Neplánované tretie tehotenstvo vo veku 36 rokov. Ako to zvládnuť?
Ahojte ako ste to zvládli? Nas s manželom to zaskočilo nechceli sme už tretie dieťa mame 5 ročnu a 2 ročného..naviac mam ísť na plánovanú operáciu o dva dni ktoru zrejme zruším mešká mi ms 4 dni testy silnejú..milion myšlienok mam spať nemôžem či to zvladneme a celkovo moje telo ešte som uplne neschudla po druhom a zrazu šok mam 36 rokov
@anonym_autor ahoj, u nas to bolo podobne, chalani mali 6 a 3 ked sa drobec narodil, ja tak ako ty 36. Bol to hlavne sok, vzdy sme sa chranili a muz bol konecne doma na Silvestra po 5 rokoch a nie v sluzbe a pozor sme nedali 😅 priznam ze radost prisla az neskor, najprv pochyby, obavy, strach...ale ja som zas mala jasno v tom, ze na ukoncenie by som nesla, ja osobne by som to podstupit nedokazala. Muz to respektoval a podporil ma a teraz je to tretie neplanovane klbko jeho maznacik 🥰 nebudem klamat, 3 deti su dost 😅 ale starsie dve sa prehraju a ked to zvladnete financne, vsetko bude ok 🥰 starsich zapajam, "pomahaju" mi s babatkom a prijali ho vyborne. Ked sa teraz na nich pozeram, som rada ze ich mame tolko.
@anonym_cf7b17 tak vieš,nemohol každý zjesť vsetku múdrost sveta ako ty,milý anonym...😉
@janinah nikto nepíše o všetkej múdrosti sveta. Tomu, čo som napísala rozumie aj žiak so znalosťami matematiky 4 triedy.
@anonym_autor tretie som mala ako 37 ročna a doma uz dospely syn a 10 ročna slečna a hej aj som si poplakala že som stará ze uz som mala fajn pracu doma klud a pohoda a viesco? Mala je totalny maznacik a este nebol den kedy by som lutovala ze ju mame🙂 nebojsa žienka zvladnete to...najma aby bola zdravá lebo v dnesnej dobe to nie je samozrejmost ...zeny riesia chlapec dievca ale zdravie to je naozaj prvorade🙂 drzim ti velmi palce a zabudla som:gratulujem
@anonym_autor pozri, ak máte finančne istotu, ste bez vážnych diagnóz, tak to dáte. 36 je úplne v poriadku vek. To v dnešnej dobe fakt nie je staroba, no a váhu dáš do poriadku potom, keď vyberú šróby. Ja som za to, aby o tehotenstve rozhodovala žena, no ak má byť Tvoj jediný problém vek - to je fakt nič. Vek máš úplne v pohode.
Že som tu vôbec čakala nejake povzbudenie 🙂 skôr len naklad ,nebudem tu rozoberať ako to mi mame zo situaciou ,finančné to nejako dame ..ano je to moja chyba že som sa viac nechranila len to v sebe musim spracovať viem že su kadejake osudy ,potrat nie vyčítala by som ti to ja som dosť citlivý človek zozieralo by ma to ,mala som v živote dva zamlčane potraty neberem ten pozitívny test hneď ako istotu možno aj toto tak dopadne a ak nie budeme mať..asi som tu len hladala nejake pekne slovo lebo toto neni vec ktora sa hneď povie zblízkym či rodine vieme to len s mužom, zajtra mám ísť na operáciu vyberanie platničky a šrobov zo stehennej kosti ale musim tam zavolať a oznamit im..ďakujem teda za komentare pekný deň
@anonym_autor netráp sa, aj mňa zaskočilo tretie tehotenstvo 😆 deti majú teraz čerstvo 6 a 4, termín mám na začiatku augusta. Tiež som bola najprv v šoku, bývanie, financie ok, ale už som začala konečne "žiť" po 5 rokoch, tak som bola trošku mimo z toho 😀 ak chceš pošli mi správu, môžeme podebatovať, ja ťa súdiť nebudem 😉
@vevesh tak keď budeš mať 57 rokov a začnú pribúdať choroby a dieťa bude mať 20r a bude s tebou behať po lekároch, tak len potom uvidíš. Lebo moji rodičia žili aktívnym životom, zdraví ľudia, žiadny alkohol, žiadne cigy, cvičenie, do 55r nebol chorý ani jeden z nich a potom to už išla. Už počas mojej VŠ a až do pár rokov dozadu.
anonym_632beb, prepáč, ale to je prirodzená súčasť života. Mňa mala mama v 24-ke a po 30-ke už behala každú chvíľu na pohotovosť – choré srdce + iné operácie, ja sa od detstva bojím, že hocikedy zomrie. Moja kamarátka mala mamu tiež po 30-ke na invalidnom, tiež si užila v detstve... suseda zomrela mladá, mala malé deti, tiež srdce. Keď vaši vydržali do 57 zdraví, tak si si mohla užiť krásne detstvo, kopec detí v mojom okolí to šťastie nemalo. Dvoch mojich kamarátov vychovali starí rodičia, jeden má už len babku, prežila aj jeho rodičov. Navyše mladé páry s deťmi sa zvyknú skôr rozvádzať, staršie páry sú stabilnejšie, všetko má pre a proti...
anonym_632beb, prepáč, ale to je prirodzená súčasť života. Mňa mala mama v 24-ke a po 30-ke už behala každú chvíľu na pohotovosť – choré srdce + iné operácie, ja sa od detstva bojím, že hocikedy zomrie. Moja kamarátka mala mamu tiež po 30-ke na invalidnom, tiež si užila v detstve... suseda zomrela mladá, mala malé deti, tiež srdce. Keď vaši vydržali do 57 zdraví, tak si si mohla užiť krásne detstvo, kopec detí v mojom okolí to šťastie nemalo. Dvoch mojich kamarátov vychovali starí rodičia, jeden má už len babku, prežila aj jeho rodičov. Navyše mladé páry s deťmi sa zvyknú skôr rozvádzať, staršie páry sú stabilnejšie, všetko má pre a proti...
@anonym_3999c1 áno, ale moje súrodenci v čase, keď moji rodičia už boli v seniorskom veku mali 32 a 36 rokov. Ja som bola na VŠ, krátko po 20tke. Keď zomreli, obaja súrodenci mali dávno po 50tke, svoje rodiny a deti. Za mňa mať dieťa v neskorom veku je nezodpovedné ku sebe a ku deťom.
@anonym_autor tiez som mala v 36r tretie tehotenstvo neplanovane, bola to mesacná pauza medzi dvomi telieskami a bum.... s odstupom casu 4 rokov ale musim povedat ze po pociatocnom šoku sme viac riesili ako zmestit 3 deti do zadu octavie :D a samozrejme teliesko ihned po sestonedeli, uz ziadne pauzy :D
@jaond19 to už bez sexu nevydržíte ani mesiac počas prestávky medzi telieskami? 🙄 Čo ste zvieratká? Alebo teda aspoň ste mali použiť inú antikoncepciu.
@anonym_3999c1 áno, ale moje súrodenci v čase, keď moji rodičia už boli v seniorskom veku mali 32 a 36 rokov. Ja som bola na VŠ, krátko po 20tke. Keď zomreli, obaja súrodenci mali dávno po 50tke, svoje rodiny a deti. Za mňa mať dieťa v neskorom veku je nezodpovedné ku sebe a ku deťom.
@anonym_632beb ja viem, co chces povedat, ale nie si sama, mas surodencov a mozno tvoji starsi rodicia ti dali viac ako kopec mladych rodicov v tvojom okoli. Mam zhruba tvoj vek, podla toho co pises a z tej generacie nasich rodicov bolo bud kopec alkoholikov, alebo rozvodov, ci inych problemov v rodine. Ja si zas myslim, ze mladí a "sprostí - nevybúrení" by nemali mať deti, co tam po tom, ze na rodicku vyzeraju mladsie, ked doma mas peklo. Nevyvraciam ti tvoj nazor, len mam iny uhol pohladu a skusenosti. Podla mna stastie deti a vychova zalezi hlavne na vyspelosti rodicov, nie veku. A 36 r. v tomto pripade autorky je uplne v pohode. Ja som mala posledne dieta teraz v 36ke a niektore mladsie mamicky vyzeraju odo mna starsie, zdravie sa snazim kvoli detom udrziavat, financne im tiez vieme viac dopriat, v 20ke by som to financne nedala. Proste vzdy bude nieco lepsie a nieco horsie, neviem ci existuje nejaky idealny cas mat deti.
@anonym_632beb ja viem, co chces povedat, ale nie si sama, mas surodencov a mozno tvoji starsi rodicia ti dali viac ako kopec mladych rodicov v tvojom okoli. Mam zhruba tvoj vek, podla toho co pises a z tej generacie nasich rodicov bolo bud kopec alkoholikov, alebo rozvodov, ci inych problemov v rodine. Ja si zas myslim, ze mladí a "sprostí - nevybúrení" by nemali mať deti, co tam po tom, ze na rodicku vyzeraju mladsie, ked doma mas peklo. Nevyvraciam ti tvoj nazor, len mam iny uhol pohladu a skusenosti. Podla mna stastie deti a vychova zalezi hlavne na vyspelosti rodicov, nie veku. A 36 r. v tomto pripade autorky je uplne v pohode. Ja som mala posledne dieta teraz v 36ke a niektore mladsie mamicky vyzeraju odo mna starsie, zdravie sa snazim kvoli detom udrziavat, financne im tiez vieme viac dopriat, v 20ke by som to financne nedala. Proste vzdy bude nieco lepsie a nieco horsie, neviem ci existuje nejaky idealny cas mat deti.
@anonym_3999c1 ja jedina som bola mlada, nemala som rodinu a deti a tak vsetci naokoli, od rodiny, rodicov, surodencov, priatelov a znamych ocakavalo, ze sa o rodicov budem starat ja a nie moji surodenci s dvomi - tromi detmi, malymi detmi.
@maya_hi ďakujem za pekne slova ja som citlivý človek asi všetko viac prežívam.. uvedomujem si svoju zodpovednosť a všetko okolo toho ..mala som pred 15 mesiacmi uraz zlomenu stehennu kosť nad kolenom operovali mám vložili dlhu platničku a 7 šrobov mala som dlhu rehabilitaciu ,rozhybanie kolena cez bolesť bolo to ťažké muž doma s pol ročným a s tou staršou zvladli sme to museli sme po tomto vybrati by som bola asi tiež určitý čas na barlach .. platnička tam môže ostať nemusi sa to vyberať je to len moje rozhodnutie na koniec som si povedala že do toho idem bala som sa ako čert tejto operácie mala som ju mať marci zrušili mi to kôli prerabke odelenia,teraz som ju mala mať 30 aprila volali že majú veľa operacii a posuvaju mi ju na 5.5 čo je zajtra vedela som že 1 .5 mam dostatok ms a teda nedostala som ju a pozitivne testy silnejšiu toľko sa mi toho nakopilo v hlave ,odpadla som u lekarky keď mi brali krv na predoperačné vyšetrenia bikdy sa mi to predtym nestalo aj vydychany vzduch mi zrazu akosi vadil v čakárni a ona že nemôžete byť tehotna? 🫣 Citila som že niečo je inak toľko som sa bala operácie až som tehotna a mam hlavu zamestnanu inymi myslienkami uplny chaos 😀🙂
@anonym_autor prežila som si všeličo, vy ste si tiež prežili tiež , budú ťažšie chvíle, kedy nie sú , že? ale vy to zvládnete a pozrite sa na to pozitívne, dieťa je radosť, pokiaľ v tom nie sú vážne zdravotné problémy , tešte sa, uvidíš , že raz sa obzrieš a povieš , že to stálo za to, veľa šťastíčka.
@anonym_3999c1 ja jedina som bola mlada, nemala som rodinu a deti a tak vsetci naokoli, od rodiny, rodicov, surodencov, priatelov a znamych ocakavalo, ze sa o rodicov budem starat ja a nie moji surodenci s dvomi - tromi detmi, malymi detmi.
@anonym_632beb v tomto prípade ste ale zlyhali vy komplet všetci ako rodina. To totiž nie je pravidlom, že sa musí starať najmladší, alebo bezdetný. Práve ja poznám veľa takých, čo nechali tých najmladších doštudovať a rodičia išli k starším súrodencom. Máš jednoducho zlú skúsenosť, si kvôli tomu kus zatrpknuta. No u vás v rodine by to pravdepodobne bolo jedno, či by boli rodičia mladší, alebo starší - aj tak by zostali na starosti Tebe.
Že som tu vôbec čakala nejake povzbudenie 🙂 skôr len naklad ,nebudem tu rozoberať ako to mi mame zo situaciou ,finančné to nejako dame ..ano je to moja chyba že som sa viac nechranila len to v sebe musim spracovať viem že su kadejake osudy ,potrat nie vyčítala by som ti to ja som dosť citlivý človek zozieralo by ma to ,mala som v živote dva zamlčane potraty neberem ten pozitívny test hneď ako istotu možno aj toto tak dopadne a ak nie budeme mať..asi som tu len hladala nejake pekne slovo lebo toto neni vec ktora sa hneď povie zblízkym či rodine vieme to len s mužom, zajtra mám ísť na operáciu vyberanie platničky a šrobov zo stehennej kosti ale musim tam zavolať a oznamit im..ďakujem teda za komentare pekný deň
@anonym_autor nečítala som komentáre,ale 3.babo bolo to najlepšie a najkrajšie rozhodnutie v zivote.
A mala som od 2 roky viac ako Ty🙂
@anonym_autor Tretie by bolo prišlo v dosť náročnom období, takže nakoniec neprišlo a dodnes s tým nikto z nás zainteresovaných nemá problém ani traumu. (A nie, nie sme bezcitné zrúdy.)
@anonym_41c8a6 bolo by prišlo? Veď povedz bez eufemizmov... Prišlo, ale poslali ste ho preč. Už keď píšeš na inšpiráciu, ako ste s tým v pohode.
@anonym_autor netrap sa.
Nad potratom nepremyslaj,urcite napokon bude toto dietatko na radost.
Aj ked si mozno teraz zmätena a vystrasena,skus to prijat ako dar.
Deti toho zase nepotrebuju az tak vela.
Najmä zo zaciatku.uecite maa dost veci aj po starsich detoch.
Drzim ti palce,aby si to aj zdravotne zvladla
No tak moja mamka ma mala vo svojich 37r a otec mal 42r ked som sa narodila. Zazila som si s rodicmi vela, nedavno som ich pochovala. Tiez som bola posledna, pritrafilo sa, nikto to necakal. Za mna nie, mat dieta vo vyssom veku je aj pre to dieta stresujuce. Kdekolvek mi prisli na rodicovske, vsetci si mysleli, ze to su stari rodicia, a pri tom vyzerali uplne v pohode, len o 20r starsi ako rodicia. A ja som bola mladucka baba, ked zacali prichadzat choroby a namiesto toho, aby som si budovala vlastny zivot som sa starala o rodicov.
@anonym_632beb tak už máš kľud, už sú pochovaní. Fakt by si radšej nežila, len preto, lebo boli starší? Keď píšeš, že za teba nie mať dieťa v takom veku...
@anonym_autor blahoželám k tehotenstvu. Chapem Váš šok, ale veľa ľudí ho tiez zazilo a nakoniec sa ten "šok" stal pre nich najkrajšícm darom. ❤️Nenechajte sa znechutit jedovatymi komentármi a už vôbec prosím neuvažujte o potrate, myslim, ze by ste to nasledne velmi lutovali. 36 je normálny vek a poznám množstvo žien, ktore by skakali od radosti na Vašom mieste. Skuste si premietnut situaciu o 30 rokov, nebude Vam doma veselsie ked Vas pridu navštevovať 3 namiesto 2 deti? aspoň sa prestriedaju a budete mat spoločnost 🙂 Verim, ze aj financne to nejako potiahnete a ked sa z Vasho rodinneho hniezda vykotulali dve deturence, vykotula sa aj tretie, ved máte urcite poodkladane veci, kocik, atď. Vahu nerieste, mate po treťom tehotenstve celý život na chudnutie. Operacia sa urcite dá odložiť. Drzte sa! 💞👶
@anonym_632beb tak už máš kľud, už sú pochovaní. Fakt by si radšej nežila, len preto, lebo boli starší? Keď píšeš, že za teba nie mať dieťa v takom veku...
@any_soj popravde, vzhľadom na to, čo všetko som zdedila po nich v zrelom veku na rozdiel od dvoch surodencov v mladom veku (do 25), som nad tym rozmyslala. Sama mama mi povedala, keby vedeli, co vsetko si zliznem, tak do toho nepojde.
@vevesh tak keď budeš mať 57 rokov a začnú pribúdať choroby a dieťa bude mať 20r a bude s tebou behať po lekároch, tak len potom uvidíš. Lebo moji rodičia žili aktívnym životom, zdraví ľudia, žiadny alkohol, žiadne cigy, cvičenie, do 55r nebol chorý ani jeden z nich a potom to už išla. Už počas mojej VŠ a až do pár rokov dozadu.
@anonym_632beb mam aj dalsie deti, ktore sa o mna "podelia v starosti". Ale fakt by si radsej nezila? U nas sa lepsie nemohlo stat ako toto oneskorene dieta- vsetci do nohy ho zboznuju- od starych rodicov, cez surodencov a sesternice a bratrancov po dalsiu rodinu. Bdw. Ma sesternice a bratrancov v rovnakom veku (a aj svagrine su plus/minus rovnaky vek). Starnutie, choroby a aj deti (aj v neskorsiom veku) patria k zivotu, nie je to koniec sveta a zivota...
@anonym_632beb mam aj dalsie deti, ktore sa o mna "podelia v starosti". Ale fakt by si radsej nezila? U nas sa lepsie nemohlo stat ako toto oneskorene dieta- vsetci do nohy ho zboznuju- od starych rodicov, cez surodencov a sesternice a bratrancov po dalsiu rodinu. Bdw. Ma sesternice a bratrancov v rovnakom veku (a aj svagrine su plus/minus rovnaky vek). Starnutie, choroby a aj deti (aj v neskorsiom veku) patria k zivotu, nie je to koniec sveta a zivota...
@vevesh no ja som od malička bola "viac kazivá". Hovorím tomu vadný kus. Pýtala som sa aj hematologičky aj genetičky, prečo som ja zdedila takéto mutácie a predispozície. Lebo vysoký vek - to mi povedali obe. V mladom veku 20-28r este nie su naplno rozvinute rozne ochorenia a teda prenos na dieta je mensia, ako vo vysokom veku, kedy uz dojde k ich prepuknutiu. Preto moji dvaja surodenci mladsi o 10r a o 15r nezdedili nic, ja som nahodne zdedila vsetko. Plus som robila radost rodicom na dochodku 🙂 Paradicka.
@anonym_632beb Pocuvaj, ty si normalne na tych rodicov priam nastvana, ze Ta mali takto neskor. Tak mi to pride. Nic pozitivne si na tom ze Ta mali nenasla ? Skus byt viac vdacna ako hladat negativa.
@anonym_632beb Pocuvaj, ty si normalne na tych rodicov priam nastvana, ze Ta mali takto neskor. Tak mi to pride. Nic pozitivne si na tom ze Ta mali nenasla ? Skus byt viac vdacna ako hladat negativa.
@anonym_d53381 svojich rodicov som milovala. Ale mali si dávať pozor, ak nechceli dieťa, mali sa chrániť, dať si vazektómiu, alebo sterilizáciu. Ale nie, že pritrafilo sa... a ja som mala ppč život, lebo som sa pritrafila v neskorom veku. Každý odborník na genetiku ti povie, že s pribúdajúcim vekom rodičky rastie % podiel genetického prenosu ochorení.
@anonym_d53381 svojich rodicov som milovala. Ale mali si dávať pozor, ak nechceli dieťa, mali sa chrániť, dať si vazektómiu, alebo sterilizáciu. Ale nie, že pritrafilo sa... a ja som mala ppč život, lebo som sa pritrafila v neskorom veku. Každý odborník na genetiku ti povie, že s pribúdajúcim vekom rodičky rastie % podiel genetického prenosu ochorení.
@anonym_632beb preboha...37r. nie je vyslovene neskorý vek. Povedzme že vyšší vek, to ano...ale ty to pises ako by ta mama mala v 50tke ! A predsatv si je kopec detí ktore sa narodili matke aj otcovi po 40tke a su v poriadku. Cize to je take...no...vyssi vek...mozno by si mala podedene aj keby ta mali skor. Mne pride, ze Ta uz aj rodicia tak naockovali ze si sa pritrafila a podobnymi recami akoby ani oni s tym neboli stotoznení...no...ja som mala 3.dieta v 42r. a ano tiež si uz pripadam stará na to. Ale stale ho milujem a beriem to tak ze som stastna ze sa nam narodil, ze ho mame, nie ako ze ...no co uz, pritrafil sa, taky poskarbok je to a pod.
@anonym_632beb preboha...37r. nie je vyslovene neskorý vek. Povedzme že vyšší vek, to ano...ale ty to pises ako by ta mama mala v 50tke ! A predsatv si je kopec detí ktore sa narodili matke aj otcovi po 40tke a su v poriadku. Cize to je take...no...vyssi vek...mozno by si mala podedene aj keby ta mali skor. Mne pride, ze Ta uz aj rodicia tak naockovali ze si sa pritrafila a podobnymi recami akoby ani oni s tym neboli stotoznení...no...ja som mala 3.dieta v 42r. a ano tiež si uz pripadam stará na to. Ale stale ho milujem a beriem to tak ze som stastna ze sa nam narodil, ze ho mame, nie ako ze ...no co uz, pritrafil sa, taky poskarbok je to a pod.
@anonym_d53381 vyšší vek rodičky je nad 35r, viac krát som bola na vyšetreniach, čiže mali sme o tom diskusiu opakovane. Rovnako nič nemení na tom, že keď som mala 25 rokov, môj otec mal 67 rokov... čiže bol dôchodca. A aj moja mamina...
@anonym_autor tiez som mala v 36r tretie tehotenstvo neplanovane, bola to mesacná pauza medzi dvomi telieskami a bum.... s odstupom casu 4 rokov ale musim povedat ze po pociatocnom šoku sme viac riesili ako zmestit 3 deti do zadu octavie :D a samozrejme teliesko ihned po sestonedeli, uz ziadne pauzy :D
@jaond19 aj ja rozmýšľam nad tym telieskom..nemate s toho žiadne zdravotné problemy? To mate aky druh? A ďakujem za pochopenie 🌷
@jaond19 aj ja rozmýšľam nad tym telieskom..nemate s toho žiadne zdravotné problemy? To mate aky druh? A ďakujem za pochopenie 🌷
@anonym_3999c1 tymto stylom nemozes vobec mysliet...poviem ti moju situaciu: mama dokonale zdrava (nikdy nebola chora, ani len nadchu nemala, take zelezne zdravie uz snad ani neexistuje), so sestrou nas nasi mali ako24/26rocní, krasny dokonaly vztah, vsetko klapalo ako hodinky a potom....jeden smyk vo vani, krvacanie do mozgu a bum/bac ja cerstvych 16r, sestra 15r (sme do roka) sme sa v priebehu mesiaca stali polosirotami a uplne sa nam rozpadol svet. Takze zivot prinasa vsetko. Nemozes uplatnit svoju strategiu. V sekunde sa moze stat z dokonalele zdraveho cloveka neboztik. Takze kedy mat deti je fakt otazka stastia/priorit/snahy/tuzby...proste jedna velka nahoda.
@anonym_autor mam asi tretie teliesko...jedina nevyhoda je znizena chut na sex a troska priberies - to sa da upravit ale cvicenim. A to zavadzanie a vyberanie je bolestive.
Prosim ťa ohladom zrušenej operácie tam volaj hneď,nech si vedia upraviť oper.program.
@janinah už som volala ,oni mi chceli tiež volať že to zas chceli presunúť majú veľa akutnych operacii takže tak či onak by som zajtra nešla na operáciu vravali že keď mam pozitivne testy nech si najskôr vyriešim gynekológa a pokiaľ budem chcieť operaciu neskôr mam im zavolať takže to už púšťam z hlavy nateraz celkom sa mi uľavilo mala som s tej operacie hrozny stres ta zlomenina bola dosť trauma pre mňa a keď som si predstavovala podobne to čo som prežila..ale asi každý sa boji operácie
@anonym_autor ja mam z telieska syna.Pokial zena viac krat rodi ma tendenciu sa pohnut az vypadnut a nie vzdy to zbadas.Druhy pokus na hormonalne teliesko ma dostal na operacny stol.

@janinah ak tomuto nerozumieš, tak zbohom 🤦
@anonym_cf7b17 tak vieš,nemohol každý zjesť vsetku múdrost sveta ako ty,milý anonym...😉