Podpora pri strachu z ďalšieho pôrodu kvôli traume
Ahojte, prosím vás žiadne urážanie ani nič myslím že sa niečo takéto deje v hlave viacerých žien hlavne po zlých skúsenostiach. Čakáme tretie dieťatko som v 6.mesiaci, pri prvej dcére som mala celkom dobrý pôrod nakoľko mi pichli na požiadanie epidural ktorý mi pomohol sa do necelej pól hodiny úplne otvoriť, a porodiť hladko. Pri malom som rodila v inej nemenovanej nemocnici kde epiduralku nechcú pichať, nechali ma trápiť sa a bol to fakt horor nevedela som už z vyčerpania tlačiť, ani držať na bondingu malého už nikdy nechcem zažiť niečo také, teraz už mám panický strach z pôrodu od začiatku a začínam mať z toho totálnu depresiu. Lekár mi na to povedal len že si mám vybrať zase inú nemocnicu, lenže ja už nechcem rodiť prirodzene myslela som že to prekonam a prejde to ale tá skúsenosť a všetka trauma z predchádzajúceho pôrodu ma dohnala, mávam zlé sny a občas úzkosti pri myšlienke že by som mala zase rodiť. Neviem čo robiť na koho sa obrátiť nakoľko lekár to nejako nerieši, som len citlivá? A mala by som sa vzchopiť? Prosím je tu niekto kto mi na to môže niečo odporučiť ako s týmto strachom pracovať?
Ďakujem
Nájdi si dulu. Toto fakt pomôže, nielen v tehotenstve ale aj pri pôrode. A ak máš možnosť cestovať, vyberte spolu na základe jej skúseností a tvojich možností porodnicu do ktorej sa nebudeš báť. Ja som prvý krát tehotná, na porodnicu v mojom bydlisku sú otrasné recenzie a tiež sa bojím. Preto som rozhodnutá ísť rodiť inde (ak budem môcť) - v pôrodnici, kde sú ženy rešpektované a podporované.
Viem, píšeš, že nechceš prirodzene, avšak ak sa ti nepodarí vybaviť sekcia, budeš mat aspoň dulu, ktorá ťa pripraví na pôrod, budeš jej dôverovať a bude to jednoduchšie. Možno budeš môcť mať sekciu, avšak pre istotu budeš pripravená na všetko. Ona ťa všetkým prevedie, poradí, vypočuje. Určite už pracovala so ženami ako si ty a má skúsenosti ako pomôcť.
Nie si citlivá, ani by si sa nemala vzchopiť keď sa pýtaš. Žiadna nevieme čo si si prežila, možno by sme boli na tom ešte horšie, byť v tvojej koži. Možno aj ten psychológ by pomohol, za pôrodnu traumu sa netreba hanbiť. Je hrozné, že aj v tomto storočí si ju ženy musia odnášať z pôrodu.
Ja som prvy mala tiez prirodzeny ale nechali ma roztrhnut, sili ma a cele zle po 3 rokoch som si to dala opravit v aprili mam termin estw bude len rok od operacie a chcem ist na cisarsky ale samozrejme nieje to take lahke si to vybavit.
@anonym_autor ahoj , prvý pôrod traumatizujúci a nechcela som deti už žiadne , jedine že by vynosila a hlavne porodila iná
Nakoniec po 4rokoch sme sa rozhodli, že ideme do toho
Vyliečená som zďaleka nebola, ale volako som to dala
Tiež otrasný pôrod
A ešte aj postihnuté dieťa. Niekedy si hovorím, že to mám za trest, lebo som vlastne povedala , že už nikdy viac a tak ...
Dodnes si to vyčítam , cítim sa otrasne, že oba pôrody som mala také na hovno a cítim sa ako slabý kus. A ešte aj postihnutie druhého dieťaťa..
Myšlienky na pôrody, celkovo akože vaaav všetci ospevujú ako zabudneš , no ja zase nezabudla
Neznášam to
Áno, mala by som sa ísť o tom s niekým porozprávať
A ty tiež

Stretnúť sa s psychológom alebo dula by bola tiež veľmi dobrá voľba. Vedela by vás podporovať a poradiť celé tehotenstvo a byť aj pri pôrode ak by ste si sadli ludsky