icon

Skúsenosti s potratovou tabletkou: Čo očakávať?

magiiii
24. okt 2024

Ahoj baby som zložitej situácii mam dve dceri a 4 mesačného synčeka ešte som nestihla na danu a po pravde som natom nebola naj bo sme sa museli sťahovať do väčšieho bytu a dnes som zistila ze som tehotná robila som si test a neviem co ďalej mali sme ochranu ale asi nefungovala 🤦‍♀️😭chcela som sa opýtať ci mate niaku skúsenosť s tou tabletkou ru alebo ako sa vlastne vola a ci vám ju doktor predpise. Ďakujem za všetky odpovede 🙏

cinky16
24. okt 2024

@sissy27 nie si normalna. Ty hovoris o dieteti ako keby sa rozhodnem sa chcem,nechcem,vyhodim,zabijem....to nie je vec, ktoru ked nechces neberes,nekupis...je to ludsky zivot

mameha7
24. okt 2024

@magiiii Keď čítam niektoré zaostalé komentáre, už chápem, prečo je Slovensko xy rokov pozadu. Je to jej maternica, jej život. Nikto nemá právo ju tu odsudzovať, vy to dieťa vychovávať nebudete.

mamamasama
24. okt 2024

@mameha7 zaostalé je rozmnožovať sa, keď nechceš deti. Inteligentný človek predsa pozná možnosti. Neviem, či práve táto žena má byť príkladom pokrokovosti.

mameha7
24. okt 2024

@mamamasama píše, že zlyhala antikoncepcia. Stáva sa. Ale aj keby nie, teba do toho nič.

mamamasama
24. okt 2024

@mameha7 na 90% je to troll, ale toto je čistá hlúposť, nie zlyhanie antikoncepcie. Ak by mala zdravotné problémy, už lekár by jej navrhol sterilizáciu. Niekto má zomrieť na úkor hlúposti iného človeka? Autonehody ti nestačia? Treba zabíjať deti, lebo niekto nepoužíva hlavu?

simca06022011
24. okt 2024

@mameha7 neboj, toto naozaj nie je vacsinovy nazor slovenska, co tu predvadzaju, tak ako v kazdej teme vlastne :D treba to brat s rezervou.

@magiiii ci je tato tema realna, nie je, neviem, ale chod k lekarovi a porad sa tam s nim, ake mas moznosti, cim skor... a na MK kasli :D za takuto temu sa tu lincuje...

mameha7
24. okt 2024

@simca06022011 Och... podľa našej voličskej základne si myslím, že práve toto je väčšinový názor Slovenska

simca06022011
24. okt 2024

@mameha7 vobec. ak mam rpavdu povedat, poznam volicky smeru, ktore proti interupcii nic nemaju :DDD

mameha7
24. okt 2024

@simca06022011
Akože nie? A kto navrhuje tie zákony, ktoré len kladú ženám rozhodnutým pre interrupciu, polená pod nohy? Kto má na starosti ministerstvo zdravotníctva? Napríklad v Anglicku, vo Francúzsku či v Španielsku má žena, ktorá sa rozhodne umelo prerušiť tehotenstvo, omnoho otvorenejšie možnosti voľby. Ženy majú prístup k lepšiemu gynekologickému poradenstvu, k dispozícii majú kliniky, do ktorých netreba ďaleko cestovať a tiež si môžu slobodne vybrať medzi chirurgickým zákrokom či tabletkou. Prečo pani tu na fóre rieši, ako kopec iných žien, že musí vycestovať za potratovou tabletkou do Rakúska alebo Čiech? Všetko súvisí s politikou a našimi rozhodnutiami, koho a čo sme si zvolili. Smutné je, že to stále veľa ľudí nechápe. 😃

simca06022011
24. okt 2024

@mameha7 ked myslis, zase ja som na politikov vobec nenarazala, ale na ich volicov... podla mna ked tak je to nazor, tych vo vlade.. volicska zakladna urcite vacsinovo neriesi zenske maternice a uz vobec neriesi ci tabletku alebo nie, ani ju neschvaluje, neposiela "do ambulancii", je to cisto na rozhodnuti tych hore... a to viem na milion percent, kopu zien poznam co interupciu podstupili a zhodou nahod su to volicky smeru (alebo ich dcery) a s muzmi a absolutne neriesia.. naproti tomu poznam zeny z opacnej strany, co by takuto zenu aj ukrizovali, niekedy cisto zo zavisti, niekedy kvoli nabozenskemu presvedceniu.. a niekedy len tak, lebo maju pravo sa vyjadrit.
Ale ok.. ono keby to bola taka politicka tema, dolezia, minula vlada to kludne tiez mohla rychlo schvalit, ale je toto tema iba, ked chcu rozprudit vasne a vadit sa, inak nie. Stale v kazdom obdobi sa rozkrikovala nejaka pani o tom, ako interupcie dokonca treba zakazat... alebo naopak povolit. A neporiesili vela.
Zase je to aj biznis, vies.. taka sukromna klinicka, si vezme za riadnu interupciu od zeny peknu sumicku (narkoza, zakrok, ...) , tak preco by na to mali tlacit? vsetci? Asi co je celkom za tym, sa nedozvieme, preco je to taky "strasny" problem. Rovnako ako napr. nerozumiem aky strasny problem je napr. povolit registrovane partnerstva a pod. Ako komu to skodi, kto to ma riesit a preco.. co na tom je take poburujuce, neviem...

Uz je pokrok, ze je ta tbl vobec povolena, ci schvalena ci co u nas.. aj ked este sa neuziva na co ju je treba :D mozno aj to pride. Ano cestovanie za zdravotnou starostlivostou, s cimkolvek, je uplne psycho...
Inak neviem, mala niektora opozicna strana v programe, ze ju urcite povoli?

mameha7
24. okt 2024

@simca06022011 ps-ko to malo v programe a tuším aj SAS

simca06022011
24. okt 2024

@mameha7 aha, nevšimla som si ani, áno viem ze sas je proti zákazom a regulaciam v tomto, ale konkrétne toto som nehľadala...
Inak vidíš asi to nebude taka "rezonujuca" vec pri voľbách. Teraz bola in vojna a gender..☺️ co tam potom, ze tu sme za opicami vo veľa veciach 🙄

sisska96
24. okt 2024

Však chod na potrat a na sterilizáciu a bodka

loliki
24. okt 2024

@magiiii Radšej vynosiť a dať na adopciu. Veď vidíš aj na sestre ako sa také ženy trápia a koľko sa načakajú. Urob niekomu radosť. 😉 Iné majú dvojičky 2x po sebe a dá sa to zvládnuť. Ty by si mala po roku. Je veľa lepších možností ako potrat.

timea301196
24. okt 2024

Akokoľvek sa rozhodneš Drzim prsty autorka. Je to len a len tvoje rozhodnutie!

bubuzu
24. okt 2024

@magiiii ja ťa chápem, ja len, že si ideš zabiť dieťa... to tak natvrdo. Čo tak sa radšej zbaviť toho 4-mesacneho? A to čo máš v bruchu v kľude donosiť? Možno sa bude krajšie usmievať. Dieťa ako dieta. Prepáč, viem, že máš ťažkú situáciu, ale toto je naozaj realita. Si tehotná, normálne by si sa dokázala postarať aj o to štvrté. Bolo by to zo začiatku ťažké, ale za nejaký čas, ako budú tvoje deti rásť si budeš búchať hlavu o stenu,aké by asi bolo. Si silnejšia ako sú myslíš, prepanajána, kedysi sa v jednej izby aj desiati potlačili a mali sa radi. Svokra je zo šiestich detí, dve izby mali a nevieš si predstaviť ako sa o seba teraz všetci starajú.

kvetka404
24. okt 2024

Boha, to je zaujímavé, že nikto nerieši morálnu stránku keď sa to týka iných orgánov, keď treba niekomu transplantovať srdce, či obličku, rohovku. Ale maternica neznámej ženy na inernete je obrovský priestor pre vyjadrovanie názorov...a to, čo je v maternici má pomaly väčsie práva, ako žena, ktorá je "okolo" tej maternice.
Autorka, prosím preber možnosti so svojim lekárom, akokoľvek sa rozhodneš, tak verím, že to bude pre teba správna voľba a držím ti palce, aby to pre teba v závere dopadlo dobre.
A tým, ktorí majú namiesto vlastných skúsneností len nejaké prije*ané názoríky z internetu a silno chcú moralizovať odkazujem, že vám z radosťou hodím po papuli, kedykoľvek a s radosťou sa zastanem ktorejkoľvek ženy, ktorá je v podobnej situácii, lebo JE TO SITUÁCIA ÚPLNE POSLEDNEJ VOĽBY. Starajte sa o seba dpč...
(žena 33, bezdetná, túžiaca po dieťati 17 rokov, v liečbe IVF, dva samovoľné potraty, investovaných 7000 € do liečby)

simca06022011
24. okt 2024

boze niektore ste fakt asi padli na hlavu, tak ona s 3 detmi, so zdravotnymi problemami ma ist porodit niekomu dieta a dat na adopciu/darovat/potesit niekoho a ta sprostost so zabitim dietata, to si robis @bubuzu asi srandu, ze? Aj to je realita, ze kludne moze ist na upt a nic, a bude klud. Nie, niekto naozaj nema silu a moznosti tolko deti vychovat a co bolo pred 30-50-60 rokmi je uplne ina situacia ako dnes... aj moja babka je z 9deti, mama z 5tich,.. to nezanmena ze dnes sa idu vsetci potrhat, uroven je rovnaka ako vtedy a vystacia si s rozkami a jablkom a podedenim oblecenim ako vtedy.

Uplne chore zmyslanie. Nechajte to na nu a ked neviete poradit k veci, tak radsej pekne suchajte nohami a tisko budte.

slniecko5
24. okt 2024

Kultúra smrti vládne na MK 👎

sissy27
24. okt 2024

@cinky16 ja som kludna, ty tu vyskakujes, ani citanie s porozumenim ti nejde co mas tmu pred ocami ked vidis takuto temu… a naco si teda reagovala, ked je to pre teba fake tema? Ved scrolluj dalej…

monika8899
24. okt 2024

@bubuzu Naozaj autorku chápeš? Keď ju v komentári súdiš/posudzuješ..... Prečo by sa mala zbaviť 4 mesačného syna? Musí si vyberať?A odkiaľ vieš, že sa dokáže postarať aj o 4 dieťa.Každá poznáme svoje možnosti.A autorka sama vie posúdiť či sa dokáže alebo nedokáže postarať...Je to jej slobodná voľba,nie tvoja ani moja ani Aničky,Martinky...
Namiesto toho,aby ste jej poradili, píšete tu sprostosti.
Alebo sa staráte do toho,do čoho vás nič.
Žiadna antikoncepcia nieje na 100% a presne toto isté sa stalo teraz aj mne po 9 rokoch na dovolenke.
Autorka nemyslím,že potratová tabletka je voľne prístupná na Slovensku,v ČR, Rakúsku áno.

cinky16
24. okt 2024

@sissy27 tebe nejde citanie s porozumenim a tmu pred ocami mas ty!!

monika8899
24. okt 2024

V poslednej dobe, keď si čítam diskusie a autorka dá otázku,vo veľmi málo komentároch dostane odpoveď, na to na čo sa pýta.....Je ťažké napísať odpoveď iba na to,čo sa niekto pýta.....Mudrujete,posudzujete,odsudzujete, len preto že ten druhý nemá rovnaký názor.Povedzte k čomu je toto dobré, nenávistné komentáre načo? prečo?
Prečo útočiť a nútiť niekoho aby si nechal dieťa, keď ho nechce?Do 12 týždňa sa môže"slobodne"rozhodnúť
Ak niektoré neviete čo to slovo znamená SLOBODNE
https://slovnik.aktuality.sk/pravopis/kratky-sl...

tim23
24. okt 2024

@monika8899 presne. Ja keď si tu hľadám niečo čo ma zaujíma a vyhodí mi diskusiu z roku 2011 napr tak to boli celkom iné odpovede. Slušné, normálne a nikoho neurážali. Teraz tu dáš normálnu otázku a nakoniec z teba urobia debila a pretekajú sa, ktorá dostane viac 👍 na svoj stupidny komentár. Tuto chúďa autorka si príde pre radu /SKÚSENOSŤ lebo je sama v prdeli s emóciami, keď uvažuje o ukončení tehotenstva a spustia na ňu takú sprchu že amen.

bubuzu
24. okt 2024

@monika8899 ja ju nikde neodsudzujem, len pomenovávam veci pravým menom. Napísala som, že ide zabiť svoje dieťa. To nie je pravda? Ak to chceme brať čisto bez citov, tak to dieťa v nej, je presne také isté, ako bolo to 4-mesacne pred nejakým časom. V čom je zrazu rozdiel? Len v počte. Jej ostatné tri deti dostali možnosť žiť len pre to, že boli skôr. Nie sú iné ako to, čo má teraz v bruchu. Preto hovorím, že však sa môže zbaviť toho štvormesačného, kľudne to mohlo byť naopak a ono mohlo byť teraz v jej bruchu. Ale to si už nikto ani nechce predstaviť, lebo však to je milé malé bábo. To je proste pravda. A môžme sa hrať ako chceme s tým, že si myslí, že to nezvládne. Normálne by to zvládla. Proste by sa uskromnili. Bolo by to ťažké? Bolo? Dali by to, ak by sa pre to naozaj rozhodli? Dali. To je realita. Nikde tu nepíšem, že to nie je jej telo ani jej rozhodnutie. Opisujem realitu, čisto ako je. Mám dve deti. Ak má ona tri, tak asi vie koľko radosti do života prinášajú. Nechápem, kde zrazu nastane ten zlom, že toto štvrté si zrazu nezaslúži žiť? Keby bola týraná, pochopím. Znásilnená? Tiež. Žijúca pod mostom.. Ale takto? Mať tri deti a tvrdiť, že ich ľúbim a toto tu zrazu nie? Nevypovedá to skôr o tom, že ľúbi len potiaľ, pokiaľ jej to vyhovuje? Proste život občas prekvapí. Tak by sa mali vzchopiť a buď sa o to dieťa postarať alebo mu aspoň venovať život a dať ho na adopciu. Ale to sa nenosí, lebo by to bola hanba. Akoby zabiť vlastne dieťa nebola väčšia. Len o tom sa okolie nedozvie, tak je to v poriadku. Autorka, prepáč, že som na tebe taká tvrdá, viem, že to maš ťažké, ale jednoducho mi to nedá. Práve tu pri mne spia moje dve deti. Predstava, že to tvoje nedostane možnosť žiť, mi drása srdce.

sissy27
24. okt 2024

@cinky16 to o co sa teraz snazis? 🤣 lepsie urobis, ked nebudes viac reagovat, pre tvoje vlastne dobro.

jozef11111111
24. okt 2024

@vkatush aj to dieťa sa stará o svoj život...aj ty si sa starala vtedy o svoj...

cinky16
24. okt 2024

@sissy27 to iste odporucam tebe!

anjelicek26
24. okt 2024

@bubuzu toto je strasne romanticka predstava, ale ty budes mozno do buducna jedna s tych mamiciek, co s "uplnym nepochopenim" bude riesit, preco ziju ako ziju - ci co sa tyka byvania, vychovy, financnej stranky a celkovo zvladania celej situacie (ktoru nechceli) . Pisem len za seba - mame 5 deti, ktore sme chceli a vdaka bohu si ich aj mozeme dovolit. Ale ty s dvoma detmi podla mna nemas absolutne pochopenie, co je to mat 4 deti. Ze to znamena ine byvanie, ine auto, ze nemozete ist na standardnu dovolenku, lebo ta viac ako s troma detmi nerata. Ze vsetci na teba pozeraju ako na aliena, co si nevedel dat pozor. Ze v praci ta nikde nechcu, pretoze budes furt na OCR, lebo nejake s tych deti proste ochorie. Co aj realne budes. A to vsetko v idealnom pripade, ked ti muz nezdrhne, lebo ho tie 4 revuce deti doma a unavena zena nepripravi o posledny nerv a neostane na to vsetko sama. Ci financne, ci behanim okolo nich. Vies kolko to je vozenia do skolky, skoly? Vies kolko je to vozenia po kruzkoch? Vies co to je, adekvatne sa naucit a pripravit do skoly vsetky deti? Vediet vsetky terminy pisomiek, vsetky mena ucitelov, vsetkych kamaratov, organizovat stretka, riesit materialy, zvladat vsetky rodicka, angazovat sa v skole, popri tom piect na zapasy lebo vsak hraju doma...a to vsetko po praci a domacnosta varenie... je to na knihu a je jej PLNE PRAVO sa na to NECITIT.

sissy27
24. okt 2024

@cinky16 moja zlata 🤣🤣🤣 az tak som ti stupila na otlak, ze sa od jedu nezmozes na viac ako opakovat co napisem? 🤡