icon

Rozhodovanie o potrate po nečakanom tehotenstve

2. dec 2023

Ahojte dievcata,mam doma 11 rocneho a 7 mesacneho..bohuzial,neplanovane a nechcenne som otehotnela a zistila som to skoro v 8tt..o 10 dni mam naplanovanu inerupciu v nemocnici 😔😭 manzel ma 57 rokov a o dalsom babatku nechce ani pocut,nevie si predstavit ako by sme to zvladli po vsetkych strankach..a ma pravdu 😔..lenze mna to strasne boli,neviem ako sa budem citit po tom,ci sa nad to povznesiem..co by ste robili vy na mojom mieste? Ach,taketo riesit pred vianocami 😩

Strana
z12
majlo1234
3. dec 2023

@dota6 ono je to jedno z rozhodnuti, pri ktorom nevies uplne, ci budes, alebo nebudes lutovat. V kazdom pripade, ak to psychicky ustoji a pokde na potrat, jej zivot sa v podstate nezmeni-nakolko je momentalne spokojna. S nivym prirastkom sa zmeni vsetko, v dlhodobej perspektive mozno k lepsiemu, ale to ukze len cas.
@filipka250 dobre vravis, podla mna existuje milion dovodov, kde je interupcia lepsia ako priviest do zivota noveho cloveka. Chapem aj tie pro life komentare, ale niektore su ozaj cez ciaru

katkami123
3. dec 2023

Nehnevaj sa, ale ak si to ty tá z Grécka, tak ale vy vôbec finančnú núdzu netriete, ty tam v podstate cely čas nepracuješ, všetko hradí tvoj manzel, sama si písala, že máte RD s veľkým bazénom, niekoľko aút, čiže odvolávať sa tu na financie je smiesne. Tvoj problém bol už v dávnejšej diskusii, že síce si v zlatej klietke, ale klietke, kde manzel ti dá všetko, má výnosný biznis, ale ty si mu na oplátku vo všetkom podriadená ako on povie. Keď ti zákaze pracivat, tak si nešla, iba tam, kde ti určil on. Jednoducho on rozhodol a ty to len vykonáš, i keď ide o tvoje telo, zásah do tvojho tela, ide o tvoju psychiku.

ckatka
3. dec 2023

Ja ti len jednu vec poviem. A budem hnusná.
Prečo nezabijes to 7mesacne...a nenchas si toto?
Co keďbude lepšie ako to co mate teraz?

To sa nechranenym sexom stáva...ze vznikajú deti.
Ak to naozaj nezvládnete, daj ho na adopciu. Takí ako my vám budú ruky bozkávať.. Vieš koľko sa čaká na zdravé biele dieťa?
Si na materskej, nikto sa o tom nemusí dozvedieť. V tichosti porodis a bábätko tam necháš.
Tým pádom máš ešte 7 mesiacov na rozmyslenie. Môžu sa vám veci zmenit...A môžeš inú rodinu urobiť šťastnou..

katkami123
Autor odpoveď zmazal
autor
3. dec 2023

@katkami123 nie ,mylite si ma s niekym inym

autor
3. dec 2023

@dota6 dakujem,mate pravdu,uz neodpovedam nikomu! Ale vzdy ma niekto prekvapi svojim komentarom,ze normalne padam na rit 🙈🤦🏻‍♀️ najradsej by som vymazala cely prispevok,ale neda sa,kedze je anonymmy

autor
3. dec 2023

@filipka250 dakujem za nazor 😌

luccija
4. dec 2023

@katkami123 ako sa volal ten príspevok z GR nevieš?

diaszoky
4. dec 2023

Ved ked za prveho syna plati prispieva ti ex tak zivit budes v podstate len dve deti

katkami123
4. dec 2023

@luccija
Čosi, ze manzel ju nechcel pustiť pracovať.

dota6
4. dec 2023

@majlo1234 jasné, nikdy nevieš ako tvoje rozhodnutie (akékoľvek) ovplyvní tvoj život. Ja osobne poznám nie matku, ale ženu, ktorá bola nechceným dieťaťom.
Za mňa je dôležité chrániť sa. Nechcem dieťa = hak, kondóm život bez sexu = to je jediná cesta.
A tie prolife komentáre, to sú komentáre od veriacich žien, oddaných Bohu a ktoré žijú vo viere. Bojujú a zabúdajú že Boh je láska a prikázania, platia všetky rovnako. To, akú nenávisť šíria a zlobu a hnus čo z nich vychádza, za toto sa pekných ohňov neboja. Neboja sa kopnúť do nikoho, dúfam, že včera na omši oľutovali aspoň.
Autorka, je to tvoj život, sama najlepšie vieš ako s ním naložiť. Návod ti nikto nedá, do budúcnosti nikto nevidí 🥲 drž sa

chvostik1
4. dec 2023

@dota6 ver, že nie sú všetky veriace. Len to má možno niekto nastavené tak, že ak vie, že dieťa nechce, tak sa správa tak, že urobí maximum pre to aby pri sexe neotehotnel. Teraz je už tých spôsobov ochrany pred neželaným tehotenstvom milión. Od gélov, kondómov, náplastí až po vyvrcholenie mimo ženského lona. Ale ak niekto sexuje s myšlienkou, že však keď ešte kojim, určite neotehotniem, alebo sexujem s vedomím, že sa nechráni, tak nech počíta s rizikom a prevezme za nechránený sex zodpovednosť keď už sa podarí.

diaszoky
4. dec 2023

@dota6 vrazdu a blby komentar ako hriech neporovnavaj

simsalabim
4. dec 2023

@chvostik1 “vyvrcholenie mimo zenskeho lona” teda nezaruci, ze zena neotehotnie 🙈 Moznosti chranenia sa je vela, to mas pravdu. Ale vsetky mozu zlyhat, 100% ucinnost ma iba NEONDIT 😂

iv007
4. dec 2023

@dota6 takze z normalnych zien co na sebe pracuju a rozmyslaju predtym nez roztiahnu nohy ti je na grc? Neviem ci si citala celu diskusiu a vsimla si si ako autorka prekruca a meni nazory. Nakoniec nema ziaden argument preco dat dieta prec, len svoje vlastne pohodlie a rozhodnutie stareho pana ktory uz dalsie dieta nechce. Ja si myslim ze on ani toto 7 mesacne nechcel, ale ona ho spracovala aby mala daku poistku. Ja mam otca v takom veku a neviem si predstavit ze by si dobrovolne zakladal dalsiu rodinu a planoval svadbu😱 Muz v tomto veku chce klud, pripravovat sa na dochodok, cestovat, pestovat nejake hobby a nie nahanat sa za peniazmi a detmi.

chvostik1
4. dec 2023

@simsalabim hej hej. Však všetci vedia ako to bolo myslené ;)

dota6
4. dec 2023

Autorku neobraňujem, sama píšem, že ochrana je priorita ak dieťa nechcem. To je základ. Ďalej je to jej vec, ako s tým chce naložiť. Každý má svoje životné naladenie. To, že nemá skoro nič, je smutné, ja si neviem predstaviť nemať nič svoje vybudované. Ale sú aj také ženy. Nemá čo dať deťom po materiálnej stránke, a to je pre ňu stres. A väčšine gratulujem, je nás veľmi veľa, ktoré sme sa na materstvo pripravilo po každej stránke.
Ak je veriaca, tak aj toto je hriech. Kresťan ma žiť v láske k blížnemu. Ver mi, žila som vo veriacej rodine, moji rodičia ani slovom nikomu neubližovali a tak aj mňa vychovali. Že Boh je láska a miluje bez rozdielu. Preto tak reagujem. Nevedela som, že to inak funguje. Tak nenávistné komentáre sú okej. Zas som sa niečo naučila.
Mier s vami ženy. Nie sme rozhodcovia ani sudcovia, len autorka je už rozhodnutá podľa mňa a nič ju nepresvedčí. Aj keby sme si želali opak.

zltalienka
4. dec 2023

@dota6 pozri, človek by jej aj poradil, keď prišla pýtať radu, ale ....ako jej máme poradiť, keď ona v lepšom prípade zahmlieva, v horšom prípade priamo KLAME? Poctivo som čítala autorkine príspevky a nedá sa nevšimnúť, že si sama sebe vo svojich vyjadreniach odporuje.
Ak je rozhodnutá, povolenie z MK nepotrebuje, zbytočne tu písala.

dota6
4. dec 2023

@zltalienka ja som pochopila od začiatku, že je rozhodnutá a presviedčať, tu nemá žiadnu moc. Ale kopnúť do nej, to nechcem. To nie je môj prístup. Pracujem s ľuďmi, je to asi deformácia, ale ja podporujem tak, aby človek cítil podporu a úľavu. Potom možno aj hlava vychladne, príde úľava a človek nepremýšľa pod stresom.
Ona si ponesie svoje bremeno, nech sa rozhodne ako chce.

zltalienka
4. dec 2023

@dota6 ani ja som ju nepresviedčala, len mi jej bolo ľúto....ale pokiaľ niekto klame....a zároveň radu nechce/nepotrebuje....tak mi to príde, že sa tu na nás iba "zabáva" ...a aj niektoré príspevky od autorky boli presne v tom duchu, že hodnotila naše komentáre.... vehementne "kopala" do druhých....ako keby si to celé vymyslela, ale nedomyslela detaily. Určite toto nebude prvá a ani posledná vymyslená téma na MK.

dota6
4. dec 2023

@zltalienka aj keby bola téma vymyslená, tak také jedy aké vedia niektoré ženy vypustiť zo seba je na zamyslenie. Niektoré odpovede ma jasne utvrdili v tom, že opustiť kresťanské spoločenstvo bolo správne rozhodnutie. (Pretože občas zaváham)
Kopla si, to áno. Ale to už išlo v štýle "aké požičaj, také vráť"
Jednoducho, ženské kruhy.

hariet
5. dec 2023

Ahoj, je to tazka situacia. Na druhej strane, deti by si mala podobneho veku, ma to ja nejake vyhody: neviem v akej krajine zijes, ale neskor by si mohla ist opat na part time do prace a deti do skolky. Prve roky by boli tazsie, ale potom by to uz bolo lahsie, aj vek mas este v pohode...a povedzme si pravdu, chlap nie je casto napomocny pri starostlivosti aj tak. Niekto tu v zaciatkoch diskusie napisal, ze male deti su narocne hlavne na cas a ani nie tak na financie..suhlasim s tym. Ja osobne by som radsej zvladla ten pociatocny diskomfort ako roky lutovat interupciu. Je to kazdopadne na Tebe, drz sa. ❤️

any_soj
8. dec 2023

Ahoj. Chcem ti len povedať, ako mama, ktorá má okrem biologických detí aj jedno prijaté... - ty si pre dieťa nenahraditeľná len prvé mesiace. Tieto mesiace tehotenstva. Môžeš mu dať obrovský dar. Nechať ho žiť. Nikto iný mu tento dar nemôže dat, v tom budeš pren vždy výnimočná a vzacna. Potom sa už môže starať aj niekto iný. Nášho syna vždy vedieme k vďačnosti a úcte voči jeho bio mame. Lebo kým bol v brušku závislý na nej, hoci to bolo pre ňu objektívne ťažká situácia, ona jeho život podporila. Nehovorím, že máš schválne otehotnieť a dať dieťa na adopciu. Ale ty už si tehotná. Je to možno vrchol lásky, ak vieš, že sa budeš musieť od neho odlucit po pôrode (ak je situácia napríklad objektívne taká, že proste muž nechce, nesúhlasí, a bez jeho súhlasu by si ohrozila dobro ostatných vašich detí, lebo proste nemáš kam ísť a z čoho žiť), vieš, že to bude náročné, a predsa to urobiť pre neho... Všetko dobré ti prajem

bejbs123
17. dec 2023

Neviem na co je dobre si tu pytat rady a nazory na tak dolezitu vec ako je dieta a interrupcia…myslim,ze to je tema,na ktoru jednoznacna odpoved neexistuje,kazdy ma na to svoj nazor a akurat to tu plodi rozne vasne, toto si musite vyjasnit medzi 4ocami doma a prejst to zlava doprava a naopak a potom sa rozhodnut.Pisat ti tu,aby si si to dieta nedala zobrat,ked ho muz nechce a ty nie si schopna zabezpecit ich sama,tak naco ti motat hlavu niecim takym…bud muz zmeni nazor alebo zial budes musiet zit s tym,ze si si ho dala vziat,2moznosti,no rozhodnutie je len na vas dvoch a nie na zenach z MK

Strana
z12