icon

Rozhodovanie o potrate po nečakanom tehotenstve

2. dec 2023

Ahojte dievcata,mam doma 11 rocneho a 7 mesacneho..bohuzial,neplanovane a nechcenne som otehotnela a zistila som to skoro v 8tt..o 10 dni mam naplanovanu inerupciu v nemocnici 😔😭 manzel ma 57 rokov a o dalsom babatku nechce ani pocut,nevie si predstavit ako by sme to zvladli po vsetkych strankach..a ma pravdu 😔..lenze mna to strasne boli,neviem ako sa budem citit po tom,ci sa nad to povznesiem..co by ste robili vy na mojom mieste? Ach,taketo riesit pred vianocami 😩

simsalabim
3. dec 2023

@number19 tym mi chces dat najavo, ze ta realita zo slovenskych novin realne neexistuje? Realita je taka, ze najomne byvanie u nas v podstate neexistuje. A ano, zila som v Britanii, kde som poznala ludi, co zili v council houses (mne byvanie platila firma). A v Australii, ked som bola mladucka a o to, ako kto zije, som sa moc nezaujimala. Byvala som u vzdialenej rodiny.

majlo1234
3. dec 2023

Nuz po uvazeni vsetkych pre a proti by som uz nesla do dalsieho dietata. Partner uz ma svoje roky a mate jedno male babo, ty mas este starsie dieta. Ale po potrate by som muza prinutila ist na vazektomiu. A budete mat klud. Ja sama to planujem navrhnut svojmu muzovi😃

zltalienka
3. dec 2023

Autorka: Ty radu nepotrebuješ, veď si rozhodnutá. Zo začiatku som Ťa ľutovala, lebo si situáciu opísala tak, že chlap ťa núti ísť na potrat a hlavný dôvod sú financie, lebo máte malé bývanie a malé auto, chlap slabo zarába, je starší a bývate v oblasti kde je nedostatok práce.
Teraz vysvitlo to, že Ty potrat chceš sama a dôvodom nie sú financie a ani tlak od otca dieťaťa, takže Ťa nemám dôvod ľutovať.
Je to Tvoj život, Tvoje rozhodnutie, ktoré ja nemám dosah zmeniť. Nikto Ťa nenúti, Ty sama chceš ísť na potrat. Len nám prosím nepíš, že máš srdce a že miluješ svoje nenarodené dieťa rovnako ako tie, ktoré sa už narodili.

anna777115
3. dec 2023

@zltalienka Prepáč, nebolo to myslené pre teba, ale tej prispievateľke, čo to napísala. Chybne, som ťa označila

janage
3. dec 2023

Partner má nejaké svoje deti okrem vášho spoločného? Ci vaše spoločné je jeho jediné dieťa?

autor
3. dec 2023

@zltalienka samozrejme ze to pisem a aj pisat budem,lebo je to tak a ty to nezmenis…vidis ako vsetko prekrucas 🤦🏻‍♀️ zrazu uz nie som chudera s holou ritou a dedom 😀🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ ja som sem nepisala,aby ma tu lutovali! Chcela som vediet nazor,co by robili ine zeny v mojej situacii!! Mame sa dobre,nie sme chudobny ale ani extra bohaty! Mozem povedat,ze pokial moz muz bude pracovat tak ako doteraz,tak nas uzivi a ja do roboty ani nemusim…lenze to je to! Co ak sa nieco prihodi? Ochorie alebo ja? Mam to riskovat?? To je moj problem! Ale asi si nic nepochopila! Len ma od zaciatku podozrievas a krivdis

autor
3. dec 2023

@janage ma jedneho syna z prveho manzelstva

diaszoky
3. dec 2023

@lenkasarka neotocila. Stojim si za tym!Ja som pisala za seba ko prvorodciku! Kde mi vsetko trebalo lupovat nove. Nemala som podedene veci, hracky, kocik atd.. Ak by ona pracovala mala by vyhodydavky zo statu plus moznost dat dieta do jasli napr a vratit sa do prace. Ale ak nepracuje jasne,ze ma problem uzivit

chvostik1
3. dec 2023

Keď mal 56 a chcela si od neho dieťa, tak ťa vôbec nenapadlo myslieť na to, že čo ak ochorie, umrie on alebo ty? No jasné, možno aj napadlo, ale bolo ti to v danej chvíli jedno lebo si to dieťa potrebovala.... Lebo ja fakt neviem aky radikálny rozdiel je medzi starostlivosťou o novorodenca a 1a pol ročné decko. Prebalujes, chovas, uspavas a staráš sa rovnako. Máš už 11 ročné decko, ktoré ti vie to staršie zabaviť, ale... ten kto nechce hľadá dôvody a ten kto chce sposoby. Už tu prosím viac bludov nesplietaj. @zltalienka ti vypichla len tie veci, ktoré si sem ty sama dala. Od začiatku si vedela, že dieťa nechceš lebo máte malé auto, starého muža, ktorého môže kedykoľvek klepnúť, ty sa už na ďalšie necítiš (prečo? lebo keby sa nedaj bože niečo stalo, tak si s tromi deťmi bez žiadneho príjmu úplne v .....?). Takže čo tu od nás vlastne chces počuť? Čo by sme robili v tvojej situácii? Nesedeli na riti a nenechali sa vydrziavat len aby sme nemuseli náhodou začať pracovať alebo sa vzdelávať, aby sme v zivote neboli odkázané na to nechať si urobiť decko od dobre situovaneho (všetko v porovnani s tým, že ty si tam nikdy plnohodnotne nepracovala a nemáš nič vlastne je dobre situovane) už takmer seniora aby som mala poistku, že mám do plnoletosti spoločného dieťaťa istú strechu nad hlavou keby náhodou niečo!

janage
3. dec 2023

Platí výživné na 1.dieta, ktoré s ním nežije? Koľko má to 1.dieta rokov?

zuzi0911
3. dec 2023

Pred 7 m si rodila.muz nebol o nič mladší...toto tehioenstvo by som prijala ,malé bude mať partaka a muž nech si ide na vazektomiu ....

chvostik1
3. dec 2023

@janage to už bude podľa mňa dospelé, možno približne vo veku samotnej autorky témy.

zltalienka
3. dec 2023

Jasné...ja prekrucam...si písala, že nemáte za čo kúpiť druhé auto....si sa pýtala jednej, či vám kúpi auto? Tak ako to je? Teraz vlastne máš úspory, ako vysvitlo....
Písala si, že Tvoj ex nesúhlasí aby jeho syn chodil k tvojmu súčasnému? Už súhlasí?
Písala si, že sama s deťmi nevyžiješ a potom, že si 5 rokov žila sama s najstarším. Takže vlastne v pohode vyžiješ. A aj keby ste si teraz toto dieťatko, čo je na ceste nechali, tak v pohode vyžiješ, lebo ako sama píšeš, otec dieťaťa má povinnosť sa o neho postarať. A ako píšeš sama, u vás dávajú príspevky pre kde koho keď potrebuje, tak naozaj nechápem aký máš problém si svoje milované dieťa nechať.
Písala, že nemusíš do práce, že budeš doma do 3 rokov dieťaťa...nuž tak by si bola doma o rok dlhšie alebo by išlo najmenšie do jaslí (alebo čo tam "u vás" máte). Veď aj najstarší bol, keďže si 10 rokov robila v bare a najstarší má 11.
Vieš, kto chce.... hľadá spôsoby ako by sa dalo..... ale Ty si rozhodnutá, že ho nechceš.

janage
3. dec 2023

@chvostik1 možno áno, ale pokiaľ by autorka nemala s partnerom ani jedno dieťa, dedíl by v prípade smrti muža všetko syn z prvého vzťahu. Teraz už je zabezpečená dieťaťom, ktoré sa narodilo im spolu.

diaszoky
3. dec 2023

Takze ty si iz bola rozhodnuta davno nezvazovala si ako pise nadpis! Cosi cakala? Kremese?? Chcela si pocut ano chod na potrat to sa spravi o mesiac si nato ani nespomenies! Ak si to tu nasla paci sa. Zabi svoje dietatko, kazdy robi podla svojho vedomia a svedomia. Taka je PraUda.,my ta sudit nebudeme. Od toho je tu niekto iny.

janage
3. dec 2023

Fakt by bol taky problém ísť do práce skôr, alebo napr sa doma starať o nejaké cudzie dieťatko či seniora za určitú fin.odplatu? Nie je taká možnosť? A potom predsa môžeš ísť do práce keď deti už budú obe v škôlke a tým sa zvýši vás príjem.

luccija
3. dec 2023

Ak by si roky nepracovala roky 4,5 h mohla si mať viac našetrené, inú prácu a lepšie by sa Ti rozhodovalo a nemusela by si sa až tak riadiť tým čo povie priateľ...
Ak teda finančne nestradate čo píšeš... dieťa by som si nechala.Ked ho mohol mať pred rokom čo bolo tiež na tvoje naliehanie a vek bol tiež vysoky môže ho mať aj teraz.
Ty ich zatiaľ vypiples a nájdeš si lepšiu prácu a zoberieš aj na seba bremeno financií.V začiatku niekde píšeš, že bývaš tam kde je málo práce to už vieš asi roky nie?píšeš, že ste spolu 5 r....
Už je čas v 35 r porozmýšľať na školou, kurzami či niečím, aby si v 50 tke nemusela robiť barmanku.
Ty sa rozhodni, ale, keď ste prijali dieťa v 56 r neviem prečo nie v 57 r
Tvoj muz ešte môže pracovať x rokov má remeslo v ruke to, či sa mu niečo nestane zdravotne tebe, alebo jemu je tá neistota života.Taku istú máš ako, keď sa rozhodneš pre interupciu psychika, vzťah k nemu...ty si zvaz všetky pre a proti.

mima1608
3. dec 2023

@zltalienka ja sa ti úprimne čudujem, že máš na autorku ešte nervy, keď tu splieta samé nezmysli 😂

sasa1310
3. dec 2023

ako sorry, pri tom 7mesačnom si sa nebála, že čo bude, keď sa niečo stane? Zrazu máte aj financie, tak potom fakt nechápem načo potrat, keď už jedného kojenca doma máte. Na tvojom mieste by som si dieťa nechala a nevidím žiadny dôvod si ho dať vziať.

cecilia29
3. dec 2023

Dieta je Dar ci je prve alebo ôsme. Žiadna generácia pred nami dá nemala tak dobre a nemala štandard ako ma ta naša. Nezabi Vianočný Dar. Rozhodnutie je na tebe a ty budeš niesť následky

simca06022011
3. dec 2023

Autorka mam otázku, nebodaj sa tvojmu mužovi niečo stane, ty nepracujes, nie si zabezpečená.. co s tebou bude ďalších XY rokov? A s deťmi? Popravde ja súhlasím s tvojim mužom. A vydiskutovala by som si to v prvom rade doma s nim.
A pouvazuj.ako zrelá.zena o.antikoncepcii, nech sa už rozhodneš akokoľvek.

autor
3. dec 2023

@simca06022011 dakujem za nazor..nepracujem TERAZ kedze mam male dieta a nemam ho kde dat a muz si to ani nepraje! Jedine ked pojde do skolky,vtedy si chcem najst nieco,aj ked tu na dedine je velmi mala moznost,jedine sezonna letna praca,alebo snad sa vratim do baru,kde som pracovala pred tym..uvidime..co pre vas znamena slovo ,,zabezpecena”? Ze v pripade ,keby pridem o pracu,manzela,tak mam financie do konca zivota aby som zaobstarala svoje deti a mna?? No to nie,nemam,ktora tu zo zien by si to mohla dovolit? Strechu nad hlavou mam aj nejake uspory,lenze to by stacilo len na urcity cas..bez prace to nejde! Lenze potom je to -co ak si nenajdem pracu?? Alebo najdem a nebude mi ten zakladny plat stacit pre mna a 3 deti?? Je to vzdy to : co ak…viete,ked sa rozhodnem akokolvek,budem vzdy zla,pre niekoho vrahyna a pre druheho nezodpovedna matka 🤷🏻‍♀️ takze uz nemam sil a ani cas tu nikomu nic vysvetlovat a pisat,vy ste posledna osoba ktorej odpisujem…antiku brat nemozem,ale urcite pojdem na nejaky iny zakrok,alebo to navrhnem manzelovi,nech sa toto uz viac krat nestane,to by ma uz porazilo! Dakujem a pekny vecer 😌

cecilia29
3. dec 2023

Autorka nikdy nebudeš lutovat keď sa rozhodneš pre život.

autor
3. dec 2023

@cecilia29 kiezby to bolo take lahke a stacilo sa riadit ❤️…lenze potom sa zobudim a som v realite,kde treba premyslat aj hlavou a mysliet na buducnost! 😔 je to tazke a aj bude,nech sa akokolvek rohodnem

simca06022011
3. dec 2023

Lenže tebe môže byť jedno co iný povie, ty sa máš starať o seba a svoju rodinu. Nech sa akokoľvek rozhodneš v prvom rade ide o vás. A nik ani nemusí vedieť o tvojom súkromí... A presne tak som to.myslela, že ak raz ostaneš sama na 3 deti ako to dáš, čo ak budú ešte malé, čo keď budu väčšie... muž pôjde do.dochodky dajme tomu o 8r, prejde všetko na tvoje plecia + jeho.dochodok..
Podľa mňa sa treba riadiť aj rozumom, to úplne správne píšeš. Žiadne ze.pred.rokom jedno.dieta nebolo problém, teraz druhé je... ved aj mladší ľudia uvažujú co robit keď sa im toto stane takto za.sebou. je to úplne prirodzene, rozmýšľať.
Plakať nepomôže, treba riešiť... (jasneee najlepšie by bolo, keby sa nestalo, ale.. ). Držím palce nech sa správne rozhodneš s prihliadnutím na všetky okolnosti a svoje pocity, hlavne v žiadnom prípade sa tým nezozieraj, rozhodni sa a ber to ako fakt. Bud budete o jedného viac alebo nie, ale netráp sa tým. Zbytočne si budeš psychické problémy vyrábať. Vypni MK, kľudne vymaž tému, daj si na papier plusy/mínusy , pocity premysli si a rozhodnite sa a nezozieraj sa. V prvom rade vy ako rodina musíte stat pri sebe a podržať sa.

cecilia29
3. dec 2023

Ja mam 3.deti a to tretie je taky anjel. Neskutočný .Prajem ti zažiť niečo podobné 🙂

petko81
3. dec 2023

A adopcia?

dota6
3. dec 2023

Milá autorka, nejdem ťa súdiť ani posudzovať.
Na tvojom mieste, tu už nenapíšem ani riadok.
Fuj, hnus ako ťa tu šacujú odborníčky na všetko. Všetko vedia najlepšie, majú návod na život.
Rob tak, aby si neľutovala. Drž sa a tento hnoj čo tu vykydali nečítaj.

katkami123
3. dec 2023

Ty si tá z Grécka, že? Ktorú manzel drží doma, aby si nešla pracivať hocikde ako predavačka atď. a chcel ti otvoriť nejaký butik, nie?

Vtedy si to tu prezentovala, že žiteje s nanželom finančný nadštandard. Len už vtedy ti zeny písali, že skaces iba ako tvoj manžel pískne.

filipka250
3. dec 2023

Necitala som vsetky komentare, ale je vela zien, ktore podstupili interrupciu a nikdy to neolutovali. Take ti to nenapisu, lebo by ich tu ukamenovali.
Porozpravaj sa este raz s muzom a rozhodnite sa spolocne. Prajem ti vela sil.
PS. Keby mal niekto potrebu rypat- nie, ja som na interrupcii nebola.