nie.. Ako ti potom poradiť? Zostáva už len poroď a dajak bude.. Ako ti mame poradiť? Co by si vlastne chcela počuť? Veľmi rada by som poradila, ale všetky rady odmietas. Tak zostáva už len dúfať, že dedko ta nevyhodi a ma dosť dôchodku, alebo rodičia ta ne pošlú kade ľahšie a budú vas živiť, resp. vydolujes nejaké výživné od partnera.
@mandarinka555 dedko a stat
Veď autorka sa ani nič nepýta 🤷♀️ Má trochu pochybnosti, ale radu nechce. Tak škoda energie.
Chudák dedko. By som ťa hnala zasratou metlou. Hlavne do roboty. Čo má mať už kľud, tak ty mu budeš nosiť domov deti, lebo nevieš predvídať a chrániť sa tiež nie 🤦♀️
Velmi vela zavisi na tom, ako autorky ten text napisu, nie vsetci mame dar dokonalej stylistiky. Ale vsimla som si to tu uz velakrat. Keby to volo napisane v inom style, budu tu aj ine komentare.
Ja poradim takto. Mam 3 deti a kedze ich mam 3, nevedela by som potrat ani len predstavit. Na Tvojom mieste by som sa dohodla s dedkom, povedala mu, ako to bolo, ak to bolo znasilnenie, mala by si to riesit s policiou, ale mozno nechces, neviem, ako to naozaj bolo. Dedko by to vediet mohol a mozno sa zlutuje a pomoze, docasne. Mohla by si si najst nejaku brigadu alebo tak. Neviem proste. Alebo sa to snazila nejak aj rodicom vysvetlit. Uz podla Vasich vztahov, ake mate. Kazdopadne, drzim palce.
Ach zeny, vy ste poniektore fakt 🐄. Nechapem, preco mate taku potrebu tu niekoho stale ponizovat. Ok urobila chybu, uz to isto vie aj sama, ale pisete tu take skarede veci… ak nemate ako pomoct, radsej budte ticho. Ako keby ste nemali ani stipku empatie, nikdy ste v jej kozi neboli, tak nesudte…
@petricka22 Vies co,ja mam empatie na rozdavanie.Ale moja empatia smeruje iba k jej detom.
Čo sa stalo, už sa neodstane. Neviem, aký vzťah máš s rodičmi, ale tak ja by som asi v prvom rade poprosila o pomoc ich. Inú možnosť vlastne ani nemáš...
No viem, lebo si to sama napísala....živí ťa dedko, ty z rodičáku asi ťažko niečo zaplatíš...možno dieťaťu stravu a oblečenie.
@danielinaa toto je pre dieťa najhoršie.
Vyrastá v pestúnskej starostlivosti, a zrazu napríklad o štyri roky, by si ho zobrala "cudzia" žena.
To radšej adopcia,o malé bábätko má záujem plno ľudí a snáď by našiel milujúcu rodinu.
Chcieť si dieťa nechať je milé, ale základ je sa o neho vedieť postarať a na to ty, očividne, prostriedky nemáš.
Radu asi nepotrebujes, ked si nepolozila ziadnu otazku, tak uz len vela stastia do zivota.
@jana005 mam znamych pestunov a tie deti si svojich rodicov poznali aj ich navstevovali. Uz su dospele a navstevuju sa dodnes. Tam ale rodicia dusevna choroba tak nikdy by si ich nemohli vziat. Tieto mali pestuni osvojene navzdy. A potom niektore kratkodobo. Vacsina tych deticiek su u pestunov par mesiacov a potom idu dalej na adopciu, aj o tom vedia, ze toto su profi rodicia a je to len docasne. V pripade autorky bude mat dieta vyhodu, ze od zaciatku bude dieta vediet, kto je jejho mama, budu si budovat vztah a tesit sa, az si ho mama vezme. Ved aj v decakoch niektore deti bio rodicia navstevuju.
@zmrzlinka2021 miesas uplne rozdielne situacie.. verim, ze je to pre teba po tvojej strate citliva tema, ale porovnavat potrat s umrtim surodenca je naozaj odveci... uplne ale uplne neporovnatelne...

@barbora0308 Kebyze ja som to "uz narodene dieta" a dozviem sa ze pre mna bolo najlepsie, ze mi dali skantrit surodenca.... tak asi by som bola velmi sklamana. Je velmi tazke ked cloveku zomrie surodenenec - presla som si tym. A este tazsie, ked surodenca daju zabit "kvoli mojmu lepsiemu zivotu".