icon

Rodičia ma nútia ísť na potrat

krempla100
29. sep 2020

Ahoj nie nerobím si srandu po predu prosím nepíšte mi to ako som blbá a podobne veci chcem naozaj len radu alebo pomoc, ( pre tie ktoré si myslia nie finančnú to by som si nedovolila ) chcem len nejako pomôcť, poprípade poradiť. Áno som mladá pokazila som si život mam 19 priateľ je rovnako starý sme spolu dva roky, a otehotnela som neplánovane bohužiaľ cez ochranu. Moji rodičia to neprijali veľmi dobre ale nejdem ich osočovať majú právo byt nahnevaný, ide o to že ma psychicky a nátlakovo nútia ísť na potrat.. mama už aj tuším volala s jej lekárkou aby jej niečo vybavila vraj ide o nejakú špeciálnu kliniku a drahú, ale o to nejde. Ja na potrat zubami nechtami ísť nechcem som inteligentná a nikdy som nemala nejaké sklony robiť blbosti, nejsom ani problémové dieťa. Ale som z toho strašne zle dokonca mam samovražedné sklony momentálne, povedala som ako najväčší psychopat priateľovi že keď ma tam prinútia natlakovo ísť tak to somnou nebude dobre.. Priateľ sa k tomu stavia zodpovedne chce ísť brigádovať povedal že keby sa narodí dieťa tak do roka by sme sa zobrali že aj keby je ta svadba na úrade prace, jeho rodičia sú super dokonca nám jeho mama povedala že je to naše rozhodnutie že mame si to vybaviť v škole, že ja si mam povybavovat doktorov a že môžeme byt u nich( sú z iného kraja ako ja). Ale je tu zase to ale ... moji rodičia su tak násilný že jeho mame sa vyhrážali a jeho maminka to neuniesla je slabá povaha tak som musela ísť od nich domov( kde mi to robia najťažšie na svete). Študujem a mam brigádu kde môžem pracovať aj doma s počítačom nakoľko mam odbor administratíva čo je dosť výhoda aj keby si dam štúdium individuálne. Chcem strašne bojovať s mojimi rodičmi aby som mohla mat bábätko urobím asi teraz aj nemožné, to čo momentálne prežívam je to najťažšie v živote, keby dnes není pri mne priateľ tak od toho všetkého chytím epilepsiu(mam ju diagnostikovanú od malička) take myšlienky mam že by som skočila pod vlak a pod.. prosím neodcudzujte ma je to strašná psychika, nikdy som toto nezažila. Ale chcem poradiť/ pomôcť s tým že ako to mam teraz vyriešiť keď sa jeho maminka teraz aj boji aby som tam isla ona ma strach z rodičov ja ju chápem, len musíme odísť ina možnosť neni chcem sa opýtať že ako by ste to vy riešili ? Za váš čas a odpovede ďakujem.

Strana
z3
extempore
30. sep 2020

@zuzinapipina pani, ktorá ma uráža sa podla vas sprava ľudsky? Ja som na zaçiatku napisala svoj nazor - sice s dávkou irónie, ale slušne. Preto, že mám názor, že potrat je v takychto prípadoch jedno z riešení ešte nie som neľudská. Pekny deň želám.

lia_nka
30. sep 2020

@extempore a čo čakáš že ty napíšeš takýto názor hnusný fuj keby to napíšeš ľudsky a ja mam byt k tebe ľudská ? Ty si ani tu ľudskosť nezasluzis v každej jednej diskusii píšeš takéto hnusne veci.. nerob iným to čo nechces aby robili tebe áno ? Tak nabudúce ta poprosím nepíš takéto veci a keď ich už píšeš tak sa krot lebo si ako pes ktorého vypustia z reťaze a potom ja a ostatne ženy budeme na teba ľudské ☺️

ndrag
30. sep 2020

@krempla100 a dnes nam tu das aky novy pribeh? Z akeho prostredia bude nasa mlada, nevinna dievcina, ktoru okolie nuti ist na potrat? Chipsy mam nakupene ;).

zuzinapipina
Moderátor
30. sep 2020

@krempla100 mila autorka tejto témy, tvojej situácie je mi veľmi ľúto, ak sa nato citis aj sama, tak určite zabojuj, skus zavolat na tu linku pomoci, ktorú ti sem dievcata dávali, tam ti urcite viac poradia co ako robiť, pripadne kam ísť.
No a v prípade, ak si náhodou už nejakú takuto tému založila, tak prosím uz ďalšie nezakladaj( píšem iba v "prípade") šetri,, čisté stránky"aj pre ďalšie ženy,ktoré potrebujú pomoc. Prajem pekný deň a verím, ze to všetko zvládneš a situácia sa čoskoro vyrieši 😉

tinatitti
30. sep 2020

@extempore predstav si, že sa tak dá otehotnieť! Ja som brala antikoncepčné tabletky a aj tak sa stalo. Síce už mám 40 a nie 19. A predstav si, tiež som inteligentná a aj zodpovedná. Sa preber a nesud druhých, pokým nechodíš v ich topánkach. Alebo pokým nenesies za nich zodpovednosť a neplatís ich účty. Autorka chcela poradiť (ostatne ako každý, kto tu založí nejakú tému), nepotrebuje počuť výčitky, zosmiešňovanie či urážky. Aj keby tu rovnakých tém mala 10. Takže teba aj ostatné diskutujúce poprosím, buďme k sebe slušní, empatickí. Ďakujem. Autorke len toľko, máš vek aj rozum na to, aby si dokázala niesť zodpovednosť sama. Vecičky ti môžem tiež nejaké poslať a isto ti radi aj iné maminky pomôžu. Neboj sa. Je to tvoje dieťatko, za to sa oplatí bojovať. Viem o čom hovorím. Mňa to stálo môj vzťah s mamou. Ale každý deň ďakujem, že som našla odvahu a dcérku mam nádhernú, šikovnú... za nič na svete by som si ju nedala.

111kiki11155
30. sep 2020

Tak ja som tiež neplánovane otehotnela ako 18 ročná mamina sa držala potratu ukázala som jej snímok nakoľko som už bola v 11 týždni a len mi povedala nech to oznamim priateľovi ako sa k tomu postaví ale priateľ je odo mňa o 5 rokov starší a teraz máme 2 zdravé deti a ničoho neľutujem školu som si dokončila už s malinkým 😊podľa mňa sú teraz rodičia nahnevaní chceli pre teba niečo iné ale neboj to im nevydrží večne max. rok a potom už príjmu vnúča....vždy je to tvoje rozhodnutie a oni nebudú toho drobčeka vychovávať... si už dospelá ak by sa dal nejaký podnájom nájsť

rora
30. sep 2020

Je vela dievcat co su uz v 19rokoch vydate a ziju rodinnym zivotom. Pokial sa vsak tvoji rodicia chovaju takto utocne,manipulacne az nasilne, odisla by som od nich. Pretoze to bude este vacsie peklo pocas tehotenstva a aj ked sa narodi dieta. A v zaujme jeho zdraveho vyvoja by som sa im urcite vyhla. Pokial sa budu vyhrazat priatelovej mame, povedzte im, ze zavolate nabuduce policiu. Nediskutuj s nimi, oznam narovinu ze si dieta nechavas, ze je to tvoja rodina ktora prave vznika a ked nemaju o vnuca zaujem, nemusia ho nikdy vidiet, strkat nasilu im ho nebudes.

zuzinapipina
Moderátor
30. sep 2020

@extempore
@lia_nka
Pre pána Jána dievcata koľko máte rokov? To naozaj sa musíte urážať? Mate obidve iny názor nato, ale obe sa môžete správať ľudsky a neurazat.

@extempore to ze by si ty dala svoju dcéru na potrat je uz tvoja vec, bavili sme sa o tom v jednej diskusii. A npisem to znovu, empatickost- ak chves napísať svoj nazor, skus to empatickejsie, napis pripadne pre a proti, co si myslis, ale! Ľudsky,!

@lia_nka aj ty by si sa mohla správať trosku ľudsky, chápem ze sa ti jej pohlad na vec nepáči, ale priať človeku niečo zlé, len preto, ze mas iny nazor na vec a sa ta to dotko, je podla mňa uz cez... Aj tvoj nazor sa dá napísať ludsky, stačí sa len nedať názormi vyprovokovať. Toť vše

Dievčatá prajem vam krásny deň, je jeseň, krásne obdobie, urcite mate aj lepšiu robotu, ako sa urážať 😘😘😘

wikiwiki
30. sep 2020

No v prvom rade sa tu netreba urážať to ako fakt nikomu nepomôže. Tebe by som poradila ak máš možnosť, tak sa osamostatni a možno to zvládnete ak budete chcieť. Človek ťa podľa mňa môže len podporiť

jarmila2010
30. sep 2020

@simca06022011 par detailov zmenila ,ale inak je to to iste..myslim,ze je to ta ista..a myslim si,ze to ,ani nie je realny problem...

simca06022011
30. sep 2020

@jarmila2010 môže byt ale nemusí 😂 neviem co by z toho mala

acrobaleno
30. sep 2020

@simca06022011 to čo všetci internetoví trolkovia.

jarmila2010
30. sep 2020

@simca06022011 uz tu bola taka,co priznala,ze aj s muzom vyvolavali pod falosnymi nickmi rozne rozporuplne diskusie a sa na tom doma bavili

simca06022011
30. sep 2020

🤦‍♀️ No tak je to tu také psycho posledné dni. Same neplánovane tehotenstvi atď 😂 a ešte len to príde. Ráno na mňa fb vyhodil správu ako sa nehlasovalo za zmenu zákona 😁

jarmila2010
30. sep 2020

@simca06022011 ano 4x 😀 a pevne verim,ze im to vobec nevyjde...

miskaradko
30. sep 2020

@krempla100 nikdy sa nevzdaj svojho babatka...aj keby bolo velmi tazko. Budes to lutovat cely zivot. Rodicia to pochopia len potrebuju cas. Ak musis,odid. Ale nikdy nepristup na zabitie nevinneho cloveka. Drzim palce✊

any_soj
30. sep 2020

Ahoj 🙂 v prvom rade - si veľmi statočná a ja ti ďakujem za tvoju snahu bojovať za svoje dieťa, za tvoje svedectvo. Určite si to zaslúži! Alexis poradňa, ako ti radili, je skvelé miesto kde začať. Psychický nátlak nie je jednoduché ustáť a zvlášť v takejto krehkej chvíli a od blízkych. Nie je to o tom, že by si bola slaboch. Nie sme stroje a je normálne, že to, čo hovoria, nedokážeš len tak pustiť druhým uchom von. Síce v iných situáciách, ale sama som zažívala psychicky nátlak a vydieranie doma v tvojom veku. Chcem ti povedať, že z toho čo píšeš som presvedčená o jednom - ty to zvládneš! Mimochodom - pôrod je nádherný dar! A to píšem ako žena, ktorá v júli rodila prvý krát a Sára zomrela chvíľu pred pôrodom. Napriek tomu to bolo pre mňa a manžela neskutočne vzácne. Ak by si sa aj z nejakého dôvodu nestarala neskôr o svoje dieťa, darovať mu život je to najviac, čo môžeš urobiť! Sami máme v pestúnskej starostlivosti už rok chlapčeka a sme neskutočne vďační jeho rodičom, že mu dali život. My sme dostali dieťa rýchlo, lebo sme boli ochotní aj prijať dieťa, ktorého sa rodičia nezriekli (pestúnskej starostlivosti). Ale na adopciu sa čaká roky a deti z pôrodnice, keď sa ich rodičia zrieknu, idú rovno do milujúcej náhradnej rodiny. Ako mi aj potvrdila psychologička - podporovať život dieťaťa v tebe, kým sa dá, a darovať mu oddelením od seba vlastnú viditeľnú podobu je to najviac, čo od teba potrebuje. Neskôr sa už môže postarať niekto iný ak treba, ale teraz si to ty, jeho mama, ktorú potrebuje ako to jediné na svete... Ak by som ti akokoľvek mohla pomôcť, ozvi sa... 0903888947

dada0902
30. sep 2020

Veru mas to tazke isto je to vsetko.len na tebe ty mas babo v brusku nie tvoji rodicia tak ta nemozu prinutit ist na potrat ked je to prvorade len tvoje rozhodnutie nech sa hnevaju kolko chcu opytaj sa mami ci by si teba dala vziat ked ta cakala keby jej to jej rodicia prikazu nech sa vciti do tvojej situacie isto to vsetko dobre dopadne keby niesu tak drahe podnajmi a tvoj priatel robi hned ti dam.radu chojte byvat prec len kedze studujete je to o inom raz si vasi uvedomia co ti tymto sposobuju dost ich nechapem kedze si aj sikovna chces si skolu dokoncit mali by ta len podporit je to smutne

ivka21
30. sep 2020

ja som mala sice vyse 30 ale prežívala som to iste nasi silný katolíci, tak som to tehotenstvo tajila dokedy sa dalo. a ano aj priatel chcel aby som isla na potrat no ja som si šla za svojim. dietatko som si napriek problemom či už už zdravotným aj v rodine nechala. a je to to najkrajšie rozhodnutie v mojom živote. aj ked ťažke. doteraz mi naši nadavaju do prespatych a aj horšie ale kašlem na to. to dieta mi za to stojí. a ak to tak cítiš dieta si nechaj nemôžu ta rodičia do ničoho nutit a chod ku buducej svokre isto ti pomôže a ked sa dietatko narodí isto aj vaši ho budu inak brať. pozistuj si na čo všetko maš narok na uradoch a neboj všetko zvládneš

miadi
30. sep 2020

@simca06022011 aj mne to smrdi trollkovinou. Co z toho maju? Casto x tema potratu je na mk umelo vytvorena ( asi prieskum verejnej mienky) vselijaki con artists tu boli aby z ludi vytahali financnu pomoc aj ked v uvode pise ze nechce ziadnu pomoc. .kanoska tu raz robila zbierku okolo 2000e zohnala pre matku co mala “chore” dieta ktore chore nebolo tusim ani dieta Nebolo..potom ju odhalili ako podvodnicku znamu firmu. ( mne to hnet nesedelo lebo opisovala taku liecbu co je bezne hradena vszp) V skupine baba porodila v 23tt a vse bolo ok ( ani teho nebola)

nela6
30. sep 2020

@krempla100 dufam, ze moje deti budu ako ty, a ked im to ujde, nikdy nepojdu riesit intrrupciu bez nejakeho zavazneho zdravotneho dovodu... ked sa uz stalo, vsetko sa zvladne, drzim prsty, bojuj za to, co chces ty

punka24
30. sep 2020

@krempla100 mala som tiež 19 keď som otehotnela... aj som študovala to čo ty... partner tiež bol v maturitnom ročníku ako aj ja... a teraz sme zasnubeni, máme ročného synčeka a nikdy by som nemenila... ja som mala len tú výhodu že rodina podržala podporila a pomohla... donútiť ťa nemôžu, partner sa k tomu postavil ako chlap... ak chceš si dieťatko nechať tak ich nepočúvaj... ak ti robia zo života peklo tak sa odstrihni lebo ak ťa majú deptať a vyhrážať sa tebe partnerovi a aj jeho rodine tak to bude len na škodu... aby si od toho stresu aj sama nepotratila lebo to sa dá... mať dieťa - to je dar... to je láska na celý život ale aj zodpovednosť na celý život... dieťa vás môže ešte viac posilniť, môže vás toľkému naučiť... vašim povedz s kamennou tvárou a bez emócií že to nie ty si ich sklamala, ale že ich reakciou sklamali oni teba... že rodina by mala byť na prvom mieste a teraz ťa oni tvoji rodičia stavajú do pozície kedy máš opačný pocit, ba čo viac, bránia ti mať vlastnú rodinu a tú milovať... s partnerom ste spolu, on to prijal a podporuje ťa... obaja sa snažíte... veď po škole on nastúpi do práce, ty budeš mať rodičak, dočasne budete bývať u neho keď to jeho rodičom neprekáža... ak vaši nezmenia postoj tak si ch zablokuj aj partner a jeho rodina... čo ti môžu...?? Dospelá si nemajú ako ťa prinútiť... ani políciu na teba nemôžu zavolať ak pôjdeš preč - iba čo by ich vysmiali... a ešte jedno... niekedy sa rodičia zmenia keď sa dieťa narodí... začnú to akceptovať a dokonca sa aj budú tešiť na vnúča... ale nie všetci sú takí dakto sa nezmení nikdy... ja ti len poviem to že to za to stojí... aj keď ja som tú podporu rodiny mala, viem sa vcítiť do tvojej situácie... stoj si za svojím rozhodnutím... je to tvoje telo, tvoj život, tvoja voľba... ver mi... život si si nezkazila... nie je to síce vždy ľahké, ale je to krásne... toľko radosti a lásky že to prevýši všetky uplakane noci a prekakane plienky... viem o čom hovorím... mať dobrého milujúceho muža ktorý pri tebe stojí a spolu vychovávať dieťa ktoré nadovšetko milujete... to je jednoducho to najlepšie čo sa mohlo v mojom zivote stať a verím že ak sa zastaneš seba partnera a vášho dietatka, tak to budeš cítiť rovnako.. držím palce v zivote a prajem veľa šťastia...

paja003
30. sep 2020

Neviem, no aj mne to začína zaváňať len nejakým "prieskumom" a my všetci sme sa na to namotali?! 🤔

cecilia29
30. sep 2020

Urcite poradna Alexis ...pripadne https://www.zachranmezivoty.sk/

nikolalegria
1. okt 2020

Určite sa nedaj, je to tvoj život, tvoje telo, tvoje dieťa, si dospelá a nemusíš sa nikoho pýtať, či môžeš to či ono. Ak stoji priateľ pri tebe, tak to zvladnete 😉

valdovalda
1. okt 2020

Skus si vygooglit poradnu Alexis a napisat im, mozes aj mne ss

tinatitti
2. okt 2020

@krempla100 ako si na tom dnes? Co máš nové?

paja003
7. okt 2020

@krempla100 prosím Ťa, čo máte nové s bábätkom a rodičmi? Odišli ste?

romanelak
12. okt 2020

pozri... ja mam tiež 19 vo februári budem mat 20 a otehotnela som tento rok tiež. Vždy som bola problémové dieťa a dokonca ani škola mi moc nešla. Zmaturovala som, na vysokú som nešla, našla som si prácu hneď po škole, išla som bývať s priateľom do bytu (on má 24)... najskôr som sa zľakla ked sme to zistili, že ako všetci zareagujú a hlavne mojich rodičov lebo ja som ocinkovi dievčatko... ale ked sme to každému povedali neskutočne sa z nás tešili až som tomu neverila 🙂 takze podľa mna si s rodičmi aj s priateľom sadnite k jednému stolu a normalne sa s rodičmi porozprávajte predsalen už ani jeden nemáte 15 rokov ☺️ držím palce nech to dobre dopadne ;) si dospela nikto ta nemôže nútiť ist na potrat

Strana
z3