icon

Po 10 rokoch som tehotná

15. dec 2025

Ahojte. Som v komplikovanej situacii. S exmanzelom sa nam viac ako 10 rokov nedarilo splodit babatko. Obaja sme vraj boli zdravotne ok, skusali sme rozne metody, aj umele oplodnenie. Casom sme to vzdali, nejako sa odcudzili a sli kazdy svojou cestou. Vychadzame dobre, od rozvodu presiel rok a pol.
Po case som asi hladala utechu pri kolegovi, bola som sama, citila som sa osamelo a v zivote nenaplnena. Mam sice dobru pracu, byvanie ale chybala mi celkovo spolocnost. Vracala som sa vzdy do prazdneho bytu, kde ma uz necakalo nic a nikto. Kamaratky maju davno svoje rodiny a cas na bezdetnu kamosku uz pomenej.
Aby som uplne nevybocila od temy…
Zacala som sa stretavat s kolegom, on je o cosi starsi, sportovec, takze ma vzdy vytiahol na nejaku aktivitu, do fitka, prirody, na vylet. Jednoducho som pri nom nabrala novy dych a uzivala si zivot. On mal v podstate podobny problem s exmanzelkou, ze sa im roky nedarilo, az na tom stroskotal ich vztah. Mozno aj preto sme si rozumeli a zacali cas travit spolu. Nemyslela som pri nom na to, ze nemam to, po com tuzim najviac.
Stretavame sa asi rok, ale nie je to klasicky vztah. Mne to v podstate vyhovovalo, ze sme chodili na vylety, sem tam sme si dali veceru u neho alebo u mna. Neriesili sme nikdy buducnost a to je asi kamen urazu…
Ostala som tehotna, som v 13t, po 10 rokoch a viacerych neuspesnych pokusoch, potratoch, vlastne v podstate hned..aj ked som si myslela, ze sa to nikdy nestane.
Tesim sa neskutocne, len neviem co robit. Bojim sa ako zareaguje, ci mi nepokazi tu radost, ktoru prezivam.
Ako nabrat odvahu? Viem, ze mi nic neslubil, ze v podstate sme len dvaja osameli ludia, ktori spolu travia cas. neviem, ci sa da hovorit o laske. On mi niekedy povie, ze som mu chybala, ze som uzasna, ale o laske tu asi nie je rec. Som zmierena aj s tym, ze budem sama. Len neviem, preco sa bojim jeho reakcie.

Strana
z2
anonym_c1f1b8
15. dec 2025

Gratulujem k dietatu, nech Ti prinesie vela radosti do zivota. Ak jeho otec-ploditel nie je zaroven Tvoj manzel a iba spolu travite dlhe chvile, neriesite buducnost (to hovori o mnohom) hlavne tomu dietatu daj svoje priezvisko 🙂

anjelicek26
15. dec 2025

Tak v 13.tyzdni by si uz mu to fakt mala povedat, ked vsetko vyzera v poriadku. Vztah-nevztah, bude mat dieta, ma pravo to vediet. Ono prakticky si nastavena, ze na to budes sama a tesis sa aj tak. Takze sa nic negativneho nestane - nebude chciet mat s vami nic spolocne? Budes v pohode. Na druhej strane je sanca, ze bude stastny, kedze sa o dieta tiez snazili roky...

anonym_17bbec
15. dec 2025

Tak je pochopitelné, že sa bojíš jeho reakcie. Vieš to už týždne a ešte si mu o tom nepovedala? Alebo si sa to čerstvo dozvedela? Čím skôr mu to povedz a zariadite sa. Očividne si dieťa nechávaš tak či tak, takže nehrá jeho odpoveď rolu v tejto otázke. A možno prekvapí a budete nakoniec šťastná rodinka.

kajulna
15. dec 2025

@anonym_autor gratulujem, treba si spolu sadnúť dať dobrú večeru a nachystať mu darček buď s prvým foto drobčeka, alebo tehotenský test. Určite bude šťastný rovnako ako ty, keďže sa aj jemu dlhé roky nedarilo.

bystrozraky
15. dec 2025

@anonym_autor Neboj sa, tvoju radosť ti nikto nemôže zobrať. Nemáš sa čoho báť. Ty nie si zodpovedná za reakcie druhých, ale len za svoje. Nehovoriac o tom, že tvoje obavy sú absolútne zbytočné, alebo sa zožieraš niečím, čo sa vôbec nestalo. Podľa mňa sa bude tešiť, aj keď to môže byť na začiatku prekvapenie. Z tvojho popisu to vyzerá tak, že definitívne chce s tebou mať vzťah, ale netlačí na to, aby sa to nepokazilo. Občas je dobré nechať veciam voľný priebeh, aby zapadli tak, ako majú. Podľa mňa oznám mu to tak, že je to prekvapenie aj pre teba, ale máš z toho radosť. Hej, a hlavne gratulujem ;)

btus
15. dec 2025

ber to ako pozitívum, ak si s tým v pohode ty. Teš sa na dieťatko, na ktoré si tak dlho čakala. Partnerovi oznám, že bude otcom. Ak sa bude tešiť super, ak nie, netráp sa s tým a užívaj si príchod malého človiečika. Možno sa naozaj poteší aj on. Ak by nechcel byť s vami rodina, aspoň sa snažte ostať kamarátmi. Nesnažila by som sa ho zdrať z peňazí, ak by sa k tomu staval vlažne. A gratulujem k vysnenému bábätku. Keď odíde stres, tak to zrazu ide. 🙂

autor
15. dec 2025
@anonym_17bbec

Tak je pochopitelné, že sa bojíš jeho reakcie. Vieš to už týždne a ešte si mu o tom nepovedala? Alebo si sa to čerstvo dozvedela? Čím skôr mu to povedz a zariadite sa. Očividne si dieťa nechávaš tak či tak, takže nehrá jeho odpoveď rolu v tejto otázke. A možno prekvapí a budete nakoniec šťastná rodinka.

@anonym_c1f1b8 samozrejme, dieta ma mat priezvisko po mame. 🙂
@anjelicek26 pravda, v podstate mi moze byt jedno aka bude reakcia, len uz nabrat odvahu.
@anonym_17bbec Ja som mala v posledne obdobie nepravidelnu menstruaciu a uz dlhsie som sa citila velmi unavena, vela veci mi smrdelo…
Len som skusila urobit test a bum, dve ciarky. Gynekolog mi povedal, ze je to priblizne 13.tyzden a ze je vsetko ok. V podstate to viem asi 2 tyzdne.

btus
15. dec 2025

a daj potom vedieť, ako to dopadlo. 🙂

januska20
15. dec 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 pravda, v podstate mi moze byt jedno aka bude reakcia, len uz nabrat odvahu.
@anonym_17bbec Ja som mala v posledne obdobie nepravidelnu menstruaciu a uz dlhsie som sa citila velmi unavena, vela veci mi smrdelo…
Len som skusila urobit test a bum, dve ciarky. Gynekolog mi povedal, ze je to priblizne 13.tyzden a ze je vsetko ok. V podstate to viem asi 2 tyzdne.

@anonym_autor Držím palce, nech sa všetko vydarí

13uzivatelka11
15. dec 2025

Náhodou podľa mňa priebeh ako z filmu. 😀 Či už budete náhodou spolu alebo nie, ak porodis zdravé bábo, skončí to pre teba happyendom. A podľa mňa sa poteší a na výchove sa bude chcieť podieľať

anonym_17bbec
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor držím palce❤️ dúfam že to nie ne vymyslená téma, lebo ti prajem nech ste šťastní a zdraví. Daj vedieť ako si dopadla.

elviku11
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Keď sa aj on roky pokúšal s exmanelkou o dieťa, nedarilo sa im, a preto sa rozišli, tak si myslím, že dieťaťu sa poteší.

anonym_e81b5f
15. dec 2025

@anonym_autor autorka gratulujem k babatku a vsetko bude dobre😊

thereisabear
15. dec 2025

Ber to tak, že si na tom aj tak lepšie ako mnoho tehotných žien, ktoré sú síce vydaté alebo vo vzťahu, ale ich vzťah stojí za nič. Bude to, ako si to nastavíte. Držím palce.

ivik4
15. dec 2025

Kedze si rozhodnuta ze dieta chces,nechas si ho a vies sa on postarat, nemas sa naozaj coho bat 🙂

anonym_4f119e
15. dec 2025

❤ držím palce, verím, že otec sa zachová čo najlepšie 🙂

timetotime
15. dec 2025

tiez ti gratulujem velmi ♥ myslim, ze nech uz jeho reakcia bude akakolvek, nech ti to radost z babatka nepokazi. bude to dobre. das mu vsetko, co bude potrebovat. sama pises, ze si sa na babo tesila, tak si to uzivaj. ♥

ariannazara
15. dec 2025

Mas darcek pod 🎄❣️

unicornlady
15. dec 2025

Jéj, gratulujem 🙂 👶

autor
15. dec 2025
@bystrozraky

@anonym_autor Neboj sa, tvoju radosť ti nikto nemôže zobrať. Nemáš sa čoho báť. Ty nie si zodpovedná za reakcie druhých, ale len za svoje. Nehovoriac o tom, že tvoje obavy sú absolútne zbytočné, alebo sa zožieraš niečím, čo sa vôbec nestalo. Podľa mňa sa bude tešiť, aj keď to môže byť na začiatku prekvapenie. Z tvojho popisu to vyzerá tak, že definitívne chce s tebou mať vzťah, ale netlačí na to, aby sa to nepokazilo. Občas je dobré nechať veciam voľný priebeh, aby zapadli tak, ako majú. Podľa mňa oznám mu to tak, že je to prekvapenie aj pre teba, ale máš z toho radosť. Hej, a hlavne gratulujem ;)

Vecer sa ma zastavit, tak mu o babatku poviem. No uvidime, ci hned neodpadne.

Ďakujem, je to najkrajsi darcek, v ktory som uz ani nedufala. 🙃

@bystrozraky mozno, neviem ako to ma on v hlave nastavene. Je odo mna starsi o 7 rokov. Nie je to uplne typ stretavania len za ucelom styku, ten prisiel az casom. Poznam aj jeho mamu, on moju. V podstate sme to obidvaja nechavali plynut a nikto na nikoho netlacil, ani ohladom svadby, spolocneho byvania, deti. Podobne osudy, tak sme boli voci sebe tolerantnejsi.

autor
15. dec 2025
@ivik4

Kedze si rozhodnuta ze dieta chces,nechas si ho a vies sa on postarat, nemas sa naozaj coho bat 🙂

@ivik4 byvanie mam, aj uspory, aj viem pracovat z domu. Aj mama isto pomoze 🙂

kiki68
15. dec 2025

Moja Kamoska to brala tak, ze keby jej povie nie, tak sa iba otoci na pate a dovi. Lebo tiez chcela byt tehu a neslo to. Cize jej by bolo uplne jedno, co jej povie nie, pre nu bolo jasne” idem mat konecne babatko “, ako po 10 rokoch by som isla s prepacenim cez mrtvoly za svojim vytuzenym dietatom.

kiki68
15. dec 2025
@anonym_autor

@bystrozraky mozno, neviem ako to ma on v hlave nastavene. Je odo mna starsi o 7 rokov. Nie je to uplne typ stretavania len za ucelom styku, ten prisiel az casom. Poznam aj jeho mamu, on moju. V podstate sme to obidvaja nechavali plynut a nikto na nikoho netlacil, ani ohladom svadby, spolocneho byvania, deti. Podobne osudy, tak sme boli voci sebe tolerantnejsi.

@anonym_autor vies ja som 7 rokov mala vztah, predtym rok a pol a nikdy som neotehotnela uspesne tak, ze by to islo cez 12tt. Do dalsieho vztahu uz s mojim muzom som isla s tym, ze dieta mozno nebude a povedala som mu to po cca roku. On ze uvidime ako bude, ze dieta neni dealbreaker. No a co sa nestalo, dieta sme dali na prvy pokus bez ochrany, druhe v 39 na tiez par pokusov v podstate. Mame dve deti a ja som strasne vdacna

denithestrange1993
15. dec 2025

@anonym_autor to by som nazvala,ze 2 nekompatibilni partneri sa roky snazili o nemozne. Potom sa stretnu 2 kompatibilni a bez toho,aby sa snazili zena otehotnie. Uz je jedno ako bude reagovat,ale cakas dieta po ktorom si, zrejme, tuzila a uplne bez nejakeho aktivnejo snazenia. Myslim,ze sa na teba usmiala stastena,teda aspon to je moja interpretacia pribehu.

bluka2
15. dec 2025
@denithestrange1993

@anonym_autor to by som nazvala,ze 2 nekompatibilni partneri sa roky snazili o nemozne. Potom sa stretnu 2 kompatibilni a bez toho,aby sa snazili zena otehotnie. Uz je jedno ako bude reagovat,ale cakas dieta po ktorom si, zrejme, tuzila a uplne bez nejakeho aktivnejo snazenia. Myslim,ze sa na teba usmiala stastena,teda aspon to je moja interpretacia pribehu.

@denithestrange1993 presne, toto som videla uz 2krat aj vo svojom okoli.
Autorka, tesim sa s tebou!
Dobra reakcia bude len bonus, ak nepride, az tak nevadi

autor
15. dec 2025
@denithestrange1993

@kiki68 ja budem mat 35. Okolie, ze mam este cas, ale ja som uz bola frustrovana, ked to s exmanzelom neslo nijak raz. Mne sa len raz uchytilo embryo po umelom oplodneni a prezilo len do 10tt. Dalsie pokusy nevysli.

@denithestrange1993 presne, my sme spolu ani neboli nejako velmi casto, takze je to zazrak.

4stanka4
15. dec 2025
@anonym_autor

@kiki68 ja budem mat 35. Okolie, ze mam este cas, ale ja som uz bola frustrovana, ked to s exmanzelom neslo nijak raz. Mne sa len raz uchytilo embryo po umelom oplodneni a prezilo len do 10tt. Dalsie pokusy nevysli.

@denithestrange1993 presne, my sme spolu ani neboli nejako velmi casto, takze je to zazrak.

@anonym_autor držím prsty nech to dotiahnete s bábätkom do úspešného konca 🙂 Teším sa s tebou, daj prosím vedieť ako zareagoval, veľmi som zvedavá a držím prsty nech je všetko tak, ako si praješ ❤️

denithestrange1993
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nakoniec vsetko bude tak ako ma byt,ale drzim palce aby to vyslo happyendom aj co sa tyka vasho vztahu

kiki68
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no co tam v 35, tam uz clovek ma zazemie a nepojde proti sebe, hlavne ked mas rodinu okolo. Moji rodicia tiez su uplne nadseni z vnucat, se sa dozili, ze vobec nieco maju. To uz su take vdacne nehody

bystrozraky
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Super. A odporúčam, aby si to oznámila štýlom – že ty si tiež veľmi prekvapená a aj šťastná zároveň. Ak sa spýta, čo ďalej, tak si tiež niečo priprav, že to záleží od vás oboch, ale navrhni mu, že by si mal najprv dať čas na spracovanie a potom sa môžete o tom porozprávať. To už uvidíš podľa reakcie, ktorá môže byť ovplyvnená počiatočným prekvapením, tlakom v práci a pod. Definitívne by som sa nepúšťal do riešenia nejakých detailov, ak na to nebude pripravený. Ak sa bude dať, vychutnať si chvíľu šťastia a nič neriešiť. Podľa mňa bude určite vnútorne veľmi šťastný, aj keď to šťastie môže byť prekryté počiatočným šokom 🙂 Uvedom si, že on nevie tvoje očakávania a ty nevieš jeho. V takej situácii kvôli napätiu môže ľahko dôjsť k nedorozumeniu. K tomu dochádza, lebo ľudia si hneď vytvoria domnienku, čo ten druhý od neho chce... alebo aké má úmysly. Na to si treba dať pozor. Myslím, že by to skôr malo byť v duchu radosti ako riešenia. Buď pripravená na hlúpu otázku (je to ale logická otázka): a čo chceš teraz, alebo niečo podobné. Tam odporúčam mu povedať, že najprv by ste to mali obaja vnútorne spracovať a potom sa môžete pustiť do riešení. Na začiatok si stačí vychutnať moment. A ešte raz, je úplne jeho, aká je jeho reakcia, tvoje šťastie je tvoje ;) ...a oznám nám potom, ako to dopadlo ;) držíme palce 🙂

Strana
z2