Nechcem mať dievčatko
Ahojte celý život túžim po chlapčekovi, pohlavie ešte neveim no od začiatku mám strach že to bude dievčatko, ktoré poviem to úprimne že nechcem. Viem že s tým nikdy nezmierim keby je to dievčatko, neveim ako to zmeniť…
@anjelicek26 ja som dievča nechcela nikdy. Viem že je sto bude dievča budem sklamaná a nedám mu toľkej lásky ako chlapcovi
@anonym_autor toto vobec nemozes vediet. Mam 2 chlapcov a 2 dievcata a lasky maju rovnako, hoci napriklad pri tretom dietati som mala preferenciu, ze dievca, lebo synovi to bolo jedno a dcerka chcela sestricku a plakala, ked sa dozvedela, ze je to chlapcek. Takze som tiez mala obavy, ale bola to laska na prvy pohlad, vobec nevies, ake to bude, tak nestresuj dopredu.
@anjelicek26 viem čo je v náruči mať vlastné dieťa.. matkou som už bola tak na 3 hodiny.
@anonym_autor hej? Tak potom Ti naozaj nerozumiem 🫣
@pralinka25 nemyslím že bude lepší alebo čo. Proste dievča nechcem
@anonym_autor no ved daj na adopciu, co ine poradit a vyskusaj si potom znova spravit chlapca
@anonym_autor - to ma velmi mrzi... ale ako pisem, za takymito zelaniami su traumy z minulosti.
@anjelicek26 no vsak ano, aj toto je trauma. Ja si myslim, ze by som to citila rovnako, kebyze pridem o chlapca tak by som chcela chlapceka asi. Ale s tymto treba pracovat a urcite by som nedupala nohami, ze chcem a chcem a dievca nechcem. To je hrozne, ale tak chapem, ze pocity mame rozne, ale treba s tym daco robit predsa, nie? 🫣
@markaterka To co je za radu kristepane? Dat dieta na adopciu kvoli zenskemu pohlaviu, to kde sme v Cine?
@zorienka28 nie je lepšie dať dieťa na adopciu ako mu zničiť život preto, že nespĺňa očakávania matky? Vieš čo dokážu takí rodičia? Vieš koľko je na Slovensku týraných detí v rodine?
Keď sa ti náhodou to dievčatko narodí, pre jeho dobro ho daj hneď po pôrode na adopciu, aby si ho mohol adoptovať bezdetný pár, ktorý ho bude ľúbiť, kedze už ho vlastná matka neznáša a to je ešte len v maternici. A ty svojj traumu liec u odborníka a radšej nemaj dieťa s takýmto prístupom. A teraz sa do mňa pustite
@anonym_9930d0 nikto sa do teba nepotrebuje púšťať
@anonym_autor no ved daj na adopciu, co ine poradit a vyskusaj si potom znova spravit chlapca
@anonym_35dc81 tehotná fakt už byť nechcem, je to otrasný pocit
@anonym_autor choď ku psychológovi, choď na terapie. Niečo máš v sebe zranené, preto ten postoj. Ak máš racionálne vnímanie, tak musíš predsa vnímať to, že to nie je v poriadku. A nielen k dievčatku, ale aj k materstvu ako takému. Nijaký chlapec ti toho tvojho, ktorý ti zomrel, nenahradí. A naštuduj si niečo o prenatálnej traume. Ak je to dievčatko, tak mu už teraz tvojím postojom ubližuješ. Odmietanie matky v prenatálnom vývine sa nesie s človekom celoživotne ako prvá trauma. To je vedecky dokázané.
@anonym_autor ja už dcéru mám a druhé som chcela tiež dievča ale je pravda že nie tak veľmi ako pri prvom. ale teda chlapca som nechcela za nič. no hádaj čo mám doma🫠 a teda netešila som sa vôbec ale akceptovala som to že čo už (hoci som dúfala že pri pôrode sa stane nejaký zázrak) ale hlavne som sa sústredila aby babo bolo zdravé. pôrod som mala hrozne ťažký a vyčerpávajúci a len matne si spomínam že mi ho hneď brali a ho odsavali (ale vraj to bežne tak robia) a keď mi ho dali a mal na nôžke monitor na kyslík a bol do sivá tak mi zrazu bolo úplne u zadku že je to chlapec.. a teda je to neskutočne mojkacik a miláčik, už vôbec neriešim že som chlapca nikdy nechcela-hanba pomyslieť..a mimochodom dievčatá sú skôr ockove
@anonym_autor choď ku psychológovi, choď na terapie. Niečo máš v sebe zranené, preto ten postoj. Ak máš racionálne vnímanie, tak musíš predsa vnímať to, že to nie je v poriadku. A nielen k dievčatku, ale aj k materstvu ako takému. Nijaký chlapec ti toho tvojho, ktorý ti zomrel, nenahradí. A naštuduj si niečo o prenatálnej traume. Ak je to dievčatko, tak mu už teraz tvojím postojom ubližuješ. Odmietanie matky v prenatálnom vývine sa nesie s človekom celoživotne ako prvá trauma. To je vedecky dokázané.
@anonym_7000d1 ja viem že mi ho nikto nevráti. Ani to nejak tak necítim že by mi ho chlapec mal nahradiť. Proste mám až odpor k tomu keby mám dievča
Autorka a prečo teda keď vieš že chceš len a len chlapca, ste nešli na umelé oplodnenie niekam na Cyprus, kde si môžeš vybrať pohlavie embrya?
Autorka a prečo teda keď vieš že chceš len a len chlapca, ste nešli na umelé oplodnenie niekam na Cyprus, kde si môžeš vybrať pohlavie embrya?
@anonym_204bf4 nikdy som o niečom takom nepočula
@anonym_autor myslím, že dievča nechceš, lebo si neprekonala traumu po strate syna.. vyhľadaj pomoc, myslím to v dobrom.
Dovtedy dieťa určite nemaj.
Pretože ziadne dieťa si nezaslúži byť nelubene. Vieš, že to tak bude, tak mu to takto vedome nerob!
@anonym_204bf4 a riskovať na pochybných klinikách zdravotné problémy. To je fakt zlý napad..
@anonym_autor myslím, že dievča nechceš, lebo si neprekonala traumu po strate syna.. vyhľadaj pomoc, myslím to v dobrom.
Dovtedy dieťa určite nemaj.
Pretože ziadne dieťa si nezaslúži byť nelubene. Vieš, že to tak bude, tak mu to takto vedome nerob!
@beronsche vďaka za radu že dieťa mať nemám, asi si ho z brucha len tak nevytiahnem. Traumu nemám, ja som zmierena so stratou syna
@anonym_204bf4 a riskovať na pochybných klinikách zdravotné problémy. To je fakt zlý napad..
@beronsche prečo pochybných, veď sa to nerobí niekde v pivnici pod obecným úradom😂 sú to presne také isté kliniky ako na Slovensku, len má krajina iné zákony čo sa týka IVF.
Mala som rovnaké pocity, nešla som ani zistiť pohlavie, chcela som chlapca, všetko tomu nasvedčovalo🤣: pekná som bola(dievčatá vraj berú krásu) brucho som mala špicaté, veštkyňa mi vyveštila chlapca.
Na porodnej sále, keď Dr vytiahol dievča som ho chcela podplatiť, nech ju vymení za chlapca.
A Dr hovorí, takéto nádherné dievčatko vymeniť?! Nebláznite💗
No konečná, lebo ďalšie dieťa som už nechcela.
Ach, taká sprostá som bola😀 nič lepšie sa mi nemohlo stať, také nádherné citlivé stvorenie čo mi zmenilo život.
Držím ti palce, ale ver, že v najhoršom to bude to najlepšie aj tak.
@beronsche vďaka za radu že dieťa mať nemám, asi si ho z brucha len tak nevytiahnem. Traumu nemám, ja som zmierena so stratou syna
@anonym_autor Keby si bola psychicky v poriadku, toto by si vôbec neriešila. Dobre ti dievčatá rádia, vyhľadaj odborníka, spracuje svoje pocity, aby si bola dobrou a pokojnou matkou, a je úplne jedno či chlapcovi či dievčatku.
@anonym_7000d1 ja viem že mi ho nikto nevráti. Ani to nejak tak necítim že by mi ho chlapec mal nahradiť. Proste mám až odpor k tomu keby mám dievča
@anonym_autor mala si psychické problémy už pred tehotenstvom? Bez srandy, choď ku psychológovi, väčšina zdrojov psych. problémov nie je na úrovni vedomia, neuvedomujeme si zdroj, na to musí byť odborník. Rieš to ihneď. Lebo tu nejde len o pohlavie, máš evidentne problémy aj s materstvom. A vieš si predstaviť že by sa ti teda narodil chlapček, ale mal by napríklad nejaké vážne problémy? Nejaké, ktoré by ti obrátili život naruby a nevrátili ho nikdy späť. A nie pozitívnym spôsobom. Čo potom? Sama som to zažila. Materstvo je o tom prijať a milovať bezpodmienečne. Neklásť si podmienky čohokoľvek.
@anonym_autor mala si psychické problémy už pred tehotenstvom? Bez srandy, choď ku psychológovi, väčšina zdrojov psych. problémov nie je na úrovni vedomia, neuvedomujeme si zdroj, na to musí byť odborník. Rieš to ihneď. Lebo tu nejde len o pohlavie, máš evidentne problémy aj s materstvom. A vieš si predstaviť že by sa ti teda narodil chlapček, ale mal by napríklad nejaké vážne problémy? Nejaké, ktoré by ti obrátili život naruby a nevrátili ho nikdy späť. A nie pozitívnym spôsobom. Čo potom? Sama som to zažila. Materstvo je o tom prijať a milovať bezpodmienečne. Neklásť si podmienky čohokoľvek.
@anonym_7000d1 nie nemala som žiadne problémy. No tak asi každá matka chce zdravé dieťa.
@anonym_autor vieš, možno ti môj príspevok ublížil, ale musíš si uvedomiť, že to nie je normálne, odmietať jedno pohlavie. V niečom to pramení... A čím skôr si problém pripustis, tým skôr ho môžeš riešiť.
Len co spravi, ked chlapec Bude vlastne trans dievca, Mali sme takeho v skolke, bigotna moslimska rodina, stacilo mu pripomenut, ze je chlapec a to, co nasledovalo bolo peklo. Dokazal otocit proti dospelemu celu triedu behom sekundy a robit fakt zlobu. Bolo to peklo pre nas, pre jeho rodinu, pre neho sameho tiez. Bol vysnivany chlapec a on to nechcel, necitil sa tak. Uz v takom veku. Ja neviem preco, ale niektori si na tu karmu akosi zarabaju. Lebo takym prave salamistom sa narodia tie najnormalnejsie deti a tymto exotom sa vacsinou narodi nejake specialne dieta.
@beronsche prečo pochybných, veď sa to nerobí niekde v pivnici pod obecným úradom😂 sú to presne také isté kliniky ako na Slovensku, len má krajina iné zákony čo sa týka IVF.
@anonym_204bf4 toto by som si poriadne overila..
Konieckoncov, rôzne platené medicinske služby si ľudia dávajú robiť v rôznych krajinách a nie vždy to dopadne ok.
@anonym_7000d1 nie nemala som žiadne problémy. No tak asi každá matka chce zdravé dieťa.
@anonym_autor Naozaj si sa nikdy neliečila? Nemáš ani ľahkú mentalnu retardaciu? Pýtam sa teraz vážne.
@anonym_autor Naozaj si sa nikdy neliečila? Nemáš ani ľahkú mentalnu retardaciu? Pýtam sa teraz vážne.
@anonym_11571a nie neliečila som sa, som zdravá 😀
@anonym_11571a nie neliečila som sa, som zdravá 😀
@anonym_autor Tak potom si taká jednoduchšia. Nejde s tebou rozvinúť normálnu diskusiu.
Ja som chcela dievca, ked som bola tehotna, mam dceru. Otehotnela som znova - obe tehotenstva planovane, zial v druhom tehotenstve som potratila. Trosku ma to preplesklo, ze pohlavie dietata je nepodstatne a je to len moja preferencia a podstatne je, ci bude zdrave a ci to dieta uspesne porodim zdrave. Nehovorim ze som nemala preferenciu v oboch pripadoch, ale “zrutenie” u mna nastalo z potratu, nie z pohlavia. Preto mi hlava neberie, ze ked niekto pride o dieta a znovu caka dalsie, tak riesi pohlavie a najma az odpor k nepreferovanemu pohlaviu.
@anonym_autor Tak potom si taká jednoduchšia. Nejde s tebou rozvinúť normálnu diskusiu.
@anonym_11571a a akú diskusiu chceš rozvádzať?

Keď sa ti náhodou to dievčatko narodí, pre jeho dobro ho daj hneď po pôrode na adopciu, aby si ho mohol adoptovať bezdetný pár, ktorý ho bude ľúbiť, kedze už ho vlastná matka neznáša a to je ešte len v maternici. A ty svojj traumu liec u odborníka a radšej nemaj dieťa s takýmto prístupom. A teraz sa do mňa pustite