Rozhodovanie o potrate po nečakanom tehotenstve
Ahojte dievcata,mam doma 11 rocneho a 7 mesacneho..bohuzial,neplanovane a nechcenne som otehotnela a zistila som to skoro v 8tt..o 10 dni mam naplanovanu inerupciu v nemocnici 😔😭 manzel ma 57 rokov a o dalsom babatku nechce ani pocut,nevie si predstavit ako by sme to zvladli po vsetkych strankach..a ma pravdu 😔..lenze mna to strasne boli,neviem ako sa budem citit po tom,ci sa nad to povznesiem..co by ste robili vy na mojom mieste? Ach,taketo riesit pred vianocami 😩
@gab1sol to je zivot v Ba.. ja z Ba niesom unas take palky niesu. Neter co viem chodi ma tanec to plati skola ten kruzok. Ostatna rezia neviem kólko ale nestazuje sa. Ma jednu dceru byva na vychode. Co sa tyka oblecenia atd ved urxite aj babky krstne nieco
Kupia niekedy aspon ja neterke kupujem
A
Podporujem ju som zaroven jej krstna
Bola som na intrupcii, bolo to tazke, ale teraz to vnimam ako najlepsie rozhodnutie. Nie som zruda, mala som potom este 2 deti. Bola som velmi mlada, nedokoncila by som VS, nemala by som nic. A vobec nemam vycitky a ani sa nezrucam. Mam pocit, ze teba viac mrzi reakcia partnera. Skus ho pochopit, nie kazdy je ochotny podstupit sebaobetu. Radsej zit pekne s detmi, ktore uz na svete su. Drzim silno palce. A neboj ziadna psychicka trauma nebude.
@diaszoky no tak s tymto som sa ja osobne nikdy nestretla.
@diaszoky ale pochádzam zo ZA… A plat, ktorý mám v BA by som tam nemala… A oblečenie od iných? Ja si neviem predstaviť, že by som to od nich pýtala, alebo sa na to spoliehala, nemám deti na to, aby mi ich šatili, živili iní. V každom prípade, aj to stojí peniaze, akurát nejdú priamo z mojej peňaženky.
@gab1sol no som rada, ze to niekto pocital, lebo ked mi hovoria mamicky, ze skola, skolka ... nie su drahe tak ma ide porazit, ze len mna stoji zaciatok skolskeho roka kopu penazi??
Ja nechapem, preco na konc.sk.roka nevyda skola zoznam sk.pomocok? Preco az v septembri, 1 den dostane, druhy den uz vsetko musi mat a do 15.09.zaplatene vsetko, len povinne platby mi vychadzaju na nemale peniaze. Keby som to este mala nasobit 3, tak by som to nezvladla ani financne, ani psychicky 😅
Ak si otehotnela pocas menstruacie, kedy je to percento, ze sa to podari naozaj mizivé, tak to malicke je maly zazrak.... proste tuzi zit ked si naslo takuto cestu. Skuste sa ozaj vazne s manzelom este raz porozpravat a zvazit vsetky vase relane moznosti. niekedy to nie je tak zle ako to najprv vyzera. porozpravajte sa aj o adopcii, kontaktuj alexis...🙏 nezavidim ti a drzim palce, aby ste sa rozhodli správne.
Aj ja mám 16 mesačný rozdiel medzi prvými dvoma, čiže keď mala prvá 7 mesiacov, otehotnela som, a fakt sú ako dvojičky. Určite nezabijaj svoje dieťa, keď už máte jednom, druhé sa pri ňom zvezie.... zvládnete to.
Nemusis mat milion titulov pred menom aj za menom.... Tiez som 17r zila v zahranici kam som prisla s jednym malym kufrom a anglictinou na urovni radsej pomlcim... Nemala som tam ziadne zazemie zacinala ako aupair dievca pre vsetko od upratovacky po krmenie malych deti...
Hovori sa tomu cielavedomost... Po 5r som robila veducu v labaku a po dalsich 7r som sefovala letuskam v jednej znamej leteckej spolocnosti.... Ale makala som na sebe ako kon najprv zvladnut rec potom prislo aj to ostatne. V zahranici sa moc na diplomy (pokial nie si pravnik, lekar ci pod) moc nepozera, skor vedia ocenit snahu sa ucit a nieco dosiahnut.... Tolko moja skusenost 👍
@mira0611 ja som to vtedy počítala, lebo viem, že to bol ten mesiac zaberák - neuvedomila som si vyššie výdavky a peniaze som predtým poslala na sporenie, z ktorého som spätne nechcela vyberať… Tak som prepočítavala, ako ten mesiac budeme vychádzať, či budem musieť predsa len siahnuť na úspory… (aj keď v tomto prípade to bol ten lepší prípad). No a teda, boli to povinné platby, poniektoré trebalo zaplatiť aj na polroka dopredu, boli to krúžky (obe angličtina a po dva pohybové krúžky len vrámci školy/škôlky), v ten rok išli dievčatá aj na korčuľovanie (nie povinné, ale keď ide celá trieda), strava, družina… Tašku, školské pomôcky, telesnú, či výtvarnú som do toho nepočítala, lebo tak to každý vyberá podľa svojich možností, niekto drahšie, niekto lacnejšie. Možno v začiatkoch je dieťa lacnejšia záležitosť, ak je kojené, nejaké to oblečenie podedí, ale potom určite nie…
Autorka, spomínala si, že už teraz ho ľúbiš. Prosím, nerob mu to 😞. Budeš si to vyčítať a môže ta to celý život ničiť., máte malé bábätko, vecicky a výbavu už máš, raz budeš sedieť na gauci, piť kávu a rozplývať sa nad tým ako sa tí malí súrodenci hrajú a ľúbia sa. Posielam ti veľa energie a lásky. Síce to bude na začiatku ťažké ale zvládnete to ❤️😘
Ešte autorka pre teba ak chceš napíš mi ❤️ napíšem ti môj príbeh.
@gab1sol presne ako hovoris. Sice ten moj nikdy nebola lacna zalezitost, lebo bol castokrat chory, vitaminy, probiotika, kvapky do nosa...ani vtedy to nebolo lacne, ale teraz, su ceny uz velmi vysoko.
Inac, k tym septembrovym vydavkom...na zaciatku si to ani nevsimnes, lebo 20 euro zrps, 10 euro triedny fond...ale pozbiera sa ta suma. A tyzden - dva tyzdne pred vyplatou to citis ozaj, ze reku, kde mam peniaze? Resp.teraz uz byvame v dedine, 7km od mesta, pocas covidu som si zvykla, ze vsade kartou platim, hotovost mam pri sebe len max.do 30 euro a v septembri len sa kukam, ze znova idem vyberat peniaze, lebo do skoly sa musi platit, hento a ono...
@hawaiib Obviniť manžela za nabádanie na obzvlášť závažný zločin vraždy? Ty si dobre mimo realitu...na čom fičíš?
Nuz, je to tazke, ak by si si dieta nechala, pravdepodobne ostanes na vsetko sama. Zelam vela sil v rozhodovani. Muzi nad tym neuvazuju, lebo muzi nie su tehotni, castokrat sa nevedia vzit do situacie, kym sa diwta nenarodi(castokrat ani potom, ale to uz je iny pribeh)
@mandarinka555 😂 jaj,teraz si ma rozosmiala 😃 po dlhom case som sa tak z chuti pousmiala
@tamitamitami dobre,napisem teraz
Radsej uvazuj nad ochranou do buducna. Ako mozes chciet vziat zivot nevinnemu dietatu? Bud zodpovedna. Vyhladaj psychologa, mozno mas depresiu, uzkosti.
Stary panko ked mohol mat dieta v 56tich, urcite zvladne este jedno v 57. Inak oboje cisla su uplne blaznivy vek na dieta 😲
Nesla by som. Ti dvaja mali budu skveli surodenci, celkovo to bude super trojka.
@diaszoky ja ti neviem.. ako to robíš, že tvoje dieťa nepohlcuje až tak veľa peňazí? Niekde robím asi chybu, lebo moje stojí mesačne niekoľko stovák
To ja len tak, lebo ten mimoň @hawaiib je fakt zrejme nafetovaná, alebo ožratá, keď tára také kraviny... A ty sa rozhodni, ako uznáš za vhodné. Nikto ti do toho nemá právo kecať a niektoré ženy na MK ti nič neporadia, totiž s takou otázkou ísť na túto stránku je, akoby si šla rovno na popravu🙈
Niektoré ste sa tu riadne opustili
Otehotnela som keď malo moje prvé dieťa 6 mesiacov, tiež som sa bála a stále bojím ako to zvládnem.Ale teraz mi v postieľke spí krásny novorodenec a ja viem že to dám. Dáš to aj ty. Keby si mala dvojičky tiež by si nešla jedno darovať aby si to mala ľahšie 😉. Držím palce v správne rozhodnutie
@mandarinka555
@riama123 dakujem za podporu..ano,toto je moja dalsia obava,ako zvladnut 2 take male deti a pubertiaka??🙈🤷🏻♀️ neviem si predstavit ako budem v klude kojit aj 40 minut kazde 2-3 hodky a popritom stihat 15 mesacneho ..to akurat bude v tej faze chodenia-padania,takze neustale za nim..a pritom byt na vsetko sama! Cely den aj noc,kedze muz robi cely den a v noci dieta spi so mnou,aby mohol oddychovat kedze pracuje
A keby ti pubertiak pomohol, nejako by mu to ublížilo?
Naša generácia sa starala o mladších a nijak nas to nepostihlo, ani tvojmu sa nič nestane.
@slavomira236 to je inak strasne smutne takto vyberat zo svojich deti, ako čerešničky .. Ty sa mi teraz hodíš, Teba beriem .. Ty sa mi nehodíš Teba zabijem … a ok, teraz už sa mi to hodí tak si urobím ešte dve no, keď už to jedno som si zabila.. a ešte ako to nazývaš “ vynahradili sme si to” .. normálne je to hnus 😵💫
@hendikep 🤦♀️
no to by si s nim mala hodit vaznu debatu, ocividne "dedo" nevie ako sa sulozi, aby aj ked na ten potrat pojdes, si nesla o par mesiacov na dalsi
Je každého vec ak bábo už nechce...cítiť z teba ale že zrovno tebe by to pekne život vracal keby dáš ten malý život zlikvidovať. Čo tak nechať ho žiť, dať ho radšej na adopciu....sú tu stovky zúfalých žien, ktoré nemajú to šťastie mať vlastné bábätko, snažili sa on márne xy rokov a nič a pritom by mu boli schopné dať všetko na svete...a ešte aj na tú adopciu musia niekedy čakať 5 rokov a viac........a ešte k tomu, nedávno som tu čítala príspevok, ako bola zena na potrate, ešte sa na bábo necítila a už prešiel nejaký rok, tá zena nevie spávať, jesť, na nič iné nemysli,..na deti, ktoré mala neskôr je kvôli tomu zlá...
Ja len dúfam, že tvoj priateľo-manžel vyzerá vo svojom veku minimálne ako Jared Leto lebo mňa osobne až striesa pri myšlienke mať partnera vo veku môjho otca. Rodičia musia byť určite celí bez seba, že si si založila rodinu s ich rovesníkom (hodnotím zo skúsenosti z rodiny a okolia kde boli polovičky mladšie než ten tvoj, ale aj tak to rodičia nebrali ako niečo čo je v poriadku aby si si zas nemyslela, že ťa idem bezdôvodne hejtiť). Prepáč, ale z tvojich reakcií k ostatným prispievateľkám mi vyznievaš ako zlatokopka. Máš 35, nemáš školu, zázemie, úspory, pracovala si len na poluvazok, aj to len ako barmanka, nesnažila si sa kariérne rásť alebo zakotviť v lepšie platenej oblasti, zakvačila si sa na dôchodcu (sorry, ale je to jednoducho tak), poistila si si ho dieťaťom, si odkázaná len na jeho príjem, žiješ v zahraničí kde štandardne nastupuje matka do práce už po polroku od pôrodu, ale ty si chceš užívať v zahraničí trojročné slovenské rodičovské dovolenky... Vieš, že ďalšie dieťa nechceš, ale v 35r ako matka už dvoch detí nevieš ako sa robia, respektíve nerobia deti. A potom to zaklincuješ hláškou, že ty to dieťa čo práve čakáš ľúbiš vlastne už teraz, pritom chceš ísť na prerušenie lebo veľmi dobre vieš, že ho nechceš. Ale už teraz ho ľúbiš. To mi je teda divná láska. Trošku zvrátené a schizofrenické zároveň, nemyslíš?

@simsalabim no mas tak nechali a aj ostatne deti tak mali. Obedy mali len bohaci tzn deti ucitelov, uradnikov atd..bola to normalka.