Neplánované tretie tehotenstvo
Ahojte , pise sa mi to velmi tazko . stojim pred najtazsim rozhodnutim v mojom zivote.. mam 2 deti - ochvilu 5 rocneho a 3 rocneho , obaja planovani, na prvy krat nam vsetko vyslo, vsetko bezproblemove aj porod aj obdobie po, chlapci su zlati sikovni a hlavne zdravi. My s manzelom sme spolu uz 11 rokov. pocas nasho vztahu sme si presli krizami ale teda hlavne po narodeni deti, kedze to nebolo lahke hlavne so staršim a ani pri druhom to nebol med lizat. Manzel patri medzi menej empatickych ludi, doma maju chladne vztahy, ale akceptujem chapem, snazime sa na tom pracovat, zlepsuje sa ale ten korienok je tam niekde v nom. Vzdy ked sme v narocnejsej situacii tak zacneme zlyhavat ako rodina. Ale teraz mame konecne dlhodobo dobre obdobie a prisla necakana situacia. Otehotnela som, Nevieme nechapeme ako sa to stalo, zrazu ma zacali boliet prsia a pozitivny test na supu. 11r fungujeme na prerusovanom sexe ale v com sa stala chyba tento mesiac nechapeme. Vzdy sme si robili srandu ze este tretie babatko mozno raz - mamzel tuzil po dcerke , no ja som to mala otvorene ale skor nie ako ano, kedze som mala vzdy sen mat dve deti, pohlavie u mna nehra rolu- mojich chlapcov by som nemenila, som stastna .. Zacala som pracovat , chlapci skolka , vsetko ide ako po masle . Kupili sme si investicny byt - neplanovane a teda toto by bola taka skuska. vsetky veci mame po detoch predane , splatka hypo je 1060 eur mesacne . z jednej vyplaty tahat aj byt aj domacnost - samozrejme splatka hypo sa ponizi, ked budeme ubytuvavat ale ake realne naklady na to budu este nevieme presne . Dalej , bojime sa aby bolo vsetko zdravotne ok, Hovorim si, mam 2 krasne zdrave deti, stoji mi to zato pokusat stastie? naozaj mala som tehotenstva a porody ako z ukazkovej knihy, ziadne komplikacie ani poporodne depresie ani poranenia nic kojila som oboch rok aj nieco, pre mna dokonale v mojej hlave a teraz som zacala stresovat co ak toto bude ine. Viem, ze tieto veci sa stavaju- zeny potratia, nemozu mat deti, alebo resne pred porodom babstko v brusku umrie a neviem ci dokazem zit s takym pocitom, ze by sa nam nieco take stalo ale taktiez si neviem predstavit zit s pocitom, ze by som dala prec nase babatko 😭 v utorok idem na ultrazvuk som v 5tt. brusko mi okamzite vykuklo, prsia naliate, citim sa tehotne , pekne tak ako pri chlapcoch no zaroven mam velky strach a respekt.. Pri pomysleni na UPT mam na chvilu pocit ulavy ale zaroven to co pride po nas nikto nepripravi, ako to zamava s nasim manzelstvom, a so mnou, ze som rozhodla alebo sme rozhodli o nasom nenarodenom babatku. Neviem ako sa s tym vysporiadan alebo mame zatat zuby a to tretie si nechat? museli my sme predat dom- stratim aj pracu lebo tu mam svoj salon , auto by sme museli kupit vacsie, celu vybavu .. kvoli bytu sme sa vycashovali a ostava nam iba 10k na ucte ( co si uvedomumem ze vela rodin nema ) ale obavam sa ze to nebude stacit, chcem detom naozaj zabezpecit dobru buducnost a chcem aby o nich bolo dobre postarane, manzel to tiez nema v praci ruzove- ma firmu v ktorej su problemy. Moja praca zavisi zas od mojej sikovnosti a pd klientiek ktore stratim a ked sa prestahujeme tak to bude tazsie … Pomoc od rodiny mame ale zas nechcem byt na niekom zavisla v tomto veku. Strasne sa bojim ako nas nase rozhodnutie ovplyvni. a preto sa nechcem pytat co je spravne, lebo spravne su asi obe moznosti, ale co by ste robili vy , aj ked sa to tazko hodnoti 😭😭😭 Neviem ako sa vyrovnam s UPT a neviem ako sa vyrovnam s tym , ze nas zivot sa zas vrati do babatkovskych cias a ovplyvni to cely chod nasej rodiny..
este dodam- v role mamky som sa nasla, su pre mna celym svetom, ale uz mi na materskej aj zacalo sibat a praca mi velmi pomohla.. pomohlo to aj nasmu vztahu , mam strach ako to bude teraz a ci to ustojime .. Viem a chapem, ze kolko ludi ma ake problemy a zdravotne vselijake existencne , ale pre nas je aj toto problem , v nasom svete a v sne na ktorom sme tak dlho pracovali aby sme boli tam kde sme teraz .. mam strach o seba aj o nas😭
ak sa rozhodujem racionalne- isla by som na potrat a ak emocionalne, babatko by som si nechala ..
@bluka2 Urcite ano akoze zas by to bolo na rok dva take tazke ,, a ja pracujem na sk kratko vlsstne az teraz po detoch- doteraz som od skoly bola vo svajciarsku v salone a teda zhanam tie klientky postupne a viem ze mi to ide pracu milujem ale teda mam velku vyhodu ze v druhej casi domu mam svoj salon, kde nemusim platiti najom a tym padom mam ovela nizsie naklady. a lahsi zarobok.. ale to teda nebude ked budeme musiet predat nehnutelnosti..
@marienka767 1-2 roky ubehnu dost rychlo 🥲
Nevysmejte ma tu, ale ten dom sa neda nejako pristavat alebo lepsie rozdelit priestor - tade dlbodoba cesta pre 5tich nevedie?
@bluka2 Urcite ano akoze zas by to bolo na rok dva take tazke ,, a ja pracujem na sk kratko vlsstne az teraz po detoch- doteraz som od skoly bola vo svajciarsku v salone a teda zhanam tie klientky postupne a viem ze mi to ide pracu milujem ale teda mam velku vyhodu ze v druhej casi domu mam svoj salon, kde nemusim platiti najom a tym padom mam ovela nizsie naklady. a lahsi zarobok.. ale to teda nebude ked budeme musiet predat nehnutelnosti..
@marienka767 a nemozete dostavat jednu izbu? napriklad z terasy? 🙂 poznam x pripadov kde to tak urobili☺️
@marienka767 Nedokázala by som s tým žiť. 1 dieťa som mala plánované, 2 veľmi skoro po prvom neplánovane. Mala som príšerne prvé tehotenstvo. Aj tak by som to nedokázala nikdy.
Ďakujem žienky/ mamky , asi som už rozhodnuta. citim sa spokojnejšie , menej zasiahnuto , aj ked zasiahnuta bude naša buducnost, ale verim, ze to bude tak ako ma byť, ak sa niečo stane tak to tak malo byť a my možno už o par mesiacov budeme držať
toho človiečika s ktorým sme vobec nerátali v náručí😊❤️ verim tomu a držte nám palce 😭idu mi slzy lebo strach , respekt, ale tesim sa co to prinesie
@bluka2 no momentalne mame dom malicky, lebo mame iba spalnu ,obyvacku, kuchynu a jedalen a detsku. chalani su spolu ti aj dlho budu ale do buducna potrebujeme urcite esze jednu izbu - co nevravim ze hned ale dajme tomu v priebehu 2 rokov to musime poriesit.. aby sme aj my mali sukromie ako mamzelia.. 4 roky sme zili od seba kazdy vo avojej izbe s detmi.... a auto mame sice dobre ale neviem ako tam natrepeme deti vo velkych sedackach 3 a este my dvaja , takze by sme museli kupot asi nejaku dodavku alebo co
@marienka767 máte 4 miestnosti a kuchyňu. tomu hovoríš malý dom? no toto nie je malý dom, ale budiž...
čo sa týka tvojho rozhodnutia, ja t napíšem len za seba. toto je vec, ktorá sa týka tvojho manžela a nie žien na MK. áno, predovšetkým teba. ale okrem teba tvojho muža. a vašich životov. ja poznám babu, ktorá mala asi podobný život, aký máte vy. stále nejaká smola. používala aj HAK, neskôr skúšali aj prezervatív (popri HAK podotýkam!!!). neviem, či bola nejaká špeciálna alebo čo, ale po 2 babách, ktoré už boli veľké a ona s chlapom si povedali, že dosť, stačilo detí (plus ona trpela istým ochorením, tak už ani nechcela kvôli tomu), tak či tak otehotnela 4-krát!!! 4x bola na potrate. už sa vážne smiala, že ona otehotnie už aj v čase, keď perie mužovi trenky. inak super baba, ale bola si vedomá, že aj po zdravotnej stránke by to bolo riziko a ani skrátka nechcela. už konečne začali žiť normálne, ako píšeš aj ty. zabehaný spokojný život. ani z jedného potratu nemala žiadne psychické následky. nie raz sme sa o tom bavili. bola úplne v pohode. ale ona bola tá, čo sa pre potrat rozhodla. u teba mám pocit, že ty vôbec nie si naklonená tejto možnosti. len vieš, že existuje a že by to vyriešilo situáciu. ale máš asi pocit, žeby si to zle znášala. ťažko radiť, vážne.
ty musíš toto prebrať len a len s manželom. no OK. čo ak všetko dobre dopadne, bude vytúžená dcéra a nejak to dáte. a čo ak znovu otehotnieš? potom čo? znovu? no ja neviem. poriadne to preberte. je veľa za a je veľa proti.
Mame 4 deti. Vzdy sme chceli 3-4. Ale popravde prave to tretie tehu som predychavala a prijimala velmi dlho. Neviem preco.
Kazdopadne u vas je to hlavne sok. To pominie. Ja som ale nazoru ze vsetko sa deje pre niečo. Vsetko ma zmysel. Vsetko ma isty vyznam.
Drzim palce. A ja verim ze sa rozhodnes správne. Pre nieco sa ten cloviecik ku vam pyta ❤️
@maryetta máte dvojičky?
@marienka767 nenechaj sa citovo vydierať niektorými názormi, zvážte všetky pre a proti, áno, aj proti, nejde ich odignorovať. Život nie je čierno-biely.
Ahoj ja som bola v takej situacii ako ty. Aj hmotne, aj pocitovo. Mna presvedcil muz. A v skratke, tvoje dovody preco nie su uplne talafatky. Proste budes mat tretie dieta, pri sekcii sa daj sterilizovat, ak bude taka moznost.
@marienka767 Chápem Vás, viem sa vcítiť do tej situácie, že tretie dieťa je neplánované a vyvoláva strach či to zvládnete, ale je to Vaše dieťa. Naše deti si nás vraj ako duše vyberajú (páči sa mi táto myšlienka =)). Vy ste schopní postarať sa o to dieťa, ste dospelí ľudia a máte svoje zázemie. Naozaj nemáte dôvod odvrhnúť svoje dieťa ešte predtým ako sa narodí. Že Vám skomplikuje Váš inak zabehnutý život a pohodlie? No a čo! Kto chce hľadá spôsoby a kto nechce ten si hľadá dôvody.....Ja tiež už nechcem tretie dieťa, ani si ho nemôžme dovoliť, sme na tom oveľa horšie ako Vy, ale ak by prišlo a bolo v mojom tele, tak by som si ho nechala aj keby som mala ostať bez muža. O čo je táto bytosť iná ako Vaše dve deti? O nič, je to človek, ktorý Vám možno neskôr prejaví viac empatie a lásky ako Vaše dve deti a muž. Dieťa je dar. Nechajte si ho a dajte sa pri pôrode sterilizovať, prípadne používajte antikoncepciu.
Chcela som jedno dieťa, mám nakoniec dve.
Druhé tehotenstvo bolo neplánovane, podľa lekárov som ani nemala šancu na prirodzené otehotnenie (prvá dcera prišla po IVF, dlhých rokoch snaženia a liečby na reprodukčných klinikách). Otehotnela som, keď mala iba pol roka. Mne sa uplne zrútil svet. Nevedela som si to celé predstaviť, celé tehotenstvo som preplakala. Po pôrode prišla “depka”, dlho som sa hľadala pri dvoch malých deťoch, kopec dni a noci preplakaných. Po prvom ťažkom roku prišiel výdych, keď sa z bábätka stal malý človiečik. Druhá dcera bude mať o pár mesiacov dva roky a je to jedno úžasne, krásne a šikovné dieťa. Ma úsmev, z ktorého sú všetci paf, anjelskú tvaricku. Nedám na ňu dopustiť, hoci stále máme aj ťažšie dninpri dvoch malých deťoch. No dnes neľutujem. Ale naozaj bolo ťažké nájsť sa a vyrovnať sa s neplánovaným tehotenstvom. Nebudem ti písať, ské to bolo nakoniec super, aka to bola láska. Ako rodina sme si prešli náročným obdobím, ale dnes je už dobre a svoje deti milujem nadovšetko.
Ak by prišlo tretie, nenechala by som si ho. Viem, že ma tu všetci za to odsúdia, ale som psychicky a fyzicky unavená, viem, že by som to nedala a že potrebujem už iný život ako ten babatkovský.
Môj názor ti nemá pomôcť, len som sa chcela podeliť o svoj príbeh a svoje pocity.
@marienka767 Chápem Vás, viem sa vcítiť do tej situácie, že tretie dieťa je neplánované a vyvoláva strach či to zvládnete, ale je to Vaše dieťa. Naše deti si nás vraj ako duše vyberajú (páči sa mi táto myšlienka =)). Vy ste schopní postarať sa o to dieťa, ste dospelí ľudia a máte svoje zázemie. Naozaj nemáte dôvod odvrhnúť svoje dieťa ešte predtým ako sa narodí. Že Vám skomplikuje Váš inak zabehnutý život a pohodlie? No a čo! Kto chce hľadá spôsoby a kto nechce ten si hľadá dôvody.....Ja tiež už nechcem tretie dieťa, ani si ho nemôžme dovoliť, sme na tom oveľa horšie ako Vy, ale ak by prišlo a bolo v mojom tele, tak by som si ho nechala aj keby som mala ostať bez muža. O čo je táto bytosť iná ako Vaše dve deti? O nič, je to človek, ktorý Vám možno neskôr prejaví viac empatie a lásky ako Vaše dve deti a muž. Dieťa je dar. Nechajte si ho a dajte sa pri pôrode sterilizovať, prípadne používajte antikoncepciu.
@dominikak4 a kto by ťa živil s 3 deťmi? keby si ostala hoc aj bez muža?
@oceanahory ano ja viem, myslela som , ze sa skor ozvu zeny v podobnej situacii alebo poznaju jiekoho kto si tym presiel a aky to mal dopad ale cakala som to, ja sa na to viem racionalne pozriet a manzelovi tiez vycitam tento nas alibizmus a to ako sa pozerame na nas nejaky ,, komfort ´´ zaroven si uvedomujeme ten maly zivot , ktory mame uz 2x doma a robi nam radost kazdy den , ale rozhodnut sa medzi tym a tym je strasne a matuce
@marienka767 my sme prijali tretie, aj stvrte. A to stvrte bol fakt sok, prekvapko, po prekonanom covide mi zblbol cyklus. Vsetko sa casom zrovnalo. Mame krasne 2 pariky. Lepsie to nemohlo byt.
My sme zili na 60 m2 v byte, to boli metre aj s balkonom. Bolo nas 6. Lebo prerabka domu sa predlzila. Sme tu v dome vyse roka, mame 4 deti, 2 detske, mini spalnu, mini pracovnu ma muz a obyvacko kuchynu. Niekedy si poviem, ze by sa nam zisiel vacsi dom, hlavne pre moju dielnu a muz by potreboval skusobnu. Ale keby prislo dieta cislo 5, tak ho prijmeme. S 3 detmi sa v pohode zmestite v tom, co mate. Nemate malo a ani male. Drzim palce!
Žena, ktorá prerušovaný styk považuje za chránený je nerozumná osoba. Ak si chceš nechať tretie dieťa, nechaj, ale obaja ste nezodpovední a budete mať ťažší život vzhľadom na tebou opísané skutočnosti.
@dominikak4 Prepáč, ale aj to je sebecké - hrať sa na hrdinku a eventuálne pripraviť deti o otca, len aby som ulahodila svojmu svedomiu...
@marienka767 my sme prijali tretie, aj stvrte. A to stvrte bol fakt sok, prekvapko, po prekonanom covide mi zblbol cyklus. Vsetko sa casom zrovnalo. Mame krasne 2 pariky. Lepsie to nemohlo byt.
@nevenka Mohlo. Všetko, čo je, môže byť stále lepšie, alebo aj horšie.
Moja mama keď čakala najmladšieho brata mala po 40.-tke a my so súrodencami od 20 do 15 rokov. Tiež zvažovala. Ale najstaršia sestra práve ju ukecala nech neblbne. Kde sa vychovaju štyri deti, výchova sa aj piate. A bábo na začiatku aj tak nezaberie viac miesta ako vankúš čo je na gauci... Toto mamu presvedcilo a dnes by toho najmladšieho nedala ani za nič. Je to miláčik celej rodiny. Straaaasne ho rozmaznávame všetci.
@marienka767 ty to dieťa chces tak nerozumiem takému dlhému výlevu😉byt prenajmete a hypo sa spláca sama, domu sa nezbavujte je dôležité mať salón doma aj kvôli deťom aj nákladom.Neverim, že sa nedá k domu pristaviť, nastaviť ešte jedna izba.Mate dom, byt, úspory ty prácu kde budeš sama sebe paňou a vieš pracovať popri deťoch
Neviem nad čím váhať?A nie som proti potratom, ale tu nevidím jeden dôvod.Keby už naozaj malo byť najhoršie predáte byt máš 27 r a celkom slusne zabezpečený život vy sa nestratite ani s ďalším dietatom
Pozri,ja som otehotnela tiež "nečakane". Moje prvé myšlienky boli potrat. Týždeň som plakala,že ďalšie nechcem. Dnes má moje dieťa 4 roky a ja výčitky svedomia,keď sa naň pozriem,že ako som ho nechcela. Hneď po pôrode som ale už nasadila antikoncepciu, lebo viem,že ďalšie už nechcem.
Bola som v podobnej situacii, dve planovane deti, chlapec a dievca pekne vsetko zabehnute, kupene nove auto, v byte sme boli 4 roky cize cerstva hypoteka, prerobene vsetko. Bum neplanovane tretie dieta. Ja som sa zrutila, manzel sa tesil. Velmi zle som to niesla. Mladsiu nezobrali tym padom do jasli lebo tam bolo treba pracovat, ja som prisla o moznost sa vratit do prace. Uz v tom case sme boli na tom ze ltt lebo som bola na rodicaku a boli sme 3 osoby na ten najnissi rodicak co sme tu mali vtedy bol 195 eur. Vedela som ze to bola nasa chyba, vedela som ze to bude mega tazke, ja som vedla ze proste nemozem ist na prerusenie a ani by som nesla, nemala som tie myslienky aj ked som bola na dne. Maly sa narodil, cele tehotenstvo som sa s nim nerozpravala a bola som v depresii, skoro som nedokoncila skolu ktoru som si robila lebo som zacala robit hovadiny. Ked sa narodil bol uz moj, este prisla rana v podobe toho ze som rodila pred vianocami a musela som byt na vianoce v nemocnici, co som si myslela ze uz budeme doma a teda to som tiez nedavala psychicky cele som to tam prerevala. Toto som uz si povedala ze zle to bolo bude dobre neako to dame. To som ale nevedela ze bude horsie. Ked mal maly rok tak ochorela svokra a ostala nevladna, zobrali sme ju ku sebe a starali sa o nu, ja tri male deti, nevladnu svokru v trojizbaku, tym ze sme mali tri sedacky bolo treba vymenit auto takze vydaje, jedna izba pripadla svokre, dalsia bola obyvacka takze sme v spalni spali piati, nastastie deti boli malicke. Toto sme mali dva roky co som bola na materskej s najmladsim kedze svokra k nam prisla ked mal rok. Ked mal tri som nastupila do prace, co bolo vykupenie lebo s prijmom sme boli tak ze na konci mesiaca som mala na tyzden 10 eur a to som uz varila aj zo vzduchu. Ked najmladsi nastupil do skolky, najstarsi do skoly, ja do prace, doma este svokra, sme zacali riesit stavbu domu lebo uz sme sa nezmestili, kupili sme pozemok za stavebko a chceli stavat, v tom svokra zomrela. Mali sme v tom dome pre nu uz miesto vsetko. Este bolo treba dostavat a ked sme sa prestahovali a dokoncili nastalo konecne obdobie kludu. Cele to tazke obdobie trvalo 6 rokov. 6 rokov ktore ma naucili byt silna, naucili ma ze zvladnem toho velmi vela a daleko viac ako si dokazem predstavit, nicomu som sa nepodvolila aj ked som velmi chcela. Neviem ci je to mojou povahou ale urcite viem ze sa da zvladnut hocico. Nevzdaj sa a hotovo!!!!
@marienka767 prerusovany sex 😂😂😂 A ona je tehotnaaa, akoze v skolke deti vedia viac ako by dvaja, tak budete mat tretie. Ja nechapem, dospeli ludia a tomuto veria v ramci sex styku…
@marienka767 no nechcem ťa strašiť, ale v 5tt, keď ti brucho rastie. Aby to neboli dvojičky.
@sasa1310 Lebo je treti raz tehu a to uz nedrzia tie svaly a hned to citis a vidis. U mna s dcerou tiez, ze to budu dvojky. Neboli. Ale mame dievcatko a je taka vacsia. Vyzera ako reborn babika, ludia skoro pistia na ulici ( vcera nejaka pani z IT doslova pistala od radosti z nasej malej ) 😂🙈🙈🙈 Ale my sme boli ready na tie dvojky. Nam by to neva.
Keď už teraz vahas ,budeš to veľmi ľutovať. Tým budete trpieť viac . Deti ,muz a najmä ty a tým tvojim trápením budú ovplyvnení vsetci .
Keď si dietatko necháte zvládnete to určite. Kríza môže prísť, nemusí. Takmer v každej rodine nastane kríza po narodení dieťatka. Je to normálne. Držím palce
Taksi urobte z obyvacky aj spalen do casu,tiez sme tak mali rok.Pod tv sme dali 2komody s oblecenim,kupili roztahovaci gauc aj s madracom a hned vedla bola postielka.Rano sme vzdy gauc spratali a bola opet obyvacka ale aj s kuchynou spojena.
Si tam, kde by som sa ja nikdy nechcela dostat. Ja som sa moc v role matky nenasla. Ale tretie dieta by som si nechala. A manzel nech ide na vazektomiu potom
@marienka767 odpovedz si, koľko by stál život jedného z tvojich už narodených detí. Za koľko by si ich bola ochotná nechať zabiť? Nemáte žiadne finančné problémy. Len by ste sa museli na čas uskromniť. 🤦♀️ ľudia už nevedia aká je cena života.
Ak mas pri sebe manzela o ktorého sa mozes oprieť nechaj si ho ...ja som to šťastie nemala ... manželstvo sa rozpdalo rozvod bol uz skoro na stole, aj financne by som nedala tretie dieta ja som isla na upt ale naozaj v nasom vztahu nebolo nic pekné a som rada ze nemusím risiet tretie dieta...bolo by to náročné po tom vsetkom ...u teba je to ale ine ako pises mate sa fajn a nežijete si zle
@marienka767 Budu ti tu pisat zeny, ktore pravdepodobne upt nikdy nezazili. Bola som na upt asi pred 11-12 rokmi a nemam z toho nijake traumy, nemyslim na to a nikdy som to neolutovala. Dokonca to v mojej situacii povazujem za najlepsie co som mohla urobit. V tvojej situacii by som asi isla tiez. To co popisujes pre mna vyzera ako velmi velky upadok zivotnej urovne a zasah do zivota uz narodenych deti a nechcela by som sa dalej tak obetovat. Odporucam navyse poriesit si nejaku realnu ochranu pred otehotnenim.
My mame deti 5 , 3 a 1 rok. A je to velmi narocne. Kebyze nemam manzela ktori mi pomoze ja by som to nezvladla. Hlavne ked su chori vsetci traja. Kolkokrat zasrandujem ze ak sa teraz nerozvedieme tak nikdy. A to sme nikdy nemali krizu, vzdy sme boli stastni. Vela parov sa rozvadza prave ked su deti male. Nechcem strasit (strasne dufam, ze tvoj pripad to nebude) ale ked nahodou pojdete s manzelom od seba a budes mat tri deti tak zvladnes starostlivost o ne? Myslim zabezpecit ich hlavne ked bude jedno chore o tyzden dalsie chore. Ma ti kto pomoct? Niekedy to rocne babatko place vela lebo idu zubky, ti starsi dvaja sa biju kricia, je to doma velmi tazke. Neodhovaram ta od tretieho, je to tazke zaroven krasne. Tretie babatko bolo u nas planovane a ja tak k tomu pristupujem. Ale keby nebolo, tak sa zblaznim 😀 ale naozaj mi pomaha manzel, neviem ako to mas ty. Velakrat ich zoberie niekde na ihrisko a ja som s babatkom. Alebo idem na prechadzku a on je s nimi doma a mame vsetci klud. A co sa tyka penazi, tak dieta moze ist do jasli, ked bude troska vacsie, a teraz sa snazte setrit. Drzim palce, aby si sa spravne rozhodla.

@domkakvet o pohlavie mi naozaj nejde, len nech je zdrave… to boli skor take srandy zo srandy kamaratov a rodiny ze este tretie dievcatko a manzel teda vzdy chcel mat dceru ale zrazu ked to dieta realne prislo do zivota tak uu je to problem.. ale
mamzel sa pozera realisticky na veci ako su , je to chlap, nie je taky emocny ako my zeny . Vsetko co urobil v zivote sa mu podarilo a vzdy mal dobre myslenie no casto velmi urychlene a co najviac aby to bolo jednoduche prenho aj pre nas a mam pocit ze toto tu by to bohuzial splnilo. tym ale nechcem pvoedat ze som dotlacena , to nie, manzel povedal, ze ma podporuje v obidvoch rozhodnutiach…
@marienka767 takže keď manžel chce tak potom prečo nie , máte už všetko máte bývanie tak prečo do toho neísť