Ostala som tehotná. Čo teraz?
Ahojte,
Potrebujem sa niekomu vyžalovať…
Zistila som že som tehotná. Áno,plánovali sme ale nečakala som,že to takto rýchlo sa stane.
Staviame so snúbencom dom a budúci rok sme si povedali že sa vezmeme. Dali sme zálohy kde bolo potrebné. Lenže som tehotná a v máji bude mať bábo možno mesiac max mesiac a pol. Nechcem také malé bábätko vystaviť 60x ľudom na svadbe. Ledva spoločne budeme fungovať…režim a dokiaľ sa na seba zvykneme a nie ešte do toho svadba.
Informovala som sa v sále a ostatných veciach kde sme dali zálohy majú voľný termín na september 2022. Lenže partner nechce zrazu…Vraj peniaze ale viem ako to celé je (že nie sú v tom úplne len peniaze)vždy som si želala najprv mať svadbu a tak bábo. Ale keďže mám zdravotné problémy tak sme sa pokúšali skôr… lenže nemyslela som si,že sa to tak “rýchlo” podarí.
Proste mám z toho nervy,som z toho celého smutná… A popravde neviem čo teraz…
@panelacikova tiez si myslím (koment 17:12). A preto prislo bábätko teraz (neplanovane). Mozno sa ma nieco ukázať
@snazilka2021 nečítala som všetky komentáre ako sa to vyvíja ale poradím jedno...nech to už dopadne akokoľvek, v prípade, že by ste sa nevzali pred narodením dieťatka,v žiadnom prípade nedávaj priezvisko po otcovi, ešte nevieš čo všetko sa z toho môže vykľuť (hovorím z vlastnej skúsenosti, kľudne napíš súkromne) a taktiež by som doriešila bývanie, any si neostala sama s dieťaťom u rodičov (možno sa ti zdá, že on by to neurobil, ale radšej myslieť na tieto veci vopred ako byť nemilo prekvapená...myslím to v dobrom! Veľa šťastia
@antonia15 či dá alebo nedá priezvisko po otcovi, to nič nemení na jeho rodičovských právach v prípade, ak ho zapíše do RL. ak si mala na mysli to, aby jednoducho nemal frajer k dieťaťu "prístup", tak nech ho nedá zapísať do RL. ale i tak si frajer môže v budúcnosti uspieť...
Akosi tým všetkým čo ste mi napísali. Ste mi otvorili oči.
Buď si ma vezme pred bábätkom alebo potom už vôbec nemusí. Doteraz som vždy bola samostatná a nie som neschopná sa nepostarať o seba a ani o svoje vlastné dieťa. Nezarábam zle žeby som nevedela vyžiť a ešte niečo si aj dovoliť aj pri bábätku. Nechápem aký je v tom rozdiel vziať sa tento rok namiesto mája budúceho roka…logiku to nemá a myslela som si, že ja rozmýšľam ako dement a jediná tak ale asi očividne nie. Chcela som objektívny názor a asi som si toho tu prečítala viac než dosť.
@snazilka2021 tak ak ti to niečo dalo, tak nezabudni. ak si dieťa necháš s vedomím, že ho chceš vychovávať sama, určite otca do RL nezapíš! v RL nech je zapísané len matka, čiže ty. samozrejme, v prípade, že oželieš alimenty. ale niekedy je naozaj lepšie oželieť alimenty, než sa potom 15-18 rokov naťahovať s debilom.
Vždy sa robila narýchlo svadba, keď sa pritrafilo tehotenstvo v nábožnej rodine. Takže skoč za svokrou, povedz jej aká je situácia, že si tehotná a jej syn si Ťa nechce v septembri vziať. A uvidíš čo spraví. Verím, že mu tak vyčistí žalúdok, že mladý sa veľmi rýchlo spamätá. A ak zareaguje práve naopak, tak buď rada, že do takej rodiny nepôjdeš a pekne rýchlo sa na neho vykašli.
@ada12345 ale ona nečaká dieťa so svokrou, ale s jej synom. Ja by som nechcela svadbu s mužom, ktorý bol do svadby dokopaný
@elizabet173 presne tak. ani ja...
@elizabet173
@panelacikova
Tu nejde o to, ide o to mu to trosku "osladit".
@ada12345 myslím, že toto nie je situácia, kedy je vhodné niekomu niečo osladiť. Keď ho mama dokope k svadbe a on bude zrazu súhlasiť, tak autorka témy urobí čo? Zase nebude chcieť svadbu ona? Budú sa naťahovať do kedy?
@snazilka2021 Urobte svadbu len na matrike s najbližšími kvôli priezvisku počas tehotenstva. A s malým dieťaťom môžeš mať svadbu. Veď niekto dá pozor naň. Mám podobný prípad v okolí.
@elizabet173 Ja si naopak myslim, ze je potrebne oznamit jeho poboznej matke co za synacika vychovala a ako sa v dospelosti sprava. Bez ohladu na to ci svadba bude alebo nie. Lebo uzit si, to ano, ale prevziat zodpovednost za nasledky, to uz nie.
@panelacikova To co je za nezmysel ze ho nenecha zapisat do RL? A co tym ziska? Sak on bude vysmiaty hladat dalej a ona bude dieta cely zivot financovat sama. Urcite nech je v RL a pekne alimenty platit cely zivot. Tak je to konieckoncov snad normalne ze aj otec prispieva na svoje dieta.
Skus sa s nim seriozne porozpravat, aky je dovod, ze nechce teraz malu svadbu. Je logicke, ze nebudes planovat svadbu na narodenie babatka, to budu uplne ine problemy. Skor by som cakala, ze bude chciet presny opak, co najskor to mat aspon oficialne za sebou. Priezvisko by som tiez dietatu po nom nedala, ked by si ma nechcel vziat.
@ada12345 Matka sa vždy postaví za syna. (Aj ja by som tak urobila). Stačí, ak jej povie, že cíti, že toto nie je tá pravá a chce si ochrániť majetok. Decko nie je dnes žiadna páka, ktorá by donútila muža k svadbe. Ak bude chcieť, urobí si ich ešte koľko chce a na toto si ani nespomenie, pošle výživné a padla. To len naivné ženy si myslia, že dieťa je najsilnejšie puto. 😂
@panelacikova ona píše, že mala zdravotne problémy, takže je možnosť, zeby dieta ani už nikdy mat nemusela.
@tomas115 v určitých prípadoch to nezmysel nie je. ak sa jej budú chcieť pomstiť, a to doslova (chlap s rodinou), tak tým, že mu prizná otcovské práva, bude mať on nenormálne páky na to, aby celú výchovu dieťaťa ovplyvňoval tak, aby šiel proti autorke. a toto nepíšem sci-fi, ale aj osobné skúsenosti zo života.
@777januska777 to som nepostrehla.
@panelacikova No to ma zaujima ake ma muz paky na ovplyvnovanie vychovy ked ma dieta zverene matka..Nulove. Z muza sa v drvivej vacsine pripadov po rozchode stane len chodiaca penazenka. 🙂
@tomas115 tak ja neviem, kde žiješ ty, ale muž získava na súde predovšetkým aj práva stretávania sa s dieťaťom. niekto neobmedzené, niekto cca dokopy 8-10 dní v mesiaci, niekto zase inak.... záleží od okolností, samozrejme. no a ako dieťa rastie, počas týchto dní by mohol ex s matkou (z ješitnosti a zlosti) hučať do dieťaťa také veci, že dieťa by malo potom v hlave cirkus. jednoducho zo života:
matka sa rozvedie, keď má dieťa 2 roky (príklad). otcovi súd odklepne každý druhý víkend. keď má dieťa 10, matka stretne muža, ktorý jej vyhovuje, chcú to dať dohromady. ex so svojou matkou kujú pikle, ako jej to osladiť. ideálny spôsob je huckať dieťaťu do hlavy to, že matka ho už neľúbi, lebo ľúbi toho uja. že nemá naň určite toľko času, ako mala, lebo si musí deliť čas aj pre uja.... a podobné chujoviny.
neuveriteľné? no bohužiaľ. existujú chlapi, ktorí nevedia prekusnúť, že tá žena sa predsa len odhodlala fungovať sama a robia jej prieky, kde sa len dá.
ja som to mala v živote tiež podobné. ja som povedala nie (ale na vec, ktorú som považovala fakt za dôležitú), požiadala som o to aj ex, no a ten úplne naschvál povedal "áno" a vyhovel. a toto som mávala vždy. stačil dcére deň uňho a prišla ako besná..
ak chlap nie je zapísaný v RL a nemá snahu to ani zmeniť, nemá ani žiadne práva na dieťa. akoby proste ako otec neexistoval. toto som mala na mysli.
a teda, keď ty poznamenávaš, že po rozchode sa z neho stane chodiaca peňaženka, tak v tomto prípade je moja rada výhodná aj pre chlapa, nemyslíš? 🙂
@snazilka2021 chod na potrat, keď sa Vám do plánov dieta nehodí. A keď zrealizujes,čo máte v pláne, spravte si ďalšie.Toto.bola.samozrejme irónia. Skus si to po sebe prečítať ešte raz....a hanbi sa.
@akbara77 a za čo sa má
@snazilka2021 hanbiť? 😨
@snazilka2021 páči sa mi tvoj komentár 20:06, toho sa drz a keď ho bude treba do svadby teraz presviedčať tak sa na svadbu vykasli lebo to by mi už svietila kontrolka, čo sa teraz vykrúca. Z dieťaťa asi nie je nadšený či ? Tiez mi to príde že si ta teraz nechce brat. A Svadba mesiac po pôrode je uplna somarina. Nebudeš úplne fyzicky ani psychicky fit hormóny s tebou budú mávať a v podstate budes este v šestonedelí a už by si sa mala vykrúcať na party so 60 ľuďmi to nieeeee. Otvorene sa s ním porozprávať a keď to s ním nepojde Ja by som mu aj možno povedala že po tej reakcii si hi už ja nechcem teraz vziat. Uvidis co bude keď sa male narodi a potom neskôr možno. My sme s brali keď mali naše dvojky dva roky. A prosím ta výplata nech ti chodí na tvoj ucet ( nie ste ani svoji a už máte účet spolocny to sa tak nerobí) a takisto teraz budes od 13 tt dostavať tehotenskú dávku tak nieze to budes nechávať jemu na účet posielat.
@tomas115 tebe nejaká žena musela asi veľmi ublížiť, keď môžeš napísať takýto nezmysel
@elizabet173 To je hola pravda ;) A nie neublizil mi nikto, zatial som vsetko vo svojom zivote ustal velmi dobre.. Risk manazment vies 🙂
@snazilka2021 ja to poviem tak.. určite by som sa skôr vydávala s bábätkom ako tehotná.. za mňa je tehotenstvo veľmi citlivé obdobie a nikdy nevieš čo sa môže doslova z minúty na minútu skomplikovať.. bábätko keď bude mať cca 6 týždňov v podstate len spinká. Teda poprosis mamu, babku, svokru, kamošku nech je s ním a bude ťa volať len na kojenie. Vôbec nemusí byť s vami medzi xy ľuďmi. Alebo počkáš kým bude trošku väčšie. Vieš vždy keď si nedávaš pozor či sa dokonca vedome snažíš musíš počítať s tým že sa môže zadariť hneď aj napriek prognózam.. ja napríklad mám pred menzesom spúšťaciu fázu čo sa u veľa žien rovná problém počať.. o prvé bábo sme sa snažili resp. si nedávali celkom pozor cca pol roka no potratila som. Najstarší syn prišiel po 3 mesiacoch snaženia, ďalšie 2 detičky doslova okamžite 🙂 teda už keď ste sa začali snažiť mala/mali ste s tým počítať že to môže aj takto dopadnúť.. neunahluj svadbu ak ti môžem poradiť. Ver že tehotná si ju neužijes ani tak ako s bábätkom. Teraz s tebou mávajú aj hormóny, nechaj to nateraz tak, užívaj si tehotenstvo a svadbu nechaj minimálne zatiaľ v pôvodnom termíne.
@snazilka2021 Ja k tomu poviem len jedno, neber si ZIADNY uver
"vždy som si želala najprv mať svadbu a tak bábo" - a tak to malo aj byť.... Nepomôže ti nič iné len si s nastávajúcim sadnúť a porozprávať sa o tom, pretože sa môže stať, že aj keď sa dieťa narodí, tak aj tak ta svadba nebude....
A hlavne pokiaľ nebudete manželia nech ma dieťa tvoje priezvisko, lebo veľa žien sa priezvisko otca a potom to ľutujú....

@sasa1310 tiez som toho nazoru, necakane tehotenstvo mu skrizilo plany