icon

Nečakané tehotenstvo v 19. rokoch

13. feb 2022

Ahojte,....
Mám 19 rokov, som len na rodičovskom príspevku..
Mám 7 mesačného syna a stalo sa, že som opäť tehotná. Dieťa som nechcela a nechcela som k nemu ani prísť NASILU, ako sa to stalo. Otec malého sa o neho nezaujímal ani nezaujíma. Je to idiot....absolutne ho nezaujímalo, že som s nim nechcela už nič mať, ajtak spravil po svojom, len aby jemu bolo dobre.
Momentálne som v 9 týždni,on by bol najradšej, keby som šla na potrat. Dieťa by som si rada nechala, ale neviem ako by som ich sama zvládla a kde by som vlastne s nimi bola, keďže nemám kde. U neho byť nechcem, u rodičov sa taktiež nedá byť a určite by sa môjmu ďalšiemu tehotenstvu s ním nepotešil, keďže ho nemajú radi a my dvaja sme mali ísť od seba.
Adopcia/anonymný pôrod určite nie,keďže malé by som si rada nechala, predsa za nič nemôže. O tehotenstve samozrejme rodičia ani nikto nevie, okrem sestry.

Strana
z4
pribinak
13. feb 2022

Ak tá znásilnil, mala si ísť na pohotovosť, dali by ti tabletku “po” a potom na políciu

Prepáč, ale byt tvojimi rodičmi, vyhodim tá z domu. Nerozumiem že keď je to idiot, prečo sa s ním stretávaš

barbora0308
13. feb 2022

Mozno ma tu zeny/mamicky za tento moj prispevok ukamenuju, ale osobne si myslim, ze v tvojom pripade bude najrozumnejsie pre teba a tvoje uz narodene dietatko ak pojdes na potrat. Ak zostanes sama s dvoma malymi detmi, tak sa to este zhorsi a pri takomto otcovi budete trpiet vsetcia.

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
pribinak
13. feb 2022

Ak toto nie je vymyslený príbeh, hľadaj si nejaké zariadenie: azylový dom, útulok, krízové centrum. Ale asi najlepšie by bolo, ak by si dala dieťa na adopciu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
13. feb 2022

@pribinak ja som niekde spomínala, že teraz bývam u rodičov?
A navyše, skadiaľ som mala vedieť, že ostanem tehotná, keď tvrdil že "nič nešlo"?!

loginexistuje
13. feb 2022

to ze das to male na adopciu ezname a ze ho nemas rada praveze mu davas sancu na lepsi zivot
ak ta znasilnil tak podaj trestne oznamenie na neho ale ak je taky nasilnik tak nechapem preco si sa s nim a este sama stretavala ?
no uz teraz je to jedno

autor
13. feb 2022

@vifoncitta nie každý je za antikoncepciu a nie každý vie predvídať situácie ;) Keby som bola vedela čo mi spraví, zrejme by to bolo inak nie.

autor
13. feb 2022

@loginexistuje stretli sme sa, pretože som potrebovala zobrať nejaké veci pre malého a pre seba... Malé by som si rada nechala, nechcem dávať na adopciu

loginexistuje
13. feb 2022

tak ale nemala si tam ist potom sama a kto ti plati byvanie atd ak zijes sama ?

petricka22
13. feb 2022

Zase len vsetky moralizujete. Je to jej dieta, jej telo, jej rozhodnutie. Ja by som isla so sklopenymi usami k rodicom, myslim, ze ked to prehrmi, pomozu ti. Ak nie, tak su azylove domy… hlavne najdi v sebe silu a postav sa takemu chlapovi a posli ho kade lahsie.

autor
13. feb 2022

@loginexistuje momentálne som u starého otca, nežijem sama...no s dvoma deťmi by som tam byť určite nemohla

janinah
13. feb 2022

Napíš viac,bývanie,financie,rodičia a ich byt....takto ti nevieme poradiť,treba z teba ťahať info ako z chlpatej deky.

loginexistuje
13. feb 2022

tak sa skus porozpravat so starym otcom a s tym chlapom sa uz sama nestretavaj

@petricka22 pozri raz sa stane ale druhy raz s tym istym tam uz musi byt chyba aj u nej proste ak je to taky zly clovek nejdem k nemu sama
ale asi to tak uplne nasilu nebolo ale dieta za to rozhodne nemoze

sasa1310
13. feb 2022

ako prepáč, máš rodičovský 270 eur, a ty by si si malé rada nechala? A to komu chceš ostať na krku s dvoma deťmi a nech ťa živí, lebo ty CHCEŠ. Choď robiť a nie rodiť.

mogaa
13. feb 2022

tak v prvom rade uvažuj kde budeš s 2deťmi a z čoho ich sama uživíš....v tomto má otec dieťaťa pravdu, jednoducho ak nemáš kde s 2deťmi bývať tak potrat je ľahšia cesta....chcieť dieťa je pekné, ale treba mu aj vytvoriť podmienky na normálny život...ty už jedno dieťa máš, takže vieš čo obnáša život s dieťaťom, preto som skôr prekvapená že uvažuješ nad tým dieťa si nechať.....

dusankomoj
13. feb 2022

Ak si chceš bábo nechať,tak veľa možností nemáš. Alebo ti pomôžu rodičia,alebo azylový dom. Tvoj príspevok pôsobí tak informačne. Na nič konkrétne si sa nespýtala,iba si napísala,čo sa ti stalo.

autor
13. feb 2022

@sasa1310 nestojím o presne také blbé komentáre, neprišla som tu po takú "radu".

sasa1310
13. feb 2022

a po čo si prišla? Veď sa doma poraď s tým, kto ťa živí. Čo ti na to povie

autor
13. feb 2022

@sasa1310 tak sa zdrž prosím komentárov, ak majú byť presne také "múdre" 😉
Ďakujem.

panda21
13. feb 2022

Nemáš kde bývať, predpokladám, že máš ten nižší, takže mesačne 300€. Dve deti, bez bývania, 300€ mesačne. Máš nejaký plán kam ísť? Podľa mňa moc na výber nemáš.

pribinak
13. feb 2022

Ty sa spoľahnes na slova idiota? Neviem, ale sebe by si potom dala aký titul?

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
13. feb 2022

dievčatá, treba ju poľutovať a niečo poslať. To je asi jediný cieľ diskusie.

Dievča sa zobuď, budeš dostávať to čo teraz, či budeš mať deti 2 alebo jedno. Zabudla som. Budeš mať nárok o 25 eur viac. Dobrá vyhliadka do života pre 20-ročné dievča s 2 deťmi. Ktovie čo stihneš do 30-ky. Hádam stihneš niekedy aj pracovať, aby si vedela vlastné deti uživiť sama a nie s pomocou niekoho a s pomocou štátu.
Ale chápem, ty chceš ďalšie dieťa, len ešte nájsť toho debila, kto ti s ním finančne pomôže, však. To bude ten najväčší problém, že zatiaľ sa taký nenašiel.

vler
13. feb 2022

Mala si brat antikoncepciu a zobrat zodpovednost za seba a dieta co uz mas NA SEBA, a nie sa spoliehat na "tvrdenie" muza

maminkadeticiek
13. feb 2022

Ty si strasna truba-19,prd makovy vies o zivote a nic si este v zivote nedosiahla a uz po jednom nechcenom tehotenstve tvrdit, ze nie kazdy je za antikoncepciu a nie kazdy vie predvidat situaciu by ti mali jednu struhnut na prebratie a stiahnutie noh a odobrat obciansky aj deti.Truba!Ako nehnevajte sa na mna,ale preco by mali taketo truby nicit zivot detom, ktore nemozu za to ako prisli na svet.Je mi ich luto deticiek malinkych uz teraz 😪

klarissa25
13. feb 2022

Ak toto nie je vymyslené, tak ako sorry...ale keď nechcem diét tak sa chránim. A keď si vraj proti antikoncepcii tak musíš rátať s následkami.. a to ze ti to urobil na silu tak co teraz ? No teraz už nič...mala si to riešiť hneď...ci si čakala ze vypytame číslo účtu chechtaky sa budú posielať??

monka7
13. feb 2022

kontaktuj poradnu alexis,

monka105
13. feb 2022

To, že ste sexovali bez ochrany a ty si otehotnela, neznamená, že si prišla k dieťaťu nasilu, ale že ti chýbajú základy biológie, keď nevieš, že aj pri prerušovanej súloži môžeš otehotnieť a nemusí sa partner spraviť do teba. Na čo s takým človekom vôbec spávaš? Ľutujem tvojich rodičov. Nie som za potraty, ale ty ani otec dieťaťa sa neviete evidentne postarať ani o seba, nie ešte o dve deti a pri vašich znalostiach o reprodukcii nedám ruku do ohňa za to, že si nespravíte aj tretie.

zmrzlinka2021
13. feb 2022

Chod na anonymny porod. Uplne vazne.
Zabitim dietatka sa nic nevyriesi.

Strana
z4