icon

Neplánované tehotenstvo u 42-ročnej

12. dec 2025

Chcela by som poprosiť reálne skúsenosti žien, ktoré ostali neplánovane tehotné - vydaté, ktoré už mali jedno staršie dieťa (cca 10r) zabehnutý život, štandardy, prácu, sebarozvoj..

Inak sa k tomuto stavia žena, ktorá čaká prvé vytúžené bábätko, inak mamička, ktorá neplánovane čaká tretie či štvrté dieťa.

Ja by som sa potrebovala poradiť, resp. prečítať si skúsenosti žien, matiek, ako ja. Po 40ke, už s nejakými menšími zdravot. problémami, stálou prácou, zabehnutým životom..

Som v šoku a bijú sa vo mne dve možnosti a ani jedna z nich nie je pre mňa dobrá. V takýchto veľkých problémoch aspoň trochu pomôžu reálne skúsenosti či už sa niekto rozhodol tak alebo onak (pokračovať v tehu alebo ho ukončiť).

Budem vďačná za každú skúsenosť. Prosím, aby sa nezapájali žienky, ktoré plánujú odsudzovať moje zmýšľanie.

Ďakujem.

Strana
z7
anonym_7392e6
Dnes o 11:05
@anonym_autor

@babls5 tak ja som realistka, nikdy v zivote som si nemyslela ze budem taketo nieco riesit. Nie som bezcitna, tiez sa obcas nechavam unasat predstavou, ze vsetko bude super a o par mesiacov bude s nami zdrave dietatko, a my budeme stastni ako tu pise vela mamiciek svoje skusenosti.
Ale realita a zodpovednost je nieco, na co netreba zabudat. Je velmi lahko niekoho odsudit a samozrejme, ze ziadna matka, ktora uz deti ma, nepovie, ze radsej keby ich nemala. Priroda je nastavena jasne, rozmnozovanie a prezitie je klucove, o tom je zivot. Chvalabohu vsak zijeme v civilizovanej a demokratickej krajine, kde je stale moznost vyberu. Toto nie je situacia, ze si vyberame aky pletovy krem si kupim. Je to jedno z najtazsich obdobi v mojom zivote. Zatial nie som stale rozhodnuta, stale nevieme co bude v piatok na kontrolnom sone. Gynekolog ma poucil, ake su rizika, samovolneho potratu, zamlcaneho potratu a podobne. Takze nic nie je iste a stale mame pred sebou kopu moznosti.

@anonym_autor odporúčam ti odísť z tejto debaty. Už to začína, dieťa je dar a podobne, vek nemáš vysoký. Asi sú tu baby, ktorým dieťa niekto daroval🤷.

drahomirrra
Dnes o 11:30
@anonym_7392e6

@anonym_autor odporúčam ti odísť z tejto debaty. Už to začína, dieťa je dar a podobne, vek nemáš vysoký. Asi sú tu baby, ktorým dieťa niekto daroval🤷.

@anonym_7392e6 A akoze aky by mala mat seriozne autorka problem? Ja som vobec nepostrehla, co zle sa akoze deje, ci jej vysli zle vysledky, nejake postihnutia plodu, alebo co vlastne. Postrehla som vylucne pohodlnost, sex bez akejkolvek ochrany a nasledne dumanie, ako sa toto mohlo stat, no duch svaty asi.

autor
Dnes o 12:23
@drahomirrra

@anonym_7392e6 A akoze aky by mala mat seriozne autorka problem? Ja som vobec nepostrehla, co zle sa akoze deje, ci jej vysli zle vysledky, nejake postihnutia plodu, alebo co vlastne. Postrehla som vylucne pohodlnost, sex bez akejkolvek ochrany a nasledne dumanie, ako sa toto mohlo stat, no duch svaty asi.

@drahomirrra ja som u vas postrehla premúdrelosť a sklony súdiť a odsudzovať každého, kto rozmýšľa a koná inak ako vy. Ja som sa tu pýtala na reálne skúsenosti žien, ktoré si tým prešli. Vy máte reálnu skúsenosť? Boli ste v mojej koži? Asi nie. Tak tu prosím nespomínajte pohodlnosť a nekomentujte môj príspevok, keď okrem odsudzovania a posudzovania nemáte čo iné k téme povedať.

anonym_6f613c
Dnes o 12:46

Aj ja som rodila ako skoro 42 rocna. Bol to riadny sok, pretoze prve diera mame po ivf. A po 8 rokoch som otehotnela ani neviem kedy 🙂 dllllho som to rozdychavala, lebo vsak praca, vylety, sloboda, svoj cas..... ale zvladam, mam mladsie kamosky, vies co, je to fajn, aj ked obcas tazke, hlavne, ked chce starsia niekam ist a mladsia mi spi alebo ma kruzok. Dlho sme hladali ten time management , ktory sme predtym neriesili.

Strana
z7