Priateľ mi zakazuje epidurál: Ako to zvládnuť?
S priateľom sme sa rozprávali a prišla nejak téma na pôrod, deti a tak. Bol veľmi zhrozený z toho, že plánujem epidurál a povedal, že on to nedovolí. Že videl videa ako sa to pichá a že určite si nebudem dávať nejaké umrtvovadlo k mieche, lebo keď sa to nepodarí, tak zostanem ochrnutá. A ide si stále svoje, nechce pochopiť, že aj keby sa na mihalnice postavil tak do toho nemá čo hovoriť. Snažila som sa mu vysvetliť, že keby náhodou došlo k sekcii tak sa dáva tiež podobný typ anestezy alebo idem rovno do celkovej, čo tiež nie je bez rizík. Na to mi povedal, že dúfa, že nechcem rodiť sekciou. Že to si môžem rovno dieťa adoptovať, keď nechcem pre to nič obetovať a že som citlivka, lebo nevydržím trošku bolesti. Dosť sa ma to dotklo, hlavne som to od neho vôbec nečakala. On je inak celkom sčítaný, progresívny, nechápem kde sa stala chyba 😅 je možné, že mu tieto rozumy dal do hlavy niekto iný, možno kolegovia, čo už maju deti alebo už aj vnúčatá…. Proste keď to zvládli iné, musim aj ja. Prosim vás je možné, že by pri pôrode mal nejaké pravo zasiahnuť, pokiaľ by som si vyžiadala epidurál? Ja už normálne premýšľam, že ho tam ani nechcem, ale voči nemu mi to nepríde fér.
Taka hrdinka som bola aj ja. Prirodzene, bez epiduralu. Prezili miliardy zien bez toho, prezijem aj ja. Priroda vie co robi. Bla bla bla😂😂
A potom prisli kontakcie....... Zvysok si domyslite. Na taku bolest som nebola pripravene,okrem toho sa mi neskutocne skomplikoval porod, takze som bola stastna, ze epi mam.
Skus priatelovi 20x buchnut po vajciach tlcikom na maso a spytaj sa ho, ci sa to dalo vydrzat, co ti povie. Nechapem jeho reakcii.
@stanulienkat po takej skúške by sa už asi pôrodu báť nemusela 😂
Tak toto nemoze byt realne 😀 taky chlap s tymto nazor by si dlho nepozil 😀
Stačí ak dieťa bude len od manžela, tak priateľ zbytočne rieši pôrod.
Este by ma zaujimalo ze ako si pan predstavuje ten cisarak. Ze ti na brusku rozopnu zips, vyberu babo a zazipsuju a hotovo, si v stave ako pred porodom? Rozrezat brucho skrz na skrz cez x vrstiev tkaniva neni ako porezat sa nozom na prste. Je to ovela horsie na zotavovanie ako prirodzeny porod cez otvor na to urceny…
To je mozno prva, mozno nie prva “red flag” od tvojho chlapa. Lebo ked teraz tvrdi toto, potom ked sa narodi dieta a budes mat bolesti povie ti nebud padavka, aj ine vydrzali. Ked budes milionkrat v noci hore povie ti, ze si zena mas sa postarat, netazuj sa. Ked budes chora, zas nemas byt padavka a o dieta sa postarat sama ako sa ine postarali. Aby nezacal byt taky premudrely, ze ved musis vydrzat trocha bolesti a nebude ti chciet kvoli tomu pomahat. Takze premysli si dobre ci toto ma byt chlap s ktorym mas zdielat aj velmi tazke chvile a ci ta v nich podrzi (nielen porod).
A druha rada skusenej zenskej (mna), 😁 deti si nerob s partnerom, ale len s manzelom. Nech ti bude hovorit kto chce co chce, ak s tebou chce mat muz dieta, ale nechce ta za zenu, je to naozaj dovod na to, aby si s nim deti nemala. A nie ze take, ze ved potom sa vezmeme. Ak budes chciet vediet preco napisem, ale snad uz v dnesnej dobe vsetci vedia ake su vyhody a aspon nejake zaruky mamzelskeho zitia s detmi, verzus nemanzelskeho…
Vies co autorka to je tu bezna kultura. Hned s proste rozviest rozist. Reci ja by som s takym chujom nebola a uz by nebol mojim muzom. Ono sa to lahko povie, ale v realite to tak nejde. A neverim ani tym frajerkam ze by toho boli schopne. V kazdom vztahu su nejake temy kde sa nazory rozchadzaju. To vsak nerobi z ani jedneho automaticky debila. Podla mna tiez trepol pekne sprostosti ale niekedy jednym uchom dnu a druhym von.
@liv1 👏👏👏
Tak sa zdržim čo by som o ňom napísala😜koľko žien ochrnulo pri EPI naozaj nemusí strkať nos do všetkého ty budeš rodiť...on nech je zhrozený z čoho chce...bez EPI by som rodiť nešla.Asi si naozaj pôrod idealizuje nebudem písať všetky rizika a všetko čo sa môže stať od roztrhnutia a šitia až po zadok, problémy s mocovým mechurom atď...cez zápaly prsníkov, zlé sa hojacie rany a totálne psychické a fyzické dno.Kamaratkina dcéra mala všetko naštudované pôrodný plán EPI atď....dieťa nepostupovalo pôrod vyvolávali nakoniec išla vakuumextraktorom malý má neurologické problémy, jej sa zlé hojila jazva museli ju znova čistiť, šiť zápal prsníka muž musel zostať doma, malý reflux,kolíky az sa zrútila musela prestať kojit nasadené lieky od psychiatra a riešia veci o akých sa im nesnívalo akú má traumu z pôrodu a materstvo si už 3 m neužíva, lebo ledva chodí a so synom po rehabilitaciach, kardiológ medzi to ona na terapie.A on jej povie, že si myslel, že to bude zvládať lepšie:(
Ty sa rozhodni sama
Čiže tvoj partner bez vagíny, maternice, základného povedomia o biológii či nedajbože medicínskeho vzdelania sa ti ide montovať do toho, či si ty pri tvojom pôrode do tvojho tela dáš epidurál, nedajbože podstúpiš sekciu 😄🧐 kde ženy chodite na týchto chlapov? Ešte by som pre pobavenie s ním prebrala témy ako hysterektomia, sterilizácia, asistovaná reprodukcia a podobne. Daj vedieť nejaké ďalšie posolstvá od neho na pobavenie, vopred ďakujem 😄
Podľa mňa fejk téma, neverím že takýto kkt existuje
@lucky_k svadbu mame naplánovanú na budúci rok, vo februári, veď tu zase nemusíte konštruovať nejaké príbehy, ako si ma nechce zobrať a neviem čo.
A toto bude chlap čo pri viróze leží v posteli a umiera.Dost by ma zaskočil jeho názor.A hlavne neplánujte počet detí, názory na vychoveatď ..pokym dieťa nie je sú to všetko fabulacie, aby si nebola potom prekvapená.Nic horšie ako pre motivovaný chlap čo niečo vyčíta z webu a od múdrych kolegov
to nemusíme, pravda, ja len či aj on je ochotný niečo obetovať, keď teba núti do pôrodu bez EPI...asi by som si začala veľmi všímať jeho názory na manželstvo a rodičovstvo ešte pred svadbou lebo toto mi v poriadku nepríde...
Jaj tak on vlastne nič nevie hlavne že má názor. Nikdy by som si nedovolila kecať do pôrodu žene a to som sama žena.
@liv1 nemyslím si, že by on bol ten typ, čo by ma v tom nechal samú. Fakt si to nemyslím, ono kvôli jednému debilnemu názoru nemusí byť debil kompletne. Doteraz čo sa týka domácich prác, tak funguje na rovnakej úrovni ako ja, možno aj na lepšej v niektorých ohľadoch.
Autorka, ty vieš aký je v iných veciach a ak vravíš, že toto je "jediné" zle, tak sa s ním asi rozchádzat nebudes. Mne zas muž hovoril nech si epi dám, vravel, že vidieť ma trpieť bolo hrozne aj keď to trvalo ais len hodinu/dve. Tvoj muž zas na teba pozera z toho ohľadu, aby si neochrnula aj keď epi je úplne bežná pri pôrode.
Ale hej, mohol to inak podať, ne ze nech nie si citlivka🤦♀️ ja by som mu na to len povedala, že rodiť budeš ty nie on. A ak ti ma hocičo pomôcť k lepšiemu pôrodu, tak to chceš. Bodka.
Ja som epi nepotrebovala, pôrod išiel rýchlo a skutočne to bolelo fakt len hodinu a pol asi, ale keby mam dlhý pôrod dávam si epi určite.
Taknto je strasny idiot.Nieco mi hovori ze podla neho ani ziadna covid pandemia nebola.
@lucky_k už som tuším písala, že názory na ostatne otázky ohľadom budúcnosti mame totožné, nebola by som človekom, ktorý ma kompletne odlisnu predstavu o živote. Ja chápem, že ono sa to pri niektorých téma čo tu vznikajú môže zdať ako že som si narazila prvého debila čo sa na mňa pekne pozrel a neriešim už ďalej, lebo to predsa bude dobreee. Ale fakt nie každá žena premýšľa týmto spôsobom. Ja som mala o živote jasno už dávno a vlastne ešte pred tým ako sme sa dali dokopy tak sme sa o veľa veciach rozprávali a zhodnocovali, či ten vzťah vôbec ma zmysel aby sme náhodou nestrácali čas s nesprávnym človekom. Láska je jedna vec, ale treba premýšľam hlavou nie pi*ou
@maminkadeticiek to nieeee😂😂😂😂😂😂😂😂 to fakt take ťažké pochopiť, že je normálny človek len v jednej veci prišiel na neho mentálny odchod?
Autorka uz lutujes ze si sem napisala? To je zlet co?
Mentalny odchod je trefny vyraz 😁👍
No super, tak nakoniec mladému chýbajú základné znalosti, ale ide mudrovať do toho, v čom sa absolútne nevyzná. To je teraz moderné, ako som si všimla: kecať do niečoho, o čom nemá ani páru. 🤦♀️
ak je to tak, ako píšeš, tak chalanisko len trepol blbosť lebo videl video, .. snáď by bolo vhodné mu vysvetliť o čo ide, ako často a kvôli čomu sa to robí a snáď i predostrieť štatistiku bezpečnosti a je vybavené, do budúcna nech si veci skôr aj naštuduje ako zavrhne 🙂 🙂
@really8 čakala som, že mi budú radiť rozchod, ale že to bude skoro jednohlasne som nečakala 🤣 ale keď sa na to tak spätne pozriem, tak si väčšina k tomu domyslela, že si ma nechce zobrať, že nič nerobi a vnima ženy len ako domáci spotrebič a inkubátor, dokonca, že je to dezolát čo neverí na covid 😂😂 ani sa nedivím že to radili, keď mali takého halucinácie
Vieš, to nie je len o tom pôrode, ktorý si máš vytrpiet. Potom bozechran sa postazuj, že si vyčerpaná, unavená. Keď budeš bdiet niekoľko noci, len ho skus poprosiť o pomoc... nedajbože aby vstal v noci k placucemu dietatu. A ak nebudeš stíhať byť dokonalou ženou ktorá má byť krásna upravená, má mať napecene navarene, upratané, dieťa tip top.... akú reakciu budeš potom čakať od neho?
To jeho poníženie všetkých žien ktoré mali epidural je neospravedlnitelne.
A ak sa niečo skomplikuje a skončíš na cisárskom? Budeš v jeho očiach chudera, neschopná chudera ktorá nezvládla priviesť na svet dieťa prirodzene?
Snáď je aspoň chlap ako má byť a ty nemusíš pri nom už nikdy v živote ísť do práce lebo zarobi ako , pravý chlap" ....
V diskusiách sa snažím byť slušná a nenadávať, ale toto je obyčajný kkt
@lucky_k on je na tu temu akýsi úzkostlivý, keby v SPC napíšu, že stotina promile mala trvale následky tak pre neho je to dôvod prečo nie, lebo načo zbytočne riziko
Autorka, toto mi chlap povie, tak jeden z nas skonci na pitevni a druha v CPZ.

@palicka ale aké obmedzovanie? Aké kompromisy? On ma nijak neobmedzí…. Veď by skúsil, by to bola posledná vec čo urobi