Po 10 rokoch som tehotná
Ahojte. Som v komplikovanej situacii. S exmanzelom sa nam viac ako 10 rokov nedarilo splodit babatko. Obaja sme vraj boli zdravotne ok, skusali sme rozne metody, aj umele oplodnenie. Casom sme to vzdali, nejako sa odcudzili a sli kazdy svojou cestou. Vychadzame dobre, od rozvodu presiel rok a pol.
Po case som asi hladala utechu pri kolegovi, bola som sama, citila som sa osamelo a v zivote nenaplnena. Mam sice dobru pracu, byvanie ale chybala mi celkovo spolocnost. Vracala som sa vzdy do prazdneho bytu, kde ma uz necakalo nic a nikto. Kamaratky maju davno svoje rodiny a cas na bezdetnu kamosku uz pomenej.
Aby som uplne nevybocila od temy…
Zacala som sa stretavat s kolegom, on je o cosi starsi, sportovec, takze ma vzdy vytiahol na nejaku aktivitu, do fitka, prirody, na vylet. Jednoducho som pri nom nabrala novy dych a uzivala si zivot. On mal v podstate podobny problem s exmanzelkou, ze sa im roky nedarilo, az na tom stroskotal ich vztah. Mozno aj preto sme si rozumeli a zacali cas travit spolu. Nemyslela som pri nom na to, ze nemam to, po com tuzim najviac.
Stretavame sa asi rok, ale nie je to klasicky vztah. Mne to v podstate vyhovovalo, ze sme chodili na vylety, sem tam sme si dali veceru u neho alebo u mna. Neriesili sme nikdy buducnost a to je asi kamen urazu…
Ostala som tehotna, som v 13t, po 10 rokoch a viacerych neuspesnych pokusoch, potratoch, vlastne v podstate hned..aj ked som si myslela, ze sa to nikdy nestane.
Tesim sa neskutocne, len neviem co robit. Bojim sa ako zareaguje, ci mi nepokazi tu radost, ktoru prezivam.
Ako nabrat odvahu? Viem, ze mi nic neslubil, ze v podstate sme len dvaja osameli ludia, ktori spolu travia cas. neviem, ci sa da hovorit o laske. On mi niekedy povie, ze som mu chybala, ze som uzasna, ale o laske tu asi nie je rec. Som zmierena aj s tym, ze budem sama. Len neviem, preco sa bojim jeho reakcie.
Myslim, ze to zobral viac nez dobre.
Povedala som mu, ze bude otec, ukazala mu fotku zo sona, ze som z toho sama prekvapena, ale v dobrom a tesim sa. On bol vlastne bez slov.
Tak som dodala, ze mu necham priestor, do nicoho ho netlacim, nech nad tym popremysla a spracuje to. Vlastne ma len objal a povedal, ze to chcel uz tolkokrat pocut a nikdy to nevyslo. Tak to beriem ako celkom pozitivnu reakciu. 🙂
@anonym_autor super. Teším sa s vami.
Keby mi chlap s ktorym nemam ziadny vazny vztah povie ze to chcel pocut tolko krat a nikdy to nevyslo, tak by som si myslela hned ze to spravil vlastne schvalne ,lebo on chcel. Ale mozno som len prehliadla v komente nieco ( necitam vsetko) a nechavali ste tomu volny priebeh. Ak ano, pardon. Kazdopadne dobre potom
Povedala som mu, ze bude otec, ukazala mu fotku zo sona, ze som z toho sama prekvapena, ale v dobrom a tesim sa. On bol vlastne bez slov.
Tak som dodala, ze mu necham priestor, do nicoho ho netlacim, nech nad tym popremysla a spracuje to. Vlastne ma len objal a povedal, ze to chcel uz tolkokrat pocut a nikdy to nevyslo. Tak to beriem ako celkom pozitivnu reakciu. 🙂
@anonym_autor wow! Super. Aj keď to nedal na sebe vedieť, som si istý – ten dnes určite ani nezaspí od šťastia. Všetko dopadlo nad očakávania. Prajem veľa šťastia a nech všetko dobre dopadne ;)
Náhodou podľa mňa priebeh ako z filmu. 😀 Či už budete náhodou spolu alebo nie, ak porodis zdravé bábo, skončí to pre teba happyendom. A podľa mňa sa poteší a na výchove sa bude chcieť podieľať
@13uzivatelka11 Rosamunde Pilcherová- Láska dáva druhé šance ❤️🩹😁😂
Keby mi chlap s ktorym nemam ziadny vazny vztah povie ze to chcel pocut tolko krat a nikdy to nevyslo, tak by som si myslela hned ze to spravil vlastne schvalne ,lebo on chcel. Ale mozno som len prehliadla v komente nieco ( necitam vsetko) a nechavali ste tomu volny priebeh. Ak ano, pardon. Kazdopadne dobre potom
@ivik4 veď sa roky s exmanželkou snažili o dieťa 🙈
@ivik4 on to myslel skor na snazenie sa s ex, nedarilo sa im roky, aj mu to vzdy davala za vinu.
Nemyslim si, ze mi chcel cielene urobit dieta.
Alebo len v soku nieco trepol.🤷🏻♀️
@anonym_autor gratulujem! Aj keby si ostala s babom sama, nevadí. Držím palce!
mam podobnu skusenost, po 12 rokoch som zostala sama, dietatko sa nam nedarilo. Po 10 mesiacoch od muzovho odchodu som otehotnela s kolegom, ale o malinke sme prisli... najskor deti nechcel, ale postupne menil nazor a spolu so mnou velmi tazko niesol, ze sme o malicke prisli. Verim, ze reakcia bude pozitivna a len sa tes. Drzim palce!
@anonym_autor čítam od začiatku a chcel som povedať, že to určite prijme pozitívne. A tesim sa, že sa tak stalo. Časom bude ešte šťastnejší. Rozumiete si? Vieš si s ním predstaviť trvalý vzťah? On s tebou?
Wau, toto vypadá na krásny príbeh 😍. Čítala som od začiatku a verila som, že to prijme pozitívne. Držím palce, nech všetko dopadne tak ako si vy dvaja prajete. Prajem Ti krásne a pohodové tehotenstvo, drž sa♥️
@anonym_autor čítam od začiatku a chcel som povedať, že to určite prijme pozitívne. A tesim sa, že sa tak stalo. Časom bude ešte šťastnejší. Rozumiete si? Vieš si s ním predstaviť trvalý vzťah? On s tebou?
@slovakboy my sme si rozumeli od zaciatku, co som nastupila do prace. Ale vzdy to bolo len take kamaratske, lebo som mala manzela a on manzelku. Vieme sa porozpravat, zasmiat sa, pomoct jeden druhemu, je mi s nim dobre. Viem si predstavit mat s nim vztah, ak by chcel aj on. Za pokus nic nedam. Mozno to bude super, mozno nie. Ved urcite sa este porozpravame, ked to spracuje a uvidime, co dalej.
@slovakboy my sme si rozumeli od zaciatku, co som nastupila do prace. Ale vzdy to bolo len take kamaratske, lebo som mala manzela a on manzelku. Vieme sa porozpravat, zasmiat sa, pomoct jeden druhemu, je mi s nim dobre. Viem si predstavit mat s nim vztah, ak by chcel aj on. Za pokus nic nedam. Mozno to bude super, mozno nie. Ved urcite sa este porozpravame, ked to spracuje a uvidime, co dalej.
@anonym_autor uvidíš čo ti povie keď to trochu spracuje. Verím že je šťastný a zároveň si možno kladie milión otázok. Možno budete napevno spolu a možno budete naďalej tak ležérne spolu ale myslím si že každopádne si budete rozumieť a stále sa vedieť dohodnúť bez stresov. Užívajte si to. Teším sa tiež
Krásny príbeh, čakám na pokračovanie 😍
@anonym_autor tak to celkom dlho čakáš kým mu to oznámiš??? Každopádne ak si ty spokojná so svojím stavom a tešíš sa na bábo či už s ním alebo sama tak nemáš čo riešiť.
@ivik4 tak sex mal isté schválne, čiže dobrovoľne. A o tom, že spraviť dieťa "schválne" nie úplne funguje vedia títo dvaja ľudia po rokoch snahy veľmi veľa. Dosť mimo sa mi zdá tvoj koment. Ak si tým myslela, že mali prerušovaný styk a on schválne bez dohody "nevytiahol", čo jedine by vysvetľovalo tvoj komentár, tak tomu naozaj nič nenasvedčuje v tejto diskusií.
@ivik4 tak sex mal isté schválne, čiže dobrovoľne. A o tom, že spraviť dieťa "schválne" nie úplne funguje vedia títo dvaja ľudia po rokoch snahy veľmi veľa. Dosť mimo sa mi zdá tvoj koment. Ak si tým myslela, že mali prerušovaný styk a on schválne bez dohody "nevytiahol", čo jedine by vysvetľovalo tvoj komentár, tak tomu naozaj nič nenasvedčuje v tejto diskusií.
@any_soj pre boha ano tak som to myslela
Autorka to hned pochopila 😵💫
@anonym_64287a 2 tyzdne. Prvy som to spracovala a druhy zacala rozmyslat ako mu to poviem, kedze to je sice vytuzene dieta z mojej strany, ale zaroven neplanovane. A cakala som, ci sa este nieco nestane.
@any_soj Mali sme aj kondom aj prerusovany s€x, ale uprimne, uz som nad tehotenstvom ani neuvazovala, bola som s tym ako tak zmierena, respektive som uplne tuto temu vo sebe vypla. Zaroven uz nesledujem svoj cyklus dopodrobna, neriesim bazalnu teplotu, ovulaciu.
@anonym_autor Gratulujem, držim Vám palce 🤗💕