Neočakávané tehotenstvo
Meškala mi, urobila som si dva testy a vyšli pozitívne. Pomaly to od včera predychavam. Konci mi rodičovský príspevok pri dcérke a už som sa tešila do prace. Naozaj, psychicky som to už nezvládala, presťahovali sme sa na dedinu, veľmi malo ľudí tu poznám a nemám sa s kým porozprávať, muž chodí neskoro z prace a už počas prvej materskej som už neznasala stále tie iste chodníčky a cesty, všade prázdno. Kamarátky mám ďaleko v okolitych mestách a nedá sa stále behať autom hore-dole aj to stojí peniaze. Zaplatila som si kurz, už jednu skúšku som urobila na 100%, druha ma čaká vo štvrtok a nejak mám až nechuť sa učiť na druhu, keď viem, ze nakoniec aj tak budem doma. Muž sa tesi, len včera ma totálne vytočil, cely deň si ma zo srandy doberal... viem, ze by sim mala byt šťastná, len je to skôr šok, všetko som si už naplanovala inak. Naposledy som sa rozprávala s nejakým iným človekom okrem manžela pred 3 týždňami, už mi z toho šibe.
No, ja mám dve a keby ostanem tehotná, tak normálne by som asi prerevala dva týždne. K tomu neočakávanemu tehotenstvu - Aj autom chodim, chránim sa, ale keď naburam, tak budem plakať. 🤣
Každopádne. Milovať budeš aj to druhé bábo, úplne rovnakou obrovskou láskou, to, ako matka, určite tušíš.
To, ako si zariadiš život na materskej je z veľkej časti tvoja vec. Chápem ťa. Ja som super šťastná, že mám deti a zomrela by som za ne. Ale ten nezáživný život na materskej ma ubíja. Aktuálne som 4. Rok doma a skončila som vysokú školu... Odvtedy koniec, retardacia buniek. Korona k tomu tiež neprispieva, nedá sa ísť ani so herni, krúžkov atď.
Zrovna sa ponúka aj práca v odbore v ktorom som vyštudovala. Ale nejdem, nemôžem to urobiť ročnému dieťaťu.
No nič, čakám, kedy začnú zase nejaké materské stretnutia, krúžky, aktivity, lebo tá jeseň a zima ma zničí. Budem sa vyjadrovať jak prváčka.
Musíš si niečo nájsť. Rozvrh. Určite to dáš, tie dve deti za to stoja. Fakt.
@nominativ ďakujem, tak nejak to cítim. Muž je na mna nahnevaný, ze sa netesim. Len som mu povedala, ze on je v praci s kolegami, ja už presne viem, čo ma čaká a všetko bude na mojich pleciach. On je medzi ľudmi, ja si pripadam úplne izolovaná od ľudí, idem sa zblázniť. Kurz teraz mame online, ale aj tam aspoň vidím školiteľku a teda nejakého človeka, ktorý na mna rozpráva.
Cítila som sa rovnako pri prvom išla som do roboty, dieťa do jaslí (2r3m) a ten stres neustále dookola choroby vysvetľovanie že zas OCR zas sa nedá prísť. Z roboty unavená... Tak som prehodnotila.... Druhé dieťatko úplne zlatíčko, prihlásila som sa externe na VS, jeden deň týždni chodím do práce. Robím si kurz šitia a účinkujem v divadelnom súbore, mini rola ale super kolektív. A keď si predstavím že mám ešte nejakých 30 rokov robiť tak sa snažím užívať si tie detičky najviac ako sa len dá.
Nemusis skakat meter dvadsat, keby cakame teraz babo, asi sa tiez rozplacem 😀 Proste ked to cloveka trafi nepripraveneho, musi prehadzat vsetky priority v hlave. Ta reakcia na otocku v zivotnych planoch je uplne normalna. Ako zacne starsie dieta chodit do skoly, tak ti izolacia aj tak skonci, uz len kvoli kamaratom - raz my k tebe raz ty k nam - budes mat doma celkom siroky okruh mamiciek... aspon u nas to tak je, kazdy den 1-2 cudzie deti doma, obcas mam pocit, ze sme skolka. Prihlas sa na tehotensku jogu, plavanie, chod medzi ludi, ak sa da. Jasne corona. Ale nie vsetko zrusili, niektore veci idu ako zdravotnicke zariadenie. Aj dieta nema ziadne kruzky? Vobec? Nasa ma husle, cvicenie, plavanie, tanec... skuste nieco. Ono sa pohra a ty pokecas s dospelakmi. Byt doma cely cas sama chapem - je uplne blbe...toto bolo u mna tiez pri prvom dietati, prestahovana do cudzej krajiny bez kontaktov...ale po par mesiacoch sa to vdaka kurzom a malej zlepsilo..len treba "hladat" aktivne.
tiez nerozumiem tomu ako sa da neplanovane otehotniet (pochopim u teenagerov a pod). Neboj, este to moze skoncit skor ako sa nazdas ;) ale to sa asi stava len tym, co chcu dieta.
@sweetjane presne toto som si povedala, ked som zbadala nazov diskusie 😂
Véd nemusíš byť 3 roky doma, to nie je povinnosť ale výsada...
S keď sa muž teší porozprávajte sa a na materskú potom môže aj on...
Ale tvoje pocity chápem... Ten prvotný sok, ono to prejde...
@adamadent
@anjelicek26
@sense
Ďakujem, ste zlaté, musím sa v hlave inak nastaviť. Tiež som rozmýšľala nad VŠ, ale nemá mi kto byt pri deťoch, takze to by som nedala. Tento kurz dávam co sa týka učenia ltt, aj vdaka tomu, že mi dcerku teraz zobrali skôr do škôlky. Inak by som nemohla ísť. Ešte nemá ani 3 roky.
@hederamonstera
@hederamonstera
Tvoj komentár je hnusný, praješ mi potrat? Si chorý človek. Ale ako sa hovorí vtáka spoznas po perí a človeka po reči... tvoje slova len odrážajú tvoju dušu.
@hederamonstera da sa to uplne normalne... Prvu dceru mame napriek HAK, pri normalnom brani tabletiek, bez chorob a vynechania. Nevysvetlis 😂 Tretorodeny je urobeny 27.den 29.cyklu, proste sme si nedali pozor, kedze to pri pravidelnom cykle nemalo byt ako...a aj tak... neplanovane neznamena nechcene ci nemilovane... Zivot je nevyspytatelny, dolezite je, co ako s tym nalozime..
@sweetjane
Pošlem ti do správy video aj beletrizovanym životopisom ako sa to stalo. Snáď to tvoje potreby ukojí.
neprajem, cosi...ale je to moznost, ktora existuje. A chytilo ta to za srdce? Tak to babo chces ;) tak neboj, je to len sok
@hederamonstera
Ok, beriem... nechcela by som to zažiť. Mám kamarátky, ktorým sa to stalo a veľmi to poznačilo ich psychiku. Preto ani nejdem nikomu hovoriť zatiaľ, jedej by to teraz určite neurobilo dobre. Lebo som jej hovorila, ze chcem ísť už do prace, ona sa snaží o druhé vyše roku aj pol a ja teraz som... až keď sa nebude dať brucho zakryť, poviem... stále ju povzbudzujem, ze nech verí, dobre bude. Ja prajem všetkým takýmto párom veľmi dieťa.
preeesne viem ako sa citis...mne sa to ale stalo led mal prvy 6 mesiace a bum neocakavane hej bieme si davat pozor ale ked prveho sme dali s pomocou dr necakala som ze druhe dame na prvu supu a dr ma vysmial ze bez hormonalnej liecby to nepojde tak sme sli naplno a budis...muz v pohode a ja nestastna sokovana poplakala som si necakala som to...doslova som zaciatky tehotenstva neznasala...az dokial mala nezacala kopat...uz som sa zacala tesit...
Ahoj,chápem tvoje pocity, ale prijmi svoje dieťatko, ono všetko cíti už teraz. Áno,aj ja končím rodičovskú dovolenku a tiež niekedy mužovi "závidím",že chodí do práce, medzi ľudí. Na jar som otehotnela,nečakala som,že sa to stane,bolo to príjemné prekvapenie, ale o bábo som prišla v 13tt-zamĺknutý potrat. Doteraz sa spamätávam.
Držím ti palce, aby to u teba dobre dopadlo a aby si dokázala mať radosť z tehotenstva a príchodu plodu vašej lásky. A neboj,do dôchodku sa ešte napracuješ až až!
Úplne chápem tvoje pocity, ja som minulý týždeň zistila, že som tehu a presne v ten deň som bola rozhodnutá partnerovi oznámiť, že končíme, že nevládzem ťahať ten vzťah ďalej, hoci ho milujem. Aj teda sme skončili, z čoho mi padol kameň zo srdca (z určitého pohľadu) a mala by som sa tešiť na bábo, ale neteším sa. Viem, že to príde, ale teraz som viac nešťastná ako šťastná. Verím, že to tak bude aj u teba, držím moc palce.
@sweetjane tak keď existuje plánované tehotenstvo, môže byť aj neočakávané tehotenstvo, ako to inak nazvať?. nikto predsa netvrdí, že zo sexu nikdy nepredpokladal otehotnenie, ale plánovať si zase pri každom sexe aj dieťa by bolo trocha zvláštne nemyslíš?
To, ze si otehotnela neznamena, ze musis zase najblizsie 3 roky ostat doma. Da sa aj pri dietati sa realizovat. Samozrejme, ze je to tazsie, ale ked si pozries web Co dokaze mama, mas tam stovky prikladov.... 🙂
Chápem že keď si na čosi nastavená, tak to veľmi zaskočí.. ale predychas to neboj..
Ja som plánovala druhé dieťa tak s trojročným odstupom od prvého, a NEPLANOVANE som otehotnela po 11m od pôrodu.. je to už 7rokov čo sa mi narodila druhá dcéra a môžem povedať že to je úžasné dieťa.. po jej príchode som sa celkom zmenila, zmenil sa mi trocha pohľad na svet, moje plány sa zmenili.. prišiel potom ešte plánovaný syn.. ak by vtedy neprišlo neplánovane tehotenstvo, neviem či by som zistila aká dokáže byť materská pekná s viacerými deťmi..
Razim heslo, všetko je tak ako má byť - pre niečo si aj ty otehotnela a nevyjdú tvoje pracovné plány tak ako si si ich predstavovala.. ale zistis to až neskor.. všetko sa ukáže časom..
Ja som na tom rovnako tiež neočakávané tehotenstvo, dávali sme si pozor len drobec bude mať 1.7 mes keď sa druhé narodí tak pevne verím ze to zvládnem. Lebo vidím ze ten prvý na este moc potrebuje.
Mame neplánovane tehu, momentálne 32tt a tretie tehu, deti majú už 17r a 14r., stále sa neviem nejako tešiť, ale to bude asi z toho, že mi nie je ok, keďže nemám 20uz😬, ale z druhej strany, neskutočne si potrebujem oddýchnuť od ludi, kedze robím s ľuďmi
@danielahamar Ja mam tretie po 12 rokoch a tak si to uzivame vsetci, az sa obcas hanbim sa priznat :D
@ivka21 Starsich som mala presne 18 mesiacov od seba, a aj ked to spociatku bolo narocnejsie, cim su starsi, tym je to lepsie.
@sonnenshein môj zo začiatku predychaval, ale teraz ako sa už blížim ku koncu hovorí, že konečne život zas bude mať zmysel, nie ze by nemal so staršími /s tými je teraz ina sranda 😄/, ale tie nás už nepotrebujú 😔po tej inej stránke a nikde už chodiť nechcú s nami😬
@danielahamar Uplne rozumiem. Najlepsie je, ze som absolutne nic nezabudla, len som nejaka vyrazne kludnejsia, ako pri starsich 🥰
@sonnenshein presne, kľudnejšia, až to nie je normalne😄😄

Ja osobne nerozumiem pojmu "neočakávané tehotenstvo".Keď sexujeme tak tam predpoklad na tehotenstvo vždy je.