icon

Pôjdem na potrat

denisa9724
15. máj 2022

Už som sa rozhodla idem to urobiť pôjdem po na potrat nie som sebecká ani ani nič podobné a nechcem sa sťažovať ale môj muž mi absolútne nepomáha nič iné nerobí ak príde z práce len štvorkolka a pes ak sa niečo stane jedine kto za to môže som ja a už mám toho toho naozaj dosť!!!
Bude to tak najlepšie mám aj podporu rodiny a to je najdôležitejšie si myslím. Ja mám malú dcéru a tá mi úplne stačí milujem ju najviac na svete. A ak má bude niekto urážať alebo čokoľvek nerobím to pre seba ale pre ňu aby nebola na druhej koľaji.

vanda323
15. máj 2022

@060106 Není to o odsudzovaní....
Je to otom že toto sú veľmi citlivé veci...
Jedine Boh nám dal život a len on ho napravo zobrať

elizabet173
15. máj 2022

@060106 kľud, nikto ju "neodcudzuje" to by ju musel ukradnúť. Že ju ženy odsudzujú, no vieš založila tému na fóre pre mamičky a budúce mamičky, mnohým z nich sa roky nedarí otehotnieť, mnohé si prešli veľmi ťažkou cestou, kým si mohli svoje dieťatko pritúliť. Ona založila už druhú tému, zmysel dnešnej nechápem, jedine že fakt chcela vyprovokovať búrlivú diskusiu. Dôvody uviedla v prvej aj druhej téme. No že je nezodpovedná, v tom majú prispievateľky pravdu, ak dieťa nechcem, chránim sa

malinoismum
15. máj 2022

Ja som si ta, mila autorka, predstavila ako to pises sem v zúfalých slzách….a je mi smutno aj za teba …😔🙈
Podľa mna toto je taký výkrik o pomoc, že az…
Kiežby to čítal tvoj muž……. 🙏🏽

marca12
15. máj 2022

@denisa9724 No dobre a ake mas plany po potrate? Zbavis sa nicomneho muza a pojdes si svojou cestou? Dufam,ze ak mate take problemy,ze musis ist na potrat,tak poriesis potom aj tieto vztahove veci. Lebo inak nevidim zmysel v tom potrate,ak s nim ostanes aj nadalej.

elementissa
15. máj 2022

Ďakujeme za zdieľanie a posielame kľúčenku

060106
15. máj 2022

@elizabet173 ospravedlnujem sa prvu temu som necitala a neviem onej ale chape tie zeny ktore sa snazili a stale sa znazia ako som napisala my sme sa snazili az 8 rokov a mam kolegine ktore museli ist az na umele oplodnenie aby sa podarilo ale aby som niekoho odcuzdovala zato ze chce ist na potrat mi pride totalna kravina asi vie preco to roby a urcite stvorkolka a pes su neni hlavny dvovod

elizabet173
15. máj 2022

@060106 no očakávať, že jej tu budú tlieskať by bolo asi odvážne. Keď sa už rozhodla tak, ako sa rozhodla, na čo potrebuje o tom zakladať ďalšiu tému? https://www.modrykonik.sk/forum/som-iny-clovek/mam-5-mesacne-dieta-a-som-znovu-tehotna-rozmyslam-nad-potratom/?page=2&scrollto=first

060106
15. máj 2022

@vanda323 ano su citlive ale nie boh ale kazdy clovek rozhoduje sam zaseba a ci je to dobre alebo zle rozhodnutie musi vediet kazdy sam a kazdy robime chyby a ked je boh taky vsemocny tak ti odpusti aj zle rozhodnutia

any_soj
15. máj 2022

@diamond007 to nie je ona, tá má dieťa 3r. Táto pani má 5 mesačné, mala neanonymnu tému pred pár dňami.
@basska_b

vanda323
15. máj 2022

@060106 Vieš ja sa stebou nechcem naťahovať...otom či jej to Boh odpustí alebo nie to ja neviem....ale jedno viem ak teda autorka je veriaca a niečo o Bohu už počula a vie že je rozdiel spáchať vedomý hriech , čo teda toto vedomý hriech je....
Ale aj autorke som písala že človek má slobodnú vôľu rozhodnúť sa ...ja som len napísala svoj názor keďže je to diskusné fórum každá jedna žena ktorá sa zapojí má právo vyjadriť svoj názor

060106
15. máj 2022

@elizabet173 jasne ze nebudu mysim ze to ani necakala ale mozno cakala len trochu pochopenia

060106
15. máj 2022

@vanda323 to mas pravdu ze kazda sa moze vyjadrit ja som ties neni za potrat aj ked to tak mozno vyzera ale myslim ze kazdy ma slobodnu volbu a mozno sa len chela vyrozpravat lebo nema komu a mozno chcela aby sa ju niekto snazil presvecit nech to neroby a co nasla? Len kritiku a osocovanie

natalinka25
15. máj 2022

Nechoď. Mať dve deti je super. 👍 Jasne že to zvládneš aj sama. 💪

any_soj
15. máj 2022

@denisa9724 mrzí ma, že máš podporu rodiny pre potrat a nie pre život tvojho dieťaťa. Ak by si potrebovala pomoc (kľudne aj dlhodobú finančnú napríklad na pravidelnú opatrovateľku) stačí napísať, môžeš aj sem správou - https://m.facebook.com/anna.rohacekova
Tvoja dcéra potrebuje hlavne živú a zdravú mamu. Depresívna žena, ktorej bude do plaču vždy keď uvidí malé dieťa (vďaka postabortivnemu syndromu) asi nie je to naj pre ňu.
Kamoška, ktorá čakala druhé dieťa s tyranom po pár mesiacoch od pôrodu, nakoniec na potrat nešla, hoci chcela. Od chlapa odišla a po 20 rokoch teraz hovorí, že nič lepšie ako ten druhý syn sa jej nemohlo vtedy stať. Dalo jej to silu riešiť veci a okrem toho sú úžasní parťáci.

elizabet173
15. máj 2022

@060106 možno, ale ak ho nenašla v prvej téme, skutočne možno brať za provokáciu túto druhú. Už sa tu objavil aj príspevok, že je troll, ale nemyslím si to

xena0
15. máj 2022

Tiež nerozumiem význam založenia tejto diskusie

karhu
15. máj 2022

tak to sa potom rovno i rozved, ak ti nepomaha..ci nepomahajuci chlap s jednym dietatom je ok a nepomahajuci s dvomi uz nie?
namiesto toho aby si si dala chlapa do poriadku, sa mu "pomstis" potratom z trucu..tak naco spolu spite? ci kazde dalsie tehotenstvo poriesis interupciou?

sandra163
15. máj 2022

@denisa9724 nebolo by lepšie zbaviť sa radšej manžela a podporu rodiny využiť na to, aby ti pomohli s 2 deťmi? Príde mi hrozne nefér voči bábätku, ktoré čakáš a za nič nemôže, že ho vymeníš za niekoho, s kým možno ani nezostarneš, za niekoho, kto ti môže byť oporou, spriaznenou dušou, skrátka tvoj život obohatí vo všetkých smeroch. Pánboh vie čo robí, a každému naloží len toľko, koľko unesie. Ak ti verí ON, musíš si veriť aj ty.

060106
15. máj 2022

Ak autorka myslela tuto temu vazne mala by sa k tomu vyjadriť aj ona ale ak nie tak dala iba dalšiu temu na diskusiu lebo vedela ze sa zeny chytia

vanda323
15. máj 2022

@060106 Ja ťa chápem....ja sem na MK tiež dosť často prispievam, pretože prechádzam zlým obdobím...no MK je sociálna sieť ...tak nejak musí autorka rátať aj stým že tu nenájde len milé slová vieš,....hoci boli by fajn keby našla...
A hlavne keby na ten potrat nešla

h2o2
15. máj 2022

@denisa9724 A načo o tom musíme vedieť? Len preto že Ti muž nepomáha ideš na potrat...choré...

lija22
15. máj 2022

zvaz sterilizaciu a budes mat "pokoj"

loliki
15. máj 2022

@denisa9724 Ty máš akú rodinu, že ťa v tomto podporujú? To čo je za rodinu? Pomáhať nie, ale podporiť potrat áno. Klobúk dolu pred rómskymi rodinami, kde sa podporujú, aby deti spolu vychovali. Nemajú problém mať aj 5 detí. Zamysli sa nad sebou, kým je čas. Zajtra možno prídeš na iné myšlienky.

dagmarovita
15. máj 2022

nechoď, niekoho co nemozu mať deti a chcú spraviš veľmi sťastných a Tvoje dieta bude u nich stastné a spokojné. Vsak to dieta je jedinečné, taky clovek uz nikdy nebude a má už svoj výzor, vsetko ako clovek, len je malinkatá a cíti, ver, ze na nu cakajú rodicia, ludia, ktorí ju budu milovat. A ty nebudeš mať traumu z potratu.

alexandra2010
16. máj 2022

hlavne to oznam manzelovi tiez.A ked mu to bude jedno, zamysli sa nad Vami.

123andy123
16. máj 2022

Si dospela, svojpravna, rob si co chces. Nam to tu oznamovat nemusis. Len nech ti tam aj podviazu vajecniky, ked uz tam budes. Zbytocne sa budete trapit. Deti su plne detske domovy.

domi995
16. máj 2022

@123andy123 novorodenci nie sú v detských domovoch.. sú tam najmä deti, ktoré boli zobrane rodičom už keď mali niekoľko rokov (keď rodičia nezvládali starostlivosť, pili alebo deti nechodili do školy) ...novorodenci "idú ako teplé rožky" .. stačí si aj tu prečítať nejakú diskusiu tých, čo čakajú v rade na adopciu 🙂

alenamihal
16. máj 2022

A hned sa objednaj aj na psychiatriu !!!Lebo ist na potrat ,lebo chlap ti nepomaha je totalne ubohe !!!!! Chrante sa obidvaja,ked nechcete ma dalsie deti !!!! Myslis,ze potrat je ako chripka?!?! Prelezis a ides dalej ?! PRD !!! Bude ta hryzt svedomie ,ked dospejes do normalneho veku !!!!!!!!!! Ja som bola na potrate ,ale kvoli zdravotnym problemom plodu a ver ,ze je to bolo tazke,ale ja som nemala na vyber ,ale ty mas !!!!! Brrrrrr ,ja by take zeny zasadrovala zo spodu !!!!!

123andy123
16. máj 2022

@domi995 aha, tak potom nech ho dá na adopciu ako tu baby písali. Keď to nezvláda ona zvládne to iná.