Sklamanie z pohlavia dieťaťa, mám výčitky
Ahojte,
viem že ma teraz viaceré odsúdite a máte na to právo... Mám doma 9 mesačného chlapca. Keď sme sa rozhodli po šestonedeli a nejakej dobe s manželom znova spolu spávať, nečakala som, že hneď v ten deň znova otehotniem. Moja prvá reakcia bola, že idem na potrat, lebo dve také malé deti nezvládnem. Manžel má utesoval tým, že tentokrát to vyjde a budem mat svoje vysnívané dievčatko. Každú noc sa mi snívalo o dievčati, všetky,, babské metódy " na určenie pohlavia naznačovali, že to bude dievča a ja som sa nechtiac na to tak strašne namotala... Nechcela som si to priznať, stále som si hovorila, že keď to aj bude chlapec, všetko bude OK...ved aj svojho prvorodeneho ľúbim... A dnes na sone som sa dozvedela, že moja princezná ma gule a vtáka. A tak som vyšla von a hovorila som si, že nevadí, veď aspoň budú kamoši... A teraz tu už 4 hodiny plačem a neviem prestať, hnevám sa na seba, že som si nemala nechať to dieťa, keď som to tak cítila už na začiatku, že vlastne už nechcem byť tehotná, nechcem mať znova taky ťažký pôrod, keď si ani nemôžem priviesť na svet svoje dievčatko, nechcem nič... Len aby to bol omyl ale tie gule som videla na vlastné oči a viem, že to dieťa za to nemôže, vlastne mám výčitky ako to prežívam, ved som si hovorila, že to zvládnem a teraz fakt neviem ako sa stým zmieriť. Ako sa mám ukludnit?
@eluveitie31 Dieťa som chcela a predstav si dokonca syna. Ani má nenapadlo rozmyslat a dupat musí byt dcéra aby sa o mna na staré kolena starala. Naopak dúfam že dietatu nebudem visiet na krku aby nemalo pocit, že mi je niečo dlzne, lebo starám sa a mám ho rada prirodzene a nie s myšlienkou čo bude o 40 rokov.
Ja som tiež chcela mať druhé dievčatko. Nevyšlo. Vôbec som to nebrala tragicky, prijala som to ako fakt a verila že bude zdravé. Nemysli negatívne, to dieťa si to nezaslúži teraz a ani potom. O pár rokov si povieš aká si bola malicherná, pretože mať zdravé dieťa je všetko.
@montemotherone ďakujem krásne za podporu, ja viem že budem ľúbiť aj toho druhého, len ma to dnes fakt ani neviem prečo tak zobralo ale presne to co si napísala, som potrebovala počuť 🙂 žiadne moralizovanie, len vymenovať pozitíva a trosku pochopiť... Ďakujem
@misinka0611 Mne sa to zdá naopak pekné ak deti dokážu rodičom na starobu vrátiť lásku a starostlivosť. Nikdy som nemala pocit, že by mi boli ťažko chorí rodičia príťažou a mala som ich zaves. na krku ako vravíš.
@angelsue712 Ja som pohlavie nikdy neriešila, až keď nám po prvom sone nepovedali,že to budú dvojčatá.Moja úplne prvá reakcia bola,že ak to budú chlapci, tak to neprežijem...A prežila som😉Tá predstava dvoch "rošťákov" ma desila.Teraz som presvedčená, že je super,ak sú deti s malým vekovým rozdielom rovnakého pohlavia.Budú to naozaj dobrí parťáci.Držím palce,hlavne nech ste zdraví.❤
@eluveitie31 Nehovorim že je to škaredé a zlé, hovorim že je škaredé takto zištné rozmyslat. A keď ti ide o to adoptuj si dieťa bude to výhodné pre jednu aj druhu stranu, ak takto rozmyslas. Ja nie.
@meggie393 Mna toto presne napadlo, keď to číta žena ktorej sa nedarí, je po potrate, nemoze mat deti tak ak nesedi asi spadne z noh :(
Su to hormony , ukludni sa to. Vobec nepocuvaj tie nenavistne komentare.s niekym tie hormony mavaju menej s inym viac. Moja kamoska to mala rovnako, najprv mi volala ze je nestastna ze caka chlapca, den na to ze co je ona za priseru ze ako moze nechciet svojho syna. Ukludnilo sa to, aj u teba sa hormony ukludnia a vsetko bude v poriadku.
moji svokrovci museli preliať slz 😀 8 synov a deviata dcera 🙂))))
Ja mam 2baby a tu som 🙂
@miskakyska a ta dcera sa o nich postarala? lebo ked to tu tak citam, tak si zacinam mysliet, ako som to s tymi dvomi babami vyhrala😀
@dskjhfdlkdjhl nie,ako neplnoletá ušla do čiech a tam aj ostala..ani na pohreb im neprišla..horšia.ako tych 8 chalanov dokopy
@miskakyska no, tak toto by si tu ista pani mala precitat, lebo ta ma uplne ine predstavy😉
@dskjhfdlkdjhl Ja nehovorím, že to tak je na 100% ale vo väčšine prípadov, vidím to na vlastné oči cca 20 rokov v práci.
@misinka0611 Tak ja už som taká, nerozmýšľam len tu a teraz ale zaujíma ma aj budúcnosť.
@angelsue712 Nemôžem si pomôcť... no kam sme sa to dostali, že všetko chceme po svojom. Ľudia, chyba nám pokora a schopnosť poklaknut a s modlitbou na perach podakovat za to, čo máme... aké to ruhanie keď nemôže byť toto tak nechcem nic... chytro sa spamatajte, lebo to čo vám bolo darovane, vám môže byť veľmi rychlo vzate...
@angelsue712 niektoré ti tu riadne naložili, a pritom veľa žien toto cíti. Určite budeš ľúbiť aj chlapčeka, zvykneš si na to, teraz je to proste nová info. My sme sa snažili o druhé dieťa rok a aj tak som plakala že ju nechcem, lebo však to mal byť chlapec :P
Tu sú všetky dokonalé a ak niekto vybočí z tej dokonalosti, potrebuje hneď odbornú pomoc.
@eluveitie31 No, mysli si co chces, skodis sama sebe a dietatu, ale ak to Tebe nevadi, tak potom je vsetko v poriadku a nam ostatnym to moze byt ukradnute. Oci sme ti tu neotvorili a inak Ti pomoct nemozeme.
@eluveitie31 je jasne ze by dcera mala inu povahu, kazdy je original, a vobec to neznamena ze by to bola lepsia ppvaha, ked prijmes to aky je bude sa lahsie zit...
@dskjhfdlkdjhl Neviem, či si u nás bola keď vieš, že škodím dieťaťu. Činy sú nebezpečné niektoré, ale že už aj moje nevyslovené myšlienky škodia iným (myslím doma)...Myšlienke je často ťažko rozkázať
@angelsue712 a mozno sa len pomylili, u nas v rodine u brata do 9.mesiaca ze isto to bude chlapec a par dni pred porodom zistili ze dievcatko a u bratranca cely cas ze dievcatko a na porodnej sale blahozelali k chlapcekovi...nikdy nevies
@misinka0611 áno presne tak , určite by takéto ženy ktoré otehotneju hneď po prvom suchnuti, boli v našej koži, určite by im toto ani nenapadlo napísať. Mne by to nenapadlo ani keby bábo môžem mať... ale to som ja no ...
@evkars Veď som to prijala, moje dieťa je to a ľúbim ho. Ale stotožnená na 100% s tým byť nemusím.
@eluveitie31 Nebola a ani nemam zaujem, ale tak, ako sa Ty trapis, tak trapis aj to dieta, lebo sice si myslis, ze to nedavas najavo, ale clovek casto robi veci, ktore si neuvedomuje, ale skoda vysvetlovat-ako som uz pisala, ak si Ty spokojna, tak nam ostatnym to moze byt fuk.
@eluveitie31 chapem...
@angelovka ďakujem pekne za útechu 😂
@pribinak Prepáčte, ale to nemyslíte vážne. Je úprimná a vy jej radíte odbornú pomoc? Vy ju asi skôr potrebujete, nehnevajte sa. Ona predsa má syna rada, ale v kútiku duše proste chce dievča, čo je na tom? MÁ SVOJHO SYNA RADA, ak by ste nechápali. Ja mám rada úprimnosť a oceňujem jej úprimnosť. Mne skôr vadí, keď tu ženy píšu, že majú dvoch, troch synov a keby je ďalšie, opäť chcú syna. No neverím. Tak toto mi vadí. Ale že je žena úprimná a vy ju pošlete ku doktorovi, no prepáčte. Tlieskať by ste jej mali. V súčasnosti sa úprimnosť nenosí...Bohužiaľ.

@angelsue712 Keď je to už takto, ja by som bola s tým spokojná, má to aj veľa výhod,
využije sa aj kočík, aj oblečenie, aj sa môžu spolu hrať. Máme takýchto súrodencov aj v rodine, teraz už obaja študujú na VŠ v Brne a celkom dobre si pomáhajú a doplňajú sa.