Nechcem oznámiť tehotenstvo rodičom
Je tu niekto v rovnakej situácii, poprípade to zažil? Prosím nech nefilozufuju a neosocuju má tie,ktoré takú situáciu nezažili,ďakujem🙏
Po dlhých rokoch som konečne tehotná,s manželom sa tešíme a zatiaľ to vie len kamarát,keďže mu to ,,došlo,,. S rodičmi sa moc často nevídam skrz covid keďže v kuse bol niekto z rodiny pozitivny. Vzťahy niesu na bode mrazu,ale vyslovene mám nechuť povedať že som tehotná. Ide o to,že môj otec dlhé roky strapnival mňa aj brata hlavne na rodinných oslavách a pri stretnutiach so známymi kecami typu..Vnúča si budem musieť urobiť sám..a veľmi príjemné to bolo. Potom mal reči o Tom,že však ak sa vám nezadari adoptujete si a podobne kecy. Moja mama zas zahviezdila neraz otázkou,či nevadí môjmu manželovi že nemáme dieťa a podobne perly. Pritom pre vedia kde čo ako. Som úplne taká z toho znechutená,že im mám niečo povedať...Najradšej by som počkala až kým si to sami nevšimnú. Som vo 4mesiaci nič na mne nevidno lebo som nepribrala ani gram.
Nezažila som takú situáciu a ani nepotrebujem zažiť na to, aby som logicky došla k záveru, že to rodine jednoducho neoznámim. Nerozumiem vôbec tejto tvojej úvahe, no gratulujem k tehotenstvu ☺️
Ďakujem všetkým za komentáre ženy. Nie nejde mi o pomstu,ale ako jedna z vás výstižne napísala ide o nechuť niečo povedať. Aj mimo týchto tehu záležitosti ...keď som sa z niečoho tešila hneď mi pokazili radosť nejakým ale,alebo rovno frflanim. Takže nechám to tak, nejdem nič oznamovať a ak si niekto všimne a spýta sa,poviem áno. Ešte ďalšia z vás mi písala,že im to nedôjde prečo som to nepovedala hneď,ja im to rada vysvetlím. Ale im som xkrat vysvetľovala veci,doslova ich prosila nech neriešia je to tamto a nič. Každý sme nejaká povaha a bohužiaľ rodinu si nevyberáme.
Krásny zvyšok dňa žienky 😘🍀
Citat viem a nezazila som. Ale - vy to mate uz zrovnane, mate svoje dovody a nevidim dovod, aby ste povedali nieco, co nechcete. Chcete sa tesit, teste sa. Nedajte si kazit radost, predpokladas, ze to.neostane bez zelanych komentarov. Pytaju sa? Ak nie, ani neklamete. Moja mama po dlhom case zistila, ze ked do mna rypala alebo vsetko mala.potrebu (ne)patricne komentovat, nepovedala som jej nic (toto konkretne nie, to som.uz bola dospela, samostatna a mama bola uz vtedy poucena. Kym.vsak mala potrebu rypat, nevedela nic🤷♀️). Rovnaka situacia je u vas.
Ostan v pohode, rozhodni sa ako to vy citite doma, nie nejaky MK, presne ako pise @janinah
Ak nechceš ,tak im to nehovor ..nemáš predsa 16 a nebyvas pod ich strechou.Si dospelá žena ...nikto tá predsa nenúti všetkým teraz oznamovať ,že si tehotná ..Tak si to užívaj,test sa doma v tichosti s mužom ..veď to úplne stačí.Nikde nie je napísané ,že to musíš oznámiť všetkým naokolo ...
Nehovorte kým sami na to neprídu
ja som sa nedavno dozvedela, ze z manzelovej rodiny sa posuskavalo, ci hrame po veceroch karty a podobne. Ja som ani netusila ze oni nas riesia, radsej keby otvorene sa spytali, nez poza chrbat blbe reci davali medzi sebou. Ked sme zistili ze sme tehu, oznamili sme svokrovcom, no tí si teda vydýchli ako keby niekto oznamil ze koniec sveta mal byť a nebude.... a teraz mam chut to vyklopit teda uz aj sirsej rodine, nech uz daju pokoj a nedomyslaju si blbosti...takze ja to mam z casti rovnako ako ty, az na to ze mne by sa ulavilo, keby som to mohla povedat uz naozaj kazdemu a mat svaty pokoj a hlavne oni nech maju dusu na mieste....
@modro_zelena tiež veľmi ,,milá,, situácia...Vzdialenejšie rodina zas u nás toľko reči nemá,keďže u nás je všeobecne málo detí a napr sesterka ani bratranec deti nemajú aj keď sú tiež po 30tke tak sú všetci ticho. Mne osobne sa napr neulavi keď to oznámim,rozhodla som sa to fakt nepovedať ani rodičom/svokre a širšej rodine detto.
Pokiaľ si ich konfrontovala a napriek tomu pokračovali s blbymi recami, tak potom sú toxicki a od takých ľudí sa treba co najviac odstrihnut. Nevedela som že si po dvoch potratoch a to ako sa správajú k svagrinej po pôrode to asi nebudú veľmi príjemni ľudia. Urob tak ako uznáš za vhodné, hlavne aby si nebola v strese.
sice nie som v tvojej situacii, co sa poznamok tyka, ale ja by som to doma tiez neoznamovala a cakala, kym si vsimnu. jednak preto, lebo v rodine sme mali uz 3 potraty a vzdy bola obrovska radost a potom neuveritelny smutok, takze by som nechcela oznamovat skor, ako v neskorsom stadiu tehu. druha vec, ze nerada vseobecne oznamujem novinky, citim sa velmi trapne pri tom.. takze ja by som tiez pockala az kym sa nespytaju 🤷🏼♀️
@ilovepizza no presne to je ďalšia vec. Tiež nerada oznamujem niečo. Napr keď sme riešili kúpu domu tak som to poriesila tak,že až keď sme mali kľúče a boli prevziať dom potom som povedala že sme kúpili. Aj tak sa máme nezdal,že tam bude veľa roboty atď. No škoda reči. Ja počkám kým si všetci všimnú..
drzim palce, hlavne bud v klude, nestresuj sa a raduj sa z tehotenstva ☺️
@ilovepizza Ďakujem ....teším sa,mám kľud lebo som návštevy odložila na neurčito😊

@roja01 preboha kto tu píše o pomste?Ja chcem len mat kľudný a pekný život. Nič viac neziadam. Môj brat so svagrovou oznámili tehu až keď sa guľala. Tiež mali myšlienkové pochody ako ja,že nemali chuť im to povedať. Tak asi nebudem ja ťa zla a pomstychtiva,či? Vzťah je vždy o dvoch..a každá akcia má reakciu.