icon

Neplánované tehotenstvo u 42-ročnej

12. dec 2025

Chcela by som poprosiť reálne skúsenosti žien, ktoré ostali neplánovane tehotné - vydaté, ktoré už mali jedno staršie dieťa (cca 10r) zabehnutý život, štandardy, prácu, sebarozvoj..

Inak sa k tomuto stavia žena, ktorá čaká prvé vytúžené bábätko, inak mamička, ktorá neplánovane čaká tretie či štvrté dieťa.

Ja by som sa potrebovala poradiť, resp. prečítať si skúsenosti žien, matiek, ako ja. Po 40ke, už s nejakými menšími zdravot. problémami, stálou prácou, zabehnutým životom..

Som v šoku a bijú sa vo mne dve možnosti a ani jedna z nich nie je pre mňa dobrá. V takýchto veľkých problémoch aspoň trochu pomôžu reálne skúsenosti či už sa niekto rozhodol tak alebo onak (pokračovať v tehu alebo ho ukončiť).

Budem vďačná za každú skúsenosť. Prosím, aby sa nezapájali žienky, ktoré plánujú odsudzovať moje zmýšľanie.

Ďakujem.

evinku
13. dec 2025

@anonym_autor mam dve baby vek 24 a 18rokov...v auguste som porodila syna predčasne o 3 mesiace vo veku 42 rokov... Ver, že po kazdej stránke je to náš miláčik a maznáčik.. Nikdy v živote by som sa ho nevzdala.. Prvé dni boli ťažké, ale už sme doma a tešíme sa z neho.. Čaká nás dlhá cesta, ale krásna... On oho viac si užívam toto všetko... Ako aj tehotenstvo a teraz aj materstvo...

michaela329
13. dec 2025

Ja som z rodiny, kde ženy rodili a stále rodia aj po 40. A mám aj tety, ktoré boli na UPT po 40., lebo jednoducho už 5. alebo 4. dieťa nechceli. Sama mám prvé v tomto veku, ale ja som fit, takže sa nebudem porovnávať, ja si to celkom užívam. Hodne je to aj o mentálnom nastavení, niekto je starý už 30 ročný a niekto je mladý aj 50; ročný, Ty sama vieš ako to vy dvaja s mužom máte a sama niekde tušíš, čo bude lepšie - len si skús vypnúť šum z očakávania okolia.

anonym_6f613c
13. dec 2025

Ja mam vytecenu platnicku, tlaci mi na miechu. Prve dieta po rokoch snahy, nakoniec ivf.
Druhe pi 8 rokoch prirozdene, neplanovane, v 41.. Cize sok velky. Ale zvladam. Mam o 7 kg menej ako pred tehotenstvom a mladsie kamosky, cize fajn. 🙂

kiki68
13. dec 2025
@michaela329

Ja som z rodiny, kde ženy rodili a stále rodia aj po 40. A mám aj tety, ktoré boli na UPT po 40., lebo jednoducho už 5. alebo 4. dieťa nechceli. Sama mám prvé v tomto veku, ale ja som fit, takže sa nebudem porovnávať, ja si to celkom užívam. Hodne je to aj o mentálnom nastavení, niekto je starý už 30 ročný a niekto je mladý aj 50; ročný, Ty sama vieš ako to vy dvaja s mužom máte a sama niekde tušíš, čo bude lepšie - len si skús vypnúť šum z očakávania okolia.

@michaela329 preco si nedali po tretom sterilku? Vyslo by to menej ako 400-500 za UPT. Navyse po 40 by to vedeli uhrat s nejakou akoze dg na poistovnu. Ja pojdem teraz do sterilky, na UPT by som nesla.

michaela329
13. dec 2025
@kiki68

@michaela329 preco si nedali po tretom sterilku? Vyslo by to menej ako 400-500 za UPT. Navyse po 40 by to vedeli uhrat s nejakou akoze dg na poistovnu. Ja pojdem teraz do sterilky, na UPT by som nesla.

@kiki68 hlboký socik? Nevedomosť? Neviem, ani sa ich to nemienim pýtať. Inak po 40 to mali zadarmo.

kiki68
13. dec 2025
@michaela329

@kiki68 hlboký socik? Nevedomosť? Neviem, ani sa ich to nemienim pýtať. Inak po 40 to mali zadarmo.

@michaela329 ved toto, ze to bolo vtedy zadarmo, po 40 to robili ako pasovu vyrobu tie sterilky. Moja mama po 40 komplet hysterektomia pri prvom malom probleme. Take boli 90te roky

michaela329
13. dec 2025
@kiki68

@michaela329 ved toto, ze to bolo vtedy zadarmo, po 40 to robili ako pasovu vyrobu tie sterilky. Moja mama po 40 komplet hysterektomia pri prvom malom probleme. Take boli 90te roky

@kiki68 aj to UPT bolo po 40 zadarmo, ten vek sa bral ako dôvod. Zrušené to bolo pomerne nedávno. A možno potom aj na tej sterilizacii rovno boli.

subartic
13. dec 2025

V 43 rokoch sa mi narodil posledný syn , dnes má 8 rokov , ubehlo to ako voda , a som rada že je medzi nami . Najstaršia dcéra mala 23 rokov keď sa narodil , syn 19. Zvládli sme to a zvládame by som povedala veľmi dobre, mne to skôr dalo ako vzalo , lebo som sa začala o seba intenzívne starať čo sa týka mojej fyzickej stránky , mladší syn si veľmi dobre rozumie s 26 ročným bratom ale aj ostatným súrodencami , bežné šarvátky medzi nimi sú prítomné tak ako v každej rodine. Tento môj najmladší robí neskutočnú radosť môjmu otcovi , ktorý má 78 rokov a cez víkendy si ho k sebe bráva na prespanie a robia spolu kopec somarín , učia sa , čítajú si a moja mama mu zas navarí to čo má rád.

anonym_77115f
13. dec 2025

Sledujem na fb Mimi original. Úspešná slovenská podnikateľka, tiež mala dospelých synov a v 43 rokoch neplánovane otehotnela. Malého si nechala a je na nej vidno, ako si to materstvo užíva. Aj Eva Cifrová má obe deti po 40tke. V dnešnej dobe máme toľko vymožeností, že dieťa nie je také náročné vychovať ako kedysi, keď nemali nič, ešte aj plienky museli vyvárať. Už nie je problém ani pracovať popri dieťati, takže život to až tak radikálne nemusí zmeniť, skôr obohatiť.

anonym_0b53e7
13. dec 2025
@anonym_cd3364

@anonym_0b53e7 u nas naopak.nerob zavery z vasej generacie.to chce vedecku studiu a tie hovoria,ze ludia sa dozivaju vyssieho veku ako kedysi

@anonym_cd3364 osobná skúsenosť nie je záver, ty tiež píšeš iba osobnú skúsenosť... Štúdie sú, niekde som v rozhovore zachytila, že momentálne je priemerný vek relatívneho zdravia 62 r. (neviem ten odborný termín, čo na to používajú).

anonym_da542d
13. dec 2025
@anonym_13ffd1

@anonym_da542d Zahumensky nie je Boh a jemu to môže byť srdečne jedno. Kamarátka mala od 2 lekarov papier na CR, podotykam oprávnený, žiadne vymýšľacky, on jej zahlásil, ze on je porodnik, on rozhodne 👎

@anonym_13ffd1 ale ved ja ho neberiem ako Boha, ale chapes, tak snad vie, co tehotna uzivat moze a co nie. Mal by teda. Bohuzial, uzivat nieco na tlak budem musiet a ked nebude zaberat Dopegyt, inak stary nemoderny liek, ktory ovplyvnuje CNS a po porodoch zenam sposobuje znizovanie tvorby mlieka a depresiu (zazila som), tak budem musiet nieco ine brat a su aj niektore povolene betablokatory, ale to musi urcit kardiolog alebo internista.
Mne napriklad v predchadzajucom tehotenstve exli Dopegyt zo 6 tabliet denne na NULU a na treti den po porode sa cudovali, preco mam tlak 170/120, som sa pytala, preco mi ho nenechali. Potom mi dali uzivat 3x denne, ked som bola uz doma z porodnice, tlak 185/135 a stale stupal, aj na 6 Dopegytoch denne, muz mi volal zachranku. Potom mi dali Amlopin a kamoska magistra farmacie mi potvrdila, ze Dopegyt by sa ani nemal uzival po porode, lebo znizuje tvorbu mlieka a sposobuje depresie. Ona uzivala ten Concor, ako aj ja. Lebo Betaloc napriklad mne nezaberal dostatocne. Betablokatory som nakoniec mala aj kvoli zvysenej cinnosti SZ, tak mi ich potom nechali uz nastalo. Ono je to tazko s tlakom, ja som dala len priklad, ze nemam taku nenavist k tym lekarom, ako ide z Tvojho prispevku na Zahumenskeho. Ja som toto necitala len od neho, ale aj ine zdroje som si presla, ale dala som to sem ako priklad, lebo je pomerne uznavany odbornik. Ja s nim skusenosti ziadne nemam, nepoznam ho.

amdornik
13. dec 2025
@anonym_cd3364

@amdornik nebola si ty na potrat? A @simsalabim ? Normalne z vasich prispevkov ide nieco,ze zvabit do toho bahna,kde aj vy teraz ste.

@anonym_cd3364 nie, nikdy som tom neabsolvovala. ale boli chvíle, kedy som si bola vedomá, že ak som náhodou tehotná, tak to podstúpim. a vôbec si nemyslím, že je to nejaké bahno. ak už, vyjadruj sa slušne, komunikuj slušne. ja tiež nie som stotožnená s tým, nechať si dieťa za každú cenu, aj keď to človek ledva dáva s tým, čo má. ale nebudem tu hústiť do žien, ktoré sa tak rozhodli. tak láskavo nemaj hlúpe vyjadrovanie iba preto, že som prejavila pochopenie aj pre ženy, ktoré UPT podstúpia.

autor
13. dec 2025
@anonym_c7f0fd

@anonym_autor ja som otehotnela tesne pred 40tkou, už sme mali 2 deti- konečne začali byt samostatne a my sme mali viac času aj na seba s manželom. Nepopieram, že to bol sok, aj keď som neuvažovala vôbec nad tým, žeby som si to dieťa dala zobrať, hoci môj gynekológ tiež nebol nadšený hlavne vzhľadom k môjmu veku. Neľutujem, že ju mame, je milé, usmievavé slniečko, bála som sa hlavne, aby bol zdravá - našťastie vyzerá všetko v poriadku a my si už život bez nej nevieme predstaviť ☺️

@anonym_c7f0fd moj gynekolog tiez nie je nadseny, hlavne kvoli mojmu veku. Hned mi dal x argumentov ale ja viem, ze to myslel dobre a hlavne realisticky. Vidi, co sa deje so zenami po 40ke, maju casto problemy sami so sebou a do toho rizikove tehu a podobne...

stevvvka
13. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_c7f0fd moj gynekolog tiez nie je nadseny, hlavne kvoli mojmu veku. Hned mi dal x argumentov ale ja viem, ze to myslel dobre a hlavne realisticky. Vidi, co sa deje so zenami po 40ke, maju casto problemy sami so sebou a do toho rizikove tehu a podobne...

@anonym_autor život sa nedá naplánovať tak, ako by sme chceli.. Hlavne nie to, kedy prídu deti. Nie je to možno ideálny vek, ale niektoré mladšie zas nemajú ideálneho partnera alebo ideálne podmienky. Obmedzí ta to na nejaký čas, to áno, ale dieťa stojí za tie neprebdene noci. Veľa zdravia❤️

heln
13. dec 2025

@anonym_autor ahoj. necitala som diskusiu. ja som mala 8 rocnu dceru, a na 40tku som si poplakala, ze teda druhe uz nebude a uzavrela som to. na 41. narodeniny som porodila syna. bolo to pre mna riadne narocne, lebo nespal, bol aktivny a tak dalej, ale neviem si predstavit, ze by som ho nemala. takze ja som o inej moznosti ani nerozmyslala. ano, bolo to narocne po mnohych strankach, ale zivot je uz zase v normalnych kolajach.

katrin21
13. dec 2025

@anonym_autor ja po 15r v 39, nic lepsie sa mi nenohlo stat..
Znama po 8,5r, necakane, mala 42 ked rodila..su stastni,hoci boli v soku. Vsetko sa da.
Nenechaj sa strasit doktorom.dobre bude

heln
13. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pises este o nejakych zdravotnych problemoch a co na to gynekolog. tak ja som vobec napriklad nemala rizikove tehotenstvo a absolutne ziadne problemy. jediny problem som mala s nizko polozenou placentou, ale to nesuvisi priamo s vekom. ale ak by bolo tehotenstvo rizikom tak je to naozaj na zvazenie.

anonym_0ca001
13. dec 2025

Mala som 41 ked sa mi narodilo 7me dieta.Mam za sebou operacie chrbtice,zlomeny stavec z predosleho tehotenstva a mesiac po dost velkej operacii som otehotnela.Pre tie,ktore budu rypat,moj druhy manzel ma so mnou dve deti,bral si ma s piatimi.

zuzanka.zuzu
13. dec 2025

išla by som do dieťaťa po 40 iba s mladším mužom, napríklad flašíková to má dobre zariadené 👌

anonym_13ffd1
13. dec 2025
@anonym_da542d

@anonym_13ffd1 ale ved ja ho neberiem ako Boha, ale chapes, tak snad vie, co tehotna uzivat moze a co nie. Mal by teda. Bohuzial, uzivat nieco na tlak budem musiet a ked nebude zaberat Dopegyt, inak stary nemoderny liek, ktory ovplyvnuje CNS a po porodoch zenam sposobuje znizovanie tvorby mlieka a depresiu (zazila som), tak budem musiet nieco ine brat a su aj niektore povolene betablokatory, ale to musi urcit kardiolog alebo internista.
Mne napriklad v predchadzajucom tehotenstve exli Dopegyt zo 6 tabliet denne na NULU a na treti den po porode sa cudovali, preco mam tlak 170/120, som sa pytala, preco mi ho nenechali. Potom mi dali uzivat 3x denne, ked som bola uz doma z porodnice, tlak 185/135 a stale stupal, aj na 6 Dopegytoch denne, muz mi volal zachranku. Potom mi dali Amlopin a kamoska magistra farmacie mi potvrdila, ze Dopegyt by sa ani nemal uzival po porode, lebo znizuje tvorbu mlieka a sposobuje depresie. Ona uzivala ten Concor, ako aj ja. Lebo Betaloc napriklad mne nezaberal dostatocne. Betablokatory som nakoniec mala aj kvoli zvysenej cinnosti SZ, tak mi ich potom nechali uz nastalo. Ono je to tazko s tlakom, ja som dala len priklad, ze nemam taku nenavist k tym lekarom, ako ide z Tvojho prispevku na Zahumenskeho. Ja som toto necitala len od neho, ale aj ine zdroje som si presla, ale dala som to sem ako priklad, lebo je pomerne uznavany odbornik. Ja s nim skusenosti ziadne nemam, nepoznam ho.

@anonym_da542 mnoho lekarov sa hrá na Bohov, to je fakt. A pokiaľ nejde priamo o ich členov rodiny, mnohým z nich je uplne jedno co a ako berieš alebo nie. Obzvlast to platí pre tehotné. Napriek tomu, že testy na tehotných sa nerobia, lebo je to oficiálne zakázané kvôli nehumannosti a neetickosti, nemajú problém ti povedať, že vsak pokojne si ho daj. Zahumensky ako taký je mi úplne ukradnutý, cize laskavo nepis a nehodnot tu, ze ho nenávidím a pod. Nielen v BA je známy tým, že až nezdravo tlaci na prirodzene pôrody. A nie vždy to konci uspesne. Vyjadrenie názoru nie je šírenie nenávisti. To sa laskavo nauč.

anonym_da542d
13. dec 2025
@anonym_13ffd1

@anonym_da542 mnoho lekarov sa hrá na Bohov, to je fakt. A pokiaľ nejde priamo o ich členov rodiny, mnohým z nich je uplne jedno co a ako berieš alebo nie. Obzvlast to platí pre tehotné. Napriek tomu, že testy na tehotných sa nerobia, lebo je to oficiálne zakázané kvôli nehumannosti a neetickosti, nemajú problém ti povedať, že vsak pokojne si ho daj. Zahumensky ako taký je mi úplne ukradnutý, cize laskavo nepis a nehodnot tu, ze ho nenávidím a pod. Nielen v BA je známy tým, že až nezdravo tlaci na prirodzene pôrody. A nie vždy to konci uspesne. Vyjadrenie názoru nie je šírenie nenávisti. To sa laskavo nauč.

@anonym_13ffd1 no vsak nemusis byt taka neprijemna na mna, ako preco? A co ma akoze ta tehotna robit, ked lieky potrebuje a ma problem? Nemoze proste mat pristup, ze "no aj tak mi povedia, ze mozem a chcu mi de facto zle, alebo ma maju u prdele, tak radsej nic nebudem brat". Toto inak nie je diskusia o Zahumenskom, neviem, nerozoberajme to tu, sem to vobec nepatri. Ja som to len okrajovo spomenula, co som kde citala. Neviem, co do mna skaces.

anonym_aa766c
13. dec 2025

Mám ešte pred 40, ale mali sme nie tak dávno poplach, iba poplach nastastie. A ja som bola úplne vydesená, čo urobím.. a zistila som, že ani jedna voľba nie je v tom momente tá správna a či sme si dobre vybrali, ukáže až čas.
Dve už mám a nevedela by som si ani len predstaviť vybrať si medzi nimi dvoma. Dve vytúžené, chcene a očakávané deti, moje deti, a zrazu tretie, im rovnocenné, ma ísť len tak preč? Nedokázala by som to. Proste nie.
Ak by to nebol problém, napíš potom, ako si sa rozhodla. Pomohlo by to aj iným ženám s obdobným problemom v budúcnosti.

angelinja
14. dec 2025

@anonym_autor ako moze byt niekto v soku z tehot. ked sa nechrani...toto nechapem...ok mozte mi tu nadavat ale toto je proste zaklad a kto nechce dieta musi myslet na antikon. ci zo trany muza alebo zeny

janinah
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prosim ťa,ved 40tnička je mladá žena...gynekolog musi upozornit na rizika,ale jednym dychom by mal aj dodať,že zdravé tehotenstvo a pôrod bez komplikacii nie je ani v tomto veku raritou...rodila som v skoro 43r. ,mam teraz 62,nechcem sa rozpisovať ani chvaliť,ale zvladli sme všetko a mňa ako ženu to omladilo a naštartovalo k niečomu,co som myslela,že už nezažijem

anonym_4540b9
14. dec 2025
@anonym_da542d

@oriesocek asi kym mi daju termin na kardio, budem brat tie, co mam, dufam, ze to bude ok. Mam Concor, neviete, ci sa moze v 1.trimestri?

@anonym_da542d moze sa Concor.brala som ho v prvom tehotenstve cely cas a beriem ho aj teraz v druhom, takze nemaj strach

autor
14. dec 2025

@anonym_autor bola by som rada, keby sa tu žienky navzájom nehádali, ja rešpektujem každý názor, nikoho nesúdim. Je to fajn čítať, ako to všetko zvládate aj vo vyššom veku, možno máte výborné zázemie, pomoc od rodiny, ste plné energie, športovkyne a pod..to uplne chapem. Rozumiem aj tým, ktoré si v tomto veku povedali, že už nie.
V hĺbke srdca cítim ako každá matka potrebu chrániť to dieťaťko, urobiť aj nemožné, len aby to prežilo, aj keď viem, že v tomto veku zo dňa na deň môžem o neho prísť.
Na druhej strane, racio mi hovorí, že je to síce pekné a prirodzené, ale realita bude tvrdá. Konečne sme mali s manželom väčšiu voľnosť, viac sme so synom cestovali, ja som začala študovať, synovi sa venujem ako sa dá, veď máme iba jeho.
Uvedomila som si, ako som čítala vaše príspevky, že príroda si samozrejme urobí sama, čo uzná za vhodné. Moje rozhodnutie či už bude akékoľvek, nás ovplyvní tak či onak. Kľúčové bude neobzerať sa potom späť a byť vyrovnaní so svojim rozhodnutím.
Veľmi vám ďakujem za vaše skúsenosti, rada si prečítam aj nové.
Desí ma napr predstava návratu po 3r do práce, pritom viem, že myslieť na to, je zbytocné, a unahlene ale su to veci, ktore mi idu hlavou a neviem sa ich zbavit. V dnesnej dobe, ked je clovek rad ze ma pracu, ako tak stabilnu, aj ked psychicky narocnu.

simsalabim
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor bola by som rada, keby sa tu žienky navzájom nehádali, ja rešpektujem každý názor, nikoho nesúdim. Je to fajn čítať, ako to všetko zvládate aj vo vyššom veku, možno máte výborné zázemie, pomoc od rodiny, ste plné energie, športovkyne a pod..to uplne chapem. Rozumiem aj tým, ktoré si v tomto veku povedali, že už nie.
V hĺbke srdca cítim ako každá matka potrebu chrániť to dieťaťko, urobiť aj nemožné, len aby to prežilo, aj keď viem, že v tomto veku zo dňa na deň môžem o neho prísť.
Na druhej strane, racio mi hovorí, že je to síce pekné a prirodzené, ale realita bude tvrdá. Konečne sme mali s manželom väčšiu voľnosť, viac sme so synom cestovali, ja som začala študovať, synovi sa venujem ako sa dá, veď máme iba jeho.
Uvedomila som si, ako som čítala vaše príspevky, že príroda si samozrejme urobí sama, čo uzná za vhodné. Moje rozhodnutie či už bude akékoľvek, nás ovplyvní tak či onak. Kľúčové bude neobzerať sa potom späť a byť vyrovnaní so svojim rozhodnutím.
Desí ma napr predstava návratu po 3r do práce, pritom viem, že myslieť na to, je zbytocné, a unahlene ale su to veci, ktore mi idu hlavou a neviem sa ich zbavit. V dnesnej dobe, ked je clovek rad ze ma pracu, ako tak stabilnu, aj ked psychicky narocnu.

@anonym_autor drzim palce, aby si sa rozhodla spravne, nech je to rozhodnutie akekolvek 🍀

amdornik
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja ti držím palce, ale asi by mal k tomu niečo povedať aj manžel... tvoríte rodinu už skrz jedno dieťa, sama si písala, že on to asi nerozdýcha, tak rozhoduj múdro.

anonym_807e01
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor som na tom podobne, aj keď v jednej veci úplne inak na tom ako Ty. Máme jedno osvojené dieťa, teraz 8 ročné. A teraz v blízkej budúcnosti máme možnosť osvojiť si druhé (niekoľko dňové bábätko). Vekovo ja mám 43 a manžel 48. A viem o čom píšeš, všetko už máme zabehane, cestujeme, prácu máme fajn, žiadne zdravotné problémy ani nič neriešime a predsa sa bojím a váham, čo spraviť. Ale zatiaľ som každým dňom bližšie k rozhodnutiu mať druhé dieťatko ❤️

autor
14. dec 2025
@amdornik

@anonym_autor ja ti držím palce, ale asi by mal k tomu niečo povedať aj manžel... tvoríte rodinu už skrz jedno dieťa, sama si písala, že on to asi nerozdýcha, tak rozhoduj múdro.

@amdornik ano, to je samozrejme. Manzela z toho nevynechavam. Ked som bola u dr, videl v maternici len dutinku a povedal, ze nevie mi nic potvrdit. Ze pravdepodobne doslo k oplodneniu, pretoze testy boli pozitivne. Od poslednej MS som uz mala byt nejak 6tt + nejake dni, ale kedze som mala asi ovulaciu posunutu o dva tyzdne, nevidel nic jednoznacne. Vzal mi krv, porozpravali sme sa a mam prist 19ho, kde uz bude jasne, ci sa vyvija alebo nie. Dovtedy vraj mame cas s manzelom na premyslanie. Test som si robila aj predvcerom a druha ciarka je uz velmi silna. Prsia mam citlive, obcas ma pobolieva podbrusko a myslim si, ze to bude jednoznacne tehotenstvo. Manzel sa snazi nejak pochopit to, preco sa nam pred rokmi absolutne nepodarilo druhe babo, ked sme sa vyse 2r snazili a nic. A teraz po tolkych rokoch, ked uz som poznala svoj cyklus, vedela presne kedy mam ovulaciu a par dni pred menzesom sme si obcas dopriali sex naplno, s tym, ze ved nic sa nestane, ovulaciu som mala, mam uz pms a par dni do menzesu. Nebolo to tak samozrejme kazdy mesiac, vzdy si davame pozor, ale hovorim, mam za sebou jedno tehotenstvo a to planovane. Inak roky rokuce s manzelom mavame prerusovany sex a nikdy som neplanovane neotehotnela. Ani ked sme sa snazili o druhe, a to sme naozaj ficali.
Pre mna je to tiez neuveritelne - ako som mohla mat ovulaciu posunutu o dva tyzdne? Ved som jasne mala ovulacny hlien cca v polovici cyklu. Sex sme mali 3 dni predtym ako som mala dostat menzes, keby sa aj o par dni oneskoril, ovulaciu som uz mala za sebou. Pre mna je to tiez nepochopitelne. Gynekolog mi na to len povedal, ze to bola posunuta ovulacia. Ale keby to bola o dva tyzdne posunuta ovulacia, ako je mozne ze som mala ovulacny hlien atd dva tyzdne predtym? A v pripade posunutej ovulacie o dva tyzdne, by som teda mala vyse 40dnovy cyklus a to teda som mala naposledy skoro pred dvomi rokmi aj to vynimocne. Nemam ani PCOS, ani cysty, ani myomy.