Rozhodovanie o potrate po nečakanom tehotenstve
Ahojte dievcata,mam doma 11 rocneho a 7 mesacneho..bohuzial,neplanovane a nechcenne som otehotnela a zistila som to skoro v 8tt..o 10 dni mam naplanovanu inerupciu v nemocnici 😔😭 manzel ma 57 rokov a o dalsom babatku nechce ani pocut,nevie si predstavit ako by sme to zvladli po vsetkych strankach..a ma pravdu 😔..lenze mna to strasne boli,neviem ako sa budem citit po tom,ci sa nad to povznesiem..co by ste robili vy na mojom mieste? Ach,taketo riesit pred vianocami 😩
@zuzanockamt a nie je to jedno? Ja ho tak volam ..co na tom meni situaciu??
Ahoj autorka, ja si myslim bez ohladu na vek aj na 20-30rocnich mladich by bolo vela mat 3 deti, a to tak ze najmensi ma 7 mesiacov, co sa tyka 11 rocneho teraz mozno ma znamky puberty, ale do puberty len teraz prichadza a aj to bude jedna radost! Len teraz s nim budes mat ozaj problemy a musis o par rokov viac dozerat na najstarsie ako teraz na maleho.
Ja by som postupila potrat, s bolavym srdcom tak isto ako ty, ale radsej mat 2 deti a byt vyrovnana ako mar 3 a non-stop vystresovana.
Premysli si, co je pre rodinu to najlepsie.
@mandarinka555 ja by som to utiahla v pohode aj sama
Fúú no 57 rokov je veľmi veľa na dieťa neviem koľko máš ty ale on sa už môže pripravovať do dôchodku a kým deti vyrastú tak nedajbože by si ich ani nestihol užiť ale zas zabiť dieťa je hrozne no všetko je na tebe ci by si to dokázala ty sama keď už on nie ale ja by som nedokázala zabiť moje dieťa
@iv007 žeby vymýšľa? Celkovo píše dosť neosobne...a hodnotí komentáre prispievateliek, ktorý je "top". Chvíľu je za potrat iba manžel, potom že sa dohodli obaja....a viac by sa dalo..... ďalšia téma na rozpútanie emócií....
Autorka
Mení sa toho dosť, hlavne voči tvojmu zabezpečeniu.
Nie nezaujíma. V tejto zjavne vymyslenej téme má už nič nezaujíma.... nabudúce si to lepšie premysli, nech je to uveriteľné....
@zltalienka sama sa zamotala, clovek by jej aj poradil, ale je uplne neseriozna a utoci na kazdeho kto ju chudatko nepolutuje. Neverim, ze pride k nejakej svadbe.
@zltalienka mysli si co chces,ano,budem stracat cas,vymyslenou temou 🤦🏻♀️ nechapem co by som z toho mala?! 🤷🏻♀️🤦🏻♀️ pisem dost neosobne? A co ti mam pisat dalsie? O chvilku ta bude zaujimat aj cislo mojej podprsenky…na potrate sme sa dohodli obaja! O opaku nechce ani pocut,on je pevne rozhodnuty! Este nieco co nechapes??
Autorka
Tak prečo to tu už toľko strán riešiš? Nie ste manželia, dieťa už nechce, ty nie si schopná zabezpečiť tri deti sama (nie z výživného sa to nedá, jedine ak by ti na každé dal aspoň 1000/1500€). Takže mi z toho vychádza len jedno riešenie. Alebo ťa finančne niekoľko rokov môžu podporovať pro-life užívateľky z MK.
@iv007 ja?? Ja? 😅😅 ja som sa zamotala a ja utocim?? Tak si precitaj tvoje ustipacne komentare kvoli mojej praci! Co je podla mna uuuplne odveci k tejto teme,ale nevadi,nechaj tak… a dakujem za tvoje velmi ,,uzitocne” rady k mojej situacii
@zuzanockamt moje nie je nic,ja som prisla uz do ,,hotoveho”
Autorka, on je pevne rozhodnuty? Nabuchat ta ale vedel a ked prisiel cas postarat sa o vlastne dieta, tak on rozhodol, ze sa nenarodi. Ty kks, toto je ina sila
Autorka
V takom prípade teda len poslúchať a plniť želania. Ak si chceš zachovať štandard. Alebo azylový dom s troma deťmi.
Nálejme si cisteho vina. Dieta nepohlcuje tak penazi ako casu… aku radu vlastne cakas?
Sex pocas ms? Nechutne🤮🤮
@diaszoky ale bez penazi sa nezaobide tiez. A cim je starsie, tym je to financne narocnejsie. V dnesnom svete nemysliet na tuto stranku je podla mna kratkozrake. Chudoby je uz teraz okolo nas dost, len ju casto nevidime. Nedavno mi dcera na SS hovorila, ze u nich v skole zaviedli “volny obed” pre tych co si nemozu kupit. V podstate rozdaju nezjedenu polievku+ chlieb k nemu (nejest polievku je u teenagerov cool). A dcera mi vravela, ze bola prekvapena, kolko aj jej spoluziakov na tu polievku po oficialnom vydavani obeda ide. Bol to pre nu a ostatnych spoluziakov sok to vidiet.
Autorka nepracuje, jej partner bude coskoro na dochodku, ako budu aj financne tie deti podporovat?
Ja ti velmi drzim palce, nech sa akokolvek rozhodnete, spolocne s muzom, nech sa vam podari nadalej fungovat ako zdrava a stastna rodina 😌
@simsalabim
Chudoby?? Kde ? Ja ju nevidim. Myslis tie suv na díalnici?? Plne kosiky v kauflande, preplneme nakupne cemtra kde ludia
Chodia na kavicky a obedy?? Ja mam podit, ze ludia sa stazuju ale penazi maju dost. Keby nemali, krachovali by obchody nalupne centra. Ja v okoli poznam
Len ludi s autami mobilmy na urovni dovolenkami atd. A
Su to posotylam
Ti jednoduchsi ludia s klasickou 8hodinovou pracou…
@diaszoky to ze ty nieco nevidis, znaci len to, ze si slepa alebo ignorantka, nie, ze to neexistuje.
@vanilkovazmrzka mwhovorim ze neexistuje hovorim len, ze vela ludi sa stazuje a pritom penazi ma
@diaszoky ved to, ze ty ju nevidis. Ani moja dcera ju nevidela. Nikdy nezazila, ze by sme jej nezaplatili obedy. Nedokazala by som ju poslat do skoly s tym, ze nema obed. A zrazu - v bohatej BA - zistila, ze okolo 50 studentov skoly si ide vziat polievku a chlieb zadarmo. Lebo rodicia im obedy nezaplatili ani nedali peniaze, lebo nie je z coho. Sokujuce, vsak?
@simsalabim To nie je sokujuce, to je strasne smutne. To naozaj boli ze chudobni, alebo proste drzgrosi, nech je na studentsky chlast?
@vanilkovazmrzka dakujem velmi pekne 🙂😔 tu podporit a pochopit dokaze strasne malo ludi…bol to omyl pisat to sem na MK! Samy vysmech,ponizovanie,urazky…normalne mi je zle z niektorych zien ako sa vyjadruju
@drahomirrra neviem 🤷♀️ Viem, ze iniciativa vysla od ucitelov - asi si daco vsimli - a studentskeho parlamentu. Nezjedena polievka sa musi aj tak vyhodit, takto sa aspon najedia. Dcera mi uz minuly rok vravela, ze niektori spoluziaci s nimi sedia pri obede (su dobry kolektiv), ale nejedia. Jedna jej kamoska po nej vraj par krat aj dojedla. A ano, je to velmi smutne.
@simsalabim nie vobec nie. Ja som tiez na obedy nechodila a ani my na obed nedali. Mala som
Desiatu a obed az doma
Sokujuce vsak?
Autorka, nemyslim si, ze sa ti zeny vysmievaju, ani ze ta ponizuju. Skutocne je v tvojom veku nestandardne nemat nasetrene, nemat zadne vrata, nemat porieseny zivot, nemat porieseny vztah, proste tvoj zivot je, akoby si mala 17, nie 35. Zeny ti tu dali kopu dobrych rad, rozhodnut sa musis sama. Akurat ze argumenty co tu uvadzas, aby si si obhajila potrat, su smiesne, a uplne od veci.
@diaszoky pozri, ak mas vyucovanie do pol stvrtej a domov prides pred 5, asi sa to obedom nazvat neda. Ja by som takto svoje dieta - ani jedno z mojich 3 - nenechala.
@diaszoky dieťa nepohlcuje tak peňazí… Máme dve deti, máme aj auto, aj mobily, aj do nákupných centier chodíme, aj dovolenku si doprajeme… Ale tvrdiť, že dieťa nepohlcuje peniaze, si nedovolím tvrdiť. Predminulý september som počítala, koľko nás stojí prváčka so škôlkárkou (a to som nerátala školskú tašku, oblečenie, lebo však detí rastú, len povinné platby škole/škôlke, krúžky) a bolo to 1200e. Obe dievčatá navštevujú štátnu školu/škôlku.

@klementinka58 Skutočne? Ale prosím ťa, netáraj...Ostala by si sama, dokonca s tretím dieťaťom, ešte k tomu na rodičáku, bez muža...bez peňazí ?